Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Νέο Honda Forza 750: Αλλαγή πλεύσης [VIDEO]

Καινούρια φιλοσοφία και όνομα

Το teaser video που έδωσε στη δημοσιότητα η Honda δίνει λίγα στοιχεία σχετικά με το νέο μεγαλύτερου κυβισμού maxi-scooter που ετοιμάζει, όμως είναι αρκετά για να καταλάβουμε πως η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να αλλάξει την φιλοσοφία σχεδιασμού και την θέση της στην κατηγορία. Πρώτα απ’ όλα, μας ενημερώνει πως η επίσημη εμφάνισή του θα γίνει στις 14 Οκτωβρίου, δηλαδή σε ένα μήνα από τώρα περίπου. Από το πλάνο που δείχνει τον κινητήρα, έχουμε την βεβαιότητα πως πρόκειται για τον δικύλινδρο εν σειρά των 750 κυβικών με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT που χρησιμοποιεί ήδη στη σειρά NC, η οποία περιλαμβάνει τα NC 750 F, NC 750 X, Integra και X-ADV. Ακόμα δεν είναι σαφές αν το Integra θα παραμείνει στη γκάμα, όμως κρίνοντας από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας των Forza, θα είναι πολύ δύσκολο να κρατήσει μέσα στη γκάμα της δύο maxi-scooter που θα μοιάζουν τόσο πολύ σε εξωτερική εμφάνιση.

Βέβαια τα Forza έχουν μικρής διαμέτρου τροχούς και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους κάτω από την σέλα, ενώ το Integra έχει μεγάλης διαμέτρου τροχούς (17 ιντσών όπως οι περισσότερες μοτοσυκλέτες street) και μηδενικούς αποθηκευτικούς χώρους. Οπότε αν το νέο Forza 750 ακολουθήσει τη συνταγή της υπόλοιπης οικογένειας με τους μικρότερους τροχούς, ίσως να παραμείνει το Integra για όσους θέλουν scooter με μεγάλους τροχούς θυσιάζοντας την πρακτικότητα.

Η αλήθεια είναι πως το σχήμα και το μέγεθος του κινητήρα των NC, δεν βοηθάει τους σχεδιαστές να βρουν εύκολα αποθηκευτικούς χώρους κάτω από τη σέλα. Από την οικογένεια των NC, μόνο το F και το X έχουν χώρο για ένα full face κράνος και χαμηλό ύψος σέλας, ενώ στο X-ADV αναγκάστηκαν να κάνουν πολύ ψηλή τη σέλα για να απελευθερώσουν αποθηκευτικό χώρο από κάτω της. Από την άλλη μεριά, όλα τα Forza έχουν κορυφαίου μεγέθους χώρο κάτω από την σέλα. Το σίγουρο είναι πως το 2021 η Honda θα έχει τρία Forza στα 125, στα 350 (θα αντικαταστήσει το 300 δείτε το ΕΔΩ) και το νέο 750, ενισχύοντας την παρουσία της στα maxi-scooter.