Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Παγκόσμια πρώτη δοκιμή του KTM 790 Duke!

Ο γενάρχης μιας νέας οικογένειας

Οδηγούμε πρώτοι στον κόσμο το νέο δικύλινδρο εν σειρά της ΚΤΜ που νομίζει πως είναι μονοκύλινδρο με αναβολικά! Η ΚΤΜ ξεκινά μια εντελώς καινούργια οικογένεια κινητήρων, επιλέγοντας για πρώτη φορά έναν δικύλινδρο εν σειρά, μια διάταξη εντελώς διαφορετική από τους V-2 των 75° που τροφοδοτούν μέχρι και σήμερα τις μοτοσυκλέτες που έχουν αναδείξει την ΚΤΜ σε νούμερο ένα κατασκευαστή στην Ευρώπη.

Η πρόθεση της ΚΤΜ όμως δεν είναι απλώς να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Όπως μαρτυρούν και οι δηλώσεις των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το project, είναι το 790 Duke να αποτελέσει το σημείο αναφορά της κατηγορίας, κάτι άλλωστε που διαφαίνεται και από τον πλούσιο εξοπλισμό που διαθέτει και τις επιλογές του εργοστασίου για τα περιφερειακά της μοτοσυκλέτας. Και φυσικά έπεται και συνέχεια, καθώς ήδη βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού το 790 Adventure, ενώ στο εγγύς μέλλον η οικογένεια των LC8c (όπως είναι η κωδική ονομασία) κινητήρων θα εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερα μοντέλα, όπως διαβεβαίωσαν οι άνθρωποι της ΚΤΜ.

Για όλα αυτά όμως, θα διαβάσετε αναλυτικά στο τεύχος Νοεμβρίου του ΜΟΤΟ που κυκλοφορεί την 1η του μήνα, όπου πριν ο υπόλοιπος κόσμος το δει από τις φωτογραφίες της EICMA, εσείς ήδη θα διαβάζετε την πρώτη οδηγική επαφή με το νέο δικύλινδρο εν σειρά 790 Duke, στους δρόμους γύρω από το Salzburg!

Tags: