Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Το τετρακύλινδρο Kawasaki ZX-25R ουρλιάζει στη Jerez [VIDEO]

Ήχος από τις παλιές, καλές εποχές

Σε μια εποχή που όλοι οι κατασκευαστές προσπαθούν να μειώσουν το κόστος παραγωγής των μικρών μοτοσυκλετών τους και ταυτόχρονα να περάσουν τις διαρκώς αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων και θορύβου, η Kawasaki πήρε τη γενναία απόφαση να φτιάξει ξανά ένα τετρακύλινδρο 250, όπως ήταν τα πανάκριβα ZXR250R της ιαπωνικής αγοράς τη δεκαετία των 90ies – έστω και αν εδώ στην Ελλάδα τα αγοράζαμε σε τιμές καινούργιου παπιού ως μεταχειρισμένα…

Η νέα τετρακύλινδρη ZX-25R σχεδιάστηκε κυρίως για τις αγορές της Ασίας, αποτελώντας μια ονειρική superbike σε σχέση με τις υπόλοιπες δικύλινδρες μοτοσυκλέτες των ανταγωνιστών της. Μοναδικός απευθείας αντίπαλός του είναι το δικύλινδρο CBR250RR που έχει αρκετή σύγχρονη τεχνολογία (όπως κεντρική μονάδα IMU) και υψηλής απόδοσης κινητήρα με 37,8 ίππους στις 12.500 στροφές. Όμως, με τον τετρακύλινδρο κινητήρα του ZX-25R η Kawasaki βρίσκεται σε άλλο επίπεδο, με τον κινητήρα της να έχει όριο στροφών τις 17.000 και φυσικά ξεχωριστό ήχο. Παρά όμως το γεγονός πως δεν έχει πει κουβέντα για την πώληση αυτής της μοτοσυκλέτας στην ευρωπαϊκή αγορά, τα γυρίσματα του πρώτου μέρος του επίσημου video που έφτιαξε. έγιναν επί ευρωπαϊκού εδάφους και συγκεκριμένα στην πίστα της Jerez.

Όχι μόνο αυτό, καθώς όπως σας είχαμε πει ΕΔΩ, τη μοτοσυκλέτα την οδηγεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής WSBK Jonathan Rea και ο Alex Lowes, κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών που έκανε η εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki στη συγκεκριμένη ισπανική πίστα. Στο τέλος του video η Kawasaki μας υπόσχεται πως θα ακολουθήσει και το δεύτερο μέρος με ακόμα περισσότερη δράση, όμως έως τότε μπορούμε να θυμηθούμε τα παλιά παρακολουθώντας το πρώτο μέρος: