Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Kawasaki Ninja ZX-25R: Το οδήγησαν στη Jerez!

Στα πλαίσια της δημιουργίας του promo video

Η ιστορία του τετρακύλιδνρου 250αριού της Kawasaki ξεκινά από πολύ πίσω, από το 2014 για την ακρίβεια, όταν βρισκόμασταν στο Tokyo Motor Show και βλέπαμε από κοντά μια άλλη supersport του ίδιου κυβισμού, του CBR250RR της Honda που θα κατακτούσε την ασιατική αγορά αργότερα. Τότε, η Kawasaki ήθελε να δει πρώτα την πορεία του CBR250RR κι έπειτα να απαντήσει.

Το θέμα επανερχόταν στην επιφάνεια ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τελικά η Kawasaki φέτος έκανε για άλλη μια φορά αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Μας άφησε με το στόμα ανοικτό στο Tokyo Motor Show παρουσιάζοντας επιτέλους το ZX-25R. Δυστυχώς για εμάς, του Ευρωπαίους, το μικρό supersport της Kawasaki θα παραμείνει ευσεβής πόθος, καθώς προορίζεται για τις Ασιατικές αγορές.

Η μοτοσυκλέτα βρέθηκε κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμών των Superbikes στη Jerez με τους αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας Jonathan Rea και Alex Lowes να το οδηγούν μέσα στην πίστα, στα πλαίσια της δημιουργίας του promo video για την επίσημη παρουσίασή του στις ασιατικές χώρες. Ακόμη, το ZX-25R φωτογραφήθηκε μέσα και έξω απ’ την πίστα.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να τονίσουμε πως το ZX-25R είναι πραγματικά σχεδόν απίθανο να έρθει στις ευρωπαϊκές χώρες καθώς η εναρμόνισή του με τις προδιαγραφές Euro5 θα ανέβαζε αρκετά το κόστος του. Παρόλα αυτά, το τετρακύλινδρο της Kawasaki έχει τραβήξει το ενδιαφέρον όλων των Ευρωπαίων –μικρών και μεγάλων.

Tags: