Triumph - Νέα χρώματα για τη γκάμα Modern Classics του 2023

Και μετονομασία δύο μοντέλων
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/7/2022
Η Triumph έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες και φωτογραφίες από τη γκάμα Modern Classics της για το 2023, που διακρίνεται για τα νέα και πιο έντονα χρώματα σε σχέση με τη γκάμα του 2022.
 
Όπως αναφέρει η φίρμα του Hinckley, για το 2023 η γκάμα των Modern Classics εμπνέεται από την επιτυχία των ειδικών εκδόσεων Gold Line του 2022, που με τη σειρά της είχε έρθει ως απάντηση στους πελάτες της Triumph που ζητούσαν πιο έντονες, πιο μοναδικές και πιο στιλάτες χρωματικές επιλογές σε όλη τη γκάμα.
 
Τα νέα έρχονται χέρι-χέρι με τα νέα ονόματα για δυο από τα μοντέλα της γκάμας, συγκεκριμένα για το πρώην Street Twin που πλέον θα ονομάζεται Speed Twin 900 και το πρώην Street Scrambler που πλέον θα ονομάζεται Scrambler 900.
 
Ακολουθούν οι αλλαγές του 2023 για όλα τα Modern Classics μοντέλα της Triumph.
 
Speed Twin 900 (πρώην Street Twin)
Για το 2023, το Speed Twin 900 θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών Triumph Jet Black, Matt Ironstone και του νέου Matt Silver Ice με ασημί και κίτρινες λεπτομέρειες. Η νέα αυτή βαφή συμπεριλαμβάνει τάπα ρεζερβουάρ σε Matt Silver Ice, μαζί με ασημί και κίτρινα γραφικά, μαύρα πλαϊνά πλαστικά με λογότυπα Speed Twin 900 και μαύρα φτερά.
 
Scrambler 900 (πρώην Street Scrambler)
Το Scrambler 900 του 2023 θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα, στο κλασικό Triumph Jet Black, στον νέο συνδυασμό Carnival Red & Jet Black με νέα γραφικά, και στο Matt Khaki χρώμα που αποτίει φόρο τιμής στην off-road κληρονομιά του Scrambler.
Ο νέος συνδυασμός Carnival Red & Jet Black συμπεριλαμβάνει κόκκινη τάπα ρεζερβουάρ, μαύρες λεπτομέρειες και μαύρα πλαϊνά καπάκια και φτερά.
Το νέο Matt Khaki χρώμα συμπεριλαμβάνει τάπα ρεζερβουάρ σε ματ χακί χρώμα, με πλαϊνά πλαστικά και φτερά σε μαύρο χρώμα.
 
Bonneville T100
Η Bonneville Τ100 του 2023 θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα, στο Triumph Jet Black, στον κλασικό συνδυασμό Carnival Red και Fusion White, συν μια στιλάτη ερμηνεία του αρχικού design του 1959 σε εντυπωσιακά Meriden Blue & Tangerine χρώματα με τις γραμμές του ρεζερβουάρ να έχουν γίνει με το χέρι. Στον τελευταίο συνδυασμό περιλαμβάνονται Meriden Blue πλαϊνά καπάκια και φτερά. 
 
Bonneville T120
Το Bonneville T120 του 2023 θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα, στο γνωστό Triumph Jet Black, στον συνδυασμό Cordovan Red & Silver Ice, και στον νέο χρωματικό συνδυασμό Aegean Blue & Fusion White με χειροποίητες χρυσές λεπτομέρειες στο ρεζερβουάρ. Ο νέος χρωματικός συνδυασμός συμπεριλαμβάνει Aegean Blue φτερά και πλαϊνά πλαστικά και στεφάνη προβολέα σε μαύρο χρώμα.
 
Bonneville T120 Black
Δυο χρώματα για το T120 Black του 2023, το πανταχού παρών Triumph Jet Black και ένας νέος συνδυασμός Sapphire Black και Matt Sapphire Black με τα δυο χρώματα να χωρίζουν το ρεζερβουάρ, με χειροποίητες ασημί λεπτομέρειες. Ο νέος συνδυασμός περιλαμβάνει μαύρα φτερά, πλαϊνά καπάκια και στεφάνη προβολέα.
 
Speed Twin 1200
Για το 2023, το Speed Twin 1200 θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα, το κλασικό Jet Black, ένα έντονο Red Hopper και έναν νέο συνδυασμό Matt Baja Orange, με στιλάτα Storm Grey και Aluminium Silver γραφικά στο ρεζερβουάρ. Στον νέο συνδυασμό περιλαμβάνονται Matt Storm Grey πλαϊνά πλαστικά και στεφάνη προβολέα, συν Matt Silver Ice προστατευτικά καλαμιών.
 
Scrambler 1200 XE and Scrambler 1200 XC
To Scrambler 1200 έρχεται το 2023 σε τρία χρώματα, στο Sapphire Black, στον κλασικό συνδυασμό Matt Khaki Green και Matt Jet Black και σε ένα νέο συνδυασμό Carnival Red & Jet Black, με κόκκινο ρεζερβουάρ με μαύρες ρίγες συν μαύρα πλαϊνά πλαστικά και στεφάνη προβολέα.
 
Bonneville Bobber
Σε τρία χρώματα θα κυκλοφορήσει και το Bonneville Bobber του 2023, δηλαδή σε κλασικό Jet Black, σε ένα συνδυασμό Matt Storm Grey & Matt Ironstone και σε μια νέα επιλογή Red Hopper. Η νέα αυτή επιλογή περιλαμβάνει κόκκινο ρεζερβουάρ και πλαϊνά πλαστικά και φτερά σε μαύρο χρώμα.
 
Bonneville Speedmaster
Τα τρία χρώματα του Bonneville Speedmaster για το 2023 είναι το Jet Black, ο συνδυασμός Sapphire Black & Fusion White, και η νέα επιλογή Cordovan Red με κόκκινο ρεζερβουάρ και πλαϊνά πλαστικά, φτερά και στεφάνη προβολέα σε μαύρο χρώμα.
 
Thruxton RS
Για το 2023, το Thruxton RS θα κυκλοφορήσει σε δύο χρώματα, Jet Black και στον συνδυασμό Competition Green & Silver Ice. Ο νέος αυτός συνδυασμός περιλαμβάνει δίχρωμο ρεζερβουάρ και κάλυμμα σέλας, με χρυσές λεπτομέρειες, μαύρα φτερά, στεφάνη προβολέα και πλαϊνά πλαστικά και Matt Silver Ice προστατευτικά καλαμιών.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Αλλαγές ουσίας ώστε να διατηρηθεί το Maxsym 400 GT φρέσκο σε μία κατηγορία με αυξημένο ανταγωνισμό
motomag SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η SYM παρουσίασε το αναβαθμισμένο Maxsym 400 GT το οποίο πλέον εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5+.

Οι σχεδιαστές της SYM θέλησαν στο Maxsym 400 GT να βελτιώσουν και άλλο την άνεση του αναβάτη κατά την οδήγηση. Νέα είναι η εργονομία της θέσης οδήγησης, όπως επανασχεδιασμένη είναι η σέλα δύο επιπέδων η οποία δίνει μια περαιτέρω αίσθηση άνεσης και ασφάλειας.

Η ρυθμιζόμενη ζελατίνα προσφέρει πολύ καλή προστασία από τον αέρα ενώ οι νέες μεγαλύτερες χειρολαβές του συνεπιβάτη και τα πτυσσόμενα αλουμινένια μαρσπιέ προσφέρουν κορυφαία άνεση.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετράχρονος κινητήρας 399 κυβικών Euro 5+ αποδίδει 34 ίππους στις 6.750 σ.α.λ. και 4 κιλά ροπής στις 5.250 σ.α.λ. Το πλαίσιο είναι σωληνωτού τύπου, ενώ στον τομέα των αναρτήσεων εμπρός συναντάμε τηλεσκοπικό πιρούνι και πίσω δύο αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου.

Αλλαγή έχουμε στον τομέα των φρένων. Το Maxsym 400 GT πλέον έχει ένα δίσκο 288 χλστ. εμπρός με ακτινική δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων -στο προηγούμενο μοντέλο υπήρχαν δύο δίσκοι εμπρός- και πίσω έναν δίσκο 275 χλστ. ενώ την πέδηση ολοκληρώνει το δικάναλο ABS. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει και το Traction Control το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Αναπόσπαστο κομμάτι του Maxsym 400 GT είναι η πρακτικότητα κατά την καθημερινή μετακίνηση. Κάτω από την σέλα υπάρχει μεγάλος αποθηκευτικός χώρος ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη full face καθώς και κάποια μικροαντικείμενα. Εμπρός στην ποδιά υπάρχουν δύο ντουλαπάκια με θύρα USB ταχείας φόρτισης ενώ η σχάρα στο πίσω μέρος του scooter έχει έτοιμες βάσεις για Top Case.

Στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του Maxsym 400 GT περιλαμβάνονται επίσης το σύστημα keyless, η έγχρωμη οθόνη LCD οργάνων, και οι διπλοί προβολείς Full-Led με φακούς περιμετρικής διάθλασης.

Το νέο SYM Maxsym 400 GT είναι διαθέσιμο εμπορικά με το μονοκύλινδρο scooter των 399 κυβικών να κοστίζει 5.995 ευρώ.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

MAXSYM 400 GT

 

ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

ΥΓΡΟΨΥΚΤΟΣ, 4Τ, 4V, ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟΣ

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

83.0mm Χ 73.8mm

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

10.5:1

ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ

34 PS / 6750 rpm

ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ

38.1 Nm / 5250 rpm

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

KEIHIN E.F.I.

ΚΙΒΩΤΙΟ

V-belt CVT

ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

ΙΜΑΝΤΑΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΜΙΖΑ

ΧΩΡΗΤΙΚ. ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

13.0 lt

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

3.7 lit/100km (EURO 5+)

ΠΛΑΙΣΙΟ

ΔΙΠΛΟ ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΣΩΛΗΝΩΤΟ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1555 mm

ΠΛΑΤΟΣ

820 mm

ΜΗΚΟΣ

2232 mm

ΥΨΟΣ

1417 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

788 mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

215 kg

ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ

27.5 ∘

ΙΧΝΟΣ

103 mm

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

120 / 70 - 15

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

160 / 60 - 14

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΟ ΠΙΡΟΥΝΙ 41mm – 120mm

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΔΙΠΛΟ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 288 mm +ABS (4ΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ)

ΟΠΙΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 275 mm +ABS (1ΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ)