Zontes – Έρχεται στην Ελλάδα η νέα δικύλινδρη σειρά 552 με τέσσερα μοντέλα

Επιθετικό μπάσιμο της Zontes στην κατηγορία των μεγάλων σπορ σκούτερ
Zontes G552
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

4/3/2026

Τα πρωτοείδαμε στην EICMA και αποτελούν τη νέα αιχμή του δόρατος για τη γκάμα σκούτερ της Zontes. Η σειρά των 552 χτίζεται γύρω από έναν νέο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 531 cc που στο μέγιστό του αποδίδει ονομαστικά 51 hp στις 7.250 rpm και 5,7 kgm στις 5.500 rpm.

Σε όλη τη φαμίλια αυτή η Zontes έχει υιοθετήσει τη βασική σχεδιαστική λογική των μεγάλων σπορ σκούτερ, με τον κινητήρα σταθερά τοποθετημένο στο κέντρο το πλαισίου σε μια μοτοσυκλετιστική διάταξη που θυμίζει αρκετά τα υπάρχοντα μοντέλα του ανταγωνισμού: KYMCO AK575, SYM TL508 και Yamaha TMAX.

Zontes G552
Ο δικύλινδρος κινητήρας είναι εδραιωμένος στο πλαίσιο, αλλά η CVT μετάδοση πάνω στο ψαλίδι

Ωστόσο οι Κινέζοι έχουν επιλέξει μια λίγο διαφορετική λογική στα δικά τους δικύλινδρα μοντέλα, μια “υβριδική” αρχιτεκτονική που βάζει τη CVT μετάδοση πάνω στο ψαλίδι και τη συνδέει με τον τροχό μέσω ενός σχετικά κοντού ιμάντα. Σε πρώτη ανάγνωση αυτή η επιλογή έχει τα αρνητικά και τα θετικά της σημεία. Από τη μια τοποθετεί μια υπολογίσιμη μάζα στο ψαλίδι (και στο μη αναρτώμενο βάρος), αλλά από την άλλη απλοποιεί σε κάποιον βαθμό τις εργασίες συντήρησης στο σύστημα μετάδοσης.

Zontes G552
Zontes G552

Η Zontes φτιάχνει γύρω από αυτόν τον κινητήρα μια σειρά μοντέλων με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ξεκινώντας από το G552, πιθανότατα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα για την ελληνική αγορά αν κρίνουμε από την επιτυχία του G368. Το G μοντέλο ακολουθεί την adventure οδό με τροχούς 17 ιντσών μπροστά και 15 πίσω (14 στο G368), σιλουέτα που σχεδιαστικά βρίσκεται κοντά στο G368 και μοιάζει με την πρώτη απόπειρα ανταγωνισμού με το Honda X-ADV.

Zontes Η552
Zontes Η552

Στη συνέχεια έχουμε τα H552, S552 και Z552, τρεις ασφάλτινες παραλλαγές με τροχούς 15 ιντσών μπρος-πίσω και διαφορές που επικεντρώνονται κυρίως σε σχεδίαση και εξοπλισμό. Το Η552 δείχνει να είναι το βασικό μοντέλο που θα τα βάλει ευθέως με τα προαναφερθέντα τρία μοντέλα του ανταγωνισμού, ενώ τα S και Ζ συνιστούν την πιο ελαφριά και σπορ πτέρυγα της δικύλινδρης αυτής παρέας.

Zontes Ζ552
Zontes Ζ552

Αναμένουμε σε όλη τη γκάμα το χαρακτηριστικά πλουσιότατο εξοπλισμό της Zontes με keyless χειρισμό, riding modes, δικάναλο ABS και traction control, καθώς και ανέσεις όπως οθόνη 8 ιντσών με συνδεσιμότητα και πλοήγηση, κάμερες μπροστά και πίσω, φωτιζόμενους διακόπτες, αισθητήρες πίεσης ελαστικών, θερμαινόμενα γκριπ και σέλες.

Zontes S552
Zontes S552

Η σημαντική είδηση που μάθαμε τώρα για αυτή τη σειρά μοντέλων της Zontes έχει δύο πτυχές. Πρώτον, επιβεβαιώνεται πως θα έρθουν στην Ελλάδα και οι τέσσερεις εκδοχές που συναντήσαμε στην EICMA, δηλαδή τα G552, H552, S552 και Z552, ενώ έχουμε και ένα χρονικό πλάνο της άφιξής τους, η οποία τοποθετείται προς το τέλος της φετινής χρονιάς.

 

QJMOTOR SRT 450 RX – Έρχεται στην Ελλάδα η δικύλινδρη adventure για την Α2

Η οικογένεια των SRT υποδέχεται το τέταρτο νέο μέλος της για το 2026
QJMOTOR SRT 450 RX
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

3/3/2026

Ανοιξιάτικη ομοβροντία νέων μοντέλων αναμένεται στην ελληνική αγορά από την QJMOTOR, καθώς οι πληροφορίες για τις μοτοσυκλέτες που θα έρθουν φέτος στη χώρα μας περιλαμβάνουν και το SRT 450 RX, που επίσης αναμένεται να καταφτάσει στο δίκτυο της εταιρείας από τον Απρίλιο του 2026.

Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα με τροχούς 21 και 18 ιντσών που είχε εμφανιστεί στην EICMA πριν μερικούς μήνες ως SRT 500 RX, ενώ στην Ελλάδα θα έρθει ως SRT 450 RX, αντανακλώντας με ακρίβεια τον κυβισμό του δικύλινδρου κινητήρα της που μετρά 449.5 cc. Ενδεχομένως σε κάποιες χώρες να εμφανιστεί με το 500 στο λογότυπό της, ωστόσο θα πρόκειται για την ίδια ακριβώς μοτοσυκλέτα, χωρίς την παραμικρή διαφορά στα τεχνικά της χαρακτηριστικά.

QJMOTOR SRT 450 RX

Ο δικύλινδρος κινητήρας αποδίδει 47 hp στις 9.500 rpm και 4,2 kgm στις 8.000 rpm, φιλτραρισμένος μέσω δύο ride modes, Standard και Sport και δηλώνει υγρό βάρος 192 κιλών, συνυπολογίζοντας τα 18 λίτρα βενζίνης που χωρά στο ρεζερβουάρ του.

Στον εξοπλισμό του SRT 450 RX θα συναντήσουμε αναρτήσεις της Marzocchi, φρένα της Brembo, οθόνη έγχρωμη TFT με συνδεσιμότητα Bluetooth και ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, καθώς και δύο παροχές φόρτισης USB-A και USB-C.

QJMOTOR SRT 450 RX

Η νέα μοτοσυκλέτα έρχεται να γεμίσει το μέσο της γκάμας adventure της QJMOTOR, καθώς πρόσφατα μάθαμε και ενημερώσαμε για τις αφίξεις τριών ακόμη μοντέλων: SRT 800 RX, SRT 300 DX και SRT 125 DX. Όλα αυτά εισέρχονται σε μια οικογένεια που ως τώρα απλωνόταν από το SRT 900 SX ως το SRT 600 SX και η οποία πλέον γεμίζει σε όλους τους κυβισμούς ως το Α1 άκρο των 125 cc.

Παράλληλα ωστόσο, τα τρία προαναφερθέντα νέα μοντέλο και το SRT 450 RX εμπλουτίζουν την οικογένεια αυτή, όχι μόνο σε επιλογές κυβισμών, αλλά και με τροχούς πιο χωμάτινων διαστάσεων, 21 και 18 ίντσες μπροστά και πίσω αντίστοιχα, οι οποίες δεν υπήρχαν σε κανένα εκ των μεγαλύτερων μοντέλων.

QJMOTOR SRT 450 RX

Στη γαλλική έκθεση μάθαμε επίσης πως η QJMOTOR θα διαθέσει το SRT 450 RX στην Ευρώπη σε τρία χρώματα – κόκκινο, λευκό και γκρίζο – και έχουμε πλέον πολλές ελπίδες να το δούμε και στην ελληνική Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 τον Απρίλιο, να μάθουμε να αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά του και, όπως και για όλα τα νέα μοντέλα της QJMOTOR, τις ελληνικές τους τιμές.

Για την ιστορία πάντως, στη Γαλλία η τιμή του QJMOTOR SRT 450 RX έχει ανακοινωθεί στα 6.299 ευρώ.

Ετικέτες