MotoGP: Niccolo Bulega αντί απόντος M.Marquez εξετάζει η Ducati

Η εργοστασιακή ομάδα επιβεβαίωσε test στη Jerez για τον δευτεραθλητή του WSBK
Bulega MotoGP Test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

24/10/2025

Η Ducati Lenovo Team επιβεβαίωσε ότι ο Nicolò Bulega θα πραγματοποιήσει δοκιμή στη Jerez με μοτοσυκλέτα MotoGP αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο της αξιολόγησής του ως πιθανός αντικαταστάτης του Marc Márquez για τους δύο τελευταίους γύρους της σεζόν

Ο Nicolò Bulega ολοκλήρωσε μια εντυπωσιακή χρονιά στο WorldSBK με τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, και ήδη έχει ανακοινωθεί ότι από το 2026 θα ενταχθεί στην ομάδα εξέλιξης MotoGP της Ducati, ενόψει των νέων κανονισμών του 2027. Η δοκιμή στη Jerez αποτελεί, λοιπόν, ένα πρώτο βήμα προσαρμογής του στον κόσμο των πρωτοτύπων των MotoGP.

Όπως δήλωσε ο Davide Tardozzi, Team Manager της Ducati Lenovo, "Θέλουμε ο Nicolò να εξοικειωθεί με τη μοτοσυκλέτα, ενόψει του ρόλου του για το 2026, όπου θα μας βοηθήσει στην ανάπτυξη του νέου μοντέλου. Η δοκιμή αυτή θα του δώσει πολύτιμη εμπειρία με το 1000άρι και θα μας βοηθήσει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε για τους δύο τελευταίους αγώνες της χρονιάς."

Με τον Marc Márquez εκτός δράσης μέχρι το 2026, η Ducati εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει στον Bulega την ευκαιρία να αγωνιστεί στα Grand Prix Πορτογαλίας και Βαλένθιας, ολοκληρώνοντας έτσι τη φετινή του χρονιά με ένα μπόνους για την πολύ καλή σεζόν που είχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike..

Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές, καθώς η απόφαση θα ληφθεί μετά τη δοκιμή στη Jerez, όπου ο Bulega θα έχει την πρώτη του επαφή με τη Desmosedici GP25. Μένει να δούμε αν ο δευτεραθλητής του WorldSBK έχει από τώρα αυτό που χρειάζεται για μπορέσει να προσαρμοστεί στην πρωτότυπη αγωνιστική σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

 

MotoGP, Catalunya Practice: Ταχύτερος ο Acosta, με δεύτερο τον Alex Marquez

Εκτός δεκάδας Bagnaia, Ogura και Martin που είχε και πτώση
acosta
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/5/2026

Ο Pedro Acosta κατέκτησε την πρώτη θέση στις δοκιμές στην Καταλονία, με τον Ισπανό να ηγείται μιας πρώτης τριάδας στην οποία συμμετείχαν μάλιστα δύο KTM, αφού ο Brad Binder τερμάτισε τρίτος, με τον Alex Marquez να βρίσκεται ανάμεσα στις δύο εργοστασιακές KTM.

Οι Raul Fernandez, Johann Zarco και Fabio Di Giannantonio συμπλήρωσαν την πρώτη πρώτη εξάδα, ενώ ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Marco Bezzecchi τερμάτισε έβδομος. Την πρώτη δεκάδα που θα πάρουν τον δρόμο για την Q2 συμπλήρωσαν οι Joan Mir, Jack Miller και Fabio Quartararo.

Από την Q1 πρέπει να περάσουν οι Pecco Bagnaia, Ai Ogura και Jorge Martin που έμειναν εκτός δεκάδας, με τον τελευταίο να σημειώνει και πτώση, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό. O Jorge Martin είχε άλλη μια πτώση στο FP1 το πρωί, ένα lowside που φαινομενικά δεν ήταν ιδιαίτερα βίαιο ή επικίνδυνο, ωστόσο το σύρσιμό του τον έστειλε με φόρα στον αεροφράκτη, σηκώθηκε ζαλισμένος και έσπευσε αμέσως στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Ευτυχώς ο Ισπανός δεν αποκόμισε κάποιον τραυματισμό, ωστόσο πιθανότατα η απόδοσή του στο Practice επηρεάστηκε από το συμβάν του FP1 κι έτσι δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα.

MotoGP, Catalunya: Το πρόγραμμα των μεταδόσεων

Ακολουθούν ο ταχύτερος γύρος ανά αναβάτη:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

1:38.710

2

Alex Marquez

Gresini Racing

1:38.728

3

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

1:38.780

4

Raul Fernandez

Trackhouse Racing

1:38.788

5

Johann Zarco

Castrol Honda LCR

1:38.789

6

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46

1:38.819

7

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

1:38.831

8

Joan Mir

Honda HRC Castrol

1:38.846

9

Jack Miller

Prima Alpine Pramac Yamaha

1:38.911

10

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha

1:38.979

11

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

1:39.059

12

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

1:39.060

13

Ai Ogura

Trackhouse Racing

1:39.115

14

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

1:39.174

15

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46

1:39.295

16

Fermin Aldeguer

Gresini Racing

1:39.322

17

Jorge Martin

Aprilia Racing

1:39.389

18

Luca Marini

Honda HRC Castrol

1:39.390

19

Toprak Razgatlioglu

Prima Alpine Pramac Yamaha

1:39.531

20

Maverick Vinales

Red Bull KTM Tech3

1:39.711

21

Alex Rins

Monster Energy Yamaha

1:39.752

22

Augusto Fernandez

Yamaha Test Team

1:39.935