Bagnaia και Martin μια προειδοποίηση μακριά από την ποινή χρόνου!

Μία ακόμα παραβίαση στον κανονισμό πίεσης ελαστικών μπορεί ενδεχομένως να χαρίσει σε έναν από τους δύο το Πρωτάθλημα
motomag MotoGP – Bagnaia και Martin μια προειδοποίηση μακριά από την ποινή χρόνου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/11/2023

Με τους Bagnaia και Martin να έχουν δεχθεί από μία προειδοποίηση για χαμηλή πίεση ελαστικών το ενδεχόμενο να δούμε να ανατρέπονται τα δεδομένα στην υπόθεση τίτλος είναι πολύ πιθανό, καθώς μία ποινή χρόνου ελλοχεύει και για τους δύο.

Ο Pecco Bagnaia στη Sepang έβαλε το όνομα του στην μακριά λίστα -Maverick Viñales, Dani Pedrosa, Franco Morbidelli, Raul Fernandez, Aleix Espargaró, Marco Bezzecchi, Pol Espargaró, Jorge Martin, Marc Márquez, Luca Marini, Álvaro Bautista, Enea Bastianini και Iker Lecuona- όσων έχουν λάβει προειδοποίηση για χαμηλή πίεση ελαστικών με τον Ιταλό να χάνει το προβάδισμα που είχε σε σχέση με τον μεγάλο του αντίπαλο Jorge Martin ο οποίος είχε δεχθεί με τη σειρά του προειδοποίηση στο GP της Ταϊλάνδης. Πλέον με τους δύο αναβάτες να βρίσκονται στο όριο της ποινής, στα GP του Κατάρ και της Βαλένθια μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω όσον αφορά την υπόθεση τίτλος.

MotoGP – Bagnaia και Martin μια προειδοποίηση μακριά από την ποινή χρόνου

Πιο συγκεκριμένα αν υπάρξει μία νέα παραβίαση των κανονισμών στο θέμα των πιέσεων των ελαστικών -η Michelin έχει θέσει όριο τα 1,9bar για το εμπρός ελαστικό και τα 1,7bar για το πίσω- για έναν εκ των δύο σε κάποιον από τους δύο εναπομείναντες αγώνες τότε μία ποινή τριών δευτερολέπτων θα προστεθεί στον τελικό τους χρόνο με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμοι βαθμοί ή και το Πρωτάθλημα! Οι δύο διεκδικητές του τίτλου δεν άφησαν ασχολίαστο τον εν λόγω κανονισμό, με τον Martin να αναφέρει: "Πιστεύω ότι ο κανονισμός καταστρέφει τους πραγματικούς αγώνες. Πρέπει να παροτρύνουμε τους υπεύθυνους να εγκαταλείψουν αυτόν τον κανονισμό ή να βρουν μια λύση που θα διευκολύνει τη δουλειά των ομάδων. Στο τέλος της ημέρας δεν βλέπουμε αληθινούς αγώνες, αλλά αγώνες στρατηγικής. Αν ο μηχανικός μου επιλέξει λάθος πίεση αέρα, τότε δεν μπορώ να πιέσω και να δείξω τις δυνατότητές μου. Σε αυτή τη σεζόν δεν υπάρχει η ποινή του αποκλεισμού αλλά στην επόμενη σύμφωνα με τον κανονισμό θα ισχύει. Δεν με ενδιαφέρει αν θα είμαι τέταρτος με τη σωστή πίεση αέρα. Προτιμώ να αγωνίζομαι για τη νίκη με χαμηλή πίεση αέρα. Δεν με νοιάζει αν θα τερματίσω δύο ή 80 βαθμούς πίσω από τον Pecco. Εγώ προσωπικά θα πάρω το ρίσκο στους επόμενους αγώνες και θα πιέσω.”

O Pecco Bagnaia με την σειρά του δήλωσε: “Έχουν δημιουργήσει έναν κανονισμό στο όνομα της ασφάλειας ωστόσο αυτός δεν κάνει σε καμία περίπτωση το άθλημα μας ασφαλέστερο. Διαφωνώ με αυτόν από την αρχή.”

MotoGP – Bagnaia και Martin μια προειδοποίηση μακριά από την ποινή χρόνου
Ετικέτες

Pedro Acosta - O πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 που κερδίζει και το Triumph Triple Trophy

Στο γκαράζ του πλέον, το ειδικά εξοπλισμένο Triumph Street Triple RS 765 του θεσμού
Ο Pedro Acosta κερδίζει το Triumph Trophy Award 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/12/2023

Πέρα από τον τίτλο της Moto2 το 2023, αλλά και μια θέση στη σχάρα εκκίνησης του MotoGP για το 2024, ο Pedro Acosta κέρδισε και τον θεσμό Triumph Triple Trophy, που είχε βραβείο ένα μοναδικό και ειδικά εξοπλισμένο από το Hinckley, Street Triple RS 765.

Ο Acosta γίνεται ο 4ος αναβάτης της Moto2 που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο, απ’ όταν η Triumph ανέλαβε να προμηθεύει με μοτοσυκλέτες την κατηγορία, ενώ είναι η πρώτη φορά που τη μοτοσυκλέτα του βραβείου κερδίζει Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Αντίθετα με το βραβείο M Award της BMW στη μεγάλη κατηγορία, που βραβεύει τον ταχύτερο αναβάτη των δοκιμαστικών, το βραβείο της Triumph είναι πολύ πιο σύνθετο, βαθμολογώντας τους αναβάτες σε τρεις διαφορετικούς τομείς:

  • 7 βαθμοί - Καλύτερη πρόοδος σε θέσεις από την έναρξη του αγώνα έως τον τερματισμό
  • 6 βαθμοί - Pole Position
  • 5 βαθμοί - Ταχύτερος γύρος αγώνα
Ο Pedro Acosta κερδίζει το Triumph Trophy Award 2023

Οι σταθερές κορυφαίες εμφανίσεις του Acosta καθ’ όλη τη χρονιά τον βοήθησε να βαθμολογηθεί σε 9 γύρους της σεζόν για το Triumph Triple Trophy, και να απομακρυνθεί απ’ όλους τους υπόλοιπους, με τον 2ο καλύτερο αναβάτη να βαθμολογείται σε 4 γύρους.

Ο Acosta πήρε 3 pole positions (Sachsenring, Silverstone και Red Bull Ring), ενώ σημείωσε ταχύτερο γύρο αγώνα… οκτώ φορές! Ο Ισπανός “σφράγισε” την κατάκτηση του βραβείου της Triumph στη Μαλαισία, όταν 2 αναβάτες ακόμα διεκδικούσαν τη μοτοσυκλέτα (Taiga Hada, Jake Dixon.

Pedro Acosta, Red Bull KTM Ajo Team: “Χαίρομαι που κέρδισα αυτό το βραβείο, στο τέλος της ημέρας μιλάμε για μια εκπληκτική μοτοσυκλέτα. Βλέπω πολλούς αναβάτες να την χαίρονται, και ίσως ήρθε τώρα η ώρα να πάρω κι εγώ το δίπλωμα οδήγησης, ώστε να μπορώ να βγαίνω μαζί της στον δρόμο. Φορά τον ίδιο κινητήρα που χρησιμοποιούμε στη Moto2 και όλοι ξέρουμε πόσο γρήγορη είναι η Moto2. Θα έχει πλάκα να κάνω σούζες και endo καβάλα στο βραβείο μου!

Ετικέτες