Behind the Dream - Video του HRC για τον Marc Marquez

Το πρώτο σε μια σειρά βίντεο για 6 σημαντικά πρόσωπα του αγωνιστικού τμήματος της Honda
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/8/2022
Η σειρά “Πίσω από το Όνειρο” γιορτάζει την 40η επέτειο του HRC της Honda με έξι ταινίες για έξι σημαντικές μορφές του αγωνιστικού τμήματος του ιαπωνικού εργοστασίου. Στο πρώτο 8λεπτο επεισόδιο της σειράς, ο Marc Marquez μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις του για τον φόβο, το μέλλον του, και τι χρειάζεται για να γίνει κανείς Πρωταθλητής.
 
Το βίντεο που έχει τον τίτλο “Marc”, γυρίστηκε κατά το GP της Αυστρίας, όπου ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής βρέθηκε ως θεατής, καθώς συνεχίζει να αναρρώνει από την πρόσφατη εγχείρηση του.
 
Εκεί, ο Ισπανός αναβάτης συναντήθηκε με την ηγεσία του HRC, με την ομάδα του και με τους υπόλοιπους αναβάτες της Honda για να κατανοήσει την κατεύθυνση της έρευνας και εξέλιξης που έχει γίνει κατά την απουσία του.
 
“Ο καθένας δίνει το 100% του, αλλά τώρα σε μια δύσκολη κατάσταση, το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε τα κίνητρα μας.”
 
Σε μια προσωπική νότα, ο Marquez αναλύει τη σχέση που έχει με τον φόβο, και πόσο έχει αλλάξει στα δυο χρόνια μετά το ατύχημα του στο GP της Jerez. “Δυο χρόνια πριν, δεν ένιωθα φόβο, αλλά ο τρόπος με τους οποίους προσεγγίζω τους αγώνες αλλάζει.”
 
Στο βίντεο ο Marquez εξηγεί και τη σημασία της ομάδας στις χειρότερες στιγμές του, όπου και χρειάζεται όλοι να μείνουν ενωμενοι. “Οι άνθρωποι γύρω μου είναι ότι πιο σημαντικό.”
 
Μετά τη συνέντευξη του για το βίντεο, ο MM93 έφυγε για να συνεχίσει την αποκατάσταση του, με τους γιατρούς να δίνουν το πράσινο φως για να ξεκινήσει προπονήσεις με μοτοσυκλέτα.
 
Τα υπόλοιπα βίντεο (με το δεύτερο να έχει τίτλο “Stefan”, που μάλλον θα επικεντρώνεται στον αναβάτη εξέλιξης και wildcard αγωνιζόμενο Stafan Bradl) θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν στα social media του HRC κάθε δύο εβδομάδες, μέχρι τον τελικό αγώνα της σεζόν MotoGP στη Valencia.
 
Όπως φαίνεται, το HRC θέλει να δείξει σε όλους πως δεν κάθεται άπραγο σε μια από τις χειρότερες χρονιές του στο MotoGP, αλλά πως εργάζεται σκληρά για να βελτιώσει τη μοτοσυκλέτα του, και να λύσει τα προβλήματα που το κρατούν σε βαθμολογικό τέλμα.

Jorge Martín: Τα παίζει όλα για όλα και ταξιδεύει στη Μαλαισία - Παρά το κάταγμα στο χέρι

Μέρα με τη μέρα θα αξιολογείται η κατάστασή του - 1ος στόχος να ξεκινήσει στις FP1
Jorge Martín
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/10/2026

Παρά το κάταγμα στο χέρι που υπέστη κατά την πτώση του στο αγώνα Sprint του αυστραλιανού GP, ο Ισπανός θα ταξιδέψει μέχρι τη Μαλαισία για τον επόμενο αγώνα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Aprilia Racing.

Οι τελευταία γύροι του MotoGP είναι σχεδόν συνεχόμενοι, αφού μεταξύ 23 Οκτώβρη και 29 Νοέμβρη λαμβάνουν χώρα 5 σύντομοι αγώνες Sprint και 5 κανονικοί αγώνες που θα διαμορφώσουν την τελική βαθμολογία και θα αναδείξουν τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή για το 2026. Αυτό το Σαββατοκύριακο μάλιστα διεξάγεται ο 19ος γύρος στην Μαλαισία και ο Jorge Martín, ο οποίος διεκδικεί τον τίτλο, δείχνει αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί να έχει πιθανότητες να τον κερδίσει, ειδικά μετά την ακύρωση του κυρίως αγώνα στην Αυστραλία λόγω κακοκαιρίας, η οποία μείωσε σημαντικά τις απώλειες που θα είχε σε βαθμούς.

Τους δύο κύριους διεκδικητές Marc Marquez και Jorge Martín χωρίζουν μόλις 10 βαθμοί, όμως ο Jorge Martín φέρει πλέον και έναν σημαντικό τραυματισμό, αφού έπεσε στον αγώνα Sprint, και υπέστη κάταγμα στην κεφαλή της κερκίδας του δεξιού του χεριού. Το κάταγμα δεν είναι πλήρες και οι ιατρικές εξετάσεις του Ισπανού δείχνουν ότι δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Όμως έφερε στην επιφάνεια και έναν παλιότερο τραυματισμό στην ίδια περιοχή που δυσχεραίνει περαιτέρω το έργο του Martín. Βέβαια, ο τραυματισμός αυτός δεν δείχνει να πτοεί τον Μαδριλένο, ο οποίος θα ταξιδέψει κανονικά στη Μαλαισία. Εκεί θα εκτιμηθεί περαιτέρω η κατάστασή του.

Ο Ισπανός αναβάτης αναμένει την άφιξη του έμπιστου φυσιοθεραπευτή του, Aitor Tomas, στη Μαλαισία, ο οποίος έχει αναλάβει την αποκατάστασή του, ενώ και ο Dr Angel Charte, ιατρικός διευθυντής του MotoGP, θα κάνει επίσης ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει ότι ο Martín θα είναι έτοιμος να συμμετέχει στη FP1 την Παρασκευή το πρωί.

“Λαμβάνω τη θεραπεία που χρειάζομαι για να αναρρώσω από τον τραυματισμό και να φτάσω στη Sepang στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είναι αδύνατο να κάνουμε προβλέψεις. Πρέπει να αξιολογούμε την κατάσταση μέρα με τη μέρα”, δήλωσε ο Martin που δείχνει έτοιμος για όλα, αφού τόσο αυτός όσο και η ομάδα του γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν δεν προσπαθήσει έστω να αγωνιστεί στη Μαλαισία, ο M.Marquez θα βάλει για τα καλά πλώρη για τον 10ο τίτλο στην καριέρα του και τον 8ο στη μεγάλη κατηγορία.