Carmelo Ezpeleta “Είμαι σίγουρος ο Marquez θα επιστρέψει στο κυνήγι της πρώτης θέσης”

Το αφεντικό της Dorna, είναι βέβαιος πως Honda και Yamaha θα γίνουν ανταγωνιστικές με το νέο σύστημα παραχωρήσεων
motomag Carmelo Ezpeleta “Είμαι σίγουρος ο Marquez θα επιστρέψει στο κυνήγι της πρώτης θέσης”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/1/2024

O CEO της Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta, λίγες ημέρες πριν την βράβευση του στο ετήσιο γκαλά της Ένωσης Αθλητικού Τύπου της Μαδρίτης (APDM), με δηλώσεις του στο Europa Press αναφέρθηκε τόσο για την μετακίνηση του Marc Marquez στην ομάδα της Gresini όσο και για το νέο σύστημα παραχωρήσεων που θα τεθεί σε ισχύ το 2024.

Στις 29 Ιανουαρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta, θα βραβευτεί στο ετήσιο γκαλά της Ένωσης Αθλητικού Τύπου της Μαδρίτης (APDM) για το έργο που έχει κάνει η εταιρεία Dorna Sports όσον αφορά την προβολή και την διοργάνωση του MotoGP. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης βράβευσης ο Ezpeleta προχώρησε σε δηλώσεις στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Europa Press.

Το  αφεντικό της Dorna ανέφερε: "Είναι μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή. Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι πολύ ταυτισμένος με την Ένωση Τύπου της Μαδρίτης καθώς αναγνωρίζουν αυτά που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, είναι λόγος ικανοποίησης και υπερηφάνειας. Μετά από 30 χρόνια διοίκησης, είμαστε αναγνωρισμένοι σε όλο τον κόσμο. Θα έλεγα μάλιστα ότι μας γνωρίζουν στο εξωτερικό περισσότερο από ό,τι στην Ισπανία. Η δυνατότητα διαχείρισης ενός αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως κάνει η Dorna από το 1992, έχει παρόμοια περίπτωση μόνο στη Formula 1. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε πολύ περήφανοι επειδή μια ισπανική εταιρεία ηγείται ενός αθλήματος με τη σημασία που έχει η μοτοσυκλέτα.”

Carmelo Ezpeleta “Είμαι σίγουρος ο Marquez θα επιστρέψει στο κυνήγι της πρώτης θέσης”

Φυσικά ο Ezpeleta αναφέρθηκε και για την σημαντικότερη είδηση του 2023 στον τομέα των αλλαγών ομάδων στα MotoGP, που δεν ήταν άλλη από την μετακίνηση του Marc Marquez από την Repsol Honda προς την Gresini Racing Team αλλά και για το νέο σύστημα παραχωρήσεων που θα τεθεί σε ισχύ το 2024: "Ο Marc Marquez είναι ένας από τους καλύτερους αναβάτες στην ιστορία της μοτοσυκλέτας. Το γεγονός ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να τον δούμε να επιστρέφει στην πρώτη θέση και να αγωνίζεται, θα είναι ένα ακόμη κίνητρο. Προφανώς, μας έλειψε αυτό. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ο Marc θα είναι ανταγωνιστικός. Η πανδημία COVID-19 είχε πολύ ισχυρότερο αντίκτυπο στην Ιαπωνία απ' ό,τι στην Ευρώπη. Η Ιαπωνία σταμάτησε εντελώς ενώ οι εργασίες συνεχίστηκαν στην Ευρώπη και αυτό προκάλεσε διαφορές. Οι παραχωρήσεις επέστρεψαν για να μπορέσουν να καλύψουν τον χαμένο χρόνο η Honda και η Yamaha. Είμαι σίγουρος ότι, πρώτον, θα επιστρέψουν και, δεύτερον, ότι είναι δίκαιο, επειδή η Honda και η Yamaha έκαναν το ίδιο στην εποχή τους. Όταν κέρδισαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ήταν αρκετά γενναιόδωροι ώστε να μπορέσουν να δώσουν παραχωρήσεις που επέτρεψαν στις άλλες μάρκες, πρώτα στη Ducati και μετά στη Suzuki, την KTM και την Aprilia, ώστε να είναι και πάλι ανταγωνιστικές."

Στους υποστηρικτές του Marc Marquez για τη νέα χρονιά προστέθηκε ακόμη ένας, τώρα μένει να δούμε αν ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητές θα βρει τον δρόμο προς τις νίκες με την νέα του ομάδα και αν οι Honda και Yamaha μπορούν επιτέλους να επιστρέψουν σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες