Παρουσιάστηκαν τα χρώματα της Gresini, με τoν Marc Marquez να κάνει ντεμπούτο με την GP23 [VIDEO]

Σε χορευτικούς ρυθμούς έγινε η παρουσίαση στη Disco Cocorico με το κλίμα στην ομάδα να είναι πανηγυρικό
motomag Παρουσιάστηκαν τα χρώματα της Gresini, με τoν Marc Marquez να κάνει ντεμπούτο με την GP23 [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/1/2024

H Gresini Racing Team, έκανε ποδαρικό όσον αφορά τις παρουσιάσεις των ομάδων του MotoGP για το 2024, με την ιδιοκτήτρια της ομάδας Nadia Padovani να παρουσιάζει στους ανθρώπους που βρέθηκαν στην Disco Cocorico της πόλης Riccione, τους αναβάτες της ομάδας Marc Marquez και Alex Marquez καθώς και τους χρωματισμούς της GP23 για τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Η παρουσίαση έγινε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού καθώς η ομάδα της Gresini Racing Team, θα έχει δίπλα στην “παλιοσειρά” της ομάδας Alex Marquez τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Marc Marquez ο οποίος θα οδηγεί την περσινή πρωταθλήτρια μοτοσυκλέτα Ducati Desmosedici GP23. Να θυμίσουμε πως τα δύο αδέρφια είχαν βρεθεί το 2020 ως teammate στην ομάδα της Repsol Honda. Το αφεντικό της ομάδας Nadia Padovani παρουσίασε στο κοινό τα όχι και τόσο διαφορετικά χρώματα της μοτοσυκλέτας της GP23 για το 2024, ενώ επίσης κάλεσε στη σκηνή τους δύο αναβάτες της ομάδας, με τους αδερφούς Marquez να προβάρουν για πρώτη φορά τις αγωνιστικές φόρμες με τις οποίες θα τους δούμε όλη τη χρονιά.

Παρουσιάστηκαν τα χρώματα της Gresini, με τoν Marc Marquez να κάνει ντεμπούτο με την GP23 [VIDEO]

Αυτό που έκανε σε όλους εντύπωση όσον αφορά την μοτοσυκλέτα της Gresini Racing Team, ήταν το γεγονός πως δεν υπήρχε ως χορηγός η εταιρεία ενεργειακών ποτών Red Bull, με αυτήν να βρίσκεται μόνο στα κράνη και στα καπέλα των δύο αναβατών της ομάδας. Ο Marc Marquez ο οποίος ήδη έχει βρεθεί στην πίστα με την GP23 στο πρώτο τεστ στη Βαλένθια τον Νοέμβριο, δεν κατάφερε να φέρει στην ιταλική ομάδα κανέναν από τους βασικούς του μηχανικούς από την Repsol Honda με μόνη εξαίρεση τον Javi Ortiz (υπεύθυνος ελαστικών), με τον Ισπανό να έχει ως αρχιμηχανικό στην ομάδα της Gresini τον Frankie Carcedi, ο οποίος πέρυσι είχε συνεργαστεί με τον Fabio Di Giannantonio.

O Marc Marquez δήλωσε: "Φυσικά, είναι ένα νέο κεφάλαιο, ειδικά για την καριέρα μου. Το πρότζεκτ είναι συναρπαστικό και το κίνητρο είναι εξαιρετικά υψηλό, αλλά νιώθω επίσης ιδιαίτερα ήρεμος. Πήρα μια πολύ σημαντική απόφαση. Επέλεξα έναν δρόμο και θα δούμε αν είναι ο καλός ή όχι στο μέλλον, αλλά το σχέδιο είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε ξανά αυτό το κίνητρο και αυτό το αγωνιστικό πνεύμα στους αγώνες και να παλέψουμε για μια καλή θέση. Είμαι σαν ένα παιδί με καινούργια παπούτσια, όπως λέμε στην Ισπανία! Κέρδισα πολλά, αλλά τα τελευταία 3-4 χρόνια ήταν δύσκολα για μένα. Το να διασκεδάσω ξανά στη μοτοσικλέτα (ήταν η προτεραιότητά μου) και η Gresini ήταν η μόνη που με περίμενε. Ελπίζω να έχουμε μια καταπληκτική χρονιά. Οι προσδοκίες μας είναι υψηλές, αλλά ξέρω ότι πρέπει να δουλέψω ακούραστα για να κάνουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε".

Παρουσιάστηκαν τα χρώματα της Gresini, με τoν Marc Marquez να κάνει ντεμπούτο με την GP23 [VIDEO]

Ο Alex Marquez δήλωσε: "Ξέρω τι έχει περάσει ο Marc από το 2020. Ήξερα τι χρειαζόταν. Του μίλησα σαν αδελφός και μετά επέλεξε την Gresini. Είναι ένα όνειρο για μένα να είμαστε ξανά στην ίδια ομάδα.”

H Nadia Padovani, ιδιοκτήτρια της Gresini Racing Team ανέφερε: “Αυτή είναι μια ιστορική ντίσκο όπου ερχόμουν όταν ήμουν 20 ετών για να χορέψω! Μια ιδιωτική ομάδα με έναν οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή και δέκα παγκόσμια πρωταθλήματα μεταξύ των δύο αναβατών μας είναι τρελό! Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να το φανταστούμε! Είχαμε επαφή με τον Marc, αλλά σαφώς είχε συμβόλαιο με τη Honda, οπότε δεν μπορούσαμε να το θεωρήσουμε δεδομένο. Περιμέναμε μέχρι τον Οκτώβριο και τελικά πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Ανυπομονούμε να βρεθούμε στην πίστα και να δούμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε φέτος".

 

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες