Δυσαρέσκεια στην Honda με Lorenzo!

Κρατούν τους τύπους, αλλά ρίχνουν και μπηχτές!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

13/2/2020

Αν όλα έβαιναν όπως είχαν σχεδιαστεί από πριν, αυτή τη στιγμή ο Lorenzo θα έφευγε από τις δοκιμές της Sepang, έχοντας προετοιμάσει σε ένα βαθμό την μοτοσυκλέτα του, για την δεύτερη σεζόν με την ομάδα της Repsol Honda. Αντιθέτως όμως, ο Ισπανός έκανε το ντεμπούτο το ως αναβάτης εξέλιξης για την Yamaha και το M1 της, προσφέροντας πολύτιμα δεδομένα στους Vinales, Rossi, Quartararo και Morbidelli.

Άλλωστε, η συμφωνία για να επιστρέψει, έστω και από αυτό το πόστο, στην εταιρεία με την οποία πήρε τρεις παγκόσμιους τίτλους και 44 νίκες, κλείστηκε λίγους μήνες μετά τον τελευταίο αγώνα της Valencia πέρσι, όπου μέσα σε ένα συγκινησιακό περιβάλλον ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τους αγώνες. Και όχι μόνο αυτό, καθώς αν επαληθευτούν οι φήμες, ο Lorenzo μπορεί να τρέξει και κάποιους αγώνες ως wild card συμμετοχή με την Yamaha.

Η Honda θα μπορούσε να είχε βάλει όρο και να εμποδίσει τον Lorenzo από οποιεσδήποτε τέτοιες δραστηριότητες για ολόκληρο το 2020 μετά την διακοπή του συμβολαίου του, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη και γι' αυτό ο Lorenzo ευχαρίστησε την Repsol Honda και τον Alberto Puig που δεν προχώρησαν σε μια τέτοια κίνηση. Όπως δήλωσε συγκεκριμένα, "δεν έλαβα κάποιο τηλεφώνημα από τον Alberto (σχετικά με το θέμα) αλλά πάντα θα εκτιμώ την βοήθειά του το 2019 και το ότι δεν μου έβαλε εμπόδια μετά την διακοπή του συμβολαίου μου."

Από την άλλη, ο Puig επιμένει ότι δεν υπάρχει καμία κακία απέναντι στον Ισπανό πολυπρωταθλητή, θεωρώντας ότι η Honda αντέδρασε όπως έπρεπε απέναντι σε έναν αναβάτη που λέει ότι δεν έχει κανένα κίνητρο και ότι δεν θέλει να τρέξει άλλο ρισκάροντας την σωματική του ακεραιότητα. "Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κάποιον να τρέξει με 300km/h, αν δεν το θέλει ο ίδιος", είπε ο team manager της Repsol Honda. Συνέχισε λέγοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο επήλθε το "διαζύγιο" ήταν ο καλύτερος δυνατός και ότι στην Valencia ο Jorge ήταν αποφασισμένος να σταματήσει. Στην συνέχεια, όπως είπε, για κάποιο λόγο αποφάσισε ότι ήθελε να συνεχίσει. "Είμαστε χαρούμενοι γι' αυτόν. Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε αυτή του την απόφαση. Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει στην ζωή του. Πρέπει να το σεβαστούμε αυτό. Ελπίζουμε να είναι ευτυχισμένος με την ζωή του".

Πάντως έτσι φαίνεται να είναι τα πράγματα για τον Lorenzo, σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις, καθώς είπε ότι οδηγώντας το Yamaha ένιωσε ξανά αυτή την επαγγελματική ευτυχία που είχε να την νιώσει από τότε που πήρε νίκες πάνω στη σέλα της Ducati, την σεζόν του 2018.

Το όλο θέμα πάντως, πυροδότησε φήμες και σχόλια που έκαναν λόγο πως η ανακοίνωση της απόσυρσης του Lorenzo έγινε μόνο και μόνο για να μπορέσει ο Ισπανός να απεμπλακεί από την Honda και να δει τις προοπτικές που θα μπορούσε να έχει για το 2020, όσο το δυνατόν νωρίτερα, ενώ εγείρονται και απορίες γιατί η Honda δεν έβαλε όρο που θα τον είχε δεσμευμένο για το 2020. Αυτά τα ερωτήματα όμως, μάλλον δεν θα απαντηθούν ποτέ…

 

MotoGP, Phillip Island: Εξετάζεται αλλαγή της ώρας αγώνα

Ο λόγος είναι η πρόγνωση για ισχυρούς ανέμους την ώρα του GP
australian
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/10/2025

Αναμένονται ριπές ανέμου άνω των 70 χλμ/ώρα. Οι κατατακτήριες και το Sprint φαίνεται να μην κινδυνεύουν, όμως η εκκίνηση του GP ενδέχεται να μετατεθεί, αφού προβλέπεται ότι οι άνεμοι θα κοπάσουν αργότερα το απόγευμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο καιρός στο Phillip Island δημιουργεί ανησυχίες, άλλωστε οι αγώνες σε εκείνη την περιοχή της Αυστραλίας τον Οκτώβριο πάντα εμπεριέχουν τέτοιους κινδύνους. Το 2023 αποφασίστηκε να μεταφερθεί ο αγώνας για το Σάββατο, αναβάλλοντας το Sprint για την Κυριακή, το οποίο στη συνέχεια ακυρώθηκε εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Και φέτος υπάρχει ανησυχία για την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία αναμένονται ριπές ανέμου μεγαλύτερες από 70 χλμ/ώρα — κατάσταση που θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των αναβατών. Για τον λόγο αυτό, οι άμεσα εμπλεκόμενοι έθεσαν το ζήτημα στην επιτροπή ασφαλείας που συνεδρίασε σήμερα.

Μετά από συζήτηση με τη Διεύθυνση Αγώνα, αποφασίστηκε ότι το πρόγραμμα για το Σάββατο θα παραμείνει αμετάβλητο. Ωστόσο, το πρόγραμμα της Κυριακής μπορεί να υποστεί αλλαγές. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα έντονοι το πρωί, αλλά θα κοπάσουν το απόγευμα.

Ο αγώνας MotoGP δεν αποκλείεται να μετατεθεί σε περίπτωση δυσμενών συνθηκών. Οι αγώνες Moto3 και Moto2 θα μπορούσαν επίσης να μετατεθούν.

Η απόφαση θα ληφθεί την Κυριακή μετά από αξιολόγηση των συνθηκών.

Ετικέτες