Έκανε εγχείρηση στα χέρια ο Quartararo

Ελπίζει να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις για να τρέξει στη Βαρκελώνη
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/6/2019

Ο νεαρός Γάλλος αναβάτης που έχει τραβήξει πάνω του όλη την προσοχή φέτος, χάρη στους εντυπωσιακούς χρόνους που κάνει με την μη-εργοστασιακή Yamaha της Petronas, μπήκε στο χειρουργείο και έκανε μια τυπική πλέον εγχείρηση στους πήχεις των χεριών του.

Πρόκειται για μία πολύ συνηθισμένη εγχείρηση που κάνουν πάρα πολλοί αναβάτες του Motocross. Ο χειρούργος αφαιρεί την εξωτερική μεμβράνη των μυών, η οποία περιορίζει την διαστολή τους όταν αυτοί διογκώνονται κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης, με αποτέλεσμα να προκαλεί κόπωση ή μούδιασμα. Χωρίς αυτή τη μεμβράνη, οι μυς διαστέλλονται περισσότερο, οπότε η μυϊκή κόπωση αργεί να έρθει.

Σε δηλώσεις του ο Quartararo είπε πως όλα πήγαν καλά και δεν έχει κανένα μετεγχειρητικό πρόβλημα που να τον εμποδίσει να είναι ανταγωνιστικός στον αγώνα της Βαρκελώνης. Όμως για την τελική απόφαση που θα του επιτρέπει να συμμετάσχει στον αγώνα, θα την έχει το ιατρικό επιτελείο των MotoGP μετά από την εξέταση που θα του κάνουν την Πέμπτη. 

Marc Marquez για το 2027: “Η Ducati είναι η πρώτη μου επιλογή, αλλά αυτιά και μάτια είναι ανοικτά”

Συγκρατημένος ήταν στις δηλώσεις του ο Ισπανός
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/1/2026

Ο πρωταθλητής του MotoGP Marc Marquez μίλησε για το μέλλον του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ομάδας Ducati και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει για τη σεζόν του 2027.

Με τη μετάβαση από τη Honda στη Ducati, η καριέρα του Marc Marquez στο MotoGP πήρε την ανιούσα. Ο Ισπανός ανάκαμψε στη σεζόν 2024, κέρδισε ξανά αγώνες με την ομάδα Gresini και την μοτοσυκλέτα της Ducati, προτού μεταβεί στην εργοστασιακή της ομάδα. Πέρυσι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και ο αδιαμφισβήτητος Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της ομάδας της Ducati, ο Marquez μίλησε προσεκτικά για τα σχέδιά του για το 2027 και άφησε να εννοηθεί ότι θα συνεχίσει στη Ducati. Ωστόσο, ο Ισπανός δεν ήθελε να πει κάτι πολύ συγκεκριμένο και δήλωσε: “Αν κοιτάξει κανείς την καριέρα μου, θα δει ότι προσπαθώ να μην αλλάζω ομάδα όσο αισθάνομαι άνετα, είμαι γρήγορος και όλα πάνε καλά. Γι' αυτό η πρώτη μου επιλογή είναι να μείνω στη Ducati. Ωστόσο, πρέπει να προχωράμε βήμα-βήμα. Τα συμβόλαια υπογράφονται όλο και νωρίτερα και φυσικά γίνονται συζητήσεις, αλλά πρώτα θέλω να εξετάσω προσεκτικά όλες τις επιλογές”.

Όσον αφορά το 2027 και την εποχή των 850 κυβικών είπε: “ Κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα έχει την καλύτερη μοτοσυκλέτα. Πρέπει να ακολουθήσεις το ένστικτό σου και να αποφασίσεις ποιο είναι το σωστό για σένα. Μερικοί αναβάτες θα έχουν ήδη αποφασίσει πριν από τον πρώτο αγώνα. Εγώ είμαι ένας από αυτούς. Βρίσκομαι σε συζητήσεις. Πρέπει να αποφασίσω τι είναι καλύτερο για την καριέρα και τη ζωή μου”.

Για την υπεράσπιση του τίτλου του το 2026 δήλωσε: “Φέτος πρέπει να παλέψουμε ξανά για τον τίτλο. Η πίεση είναι μεγάλη, γιατί όταν οδηγείς για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, πρέπει να παλέψεις για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Αυτός είναι ο στόχος μας. Για αυτόν τον λόγο δούλεψα σκληρά το χειμώνα. Το χειμώνα υπήρξαν κάποιες δυσκολίες που καθυστέρησαν την επιστροφή μου στη μοτοσυκλέτα. Ωστόσο, τον Ιανουάριο όλα πήγαν καλά μέχρι τώρα, τα πράγματα φαίνονται καλά. Θα ήμουν ευτυχής αν κατακτούσα έναν ακόμη τίτλο στο πρωτάθλημα. Αν δεν το καταφέρω, δεν θα είναι καταστροφή. Αλλά φυσικά θα προσπαθήσουμε”.