Ελπίζει να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις για να τρέξει στη Βαρκελώνη
Από τον
Μπάμπη Μέντη
12/6/2019
Ο νεαρός Γάλλος αναβάτης που έχει τραβήξει πάνω του όλη την προσοχή φέτος, χάρη στους εντυπωσιακούς χρόνους που κάνει με την μη-εργοστασιακή Yamaha της Petronas, μπήκε στο χειρουργείο και έκανε μια τυπική πλέον εγχείρηση στους πήχεις των χεριών του.
Πρόκειται για μία πολύ συνηθισμένη εγχείρηση που κάνουν πάρα πολλοί αναβάτες του Motocross. Ο χειρούργος αφαιρεί την εξωτερική μεμβράνη των μυών, η οποία περιορίζει την διαστολή τους όταν αυτοί διογκώνονται κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης, με αποτέλεσμα να προκαλεί κόπωση ή μούδιασμα. Χωρίς αυτή τη μεμβράνη, οι μυς διαστέλλονται περισσότερο, οπότε η μυϊκή κόπωση αργεί να έρθει.
Σε δηλώσεις του ο Quartararo είπε πως όλα πήγαν καλά και δεν έχει κανένα μετεγχειρητικό πρόβλημα που να τον εμποδίσει να είναι ανταγωνιστικός στον αγώνα της Βαρκελώνης. Όμως για την τελική απόφαση που θα του επιτρέπει να συμμετάσχει στον αγώνα, θα την έχει το ιατρικό επιτελείο των MotoGP μετά από την εξέταση που θα του κάνουν την Πέμπτη.
MotoGP: Έσπασε το σερί-ρεκόρ της Ducati – Εξηγεί τι έγινε με το ελαστικό και έμειναν χωρίς βάθρο από το 2021!
Μία Desmosedici σε κάθε βάθρο για 88 φορές από το 2021 - Τερματίστηκε σήμερα
Από τον
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
2/3/2026
Ο DavideTardozziπερπάτησε την πίστα μόλις τελείωσε ο αγώνας, επιθεωρώντας την 4η στροφή και τα κερμπ, που σύμφωνα με τον ίδιο ευθύνονται για την καταστροφή της ζάντας, την απώλεια πίεσης και κατά επέκταση την απώλεια βαθμών για τον MarcMarquez.
Σύμφωνα με την Ducatiήταν πολλές οι περιπτώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο με κατεστραμμένες ζάντες, αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση του JorgeMartinστον Sprintπου κινδύνευσε από ποινή για χαμηλότερες πιέσεις.
Όταν εξετάστηκε η μοτοσυκλέτα, ανακαλύφθηκε πρόβλημα στην ζάντα που δικαιολογούσε την χαμηλότερη πίεση και ο αναβάτης της Apriliaδεν τιμωρήθηκε. Το ευτύχημα για εκείνον ήταν πως έχασε την πίεση σταδιακά και όχι απότομα όπως συνέβη στον MarcMarquez.
Ο DavideTardozziαφότου ανέλυσε τα δεδομένα και περπάτησε την πίστα, δεν απέδωσε το χτύπημα στην ζάντα ως μεταγενέστερο της απώλειας πίεσης αλλά ως την αρχική αιτία.
«Θα μπορούσε να πει κανείς», είπε χαρακτηριστικά το Tardozzi, «πως ήταν και λάθος οδήγησης, αλλά στην πράξη είναι ένας συνδυασμός λάθους και ατυχίας, καθώς πολλοί αναβάτες πάτησαν το κερμπ της 4ης στροφής χωρίς κανείς τους να έχει πρόβλημα».
«Η δική μας ζάντα έσπασε πάνω στο κέρμπ της 4ης στροφής και έπειτα το ελαστικό έχασε άμεσα όλο τον αέρα, δεν ξέρει και ο Marcγια ποιο λόγο πάτησε πλήρως το κερμπ αλλά σε κάθε περίπτωση η ζάντα ανατινάχθηκε. Δεν θυμάμαι να έχω ξανά δει ποτέ κάτι τέτοιο».
Ο Davide Tardozzi περπάτησε την πίστα μόλις τελείωσε ο αγώνας, επιθεωρώντας τα κερμπ της 4ης στροφής
Ο PieroTaramasso, αγωνιστικός διευθυντής της Michelinεξήγησε πως το περιστατικό του MarcMarquezδεν ήταν μεμονωμένο φέτος στην Ταϊλάνδη και απέδωσε τα πολλαπλά προβλήματα των ζαντών στην υψηλή θερμοκρασία και στην φύση των κερμπ.
«Όλο το Σαββατοκύριακο ερχόντουσαν στο boxτης Michelinστραβωμένες και χτυπημένες ζάντες. Είναι πολύ ελαφριές και μαλακές ενώ τα κερμπ εδώ πιο απότομα, οι περισσότεροι έχαναν σταδιακά και ελεγχόμενα την πίεση όπως ο Martin, όμως στην περίπτωση του MarcMarquezτο χτύπημα ήταν μεγαλύτερο και η απώλεια σχεδόν άμεση».
Στο μεταξύ αυτό ήταν απλά ένα από τα προβλήματα της Ducati, μιας και ο Tardozziξεκαθάρισε πως η συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στον αγώνα ήταν διαφορετική από την εικόνα των δοκιμών και πως το χειρότερο είναι ότι δεν έχουν απάντηση για την αιτία. Ταυτόχρονα, πάντα σύμφωνα με τον ίδιο, η Apriliaέχει καταφέρει να ψαλιδίσει την διαφορά τους και το περιθώριο λάθους ή κακής επίδοσης έχει μικρύνει πάρα πολύ.
Ο πρώτος αγώνας της σεζόν βρίσκει τώρα την Ducatiέχοντας σπάσει το απίστευτο σερί της όπου από τον αγώνα της Αγγλίας το 2021 τουλάχιστον μία Ducatiβρίσκεται στις 3 πρώτες θέσεις, για συνολικά 88 αγώνες!