Επιστροφή Dovizioso με Aprilia!

Μια πρόσκληση της τελευταίας στιγμής
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

17/3/2021

Όπως φαίνεται, έστω και στο παραπέντε, δρομολογείται η επιστροφή του Andrea Dovizioso στα MotoGP, παρά την ανακοίνωση που είχε βγάλει στο τέλος της περσινής σεζόν, σχετικά με το ότι θα αποσυρθεί για τουλάχιστον ένα χρόνο από τους αγώνες. Ο Ιταλός, μετά το λύσιμο της συνεργασίας του με την Ducati (που δεν έγινε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο) δεν βρήκε κάποια πρόταση που να τον έκανε να επιστρέψει, παρά τις προσπάθειες του ίδιου και του μάνατζέρ του να χτίσει γέφυρες επεικοινωνίας με την Honda, προκειμένου να έπαιρνε την θέση του Marc Marquez σε περίπτωση που ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν κατάφερνε να τρέξει σε κάποιους αγώνες.

Τώρα όμως, ανακοινώθηκε πως ο Dovizioso θα επιστρέψει στο μαγικό σύμπαν των MotoGP στις 12-14 Απριλίου, μετά από πρόσκληση της Aprilia για να δοκιμάσει το βελτιωμένο RS-GP, την μοτοσυκλέτα με την οποία συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής, η συμφωνία μεταξύ Dovizioso και Aprilia είναι για μία και μόνο εμφάνιση το συγκεκριμένο τριήμερο του Απριλίου στην πίστα της Jerez, στα πλαίσια δοκιμών που έχει προγραμματίσει το ιταλικό εργοστάσιο, αλλά άπαντες ελπίζουν να καταλήξει αυτό σε οριστική συμφωνία και επιστροφή του Dovi στα GP.

Στις πρόσφατες δοκιμές, η Aprilia και ο Espargaro έκλεψαν τις εντυπώσεις με τις εμφανώς βελτιωμένες επιδόσεις τους, τερματίζοντας μάλιστα στην έκτη θέση της κατάταξης των χρόνων. Οι δοκιμές του Dovizioso με την μοτοσυκλέτα της Aprilia μπορεί να "εξαργυρωθούν" είτε με την ένταξή του στην ομάδα των test riders του εργοστασίου, είτε με μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα.

Ο Massimo Rivola, CEO της Aprilia, δήλωσε πως ήταν ευτυχής που ο Dovizooso αποδέχθηκε την πρόσκληση και ότι οι δοκιμές στην Jerez θα είναι μια ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και στην πίστα. Όπως τόνισε μάλιστα, δεν θα είναι μια δοκιμαστική διαδικασία, αλλά μια ευκαιρία να κάνει μερικούς γύρους στην πίστα με την μοτοσυκλέτα, χωρίς δεσμεύσεις για το μέλλον. "Όλοι ξέρουμε τις δυνατότητες του Andrea και η συνεισφορά του θα είναι σημαντική, έστω και σε μία μόνο δοκιμή", είπε ο Rivola.

Ο Dovizioso από τη μεριά του, εξέφρασε και αυτός την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον της Aprilia, μένοντας φειδωλός στις δηλώσεις, λέγοντας πως "δέχτηκα με χαρά την ευκαιρία να οδηγήσω μια MotoGP μοτοσυκλέτα και να διατηρήσω την φόρμα μου, δίνοντας στους μηχανικούς και την πληροφορία που θα αποκομίσω. Θέλω να ευχαριστήσω την Aprilia γι' αυτή την ευκαιρία".

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες