Fabio Di Giannantonio - Στη VR46 Racing Team για το 2024

Στο αυριανό τεστ στην Βαλένθια ο Ιταλός θα προβάρει τα κιτρινόμαυρα χρώματα
Ο Fabio Di Giannantonio στην VR46 Racing Team
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/11/2023

Το τελευταίο κομμάτι του μεταγραφικού puzzle για το MotoGP ολοκληρώθηκε με τον Fabio Di Giannantonio να αντικαθιστά τον Luca Marini στην ομάδα του Rossi, με μονοετές αρχικά συμβόλαιο, μόνο για το 2024.

Μετά την ανακοίνωση του HRC πως ο Luca Marini για τα επόμενα δύο χρόνια θα αποτελεί μέλος της ιαπωνικής ομάδας, ήρθε η ανακοίνωση από την Mooney VR46 (η οποία για την επόμενη χρονιά αλλάζει κύριο χορηγό και κατ' επέκταση όνομα), πως ο Di Giannantonio θα είναι αυτός που θα τον αντικαταστήσει, με τον Ιταλό να κερδίζει στο παρά πέντε την τελευταία ανοιχτή θέση στο MotoGP.

Ο πρώην πλέον αναβάτης της Gresini Racing στο αυριανό τεστ στην πίστα της Βαλένθια θα δοκιμάσει τη γνώριμη για αυτόν μοτοσυκλέτα της Ducati, ωστόσο θα τον δούμε να φορά για πρώτη φορά τα κιτρινόμαυρα χρώματα της VR46 Racing Team.

Fabio di Giannantonio: "Τις δύο τελευταίες σεζόν στο MotoGP έχω εξελιχθεί πολύ και σε αυτή την ομάδα θα μπορέσω σίγουρα να εξελιχθώ ακόμη περισσότερο και να πετύχω σπουδαία αποτελέσματα. Είμαι ενθουσιασμένος, ανυπομονώ να γνωρίσω όλους τους συντελεστές της νέας μου ομάδας και να ξεκινήσουμε τις δοκιμές. Ευχαριστώ όλους όσους έκαναν αυτό το εγχείρημα δυνατό."

Alessio Salucci - Διευθυντής VR46 Racing Team: "Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω ότι ο Fabio θα ενταχθεί στην ομάδα μας. Ήταν μια απροσδόκητη άφιξη την τελευταία στιγμή, αλλά είμαι ικανοποιημένος που τον επιλέξαμε. Είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στο τέλος της σεζόν του 23, δεν έχασε τον στόχο του όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελε και είμαι σίγουρος ότι θα αισθανθεί σαν στο σπίτι του εδώ. Στον μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει αποδείξει ότι είναι ένας από τους ταχύτερους νέους Ιταλούς αναβάτες, θα συνεχίσει να εργάζεται με τη Ducati και στόχος είναι να τον βοηθήσουμε να είναι όχι μόνο ανταγωνιστικός αλλά και σταθερός στα αποτελέσματά του."

Ετικέτες

MotoGP: Χαρούμενος ο Pecco Bagnaia με τις αλλαγές στα φρένα

“Πολύ πιο εύκολο για μένα” – Θετικές οι δοκιμές στην Αραγονία
MotoGP Peco Bagnaia happy Aragon test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/6/2025

Ο Francesco Bagnaia επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη αίσθηση στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, χρησιμοποιώντας τους μεγαλύτερους δίσκους φρένων 355mm στη εργοστασιακή Ducati, κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Δευτέρας στην Αραγονία.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, που φέτος δείχνει να δυσκολεύεται να βρει την εμπιστοσύνη του στο φρενάρισμα κατά την είσοδο των στροφών με τη νέα GP25, δοκίμασε τα μεγαλύτερα φρένα κατά το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

Μετά από μία απογοητευτική 12η θέση στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, ο Ιταλός έδειξε πολύ πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό στον αγώνα της Κυριακής, καθώς κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Pedro Acosta και να τερματίσει τρίτος πίσω από τα αδέρφια Marquez.

Η βελτιωμένη του αίσθηση διατηρήθηκε και κατά την επίσημη δοκιμή της Δευτέρας.

“Ναι. Νομίζω ότι είναι το πιο θετικό τεστ που είχα φέτος,” δήλωσε ο Bagnaia, ο οποίος σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο, 0.697 δευτερόλεπτα πίσω από τον Maverick Viñales της Tech3 KTM.

“Ήταν σημαντικό μετά τον χθεσινό αγώνα, όπου άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να αποκτώ εμπιστοσύνη γύρο με τον γύρο.

Σήμερα ξεκίνησα αρκετά χαρούμενος και κατάφερα να δοκιμάσω πράγματα – για παράδειγμα, στη Jerez ήταν αδύνατο να καταλάβουμε οτιδήποτε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα.

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα κατάφερα να βελτιώσω τον χρόνο μου στον τελευταίο γύρο με τα ελαστικά, οπότε ήταν σημαντικό να έχω αυτή την εμπιστοσύνη και σημαντικό να βελτιώσω όσα έμαθα από χθες. Ήταν πολύ θετικό για μένα.”