Luca Marini - Στη Honda για τα επόμενα δύο χρόνια

Στο test της Τρίτης 28/11 ο Marini αναμένεται να βρεθεί για πρώτη φορά στην πίστα με την RC213V
motomag MotoGP – Ο Luca Marini στη Honda για τα επόμενα δύο χρόνια
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/11/2023

Τελικά ο Valentino Rossi με τη δημοσίευση που είχε κάνει πριν από μερικές ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήξερε κάτι παραπάνω για τη μεταγραφή του ετεροθαλούς αδερφού τού Marini στη Honda, με τον Ιταλό να υπογράφει το νέο του συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με τον Ιάπωνα κατασκευαστή.

Το μεταγραφικό σίριαλ της Honda ολοκληρώθηκε για τη φετινή χρονιά, με τον Luca Marini να είναι αυτός ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Marc Marquez και θα οδηγεί την RC213V το 2024 έχοντας ως teammate τον Joan Mir. Ο Ιταλός με το νέο του συμβόλαιο αναμφίβολα θα δει τις οικονομικές του απολαβές να αυξάνονται ωστόσο το ρίσκο να τον δούμε να παίρνει την αγωνιστική κάτω βόλτα όπως συνέβη και με τους υπόλοιπους αναβάτες της Honda είναι αρκετά μεγάλο.

Όσον αφορά τη VR46, το επικρατέστερο σενάριο είναι να αντικαταστήσει τον Marini με τον 18χρονο ταλαντούχο Ισπανό αναβάτη Fermín Aldeguer ο οποίος τη φετινή χρονιά αγωνίζεται στην Moto2 -με θεαματικές επιδόσεις στους τελευταίους αγώνες όπου έχει πετύχει 4 συνεχόμενες νίκες-, ενώ σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα ο μάνατζερ του Fabio Di Giannantonio συναντήθηκε για δεύτερη φορά με τους υπεύθυνους της VR46 στη Valencia για να συζητήσει μία ενδεχόμενη μετακίνηση του Ιταλού αναβάτη της Gresini Racing.

Ετικέτες

Johann Zarco: Πλησιάζει το τέλος της καριέρας του στο MotoGP

Ο 35χρονος Γάλλος σκέφτεται να κρεμάσει το κράνος του - Αφού αγωνιστεί με τις πρωτότυπες των 850 κ.εκ.
Zarco to retire
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

9/12/2025

Ο Johann Zarco, στα 35 του πλέον, όντας ο μεγαλύτερος σε ηλικία αναβάτης στο grid, δήλωσε πως το τρέχον συμβόλαιό του, θα είναι πιθανότατα και το τελευταίο.

Αυτό σημαίνει ότι ίσως να μη δούμε τον Γάλλο να αγωνίζεται μετά την μεθεπόμενη σεζόν ,παρότι είναι ένας από τους μόλις τρείς αναβάτες που έχουν ήδη συμφωνία για την σεζόν 2027, με τους άλλους δύο να είναι οι νεοεισερχόμενοι Diogo Moreira (LCR Honda) και Toprak Razgatlioglu (Yamaha Prima Pramac).

Με τα MotoGP να ετοιμάζονται το 2027 για μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές κανονισμών στην ιστορία τους, με μικρότερους κινητήρες, περιορισμούς στην χρήση αεροδυναμικών βοηθημάτων, απαγόρευση των συσκευών ρύθμισης ύψους ανάρτησης και χρήση 100% βιο-καυσίμων.

Ο Zarco βλέπει θετικά τις επερχόμενες αλλαγές, έχοντας παίξει κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια της Honda να επανέλθει στο αγωνιστικό προσκήνιο, μετά την αποχώρηση του Marc Marquez στο τέλος του 2023. Ο Γάλλος πίστευε ότι η μετακίνηση του από τη Ducati στη LCR Honda για το 2024 θα ήταν το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του, πριν υπογράψει ακόμα μία διετή συμφωνία με την ομάδα.

Στην ομάδα της LCR Honda είχε δίπλα του για το 2025 τον πρωτοεμφανιζόμενο Somkiat Chantra, ενώ το 2026 θα είναι ομόσταυλος με τον, επίσης rookie, Diogo Moreira.

Zarco

 

Ο Zarco είναι σταθερά ο αναβάτης της Honda με την καλύτερη συγκομιδή βαθμών στο πρωτάθλημα και φέτος πέτυχε εν μέσω βροχής μια ιστορική νίκη στο Le Mans, κατορθώνοντας να γίνει ο πρώτος Γάλλος που κερδίζει εντός έδρας εδώ και 71 χρόνια, κάτι που ούτε ο Fabio Quartararo έχει καταφέρει.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, όταν ρωτήθηκε αν αυτό το συμβόλαιο θα είναι το τελευταίο, απάντησε, “Στο μυαλό μου, ναι… προς το παρόν!”. Με το πέρας της τρέχουσας συμφωνίας του με τη Honda, ο Zarco θα έχει πατήσει πλέον τα 37 έχοντας μια γεμάτη αγωνιστική καριέρα με δύο παγκόσμιους τίτλους στην Moto2, χωρίς όμως τίτλο στην κορυφαία κατηγορία.