Luca Marini - Στη Honda για τα επόμενα δύο χρόνια

Στο test της Τρίτης 28/11 ο Marini αναμένεται να βρεθεί για πρώτη φορά στην πίστα με την RC213V
motomag MotoGP – Ο Luca Marini στη Honda για τα επόμενα δύο χρόνια
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/11/2023

Τελικά ο Valentino Rossi με τη δημοσίευση που είχε κάνει πριν από μερικές ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήξερε κάτι παραπάνω για τη μεταγραφή του ετεροθαλούς αδερφού τού Marini στη Honda, με τον Ιταλό να υπογράφει το νέο του συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με τον Ιάπωνα κατασκευαστή.

Το μεταγραφικό σίριαλ της Honda ολοκληρώθηκε για τη φετινή χρονιά, με τον Luca Marini να είναι αυτός ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Marc Marquez και θα οδηγεί την RC213V το 2024 έχοντας ως teammate τον Joan Mir. Ο Ιταλός με το νέο του συμβόλαιο αναμφίβολα θα δει τις οικονομικές του απολαβές να αυξάνονται ωστόσο το ρίσκο να τον δούμε να παίρνει την αγωνιστική κάτω βόλτα όπως συνέβη και με τους υπόλοιπους αναβάτες της Honda είναι αρκετά μεγάλο.

Όσον αφορά τη VR46, το επικρατέστερο σενάριο είναι να αντικαταστήσει τον Marini με τον 18χρονο ταλαντούχο Ισπανό αναβάτη Fermín Aldeguer ο οποίος τη φετινή χρονιά αγωνίζεται στην Moto2 -με θεαματικές επιδόσεις στους τελευταίους αγώνες όπου έχει πετύχει 4 συνεχόμενες νίκες-, ενώ σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα ο μάνατζερ του Fabio Di Giannantonio συναντήθηκε για δεύτερη φορά με τους υπεύθυνους της VR46 στη Valencia για να συζητήσει μία ενδεχόμενη μετακίνηση του Ιταλού αναβάτη της Gresini Racing.

Ετικέτες

Michael Dunlop: Δεν θα αγωνιστεί με τη νέα Ducati V4R στο North West 200

Μένει να δούμε με τι θα αγωνιστεί στο Isle of Man TT
dunlop
Από τον

Παύλο Καρατζά

6/5/2026

Ο Michael Dunlop δηλώνει ότι η νέα του Ducati V4R προδιαγραφών WorldSBK χρειάζεται περαιτέρω δοκιμές πριν αγωνιστεί μαζί της στους αγώνες.

Σας είχαμε ενημερώσει πως ο Βορειοϊρλανδός αναβάτης άφησε τη BMW M 1000 RR για χάρη της νέας Panigale V4 R, όμως όπως ανακοίνωσε μόλις σήμερα, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για δοκιμές με την Ducati και έτσι τελικά θα αγωνιστεί με την BMW στο North West 200, με τους αγώνες να ξεκινούν αύριο και να διαρκούν έως το Σάββατο 9 Μαΐου.

Ο record man του Isle of Man TT ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στα κοινωνικά δίκτυα: “Δεδομένου ότι αυτή η νέα πλήρης έκδοση της WSBK Ducati V4R έφτασε στην ομάδα πριν λίγο καιρό, θεωρούμε σκόπιμο η ομάδα να συνεχίσει τις δοκιμές τις επόμενες εβδομάδες και να αναπτύξει περαιτέρω τη μοτοσυκλέτα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Ducati, ώστε να φέρουμε το project σε καλό σημείο και να ολοκληρώσουμε τις δοκιμές πριν τη βγάλουμε στους δρόμους στο μέλλον.

Μένει να δούμε με τι θα τρέξει στο Isle of Man TT 2026 που θα διεξαχθεί από 25 Μαΐου έως και 6 Ιουνίου και εάν ο Michael Dunlop θα διαλέξει την παλιά γνωστή του BMW M 1000 RR ή θα προλάβει να φέρει τη νέα Panigale V4 R στα μέτρα του.