Joan Mir για τη σεζόν του 2023 με τη Honda: “Δεν έχω ιδέα για το πόσο μπορεί να αντέξει ακόμα το σώμα μου”

Ακόμη ένας αναβάτης Honda που αναφέρεται στις δυσκολίες της εξέλιξης της RC213V και στις πολλές πτώσεις της σεζόν του 2024
motomag MotoGP – Mir “Δεν ξέρω πόσο το σώμα μου μπορεί να αντέξει στη Honda”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/5/2024

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020 Joan Mir, μπαίνει στη λίστα των αναβατών της Honda οι οποίοι παραπονιούνται πως το σώμα τους δεν πρόκειται να αντέξει για πολύ ακόμα αυτή την κατάσταση, καθώς οι συνεχόμενες πτώσεις προκαλούν προβλήματα τα οποία θα μπορούσαν ακόμα και να βάλουν τέλος στην αγωνιστική τους καριέρα.

Το να βλέπουμε αναβάτες της Honda να σηκώνουν την RC213V από το έδαφος είναι κάτι το οποίο το έχουμε συνηθίσει. Δυστυχώς εκτός από τις ζημιές το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο πόνος και οι τραυματισμοί οι οποίοι δέχονται οι αναβάτες κατά την πτώση. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τα όσα πέρασε ο Marc Marquez τα τελευταία χρόνια στη Honda που του σημάδεψαν για πάντα το σώμα.

MotoGP – Mir “Δεν ξέρω πόσο το σώμα μου μπορεί να αντέξει στη Honda”

Σε μία παρόμοια ζοφερή κατάσταση βρίσκεται και ο Joan Mir, o οποίος διανύει τη δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του καθώς εκτός ότι δεν είναι ανταγωνιστικός, παράλληλα δεν σταματά να πέφτει με την RC213V. Οι πτώσεις φυσικά δεν κοστίζουν μόνο σε χρήματα και αυτοπεποίθηση, κοστίζουν και σε σωματικό πόνο και αφήνουν κουσούρια που θέλουν χρόνο να ξεπεραστούν. Πέρυσι άλλωστε ο Mir είχε αναφέρει δημοσίως πως σκέφτεται να αποσυρθεί καθώς οι πτώσεις με τη μοτοσυκλέτα της Honda διαδεχόταν η μία την άλλη.

Με την κατάσταση να μην έχει αλλάξει και πολύ φέτος, ο Mir ρωτήθηκε από το Motorsport.com πόσο είναι διατεθειμένος να περιμένει αντιμετωπίζοντας όλες αυτές τις δυσκολίες με τον ίδιο να απαντά:

"Δεν έχω ιδέα πόσο καιρό μπορεί να το αντέξει το σώμα μου. Το λέω αυτό και είμαι απόλυτα ειλικρινής. Νόμιζα ότι δεν θα τα κατάφερνα να φτάσω τόσο μακριά και να 'μαι. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ, προσπαθώ να είμαι μπροστά από όλους, προσπαθώ να κάνω καλούς αγώνες, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις θαύματα. Η πραγματικότητα είναι ότι όποιος έρχεται στη Honda τα τελευταία χρόνια τα πάει χειρότερα, αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση όσο καλύτερα μπορείς”.

MotoGP – Mir “Δεν ξέρω πόσο το σώμα μου μπορεί να αντέξει στη Honda”

Το συμβόλαιο του Mir με τη Honda λήγει στο τέλος της φετινής χρονιάς και ήδη ακούγονται διάφορα, όπως ότι ο Davide Brivio ο οποίος είναι ο Team Manager της περιφερειακής ομάδας της Aprilia, Trackhouse, θέλει τον Mir στην ομάδα του από το 2025, ενώ και ο αναβάτης της Honda έχει αναφέρει πως έχει προτάσεις, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα. Μένει να δούμε τώρα αν ο Mir θα συνεχίσει να υποφέρει στην Honda η θα προσπαθήσει να βρει αλλού την αγωνιστική του Ιθάκη, ενώ στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι Luca Marini, Johann Zarco και Takaaki Nakagami.

MotoGP – Mir “Δεν ξέρω πόσο το σώμα μου μπορεί να αντέξει στη Honda”
Ετικέτες

MotoGP - Για ακόμη δύο χρόνια στη Honda o Mir

Τσάμπα (ή μήπως όχι) η γκρίνια του Ισπανού όλο αυτό το διάστημα
MotoGP – Για ακόμη δύο χρόνια στη Honda o Mir
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/6/2024

To τελευταίο διάστημα ο Joan Mir είτε γκρίνιαζε για την κατάσταση που επικρατεί στην Honda ελέω της μη ανταγωνιστικότητας της RC213V είτε έλεγε πως θα αποσυρθεί στο τέλος της χρονιάς καθώς αυτή είναι η δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του. Τελικά όχι μόνο δεν θα δούμε τον Mir να κρεμάει την φόρμα του αλλά ο Ισπανός φαίνεται πως θα παραμείνει εργοστασιακός αναβάτης της Honda για τα επόμενα δύο χρόνια! Τσάμπα η γκρίνια ή μήπως αυτή πέτυχε τον σκοπό της, ήτοι ένα καλύτερο συμβόλαιο;

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020 ο οποίος με τη Honda δεν έχει καταφέρει ακόμη να πανηγυρίσει κάποια νίκη ή βάθρο, θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά να βρίσκεται δίπλα στον Luca Marini, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2025. Οι λόγοι της απόφασης του Mir να παραμείνει στην ιαπωνική εταιρεία είναι προφανείς: πρώτον τα χρήματα που θα πάρει θα είναι παραπάνω από αρκετά, ενώ θα έχει και την σταθερότητα που ψάχνει ένας αναβάτης στην καριέρα του. Επιπρόσθετα οι “θέσεις εργασίας” στο MotoGP ολοένα και λιγοστεύουν αν αναλογιστούμε πως έρχεται η νέα φουρνιά αναβατών από την Moto2 όπως ο Pedro Acosta για παράδειγμα. Τέλος... πού θα πάει, δεν θα καταφέρουν να βελτιώσουν την RC213V οι Ιάπωνες; Ακόμα και αυτή η βραδύτητά των αντιδράσεών τους σίγουρα θα έχει κάποια όρια!

MotoGP – Για ακόμη δύο χρόνια στη Honda o Mir

Ο Mir με την επέκταση του συμβολαίου του θέλει ταυτόχρονα να δείξει στα αφεντικά της Honda πως μπορεί να βοηθήσει στο να γίνει εκ νέου ανταγωνιστική η RC213V και γιατί όχι να πορευτεί μαζί τους και το 2027, χρονιά στην οποία αλλάζουν οι κανονισμοί του MotoGP.

MotoGP – Για ακόμη δύο χρόνια στη Honda o Mir
Ετικέτες