Joan Mir για τη σεζόν του 2023 με τη Honda: “Δεν έχω ιδέα για το πόσο μπορεί να αντέξει ακόμα το σώμα μου”

Ακόμη ένας αναβάτης Honda που αναφέρεται στις δυσκολίες της εξέλιξης της RC213V και στις πολλές πτώσεις της σεζόν του 2024
motomag MotoGP – Mir “Δεν ξέρω πόσο το σώμα μου μπορεί να αντέξει στη Honda”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/5/2024

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020 Joan Mir, μπαίνει στη λίστα των αναβατών της Honda οι οποίοι παραπονιούνται πως το σώμα τους δεν πρόκειται να αντέξει για πολύ ακόμα αυτή την κατάσταση, καθώς οι συνεχόμενες πτώσεις προκαλούν προβλήματα τα οποία θα μπορούσαν ακόμα και να βάλουν τέλος στην αγωνιστική τους καριέρα.

Το να βλέπουμε αναβάτες της Honda να σηκώνουν την RC213V από το έδαφος είναι κάτι το οποίο το έχουμε συνηθίσει. Δυστυχώς εκτός από τις ζημιές το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο πόνος και οι τραυματισμοί οι οποίοι δέχονται οι αναβάτες κατά την πτώση. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τα όσα πέρασε ο Marc Marquez τα τελευταία χρόνια στη Honda που του σημάδεψαν για πάντα το σώμα.

MotoGP – Mir “Δεν ξέρω πόσο το σώμα μου μπορεί να αντέξει στη Honda”

Σε μία παρόμοια ζοφερή κατάσταση βρίσκεται και ο Joan Mir, o οποίος διανύει τη δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του καθώς εκτός ότι δεν είναι ανταγωνιστικός, παράλληλα δεν σταματά να πέφτει με την RC213V. Οι πτώσεις φυσικά δεν κοστίζουν μόνο σε χρήματα και αυτοπεποίθηση, κοστίζουν και σε σωματικό πόνο και αφήνουν κουσούρια που θέλουν χρόνο να ξεπεραστούν. Πέρυσι άλλωστε ο Mir είχε αναφέρει δημοσίως πως σκέφτεται να αποσυρθεί καθώς οι πτώσεις με τη μοτοσυκλέτα της Honda διαδεχόταν η μία την άλλη.

Με την κατάσταση να μην έχει αλλάξει και πολύ φέτος, ο Mir ρωτήθηκε από το Motorsport.com πόσο είναι διατεθειμένος να περιμένει αντιμετωπίζοντας όλες αυτές τις δυσκολίες με τον ίδιο να απαντά:

"Δεν έχω ιδέα πόσο καιρό μπορεί να το αντέξει το σώμα μου. Το λέω αυτό και είμαι απόλυτα ειλικρινής. Νόμιζα ότι δεν θα τα κατάφερνα να φτάσω τόσο μακριά και να 'μαι. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ, προσπαθώ να είμαι μπροστά από όλους, προσπαθώ να κάνω καλούς αγώνες, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις θαύματα. Η πραγματικότητα είναι ότι όποιος έρχεται στη Honda τα τελευταία χρόνια τα πάει χειρότερα, αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση όσο καλύτερα μπορείς”.

MotoGP – Mir “Δεν ξέρω πόσο το σώμα μου μπορεί να αντέξει στη Honda”

Το συμβόλαιο του Mir με τη Honda λήγει στο τέλος της φετινής χρονιάς και ήδη ακούγονται διάφορα, όπως ότι ο Davide Brivio ο οποίος είναι ο Team Manager της περιφερειακής ομάδας της Aprilia, Trackhouse, θέλει τον Mir στην ομάδα του από το 2025, ενώ και ο αναβάτης της Honda έχει αναφέρει πως έχει προτάσεις, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα. Μένει να δούμε τώρα αν ο Mir θα συνεχίσει να υποφέρει στην Honda η θα προσπαθήσει να βρει αλλού την αγωνιστική του Ιθάκη, ενώ στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι Luca Marini, Johann Zarco και Takaaki Nakagami.

MotoGP – Mir “Δεν ξέρω πόσο το σώμα μου μπορεί να αντέξει στη Honda”
Ετικέτες

MotoGP - Bastianini & Vinales στην KTM Tech3 για το 2025!

Τέλος οι κόκκινες μοτοσυκλέτες με τα λογότυπα GASGAS, το Pierer Group τα βάφει όλα πορτοκαλί
KTM Red Bull 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/6/2024

Καλή η προσπάθεια προώθησης και της GASGAS στο MotoGP, όμως καθώς όλοι οι πιλότοι προτιμούν την KTM, το Pierer Group θα έχει από το 2025 και τα τέσσερα RC16 βαμμένα στα πορτοκαλί και με λογότυπα ΚΤΜ, με τους Acosta & Binder στην εργοστασιακή ομάδα και τους Bastianini & Vinales στην Tech3.

Η υπογραφή του Marc Marquez με την εργοστασιακή Ducati και η μεταγραφή Martin στην Aprilia, έφεραν ως συνέπεια δυο ακόμα μεγάλες αλλαγές για τη σχάρα εκκίνησης 2025 του MotoGP, καθώς η ΚΤΜ ανακοίνωσε πως στις τάξεις της προσχωρούν από του χρόνου ο Enea Bastianini της εργοστασιακής Ducati και ο Maverick Vinales, το πρώην μεγάλο αστέρι της Aprilia.

KTM MotoGP

Και για να μη δυσαρεστήσει Vinales & Bastianini που το πιθανότερο είναι πως έβλεπαν την οδήγηση των κόκκινων GASGAS ως υποβιβασμό σε σχέση με την εργοστασιακή ΚΤΜ, το Pierer Group πήρε την απόφαση να σταματήσει να προωθεί την ισπανική εταιρεία, και να ποντάρει ξανά τα πάντα… στο πορτοκαλί.

Σημειώστε πως παρόλο που η “πρώτη” ομάδα των πορτοκαλί έχει το συνθετικό “factory” μπροστά της, και οι 4 μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ θα είναι ίδιες όσον αφορά στην εξέλιξή τους.

Όσον αφορά στις δυο μεγάλες μεταγραφές της ΚΤΜ για την Tech 3, ο Enea Bastianini που έχει κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 10 χρόνια πριν, με ένα KTM RC4, σημείωσε 6 νίκες και περισσότερα από 30 βάθρα στις κατηγορίες Moto3 & Moto2, ενώ πήρε και τον τίτλο της Moto2 το 2020. Ξεκίνησε την εμπλοκή του στη μεγάλη κατηγορία το 2021, σε ηλικία 23 ετών, και μέχρι σήμερα έχει σημειώσει 5 νίκες και 12 βάθρα.

Ο Maverick Vinales έχει καταφέρει να πάρει νίκες στο MotoGP με 3 διαφορετικούς κατασκευαστές -ο πρώτος αναβάτης στη σύγχρονη ιστορία του θεσμού-, ενώ ήταν ο 2ος Πρωταθλητής Moto3 στην ιστορία της ΚΤΜ το 2013. Ο Ισπανός έχει τερματίσει δυο φορές στην πρώτη τριάδα σε σεζόν Moto3 & Moto2, ενώ ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία το 2015 όπου έχει 35 βάθρα και 10 νίκες μέχρι σήμερα.

Μεγάλος χορηγός για το 2025 τόσο για την factory team της ΚΤΜ όσο και για την Tech 3 θα είναι η Red Bull.

Σημειώνουμε το παράδοξο πως την ανακοίνωση της μεταγραφής των δυο αναβατών συνοδεύουν φωτογραφίες με τον Vinales, αλλά όχι με τον Bastianini -μπορεί ο τελευταίος να είχε κάποια άλλη υποχρέωση την ώρα της φωτογράφησης.

Ετικέτες