Joan Mir για τη σεζόν του 2023 με τη Honda: “Δεν έχω ιδέα για το πόσο μπορεί να αντέξει ακόμα το σώμα μου”

Ακόμη ένας αναβάτης Honda που αναφέρεται στις δυσκολίες της εξέλιξης της RC213V και στις πολλές πτώσεις της σεζόν του 2024
motomag MotoGP – Mir “Δεν ξέρω πόσο το σώμα μου μπορεί να αντέξει στη Honda”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/5/2024

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020 Joan Mir, μπαίνει στη λίστα των αναβατών της Honda οι οποίοι παραπονιούνται πως το σώμα τους δεν πρόκειται να αντέξει για πολύ ακόμα αυτή την κατάσταση, καθώς οι συνεχόμενες πτώσεις προκαλούν προβλήματα τα οποία θα μπορούσαν ακόμα και να βάλουν τέλος στην αγωνιστική τους καριέρα.

Το να βλέπουμε αναβάτες της Honda να σηκώνουν την RC213V από το έδαφος είναι κάτι το οποίο το έχουμε συνηθίσει. Δυστυχώς εκτός από τις ζημιές το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο πόνος και οι τραυματισμοί οι οποίοι δέχονται οι αναβάτες κατά την πτώση. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τα όσα πέρασε ο Marc Marquez τα τελευταία χρόνια στη Honda που του σημάδεψαν για πάντα το σώμα.

MotoGP – Mir “Δεν ξέρω πόσο το σώμα μου μπορεί να αντέξει στη Honda”

Σε μία παρόμοια ζοφερή κατάσταση βρίσκεται και ο Joan Mir, o οποίος διανύει τη δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του καθώς εκτός ότι δεν είναι ανταγωνιστικός, παράλληλα δεν σταματά να πέφτει με την RC213V. Οι πτώσεις φυσικά δεν κοστίζουν μόνο σε χρήματα και αυτοπεποίθηση, κοστίζουν και σε σωματικό πόνο και αφήνουν κουσούρια που θέλουν χρόνο να ξεπεραστούν. Πέρυσι άλλωστε ο Mir είχε αναφέρει δημοσίως πως σκέφτεται να αποσυρθεί καθώς οι πτώσεις με τη μοτοσυκλέτα της Honda διαδεχόταν η μία την άλλη.

Με την κατάσταση να μην έχει αλλάξει και πολύ φέτος, ο Mir ρωτήθηκε από το Motorsport.com πόσο είναι διατεθειμένος να περιμένει αντιμετωπίζοντας όλες αυτές τις δυσκολίες με τον ίδιο να απαντά:

"Δεν έχω ιδέα πόσο καιρό μπορεί να το αντέξει το σώμα μου. Το λέω αυτό και είμαι απόλυτα ειλικρινής. Νόμιζα ότι δεν θα τα κατάφερνα να φτάσω τόσο μακριά και να 'μαι. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ, προσπαθώ να είμαι μπροστά από όλους, προσπαθώ να κάνω καλούς αγώνες, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις θαύματα. Η πραγματικότητα είναι ότι όποιος έρχεται στη Honda τα τελευταία χρόνια τα πάει χειρότερα, αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση όσο καλύτερα μπορείς”.

MotoGP – Mir “Δεν ξέρω πόσο το σώμα μου μπορεί να αντέξει στη Honda”

Το συμβόλαιο του Mir με τη Honda λήγει στο τέλος της φετινής χρονιάς και ήδη ακούγονται διάφορα, όπως ότι ο Davide Brivio ο οποίος είναι ο Team Manager της περιφερειακής ομάδας της Aprilia, Trackhouse, θέλει τον Mir στην ομάδα του από το 2025, ενώ και ο αναβάτης της Honda έχει αναφέρει πως έχει προτάσεις, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα. Μένει να δούμε τώρα αν ο Mir θα συνεχίσει να υποφέρει στην Honda η θα προσπαθήσει να βρει αλλού την αγωνιστική του Ιθάκη, ενώ στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι Luca Marini, Johann Zarco και Takaaki Nakagami.

MotoGP – Mir “Δεν ξέρω πόσο το σώμα μου μπορεί να αντέξει στη Honda”
Ετικέτες

Joan Mir - Υπέγραψε για δυο ακόμη χρόνια με το HRC

Παρά τις πτώσεις, τους μόλις 13 βαθμούς φέτος και τα παράπονα
Joan Mir - Για 2 ακόμη χρόνια στο HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2024

Ο Joan Mir και η Honda ανανέωσαν τη συνεργασία τους στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP για δύο ακόμη χρόνια, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP 2020 (έχει και έναν ακόμα τίτλο στη Moto3 το 17) να μένει με τους Ιάπωνες, παρά τη δυστοκία στην εξέλιξη της RC213V, που έχουν φέρει στον εργοστασιακό αναβάτη του HRC μόλις 13 βαθμούς σε 9 γύρους.

Ο Ισπανός αναβάτης που είχε διαπρέψει με τη Suzuki, πριν το Hamamatsu αποσυρθεί από τους αγώνες, έχει να θυμάται μια 5η θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμά του το 2023 -στον αγώνα της Κυριακής στο GP της Ινδίας-, ενώ το 2024 η κατάσταση είναι δραματική, καθώς συνήθως ο Mir τερματίζει στις θέσεις 15-20, ενώ έχει συλλέξει πολλά DNF με επίσης πολλές τούμπες.

Joan Mir

Όπως και να έχει, η ιαπωνική ομάδα και ο ψηλός (1.81) αναβάτης από τη Μαγιόρκα θα βρίσκονται μαζί το 2025 και το 2026, με στόχο την επιτυχημένη εξέλιξη της RC213V ώστε να γίνει η εμβληματική big H και πάλι νικηφόρα.

Το συμβόλαιο Mir-Honda σημαίνει πως για το 2025 τουλάχιστον η σύνθεση της εργοστασιακής Honda θα παραμείνει ίδια, αφού και ο Marini (που φέτος έχει συλλέξει… έναν βαθμό) έχει υπογράψει νέα διετή συμφωνία.

Ετικέτες