Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

KTM Red Bull MotoGP 2017

Ο νέος παίκτης στα MotoGP

Η πρώτη απόπειρα της ΚΤΜ στην κορυφαία κατηγορία των GP ήταν μόλις ξεκινούσε η τετράχρονη εποχή, όταν είχε φτιάξει ένα V5 κινητήρα 1000cc και τον είχε παραχωρήσει στην ομάδα του Kenny Roberts.

Το project εκείνο σταμάτησε όμως πολύ γρήγορα και οι αυστριακοί επικεντρώθηκαν στη μικρή κατηγορία Moto3 όπου είχαν και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

 Όμως φέτος, η KTM κάνει μια πολύ δυναμική παρουσία σε όλες τις κατηγορίες των GP, αφού όχι μόνο θα έχει δική της μοτοσυκλέτα (με κινητήρα Honda όπως ορίζουν οι κανονισμοί) στη Moto2, αλλά θα συμμετάσχει κανονικά, με εντελώς δική της μοτοσυκλέτα και στην κορυφαία κατηγορία.

 Μάλιστα για αναβάτες θα έχει δύο μεταγραφές από την περσινή ομάδα της Tech3, τον  Bradley Smith και τον Pol Espargaro, δηλαδή ψώνισε από το επάνω ράφι. Αμέσως μετά τις τελευταίες επίσημες δοκιμές στο Phillip Island της Αυστραλίας, έγινε και η επίσημη παρουσίαση της ομάδας στους δημοσιογράφους. Γνωρίζαμε ότι ο βασικός χορηγός θα είναι η επίσης αυστριακή εταιρεία Red Bull, όμως είναι πρώτη φορά που είδαμε “έγχρωμη” την μοτοσυκλέτα και όχι σε μαύρο ματ χρώμα.

 Σύμφωνα με τους δύο αναβάτες, η RC 16 βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της εξέλιξης και κάθε φορά που μπαίνουν στην πίστα προσπαθούν να βελτιώσουν και έναν τομέα της. Ο Pol Espargaro είπε ότι ακόμα η μοτοσυκλέτα είναι κάπως άγρια σε συμπεριφορά – ίσως υπερβολικά άγρια, αλλά ότι κάθε φορά κάνουν πολύ μεγάλα βήματα προόδου και πιστεύει ότι στα τελευταία δοκιμαστικά του Qatar θα έχουν γίνει πολύ ανταγωνιστικοί. 

 

Χθες πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της ομάδας, με τα νέα γραφικά των GP μοτοσυκλετών να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση και την χορηγία της Red Bull να κυριαρχεί οπτικά.

Η παρουσίαση έγινε στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας στις εγκαταστάσεις της Red Bull, εκεί όπου φιλοξενούνται τα αεροσκάφη για την φόρμουλα των αιθέρων…

Εκτός από τις δηλώσεις του Stefan Pierer για την Honda, αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν η αγωνία της ομάδας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δείχνοντας ότι είναι έτοιμοι να δώσουν το 100% των δυνάμεών τους, βάζοντας πραγματικά υψηλό στόχο, να βρίσκονται ανάμεσα στους κορυφαίους μέσα σε μόλις τρία χρόνια…

Παρακολουθήστε την παρουσίαση της ομάδας:

OFFICIAL MOTOGP TEAM PRESENTATION 2017 | KTM