Marc Marquez: "Ποτέ δεν θα είμαι τόσο γρήγορος όσο 10 χρόνια πριν, το αντισταθμίζω με την εμπειρία μου"

Προσγειωμένος για ακόμη μία φορά ο Marquez σχετικά με τις προσδοκίες του και την πορεία που διανύει στην Ducati
motomag Marc Marquez "Ποτέ δεν θα είμαι τόσο γρήγορος όσο 10 χρόνια πριν, το αντισταθμίζω με την εμπειρία μου"
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/3/2024

Ο Marc Marquez γνωρίζει ότι ο αγώνας του Portimao αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ανέβει για πρώτη φορά στο βάθρο με την μοτοσυκλέτα της Ducati. Η πορτογαλική πίστα είναι μία εκ των αγαπημένων του νέου αναβάτη της Gresini Racing Team και ως εκ τούτου αυτό το αγωνιστικό τριήμερο ο Ισπανός ενδέχεται να προσφέρει στιγμές χαράς στους φαν του.

Μετά το ντεμπούτο του στο Qatar όπου ο Marquez κατέκτησε μία πέμπτη θέση στον Sprint Race αγώνα και μία τέταρτη θέση στον κυρίως αγώνα της Κυριακής, στο Portimao ο ίδιος θέλει να πετύχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Λίγα 24ωρα πριν το αγωνιστικό τριήμερο, στη συνέντευξη τύπου του Portimao, ο νέος αναβάτης της Gresini Racing Team προχώρησε σε κάποιες δηλώσεις τόσο για τον αγώνα της Πορτογαλίας και για τους νέους αναβάτες όσο και για το μέλλον του στο MotoGP.

"Τα πράγματα θα είναι διαφορετικά στην Πορτογαλία, γιατί θα μπούμε στην πίστα με σκοπό να είμαστε γρήγοροι με το καλημέρα. Αυτός ο αγώνας θα είναι πολύ διαφορετικός σε σχέση με το Qatar γιατί εκεί είχα κάποιες δυσκολίες. Στόχος μου είναι να μπω αμέσως στα Q2.

Marc Marquez "Ποτέ δεν θα είμαι τόσο γρήγορος όσο 10 χρόνια πριν, το αντισταθμίζω με την εμπειρία μου"

Η κατάσταση μου είναι διαφορετική από ό,τι στο παρελθόν, επειδή τότε γνώριζα που θα αγωνιζόμουν την επόμενη σεζόν. Τώρα δεν σκέφτομαι αυτό, απλά θέλω να μείνω συγκεντρωμένος σε αυτά που κάνω, και θέλω να διασκεδάζω στην πίστα. Αν το διασκεδάζω και είμαι γρήγορος θα μπορώ να έχω την ευκαιρία να επιλέξω ομάδα, αλλά αυτό δεν θέλω να το συζητήσω τώρα. Ξέρω ότι στον αθλητισμό μετράει το παρόν και όχι το παρελθόν. Το παρόν είναι το σήμερα και πρέπει να δουλέψω πάνω σε αυτό γιατί υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις αναβάτες πιο γρήγοροι από μένα. Νομίζω ότι θα χρειαστώ άλλους τέσσερις ή πέντε αγώνες για να φτάσω εκεί που θέλω να είμαι, προσαρμόζομαι ταχύτερα γιατί τώρα καταλαβαίνω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα.

Πίεση υπάρχει είτε είσαι σε εργοστασιακή ομάδα είτε δορυφορική. Ο αναβάτης είναι χαρούμενος όταν ανέβει στο βάθρο. Το βάθρο είναι καλύτερο από το να μπεις στην πρώτη πεντάδα ενώ η νίκη είναι καλύτερη από το να είσαι απλά στο βάθρο. Το γεγονός πως στην τωρινή ομάδα το κλίμα είναι πιο οικογενειακό δεν σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη πίεση ή ότι δεν υπάρχουν φιλοδοξίες. Είναι το ίδιο με κάθε άλλη ομάδα. Η διαφορά έγκειται στο ότι είμαστε πολύ λιγότεροι, και στην κουλτούρα καθώς οι Ιάπωνες είναι διαφορετικοί από τους Ιταλούς.

Marc Marquez "Ποτέ δεν θα είμαι τόσο γρήγορος όσο 10 χρόνια πριν, το αντισταθμίζω με την εμπειρία μου"

Τώρα όσον αφορά τη μοτοσυκλέτα δεν μπορώ να ξέρω αν η GP24 είναι καλύτερη από την GP23 που οδηγώ εγώ. Ίσως η GP24 να είναι καλύτερη σε ορισμένες πτυχές, αλλά εγώ δεν έχω φτάσει ακόμα στο πραγματικό όριο της μοτοσυκλέτας μου. Δουλεύω πάνω σε αυτό και μόνο έτσι θα μπορέσω να καταλάβω τη διαφορά.

Πλέον αισθάνομαι πιο έμπειρος. Συχνά μιλάω γι' αυτό με τους ανθρώπους γύρω μου. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, αγωνίστηκα με τον Valentino το 2013, ενώ βλέπουμε πως ο νεαρός Pedro Acosta αγωνίζεται πλέον μαζί μου. Νομίζω ότι αυτό είναι φυσιολογικό, είναι μέρος του αθλήματος. Όλοι έχουν την περίοδο τους, μετά έρχονται αναβάτες όλο και νεότεροι από σένα και προσπαθούν να σε βγάλουν εκτός. Είναι φυσιολογικό, είμαι πιο έμπειρος, αλλά όταν ήμουν νεότερος ίσως είχα μικρότερη επίγνωση του τι έκανα, και συχνά τα πήγαινα καλά. Τώρα είμαι πιο συντηρητικός, καθώς χρησιμοποιώ την εμπειρία μου. Ποτέ δεν θα είμαι τόσο γρήγορος όσο ήμουν πριν 10 χρόνια. Ωστόσο μπορείς να εκμεταλλευτείς την επιπλέον εμπειρία, και αυτό είναι ζωτικής σημασίας.

Επιπρόσθετα σύντομα θα αποφασιστούν οι κανονισμοί για τα επόμενα χρόνια. Εξαρτάται αν θέλεις μία μοτοσυκλέτα σχεδιασμένη για το θέαμα ή μία μοτοσυκλέτα για να κερδίζει. Προτιμώ το πρώτο. Αν αφαιρέσουμε τα πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα θα είναι καλύτερο και για το θέαμα όπως σας έχω ξαναπεί και αυτό είναι στην τελική της ημέρας κάτι που θέλει ο κόσμος να δει.

Marc Marquez "Ποτέ δεν θα είμαι τόσο γρήγορος όσο 10 χρόνια πριν, το αντισταθμίζω με την εμπειρία μου"

Σχετικά με τους νέους αναβάτες οι οποίοι έρχονται από τις μικρότερες κατηγορίες αυτοί οδηγούν διαφορετικά. Χρησιμοποιούν πολύ το σώμα τους εγώ είχα διαφορετικό στιλ αλλά αυτό είναι κάτι προσωπικό καθώς πρέπει να προσαρμοστείς στη μοτοσυκλέτα που οδηγείς. Εγώ όταν ήρθα στην κατηγορία έμαθα πολλά από τον Valentino, τον Lorenzo, τον Pedrosa, τώρα μαθαίνω από τους νέους αναβάτες καθώς αυτοί χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό στιλ οδήγησης. Ένας από αυτούς είναι και ο Pedro Acosta o οποίος δείχνει πως είναι το μέλλον του MotoGP, έχει ταλέντο και το έδειξε στο Qatar. Πιστεύω αν καταφέρει να διαχειριστεί καλύτερα τα ελαστικά σε συνθήκες αγώνες θα μπορέσει να είναι ακόμη ταχύτερος”.

Για ακόμη μια φορά ο Marc Marquez στις δηλώσεις του τόνισε πως ακόμη βρίσκεται σε φάση εγκλιματισμού ωστόσο άπαντες γνωρίζουν πως ο Ισπανός θέλει όσο τίποτα να ανέβει ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ξεκινώντας ένα νέο κεφάλαιο στην πλούσια αγωνιστική του καριέρα.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες