Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Marquez 3ο χειρουργείο και μακρά διάρκεια αποκατάστασης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 30 χειρουργείο

Ο Marquez μπήκε χθες στην κλινική Ruber της Μαδρίτης που ειδικεύεται στην αποκατάσταση καταγμάτων, με τις κάμερες όμως να τον αντιλαμβάνονται και να παίρνουν τις πρώτες δηλώσεις από τον πατέρα του. Όπως ήταν αναμενόμενο ο Marquez πήγε για το τρίτο κατά σειρά χειρουργείο στο χέρι παρόλο που δεν ήθελε να το επιβεβαιώσει, μέχρι που αργά το βράδυ η ομάδα αναγκάστηκε να προβεί σε δελτίο τύπου μετά την έκταση που πήρε η είδηση επισπεύδοντας την ενημέρωση που θα έκανε σήμερα για την πορεία του χειρουργείου. Εκεί για πρώτη φορά μας αποκάλυψαν πως πάσχει από ψευδάρθρωση κατάγματος σε μία πλήρη επιβεβαίωση του ΜΟΤΟ και όσα γράφαμε στα μέσα Νοεμβρίου εδώ.

Ομοίως και για τον τρόπο αντιμετώπισης που ακολουθήθηκε όπως γράφαμε πως θα γίνει, μιας και ήταν μονόδρομος πλέον και δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Το χειρουργείο πήγε καλά, ήταν άκρως επιτυχημένο και αναμένεται να αποκαταστήσει το χέρι του Marquez χρησιμοποιώντας μόσχευμα από το λαγόνιο οστό, από την λεκάνη για να το πούμε πολύ χοντρικά ξεφεύγοντας από τους ιατρικούς όρους. Η ψευδάρθρωση σύμφωνα με τον Dr. Costa θα είχε αποφευχθεί αν είχε ακολουθηθεί διαφορετική αποκατάσταση και λιγότερη βιασύνη στην επαναφορά του στην αγωνιστική δράση.

Δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή απορίες ή αμφιβολίες για το πώς φτάσαμε εδώ σε ένα τρίτο χειρουργείο που απαιτεί μεγάλο χρόνο αποκατάστασης, ουσιαστικά βάζοντας σε κίνδυνο την συμμετοχή του Marquez και για την επόμενη σεζόν!

Ήταν κοινό μυστικό στα paddock πως ο Marquez πάσχει από ψευδάρθρωση κατάγματος και με τον ίδιο τρόπο που καταλήξαμε και εμείς στο συμπέρασμα αυτό, είχε καταλήξει και ο Dovizioso. Η απόφασή του να μην δεχτεί μία θέση αναβάτη εξέλιξης με πιθανότητα μάλιστα να τρέξει το 2022 ή άμεσα να βρεθεί στην σέλα της Aprilia, στηρίχτηκε και στο ποντάρισμα πως ο Marquez θα απουσιάζει στην αρχή της σεζόν.

Πράγματι δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για την αποκατάσταση της ψευδάρθρωσης που μπορεί να χρειαστεί από τρεις έως και έξι μήνες για να ολοκληρωθεί αν όλα πάνε καλά με την νέα πλάκα που τοποθετήθηκε φυσικά. Αυτό σημαίνει πως η Honda βρίσκεται αντιμέτωπη με μερικές δύσκολες αποφάσεις μπροστά της.

Εκείνο που το κάνει ακόμη πιο δύσκολο είναι η αβεβαιότητα που υπάρχει ακόμη και τώρα για την έναρξη της επόμενης σεζόν. Αν καθυστερήσει τόσο πολύ όπως έγινε φέτος -και κανείς δεν μπορεί να απορρίψει αυτή την πιθανότητα- τότε αυτό θα είναι εξαιρετικά καλό για τον Marquez καθώς θα προλάβει να προχωρήσει η αποκατάστασή του.

Από την μία απαιτείται να παρθούν αποφάσεις, από την άλλη η αναμονή μπορεί να φανεί πιο σωστή, και είναι ο δρόμος που φαίνεται πως θα διαλέξει η Honda περιμένοντας να δει την αποκατάσταση του Marquez αλλά και την πορεία της πανδημίας στην αγωνιστική δραστηριότητα.

 

Tags: