Ο Franco Morbidelli της Prima Pramac Racing θα δώσει κανονικά το παρών στο Qatar, καθώς η ιατρική ομάδα της Dorna του έδωσε το πράσινο φως, κρίνοντας πως η αποκατάσταση του μετά το άσχημο ατύχημά του στο Portimaoέχει ολοκληρωθεί.
Αφού ο Morbido είχε πάρει το πράσινο φως από τους δικούς του γιατρούς μετά από μια τελευταία αξονική τομογραφία, το μόνο που έμενε ήταν να επιβεβαιώσουν τη διάγνωση και οι γιατροί της Dorna στην πίστα του Κατάρ. Έτσι ο Ιταλός πήρε το αεροπλάνο, με μια μικρή δόση ανησυχίας, και μετέβη στο Lusail. Ευτυχώς τα πράγματα πήγαν όπως περίμενε, και οι ιατρικές εξετάσεις της Πέμπτης 7/3 ήταν θετικές για τη συμμετοχή του στον 1ο αγώνα της σεζόν.
Το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Ιταλό αναβάτη, ο οποίος φέτος κάνει μεγάλη αλλαγή με τη μετάβαση από τη Yamaha στην Ducati, και μετά το ατύχημα όπου χτύπησε στο κεφάλι δεν έχει καταφέρει να οδηγήσει την GP24 του στα pre-season test της Sepang και του Qatar.
MotoGP 2026: Παρουσίαση ομάδας BK8 Gresini Racing 2026 [VIDEO]
Μεγάλος απών ο τραυματίας Fermin Aldeguer που θα αγωνιστεί δίπλα στον Alex Marquez
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
2/2/2026
Η ομάδα της Gresini παρουσίασε στην Kuala Lumpur τη νέα της μοτοσυκλέτα και τα χρώματα του 2026, πριν την έναρξη της μεταβατικής σεζόν.
Η BK8 Gresini Racing MotoGP Team πραγματοποίησε το Σάββατο το βράδυ στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας την επίσημη παρουσίαση της ομάδας για το 2026. Με οικοδεσπότη τον μεγάλο χορηγό BK8 News (που αποτελεί τμήμα του κακόφημου στοιχηματικού site BK8 που έχει κατηγορηθεί για απάτη πολλές φορές στο παρελθόν), ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα διάλεξε την Kuala Lumpur για την παρουσίασή της, λίγο πριν από την επίσημη δοκιμή της Sepang.
Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε ο Alex Marquez, που τερμάτισε στην δεύτερη θέση των MotoGP του 2025, πλαισιωμένος από τη διοίκηση και τους συνεργάτες της ομάδας, ενώ ο Fermin Aldeguer συμμετείχε μέσω ζωντανής σύνδεσης από το σπίτι του, καθώς συνεχίζει την αποθεραπεία, μετά το κάταγμα στο πόδι που υπέστη στην προπόνηση, που θα του στερήσει τη συμμετοχή στην δοκιμή της Sepang.
Η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας δεν φέρει κάποια μεγάλη αλλαγή στην αισθητική ταυτότητα της Gresini Racing με το χαρακτηριστικό γαλάζιο της ομάδας να εμφανίζεται σε μία πιο έντονη απόχρωση.
Ο πρωταγωνιστής της παρουσίασης, Alex Marquez, δήλωσε, "Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νέα μοτοσυκλέτα και πραγματικά ενθουσιασμένος που ξεκινάω μια νέα σεζόν με αυτή την ομάδα. Η παρουσίαση στην Kuala Lumpur ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο, γιατί πρόκειται για μια διαφορετική και πολύ σημαντική αγορά. Ελπίζουμε να είναι μια σεζόν γεμάτη επιτυχίες και από τη μεριά μας θα δώσουμε όλη τη δουλειά και τη δέσμευση που χρειάζεται για να πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να προκαλέσουμε τους εαυτούς μας."
Ο τραυματίας ομόσταυλος του, Fermin Aldeguer, που μπαίνει στην δεύτερη σεζόν του στην μεγάλη κατηγορία, είπε "Είναι προφανώς μεγάλη απογοήτευση που δεν βρίσκομαι στην Kuala Lumpur για την παρουσίαση. Είχαμε ένα μικρό πισωγύρισμα και δουλεύουμε ασταμάτητα για να επιστρέψουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μου λείπει η ομάδα και μου λείπει η μοτοσυκλέτα, αλλά πρέπει να κάνουμε τα πράγματα σωστά και να αναρρώσω πλήρως. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος αυτή τη στιγμή για να επιστρέψω στο 100% και μετά θα σκεφτούμε την επιστροφή στην πίστα, βήμα-βήμα. Η μοτοσυκλέτα είναι ακόμα πιο όμορφη από πέρσι και υπάρχει μεγάλη όρεξη για επιστροφή."
Στόχοι και 30 χρόνια ιστορίας
Η ιδιοκτήτρια της ομάδας, Nadia Padovani, μίλησε για τη νέα χρονιά: "Αφήνουμε πίσω μας μια σεζόν 2025 γεμάτη επιτεύγματα και κοιτάμε το 2026 με ενθουσιασμό και μεγάλη αποφασιστικότητα. Οι προσδοκίες παραμένουν υψηλές, έχουμε μια δυνατή ομάδα με τεράστια εμπειρία και δύο εξαιρετικά ταλαντούχους αναβάτες έτοιμους να συνεχίσουν την πορεία εξέλιξης που χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύουμε απόλυτα σε αυτό το δίδυμο και στη δουλειά που κάνουμε μαζί. Είμαστε πραγματικά περήφανοι για την νέα σεζόν, διαθέτουμε μοτοσυκλέτα με ισχυρό, ουσιώδη χαρακτήρα που αντικατοπτρίζει τέλεια την ταυτότητά μας και την επιθυμία μας να συνεχίσουμε να εκπλήσσουμε."
Η παρουσίαση αποτέλεσε επίσης μια στιγμή αναφοράς στον Fausto Gresini και στην ιστορία της ομάδας της Faenza, η οποία μπαίνει φέτος στην 30ή της σεζόν στο MotoGP. Αυτή ξεκινά επίσημα την Τρίτη με το Sepang Test, όπου ο Alex Marquez θα βγει για πρώτη φορά στην πίστα το 2026 με τα νέα χρώματα της BK8 Gresini Racing.