MotoE 2020: Συνεχίζει με την Avant Ajo ο Tuuli!

Στόχος το κύπελλο!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

31/1/2020

Μετά από μια τρικυμιώδη αρχή πέρσι, το πρώτο Kύπελλο της MotoE κατάφερε να ολοκληρωθεί με επιτυχία και τον Matteo Ferrari να είναι ο τελικός νικητής. Ωστόσο, τον πρώτο αγώνα στην ιστορία του Kυπέλλου των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, στο Sachsenring κέρδισε ο Σουηδός Niki Tuuli, χωρίς όμως να δει την καρό σημαία…αλλά τις κόκκινες λόγω της πτώσης του Savadori στην K8. Με πάνω από το μισό του αγώνα να έχει συμπληρωθεί τότε, ο Tuuli ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και έγινε ο πρώτος νικητής στα MotoE.

Για το 2020, ο 24χρονος Σουηδός αναβάτης θα συνεχίσει την πορεία του στα MotoE με την ίδια ομάδα, την Ajo MotoE. Ωστόσο, η νέα συνεργασία της ομάδας με την Avant Tecno Oy, αλλάζει το όνομά της Avant Ajo MotoE και μαζί αλλάζουν και τα επίσημα χρώματα. Φέτος, το κύπελλο της MotoE μεγάλωσε κατά έναν αγώνα, ενώ πολλοί από αυτούς θα πραγματοποιηθούν σε νέες πίστες όπως τη Jerez και το Assen.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν στα MotoE επειδή θα έχουμε μαζί μας τον Niki Tuuli και όλους τους χορηγούς μας”, είπε ο Ajo. Η πορεία του Tuuli ήταν πτωτική μετά τη νίκη του στον πρώτο αγώνα καθώς δεν κατάφερε να ξαναβρεθεί σε μια θέση του βάθρου. Επιπρόσθετα είχε και τον τραυματισμό του στο Misano, που τον εμπόδισε απ' το να λάβει μέρος στον τελευταίο αγώνα του Κυπέλλου, ωστόσο ο Team Manager Aki Ajo, πιστεύει στον Tuuli και για τη νέα χρονιά στοχεύουν μαζί την κορυφή της βαθμολογίας.

Από τη μεριά του, ο Niki Tuuli ευχαρίστησε τον Aki Ajo που του έδωσε άλλη μια ευκαιρία, να αποδείξει την αξία του φέτος, μετά τη δύσκολη σεζόν που είχε πέρσι. “Είμαι πολύ χαρούμενος. Αισθάνομαι καλά, αλλά γνωρίζω πως έχω πολύ δρόμο μπροστά μου μέχρι να ξαναφτάσω στο 100% της φυσικής μου κατάστασης. Με την ομάδα θα δουλέψουμε σκληρά τη νέα σεζόν και θα προσπαθήσουμε να μην κάνουμε κανένα λάθος”, είπε ο Tuuli.

Ετικέτες

Alex Marquez: Χάνει τα GP σε Mugello και Balaton Park

Εστιάζει στην αποκατάστασή του ο Ισπανός
alex
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/5/2026

Ο Ισπανός αναβάτης βρίσκεται σε φάση αποκατάστασης μετά το σοβαρό ατύχημα που υπέστη στη Βαρκελώνη και ελπίζει να επιστρέψει στα μέσα Ιουνίου.

Όσοι είδαν το GP της Καταλονίας είναι σίγουρο πως ανέβασαν παλμούς όταν είδαν τον Alex Marquez να ίπταται και να πέφτει άτσαλα στο έδαφος, μετά τη σύγκρουση που είχε με τον Pedro Acosta.

Μετά το ατύχημα ο Marquez πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, αφού υπέστη μερικό κάταγμα στον σπόνδυλο C7 καθώς και κάταγμα κλείδας, που απαιτούσε χειρουργική επέμβαση.

Η επέμβαση ήταν πετυχημένη και ο Alex στοχεύει πλέον στην επιστροφή του. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας Gresini, ο Ισπανός θα χάσει τον αγώνα στο Mugello, που είναι προγραμματισμένος για την επόμενη εβδομάδα, καθώς και τον αγώνα στο Balaton Park, που θα γίνει αρχές Ιουνίου. Στη συνέχεια θα εξεταστεί ο βαθμός ετοιμότητάς του και θα κριθεί ο χρόνος επιστροφής του στη δράση.