MotoE 2020: Συνεχίζει με την Avant Ajo ο Tuuli!

Στόχος το κύπελλο!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

31/1/2020

Μετά από μια τρικυμιώδη αρχή πέρσι, το πρώτο Kύπελλο της MotoE κατάφερε να ολοκληρωθεί με επιτυχία και τον Matteo Ferrari να είναι ο τελικός νικητής. Ωστόσο, τον πρώτο αγώνα στην ιστορία του Kυπέλλου των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, στο Sachsenring κέρδισε ο Σουηδός Niki Tuuli, χωρίς όμως να δει την καρό σημαία…αλλά τις κόκκινες λόγω της πτώσης του Savadori στην K8. Με πάνω από το μισό του αγώνα να έχει συμπληρωθεί τότε, ο Tuuli ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και έγινε ο πρώτος νικητής στα MotoE.

Για το 2020, ο 24χρονος Σουηδός αναβάτης θα συνεχίσει την πορεία του στα MotoE με την ίδια ομάδα, την Ajo MotoE. Ωστόσο, η νέα συνεργασία της ομάδας με την Avant Tecno Oy, αλλάζει το όνομά της Avant Ajo MotoE και μαζί αλλάζουν και τα επίσημα χρώματα. Φέτος, το κύπελλο της MotoE μεγάλωσε κατά έναν αγώνα, ενώ πολλοί από αυτούς θα πραγματοποιηθούν σε νέες πίστες όπως τη Jerez και το Assen.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν στα MotoE επειδή θα έχουμε μαζί μας τον Niki Tuuli και όλους τους χορηγούς μας”, είπε ο Ajo. Η πορεία του Tuuli ήταν πτωτική μετά τη νίκη του στον πρώτο αγώνα καθώς δεν κατάφερε να ξαναβρεθεί σε μια θέση του βάθρου. Επιπρόσθετα είχε και τον τραυματισμό του στο Misano, που τον εμπόδισε απ' το να λάβει μέρος στον τελευταίο αγώνα του Κυπέλλου, ωστόσο ο Team Manager Aki Ajo, πιστεύει στον Tuuli και για τη νέα χρονιά στοχεύουν μαζί την κορυφή της βαθμολογίας.

Από τη μεριά του, ο Niki Tuuli ευχαρίστησε τον Aki Ajo που του έδωσε άλλη μια ευκαιρία, να αποδείξει την αξία του φέτος, μετά τη δύσκολη σεζόν που είχε πέρσι. “Είμαι πολύ χαρούμενος. Αισθάνομαι καλά, αλλά γνωρίζω πως έχω πολύ δρόμο μπροστά μου μέχρι να ξαναφτάσω στο 100% της φυσικής μου κατάστασης. Με την ομάδα θα δουλέψουμε σκληρά τη νέα σεζόν και θα προσπαθήσουμε να μην κάνουμε κανένα λάθος”, είπε ο Tuuli.

Ετικέτες

MotoGP, Misano Practice: Πρώτος ο Marco Bezzecchi με δεύτερο τον Marc Marquez

Εκτός Q2 οι Pecco Bagnaia και Raul Fernandez, στη δεκάδα ο Pol Espargaro!
bez
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/9/2026

Ο Marco Bezzecchi πήρε το “πάνω χέρι” έναντι του Marc Marquez και ηγήθηκε των δοκιμών της Παρασκευής στην πίστα του Misano, μπροστά μάλιστα στους συμπατριώτες του.

Ο Ιταλός ανέτρεψε την κατάσταση του FP1, όπου ο Marc Marquez ήταν ο ταχύτερος. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Alex Marquez, στην τέταρτη ο Fabio di Giannantonio, ενώ την έκπληξη έκανε ο Franco Morbidelli που ήρθε πέμπτος!

Pedro Acosta, Luca Marini και Johann Zarco έκλεισαν την πρώτη οκτάδα και επίσης την πρόκριση για το Q2 πήραν και οι Pol Espargaro και Jorge Martin.

Από το Q1 πρέπει να περάσουν οι Raul Fernandez, Fermin Aldeguer, Joan Mir, Fabio Quartararo, Diogo Moreira και Francesco Bagnaia.

Απογοητευτική ήταν η παρουσία όλων των Yamaha, με καλύτερη θέση τη 16η που πήρε ο Quartararo.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τον ταχύτερο χρόνο ανά αναβάτη:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

01:30.144

2

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

01:30.247

3

Alex Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

01:30.329

4

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

01:30.385

5

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

01:30.415

6

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

01:30.488

7

Luca Marini

Honda HRC Castrol

01:30.640

8

Johann Zarco

Castrol Honda LCR

01:30.654

9

Pol Espargaro

Red Bull KTM Tech3

01:30.674

10

Jorge Martin

Aprilia Racing

01:30.690

11

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

01:30.704

12

Raul Fernandez

SuperFile Trackhouse MotoGP Team

01:30.716

13

Fermin Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

01:30.758

14

Joan Mir

Honda HRC Castrol

01:30.859

15

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

01:30.943

16

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

01:31.178

17

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

01:31.263

18

Alex Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

01:31.281

19

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

01:31.459

20

Jack Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

01:31.567

21

Toprak Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

01:32.071