MotoE 2020: Συνεχίζει με την Avant Ajo ο Tuuli!

Στόχος το κύπελλο!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

31/1/2020

Μετά από μια τρικυμιώδη αρχή πέρσι, το πρώτο Kύπελλο της MotoE κατάφερε να ολοκληρωθεί με επιτυχία και τον Matteo Ferrari να είναι ο τελικός νικητής. Ωστόσο, τον πρώτο αγώνα στην ιστορία του Kυπέλλου των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, στο Sachsenring κέρδισε ο Σουηδός Niki Tuuli, χωρίς όμως να δει την καρό σημαία…αλλά τις κόκκινες λόγω της πτώσης του Savadori στην K8. Με πάνω από το μισό του αγώνα να έχει συμπληρωθεί τότε, ο Tuuli ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και έγινε ο πρώτος νικητής στα MotoE.

Για το 2020, ο 24χρονος Σουηδός αναβάτης θα συνεχίσει την πορεία του στα MotoE με την ίδια ομάδα, την Ajo MotoE. Ωστόσο, η νέα συνεργασία της ομάδας με την Avant Tecno Oy, αλλάζει το όνομά της Avant Ajo MotoE και μαζί αλλάζουν και τα επίσημα χρώματα. Φέτος, το κύπελλο της MotoE μεγάλωσε κατά έναν αγώνα, ενώ πολλοί από αυτούς θα πραγματοποιηθούν σε νέες πίστες όπως τη Jerez και το Assen.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν στα MotoE επειδή θα έχουμε μαζί μας τον Niki Tuuli και όλους τους χορηγούς μας”, είπε ο Ajo. Η πορεία του Tuuli ήταν πτωτική μετά τη νίκη του στον πρώτο αγώνα καθώς δεν κατάφερε να ξαναβρεθεί σε μια θέση του βάθρου. Επιπρόσθετα είχε και τον τραυματισμό του στο Misano, που τον εμπόδισε απ' το να λάβει μέρος στον τελευταίο αγώνα του Κυπέλλου, ωστόσο ο Team Manager Aki Ajo, πιστεύει στον Tuuli και για τη νέα χρονιά στοχεύουν μαζί την κορυφή της βαθμολογίας.

Από τη μεριά του, ο Niki Tuuli ευχαρίστησε τον Aki Ajo που του έδωσε άλλη μια ευκαιρία, να αποδείξει την αξία του φέτος, μετά τη δύσκολη σεζόν που είχε πέρσι. “Είμαι πολύ χαρούμενος. Αισθάνομαι καλά, αλλά γνωρίζω πως έχω πολύ δρόμο μπροστά μου μέχρι να ξαναφτάσω στο 100% της φυσικής μου κατάστασης. Με την ομάδα θα δουλέψουμε σκληρά τη νέα σεζόν και θα προσπαθήσουμε να μην κάνουμε κανένα λάθος”, είπε ο Tuuli.

Ετικέτες

MotoGP - Marco Bezzecchi: Έσπασε ρεκόρ με 120 σερί γύρους στην κορυφή

Παράλληλα σημείωσε την πέμπτη του συνεχόμενη νίκη
bezzecchi
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/3/2026

Ο Bezzecchi έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα στο GP των Ηνωμένων Πολιτειών, κέρδισε για άλλη μια φορά και έφτασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες, καταρρίπτοντας παράλληλα ένα σημαντικό ρεκόρ του Jorge Lorenzo.

Ο Ιταλός αναβάτης ήταν από τον πρώτο γύρο μπροστά από όλους και κρατήθηκε εκεί μέχρι και το τέλος του αγώνα, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε 11 ολόκληρα χρόνια και κατείχε ο Ισπανός Jorge Lorenzo που κρατιόταν πρωτοπόρος για 103 σερί γύρους το 2015. Ο Bezzecchi είχε ξεκινήσει να "γράφει" γύρους ως πρωτοπόρος από τους δύο τελευταίους γύρους της περσινής σεζόν και φέτος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε πέρυσι.

Ο Ιταλός είναι εξαιρετικός και φέτος και στο αμερικάνικο GP, συμπλήρωσε 120 συνεχόμενους γύρους ως πρωτοπόρος, ένα σερί που κάλλιστα μπορεί να αυξήσει στην πίστα της Jerez στα τέλη του Απρίλη. Μάλιστα με την 5η του συνεχόμενη νίκη, μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ αναβατών όπως οι Marc Marquez, Valentino Rossi, Mick Doohan, Giacomo Agostini, John Surtees, Mike Hailwood και Geoff Duke.

Bezzecchi και Aprilia δείχνουν ένα σύνολο απίστευτα δυνατό φέτος και με την επάνοδο του Martin, έχουν κάνει το 1-2 στην γενική κατάταξη των αναβατών, ενώ στην κατάταξη των κατασκευαστών είναι πρώτοι με 32 βαθμούς διαφορά από την Ducati!

Ο Ιταλός αναβάτης δήλωσε: “Έχω μείνει άφωνος. Εννοώ, είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματά μου και το πώς νιώθω. Είναι αρκετά παράξενο να ακούω το όνομά μου να αναφέρεται δίπλα σε αυτούς τους θρύλους, όπως ο Vale και ο Marc. Είμαι τυχερός που μπορώ να αγωνιστώ με μερικούς από αυτούς, όπως τον Marc, για παράδειγμα, που είναι ο γρηγορότερος και ο ισχυρότερος στο grid του MotoGP αυτή τη στιγμή. Είναι πίεση, αλλά είναι και προνόμιο. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ και που μπορώ να το κάνω αυτό.”