MotoGP Buddh: Γιατί οι Ινδοί δεν έχουν F1 και ο κίνδυνος των MotoGP μετά την πρόσφατη εξαγορά

Ο αγώνας θα γίνει αλλά το μετά τους ανησυχεί ήδη
MotoGP Ινδία
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/9/2023

Λίγο καλύτερα κυλούν τα πράγματα αυτή την στιγμή για τον επόμενο αγώνα των MotoGP στην Ινδία καθώς η ομολογκασιόν της πίστας προχωρά βάση προγράμματος και αρκετοί αναβάτες έχουν πάρει την βίζα. Όχι όλοι, πράγμα ανησυχητικό καθώς πρέπει να πετάξουν από στιγμή σε στιγμή, όμως στην χειρότερη περίπτωση η Dorna θα αλλάξει το πρόγραμμα μεταφέροντας όλες τις δοκιμές το Σάββατο με τον αγώνα Sprint να γίνεται κανονικά, όπως και τον αγώνα της Κυριακής.

Το χειρότερο σενάριο αυτή την στιγμή είναι απλά να αλλάξει το πρόγραμμα χωρίς να επηρεαστεί το πρόγραμμα σε άλλο βαθμό.

Όπως είπε ο Capirossi που είναι υπεύθυνος ασφαλείας, η πίστα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα και όλες οι διαδικασίες προχωρούν στην ώρα τους. Τα MotoGP κάνουν αρκετές παρεμβάσεις στον τομέα των οπτικών μέσων και απαιτούν εξίσου αρκετά μέτρα για την αναβαθμισμένη ασφάλεια που προβλέπεται από τις προδιαγραφές που ακολουθούν, που όλα αυτά στήνονται και ξεστήνονται πριν και μετά από κάθε αγώνα, οπότε η ομολογκασιόν μπορεί να δοθεί μόνο πριν τον αγώνα.

Μία σημαντική διευκρίνιση αυτή γιατί υπάρχουν άνθρωποι που σχολιάζουν ότι δεν θα έπρεπε να αγωνίζονται σε πίστα χωρίς ομολογκασιόν, ενώ στην πράξη ακολουθείται η ίδια διαδικασία που συμβαίνει πάντα. Το γεγονός πως καθυστερούν να πάρουν την βίζα σχεδόν οι μισές ομάδες του grid και πως είναι μία νέα πίστα στην οποία δεν έχουν ξανά τρέξει, πυροδότησε τον σχολιασμό και όπως συμβαίνει πάντα αρκετοί ήταν εκείνοι που έτρεξαν να μιλήσουν χωρίς να γνωρίζουν.

Το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται αλλού και η ανησυχία για τους διοργανωτές δεν θα τελειώσει στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) όπου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο αγώνας αν συνεχίσουν τα πράγματα να λύνονται. Η ανησυχία για τους διοργανωτές θα έχει τελειώσει όταν τα αεροπλάνα με τον εξοπλισμό θα έχουν πάει στην Ιαπωνία, τον επόμενο σταθμό. Κι αυτό γιατί σημαίνει πως έχουν φύγει από την Ινδία ολοκληρώνοντας όλες τις διαδικασίες, μαζί και τα φορολογικά θέματα που ήταν ο λόγος για τον οποίο η τεράστια αυτή χώρα δεν έχει F1.

Στην ίδια ακριβώς πίστα υπήρχε αγώνας F1 από το 2011 που ήταν να ξεκινήσει κανονικά και το 2014, όταν η τοπική κυβέρνηση της Uttar Pradesh, μίας τεράστιας επαρχίας με 210 εκατομμύρια κόσμο, αποφάσισε πως η F1 δεν είναι αθλητικό γεγονός αλλά ψυχαγωγικό. Οι αθλητικές διοργανώσεις δεν οφείλουν πρόσθετη φορολογία, ο άρτος και θέαμα όμως όπως χαρακτήρισαν την F1, όφειλε να πληρώσει. Δεν είναι πως έχουν ιδιαίτερη ανάγκη χρημάτων οι αγώνες F1, όμως η φορολογία που τους ζήτησαν δεν ήταν κάτι απλό ούτε δικαιολογούνταν ποσοστιαία. Διότι τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας ζήτησαν από την Liberty Media να καταβάλει 15 εκατομμύρια δολάρια. Δεν δέχτηκαν κάτι τέτοιο από την Liberty Media για δεύτερη φορά και έτσι από τότε η Ινδία έμεινε χωρίς F1.

Προφανώς η Dorna γνώριζε το πρόβλημα της F1 στην συγκεκριμένη πίστα με την συγκεκριμένη κυβέρνηση, οπότε και εξασφάλισε από την πρώτη στιγμή πως τα MotoGP θα θεωρηθούν αθλητικό γεγονός, όπως και είναι, και ξεκαθάρισε το τοπίο της φορολογίας και γενικά των τελωνίων. Οι βίζες των συμμετεχόντων δεν έπεσαν στο τραπέζι των αρχικών συνεννοήσεων όπως φαίνεται.

Παρένθεση εδώ πως η ζωή των αναβατών είναι αυστηρά η ζωή ενός πρωταθλητή και μάλιστα σκληρά προπονημένου, όπως φυσικά και των οδηγών της F1. Όσο και να θέλει κανείς να αδράξει την ευκαιρία για να τονίσει πως κάτι καλό είδαν εκεί στην Uttar Pradesh και ξεχώρισαν την F1 από τα MotoGP, ας μην το κάνει. Δεν είναι καθόλου σίγουρο πως δεν θα πουν κάτι τέτοιο και για τα MotoGP όταν με το καλό πάνε να φύγουν από την πίστα! Άλλωστε γινόντουσαν ήδη αγώνες F1 πριν ανακύψει το πρόβλημα με την φορολογία τους.

Η ανησυχία της Dorna είναι βάσιμη και για ένα ακόμη λόγο. Πριν από λίγες ημέρες η Liberty Media εξαγόρασε την Quint Events, την εταιρεία που εκδίδει τα εισιτήρια των MotoGP!

Μπορεί αυτό να ξυπνήσει τους Ινδούς και να αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο, καθώς μπορεί η Liberty Media να ισχυρίζεται πως η Quint Events θα συνεχίσει να είναι ανεξάρτητη αλλά στην πράξη η διαφορά θα φανεί.

Καθησυχαστικό είναι το γεγονός πως η Dorna έχει αφήσει την διοργάνωση σε τοπικό promoter ο οποίος θα κάνει ό,τι μπορεί για να ξεπεράσει τα προβλήματα και να μην ενεργοποιήσει κάποια ρήτρα. Βέβαια promoter είχε και η F1 το 2014 όταν δεν έγινε ο προγραμματισμένος αγώνας, οπότε ελπίζει κανείς ότι αυτός της Dorna θα είναι πιο μέσα στα πράγματα.

Το άλλο στοιχείο που ισχυροποιεί την διεξαγωγή των MotoGP ως αθλητικό γεγονός, είναι πως ήδη η κυβέρνηση έχει ξοδέψει ένα πολύ μεγάλο ποσό για να αναβαθμίσει την πίστα, οπότε είναι λίγο δύσκολο να βάλει εμπόδια στην συνέχιση του αγώνα και άλλες χρονιές.

Σε ότι αφορά εμάς λοιπόν, το πιο σίγουρο αυτή την στιγμή είναι πως θα δούμε αγώνα και θα είναι και όμορφος, ενώ μπορεί να έχουμε και νέα ρεκόρ ταχύτητας. Υπάρχει πιθανότητα τα MotoGP να ξεπεράσουν τα 370 χ.α.ω καθώς η πίστα Buddh έχει ελάχιστα μέτρα μακρύτερη ευθεία από το Mugello!

Βέβαια την υψηλότερη τελική την βλέπεις στο Κατάρ γιατί η τελευταία στροφή επιτρέπει να κουβαλήσεις πολύ ταχύτητα στην ευθεία και η «φορμουλάδικη» Ινδική πίστα μπορεί να δώσει και τα δύο πλεονεκτήματα στις ομάδες για ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας. Θα φανεί στην πράξη πόσο αυτό θα επηρεάζει τα ελαστικά και τα φρένα και πώς θα αποφασίσουν να εκμεταλλευτούν την τεράστια ευθεία. Όπως επίσης και τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες απέναντι στην Ducati εκεί μέσα!

 

 

MotoGP Catalunya Sprint: Όποιος ήταν μπροστά έπεφτε! Νίκη Aleix Espargaro με πτώσεις μπροστά σε δυναμικό αγώνα!

Αρκετές μάχες και ένας Marquez που έκανε το 14-2!
MotoGP Catalunya Sprint: Όποιος ήταν μπροστά έπεφτε! Νίκη Aleix Espargaro με πτώσεις μπροστά σε δυναμικό αγώνα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/5/2024

Ένας φοβερός αγώνας ήταν ο Sprint ανεβάζοντας την προσμονή για αύριο. Οι μάχες ξεκίνησαν από νωρίς όπως και οι επαφές, με τον Marquez να χάνει την αριστερή αεροτομή στην ουρά του Binder, ο Martin να ακουμπά τον Rins και τον Aleix Espargaro να χάνει θέσεις.

Από την πρώτη στιγμή ο Bagnaia και ο Acosta μπήκαν σε καθεστώς διεκδίκησης οδηγού του αγώνα με τον Bagnaia να επικρατεί αρχικά και τον Acosta να μην αργεί να κάνει την επίθεση και να κερδίζει.

Απέναντι σε κάθε πρόβλεψη και παρόλο που πήγε πολύ καλά στην Q1 και έφτασε και στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης, ο Fernandez κατάφερε να περάσει μπροστά και έφτασε να οδηγεί τον αγώνα! Αμέσως η ομάδα του έβγαλε μήνυμα Mapping 2 που μία ασφαλή ερμηνεία του είναι να κρατήσει ρυθμό χωρίς να ξεμακραίνει, όπως και έκανε εκείνη την στιγμή. Πίσω του ο Acosta είχε πάρει την δεύτερη θέση με τον Binder να ακολουθεί και τον Bagnaia στην 4η θέση. Ο Aleix Espargaro ήταν προς το παρόν εκτός διεκδίκησης του βάθρου, με τον Martin να έχει περάσει και πίσω του είχε φτάσει ήδη ο Marquez.

Ο Binder πέρασε τον Acosta με τον ίδιο περίπου τρόπο που ο Acosta είχε κάνει όλες τις προσπεράσεις σήμερα και στον 4ο γύρο είχαν ήδη γίνει πάρα πολλά! Φυσικά ο Acosta έκανε την κίνηση στα φρένα της πρώτης στροφής με τον Fernandez να είναι μισό δευτερόλεπτο εμπρός και πίσω του να παλεύουν GASGAS και KTM.

Στον 5ο γύρο στην 10η στροφή ο Fernandez πέφτει και αμέσως μετά ο Binder παίρνει πίσω την θέση, αυτή τη φορά οδηγώντας τον αγώνα, με τον Morbideli να τιμωρείται για αντικανονική οδήγηση. Ο Bagnaia είναι πλέον στο βάθρο και τον επόμενο γύρο παλεύει με τον Acosa και περνά εμπρός, όσο ο Aleix κάνει την κίνησή του και περνά τον Martin.

Τότε είναι που στην 5η στροφή πέφτει και ο Binder!

Πάνω που η ομάδα του είχε δηλώσει πως έχουν πρόβλημα να πάρουν καλή θέση στην εκκίνηση αλλά μπορούν να κάνουν την διαφορά μέσα στον αγώνα, ο Binder πέφτει κάνοντας ένα δώρο σε όλους όσους ακολουθούν.

Ο Aleix περνά τον Acosta και έχει πίσω του τον Marquez που έχει περάσει τον Martin. Δεν διαφαίνεται πλέον πως θα αλλάξει εύκολα το βάθρο, το μόνο που περιμένεις με σιγουριά είναι επίθεση του Marquez στον Acosta καθώς τον πλησιάζει συνεχώς.

Ο έταιρος Marquez πέφτει πάνω στον Zarco όταν εκείνος κάνει το λάθος πάνω σε μία στροφή και το αποτέλεσμα είναι να πέσει ο Zarco και να συνεχίσει ο Alex Marquez. Πλέον οι δύο πρώτοι έχουν μία μικρή διαφορά και δεν περιμένει κανείς κάποια αλλαγή, πέρα από την τελευταία θέση του βάθρου.

 Όταν πέρασε ο Marquez τον Acosta στον τελευταίο γύρο το πλήθος ξεσηκώθηκε και πλέον φαινόταν πως το βάθρο είχε κλειδώσει. Κι όμως, λίγο πριν το τέλος και την καρό σημαία, ο Bagnaia πέφτει στην 5η στροφή που είχε πέσει και ο Binder! Ένα δώρο στον Aleix Espargaro και φυσικά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος με τον Marquez στην δεύτερη θέση με μικρή διαφορά πλέον εμπρός από τους εργοστασιακούς αναβάτες της Ducati και όλοι τους πίσω από τον Martin.

Ένας καταπληκτικός αγώνας, που μας κάνει να ανυπομονούμε για τον αυριανό!

 

Θέση.

Βαθμ.

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος / Διαφ.

1

12

 

41A. Espargaro

Aprilia Racing

20:01.478

2

9

 

93M. Marquez

Gresini Racing MotoGP

+0.892

3

7

 

31P. Acosta

Red Bull GASGAS Tech3

+1.169

4

6

 

89J. Martin

Prima Pramac Racing

+2.147

5

5

 

23E. Bastianini

Ducati Lenovo Team

+2.980

6

4

 

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+4.623

7

3

 

43J. Miller

Red Bull KTM Factory Racing

+8.084

8

2

 

12M. Viñales

Aprilia Racing

+8.245

9

1

 

72M. Bezzecchi

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+8.643

10

 

 

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+9.241

11

 

 

21F. Morbidelli

Prima Pramac Racing

+9.537

12

 

 

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+13.045

13

 

 

30T. Nakagami

IDEMITSU Honda LCR

+13.199

14

 

 

73A. Marquez

Gresini Racing MotoGP

+13.378

15

 

 

36J. Mir

Repsol Honda Team

+16.438

16

 

 

10L. Marini

Repsol Honda Team

+18.000

17

 

 

37A. Fernandez

Red Bull GASGAS Tech3

+25.262

18

 

 

6S. Bradl

HRC Test Team

+33.751

ΠΤΩΣΕΙΣ

   

 

1F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

11 laps

   

 

88M. Oliveira

Trackhouse Racing

9 laps

   

 

5J. Zarco

CASTROL Honda LCR

7 laps

   

 

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

6 laps

   

 

25R. Fernandez

Trackhouse Racing

4 laps

 

Ετικέτες