Η F1 εισέρχεται στα MotoGP: Εξαγορά της Quint Events από την Liberty Media!

Σε μία εταιρεία τα εισιτήρια και για τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα
MotoGP – H Liberty Media εισέρχεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών ώστε να το κάνει ακόμη πιο εμπορικό παρέχοντας premium εμπειρίες στους φίλους του αθλήματος
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/9/2023

Είναι κοινό μυστικό πως η αμερικάνικη εταιρεία Liberty Media η οποία κατέχει τα δικαιώματα της Formula 1 από το 2017, θέλει εδώ και χρόνια να μπει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών καθώς υπάρχει “εύπορο έδαφος” από εμπορικής πλευράς ελέω και της προβολής που προσφέρουν οι αγώνες μοτοσυκλετών. Ως εκ τούτου η συμφωνία για εξαγορά άνω του 90% των μετοχών της Quint Events έναντι του ποσού των 313 εκατ. δολαρίων είναι κάτι που δεν πρέπει να ξαφνιάζει κανέναν.

Και για να κάνουμε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα η εταιρεία Quint Events είναι υπεύθυνη για την πώληση εισιτηρίων των αγώνων του MotoGP καθώς και για την διοργάνωση premium εμπειριών τόσο εντός όσο και εκτός πίστας τόσο με τους αστέρες του MotoGP όσο και με άλλους αστέρες που σχετίζονται με τον χώρο του lifestyle και όχι μόνο. Φυσικά όπως καταλαβαίνετε τέτοιου είδους υπηρεσίες δεν απευθύνονται σε όλους, ωστόσο υπάρχει αυξημένη ζήτηση από την επιστροφή του κοινού στους αγώνες κι έπειτα.

Επιπρόσθετα η Quint Events δραστηριοποιείται και σε άλλες αθλητικές διοργανώσεις όπως το NBA, το Australian Open (Tennis), καθώς και τους αγώνες αυτοκινήτου NASCAR και αυτό είναι κάτι που θέλει να εκμεταλλευτεί η Liberty Media. Η αμερικανική εταιρεία η οποία έχει αυξήσει θεαματικά το κοινό που παρακολουθεί την F1, όπως είναι λογικό θέλει να μεταφέρει πολλά στοιχεία από την Formula 1 στο MotoGP χωρίς ωστόσο να αλλοιώσει το τι πρεσβεύει μέχρι και σήμερα ο θεσμός, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο εταιρείες θα λειτουργούν ανεξάρτητα. Η συμφωνία για την εξαγορά των μετοχών προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του χρόνου, ενώ αναμένουμε τις πρώτες κινήσεις της Liberty Media μέσω της Quint Events στο MotoGP και αν αυτές θα επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά τον θεσμό.

Quint Events1

Ο επικεφαλής της Liberty Media, Greg Maffei ανάφερε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Quint Events έγινε μέλος της οικογένειας της Liberty Media Group. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι της Quint Events έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και με την βοήθεια μας οι υπηρεσίες μπορούν να βελτιωθούν περαιτέρω. Περιμένω πως θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη από την πρώτη ημέρα για την Quint Events ενώ η εταιρεία θα έχει μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης και από την Formula 1 με την βοήθεια μας.”

O διευθύνων σύμβουλος της Quint Events, Brian Ruede δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την Liberty Media η οποία είναι η κατάλληλη στο να μας βοηθήσει να εξελίξουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.”

Quint EventsQuint Events

 

Ετικέτες

Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata

Θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι την 1η Απριλίου, με τον Taichi Honda αγωνιστικό διευθυντή του Rally Dakar να παίρνει την θέση του
motomag Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/2/2024

Η αναδιάρθρωση της Honda στο MotoGP η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο συνεχίζεται. Νέο “θύμα” της αγωνιστικής ύφεσης που πλήττει τα τελευταία χρόνια την ιαπωνική ομάδα έπεσε ο γενικός διευθυντής του HRC Tetsuhiro Kuwata, ο οποίος θα μεταφερθεί στον τομέα των αυτοκινήτων της Honda.

Η φράση ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του HRC όσον αφορά το MotoGP. Οι Ιάπωνες τα τελευταία χρόνια ελέω της κακής αγωνιστικής κατάστασης της ομάδας -η Honda πέρυσι τερμάτισε τελευταία στο πρωτάθλημα- πραγματοποιούν μία αναδιάρθρωση η οποία όπως βλέπουμε δεν έχει τέλος.

Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata

Αναμφίβολα η φυγή του Marc Marquez προς την Gresini Racing και την Ducati έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να επισπευσθούν οι αποφάσεις όσον αφορά το αγωνιστικό τμήμα του MotoGP, ενώ τώρα με την ανακοίνωση της αποχώρησης του γενικού διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata τα πράγματα δείχνουν πως ολοένα γίνονται και πιο σύνθετα.

Αν βάλουμε στην εξίσωση πως το 2023 αποχώρησε στο Ιαπωνικό Grand Prix ο Shinichi Kokubu, τεχνικός διευθυντής της Honda στο MotoGP με τον Shin Sato να παίρνει την θέση του και τον χειμώνα η Honda αποφάσισε να μεταφέρει τον τεχνικό διευθυντή Takeo Yokoyama στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Τόκιο, με τον Ken Kawauchi να αναλαμβάνει την θέση του τότε καταλαβαίνουμε πως η κατάσταση στο αγωνιστικό τμήμα της Honda θυμίζει ηλεκτρική καρέκλα.

Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata

Ο Tetsuhiro Kuwata ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με τις επιτυχίες του Marc Marquez στη Honda θα διατηρήσει τον ρόλο του έως και την 1η Απριλίου -τότε ξεκινά στην Ιαπωνία το νέο έτος των εταιρικών ημερολογίων- και στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από τον Taichi Honda, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τo project του Rally Dakar το οποίο κέρδισε η Honda με αναβάτη τον Ricky Brabec.

Μπορεί η Honda να ισχυρίζεται πως η επικείμενη εσωτερική μετακόμιση του Tetsuhiro Kuwata στο τμήμα αυτοκινήτων της Honda είναι μέσα στο πλάνο αναδιάρθρωσης της εταιρείας ωστόσο όλοι καταλαβαίνουν πως αυτή δεν θα είναι η τελευταία στο τμήμα του MotoGP. Αν κρίνουμε μάλιστα από τα όσα είδαμε στο τελευταίο τεστ στο Qatar όπου οι Joan Mir και Luca Marini πάλευαν να κάνουν την RC213V ανταγωνιστική με τους δυο τους να μένουν σχεδόν στις τελευταίες θέσεις των χρόνων τότε έρχονται δύσκολες μέρες και για τα υπόλοιπα μέλη του HRC.

Honda

Ετικέτες