MotoGP CFMOTO: Τα σήκωσε όλα! Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδας-κατασκευαστών-αναβατών!

Δεν είναι απλά η πρώτη κινέζικη πρωταθλήτρια αλλά κάνει και Triple Crown
MotoGP CFMOTO: Τα σήκωσε όλα! Παγκόσμιοι πρωτάθλημα ομάδας-κατασκευαστών-αναβατών!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/10/2024

Η αρχή έγινε πριν από δύο βδομάδες όταν ο David Alonso έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3 2024 ενώ ακόμη το πρόγραμμα μετρούσε 4 αγώνες!

Από την αρχή της σεζόν η πρόβλεψη ήταν πως ο Alonso θα πάει για πρωτάθλημα και η πιο μακρινή πρόβλεψη είναι άμεσος τίτλος στην Moto2 και έπειτα άνοδος στα MotoGP είτε προλαβαίνοντας τον υπάρχον κυβισμό, είτε στην μεγάλη αλλαγή που έρχεται, ως ένας από τους ανερχόμενους αναβάτες που θα πρωτοστατήσουν.

Τον Ιούλιο, στα μισά, φαινόταν πως η CFMOTO πηγαίνει και για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, πράγμα που κάνει ευτυχισμένη και την KTM καθώς δικιά της είναι η μοτοσυκλέτα.

Όμως με τον Alonso να συνεχίζει να κερδίζει τους αγώνες ανέβαιναν οι βαθμοί με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους συμπαρασύροντας την βαθμολογία και στα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

Με την τελευταία νίκη, 12η για φέτος, ο David Alonso κάνει ρεκόρ νικών στην Moto3 και βοηθά την Aspar να πάρει το πρωτάθλημα ομάδων και την CFMOTO να σηκώσει και το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

MotoGP CFMOTO: Τα σήκωσε όλα! Παγκόσμιοι πρωτάθλημα ομάδας-κατασκευαστών-αναβατών!

Εκεί στην Κίνα κάποιος θα πάρει γενναίο μπόνους που επιλέχθηκε η Aspar και ο Alonso και ταυτόχρονα θα τιμούν τον David Alonso ως εθνικό ήρωα καθώς έγραψε ιστορία για ολόκληρο των αγωνιστικό μοτοσυκλετιστικό χώρο της αχανούς αυτής χώρας.΄

Τώρα μένει να μην κάνει κάποιο λάθος όπως ο Gonzalez με την QJMOTOR που οδήγησε σε οριστική ρήξη της QJMOTOR με την Gresini ενώ οι Κινέζοι δεν γιορτάζουν την πρώτη τους νίκη στην Moto2.

Ο Alonso δεν αλλάζει την Aspar και πηγαίνει καθοδόν για μία φοβερή σεζόν και στην Moto2, οπότε η CFMOTO έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει διπλά καθώς ανεξαρτήτως αν πάρει ή όχι τον τίτλο στην Moto2 που κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει, αναμένεται να είναι ένας δυνατός διεκδικητής του βάθρου σε κάθε αγώνα.

Με την CFMOTO να κατέχει το 5% του Pierer Group και να έχει μία ενεργή συνεργασία σε κατασκευαστικό επίπεδο με την KTM, μετριάζεται το γεγονός πως η μοτοσυκλέτα είναι στην πράξη μία KTM, όπως και πολλές από τις υπόλοιπες που τρέχουν στην Moto3.

Η απίστευτη αυτή επίδοση στην φετινή σεζόν, θα φέρει και εσωτερικά στην Κίνα, μία ώθηση για την CFMOTO που ήδη έχει την πρωτοκαθεδρία στις μεγάλες μοτοσυκλέτες ακολουθώντας μία διαφορετική τακτική, συγκριτικά με τους μεγάλους κατασκευαστές της Κίνας. Κι αυτό γιατί δεν κατασκευάζει δίκυκλα στις κατηγορίες που σημειώνουν εκατομμύρια πωλήσεις στην Κίνα, αλλά ειδικεύεται στις μεσαίες και κυρίως στις μεγάλες μοτοσυκλέτες (έχουν και 1250 δικυλινδρο σε σχέδια KTM) που είναι ανερχόμενες και αυτές στην κινεζική αγορά.

  

Ετικέτες

MotoGP: Η KTM σκέφτεται να διώξει τον Vinales στην μέση της σεζόν – Η απάντηση του Ισπανού

Στα άκρα φαίνεται να είναι οι σχέσεις των δύο πλευρών
vinales
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/8/2026

Η KTM εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Maverick Vinales ήδη από το GP της Βρετανίας το επόμενο Σαββατοκύριακο, με τον Pol Espargaro να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να τον αντικαταστήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο διαφορετικές πηγές, η KTM μελετά τον καταλληλότερο τρόπο για να απαλλαγεί από τον Vinales το συντομότερο δυνατό, έχοντας καλέσει τον Pol Espargaro να τον αντικαταστήσει στο GP της Βρετανίας το επόμενο Σαββατοκύριακο – κάτι που θα μπορούσε να συμβεί και στο υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Ισπανός αναβάτης ταλαιπωρείται εδώ και πολλούς μήνες από τον τραυματισμού στον ώμο του, ενώ παράλληλα η σχέση του με τον CEO της Tech3, Guenther Steine είναι στα άκρα.

Ο Vinales είχε δεσμευτεί να αγωνιστεί με την Tech3 το 2025 και το 2026, με συμβόλαιο που τον συνέδεε άμεσα με την KTM, και μετά από ένα πολύ καλό ξεκίνημα το 2025, ο κατασκευαστής του υποσχέθηκε προαγωγή στην εργοστασιακή ομάδα.

Το χειμώνα ήμουν στην εργοστασιακή ομάδα, τώρα δεν ξέρω καν που βρίσκομαι”, δήλωσε ο Ισπανός κατά τη διάρκεια του GP της Τσεχίας.

Η KTM είχε τη δυνατότητα, μέχρι τις 30 Ιουνίου, να ανανεώσει το συμβόλαιο του Vinales για ένα ακόμη έτος – και ο ίδιος ήθελε πολύ να συμβεί αυτό – αλλά οι υπογραφές των Alex Marquez και Fabio di Giannantonio στην εργοστασιακή ομάδα, σε συνδυασμό με τη σιωπή της Tech3, εκνεύρισαν τον Ισπανό, που δήλωσε: “Αν δεν συνεχίσω στο MotoGP, υπάρχει μόνο ένας υπεύθυνος: η KTM. Η KTM μου έστειλε ένα συμβόλαιο, το υπέγραψα και, δύο εβδομάδες αργότερα, μου είπαν ότι δεν ήταν έγκυρο ”.

Ο Guenther Steine σχολίασε: “Δεν θέλουμε κανένα είδος βαρών από το παρελθόν και, ως εκ τούτου, ίσως άτομα που συνδέονταν με τον όμιλο, όχι μόνο με την Tech3 και την KTM, αλλά με τον όμιλο γενικότερα, να μην ταιριάζουν”. Κάτι που ίσχυε και στην περίπτωση του Brad Binder.

Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της KTM, Pit Beirer, διατήρησε χαμηλό προφίλ καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης. Ο Beirer δήλωνε από την αρχή ότι η τελική απόφαση για τη σύνθεση των αναβατών της Tech3 για το 2027 θα λαμβανόταν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και πληροφορίες θέλουν να έχει καταλήξει στους Luca Marini και Senna Agius.

Η KTM προσπαθεί, επομένως, να κλείσει το θέμα του Vinales το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποφύγει μια αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου της σεζόν, προσπαθώντας έτσι να απομακρύνει τον Vinales, χωρίς να υποστεί απώλειες σε οικονομικό επίπεδο ή σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων.

Ο Ισπανός φανερά εκνευρισμένος από τα παραπάνω δημοσιεύματα δήλωσε: “Αρχίζω να διαβάζω άρθρα που δεν έχουν κανένα νόημα. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκα στο κέντρο APC και αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε γιατί δεν μπορώ να αναρρώσω. Συγκρίνω όλες αυτές τις πληροφορίες με τους γιατρούς μου για να διαπιστώσω αν αυτό είναι το πρόβλημα και ποιος είναι ο τρόπος να βελτιωθεί η κατάσταση. Σταματήστε να γράφετε ηλίθια άρθρα για μένα. Δεν θα αγωνιστώ στο WSBK και θα ολοκληρώσω τη χρονιά όπως ορίζει το συμβόλαιό μου”.