MotoGP CFMOTO: Τα σήκωσε όλα! Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδας-κατασκευαστών-αναβατών!

Δεν είναι απλά η πρώτη κινέζικη πρωταθλήτρια αλλά κάνει και Triple Crown
MotoGP CFMOTO: Τα σήκωσε όλα! Παγκόσμιοι πρωτάθλημα ομάδας-κατασκευαστών-αναβατών!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/10/2024

Η αρχή έγινε πριν από δύο βδομάδες όταν ο David Alonso έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3 2024 ενώ ακόμη το πρόγραμμα μετρούσε 4 αγώνες!

Από την αρχή της σεζόν η πρόβλεψη ήταν πως ο Alonso θα πάει για πρωτάθλημα και η πιο μακρινή πρόβλεψη είναι άμεσος τίτλος στην Moto2 και έπειτα άνοδος στα MotoGP είτε προλαβαίνοντας τον υπάρχον κυβισμό, είτε στην μεγάλη αλλαγή που έρχεται, ως ένας από τους ανερχόμενους αναβάτες που θα πρωτοστατήσουν.

Τον Ιούλιο, στα μισά, φαινόταν πως η CFMOTO πηγαίνει και για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, πράγμα που κάνει ευτυχισμένη και την KTM καθώς δικιά της είναι η μοτοσυκλέτα.

Όμως με τον Alonso να συνεχίζει να κερδίζει τους αγώνες ανέβαιναν οι βαθμοί με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους συμπαρασύροντας την βαθμολογία και στα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

Με την τελευταία νίκη, 12η για φέτος, ο David Alonso κάνει ρεκόρ νικών στην Moto3 και βοηθά την Aspar να πάρει το πρωτάθλημα ομάδων και την CFMOTO να σηκώσει και το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

MotoGP CFMOTO: Τα σήκωσε όλα! Παγκόσμιοι πρωτάθλημα ομάδας-κατασκευαστών-αναβατών!

Εκεί στην Κίνα κάποιος θα πάρει γενναίο μπόνους που επιλέχθηκε η Aspar και ο Alonso και ταυτόχρονα θα τιμούν τον David Alonso ως εθνικό ήρωα καθώς έγραψε ιστορία για ολόκληρο των αγωνιστικό μοτοσυκλετιστικό χώρο της αχανούς αυτής χώρας.΄

Τώρα μένει να μην κάνει κάποιο λάθος όπως ο Gonzalez με την QJMOTOR που οδήγησε σε οριστική ρήξη της QJMOTOR με την Gresini ενώ οι Κινέζοι δεν γιορτάζουν την πρώτη τους νίκη στην Moto2.

Ο Alonso δεν αλλάζει την Aspar και πηγαίνει καθοδόν για μία φοβερή σεζόν και στην Moto2, οπότε η CFMOTO έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει διπλά καθώς ανεξαρτήτως αν πάρει ή όχι τον τίτλο στην Moto2 που κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει, αναμένεται να είναι ένας δυνατός διεκδικητής του βάθρου σε κάθε αγώνα.

Με την CFMOTO να κατέχει το 5% του Pierer Group και να έχει μία ενεργή συνεργασία σε κατασκευαστικό επίπεδο με την KTM, μετριάζεται το γεγονός πως η μοτοσυκλέτα είναι στην πράξη μία KTM, όπως και πολλές από τις υπόλοιπες που τρέχουν στην Moto3.

Η απίστευτη αυτή επίδοση στην φετινή σεζόν, θα φέρει και εσωτερικά στην Κίνα, μία ώθηση για την CFMOTO που ήδη έχει την πρωτοκαθεδρία στις μεγάλες μοτοσυκλέτες ακολουθώντας μία διαφορετική τακτική, συγκριτικά με τους μεγάλους κατασκευαστές της Κίνας. Κι αυτό γιατί δεν κατασκευάζει δίκυκλα στις κατηγορίες που σημειώνουν εκατομμύρια πωλήσεις στην Κίνα, αλλά ειδικεύεται στις μεσαίες και κυρίως στις μεγάλες μοτοσυκλέτες (έχουν και 1250 δικυλινδρο σε σχέδια KTM) που είναι ανερχόμενες και αυτές στην κινεζική αγορά.

  

Ετικέτες

MotoGP 2025 - 21ος γύρος - Πορτογαλία: Το πρόγραμμα των μεταδόσεων - Όλες οι κατηγορίες

Στον γύρο που ακολουθεί μετά τη μεγάλη νίκη του Alex Marquez
alex2
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/11/2025

Μετά το GP στη Μαλαισία και την επικράτηση του Alex Marquez που ήταν καλύτερος όλων, μεταφερόμαστε στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στην πίστα του Portimão που φιλοξενεί τον 21ο γύρο της σεζόν.

Ο φετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez θα απουσιάζει και πάλι λόγω του τραυματισμού του, ενώ απών θα είναι και ο περσινός πρωταθλητής Jorge Martin που συνεχίζει την αποθεραπεία του.

Τα τελευταία πέντε χρόνια εδώ έχουμε δει τέσσερις διαφορετικούς νικητές, με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές. Το 2020 νικητής ήταν ο Miguel Oliveira με KTM, τις δύο επόμενες σεζόν την καρό σημαία πήρε ο Fabio Quartararo με Yamaha, το 2023 ο Pecco Bagnaia κέρδισε με Ducati και πέρυσι νικητής ήταν ο Jorge Martín και πάλι με Ducati.

Ο Πρωταθλητής Marc Marquez (Ducati Lenovo Team) βρίσκεται μπροστά στη βαθμολογία με 132 βαθμούς διαφορά από τον Alex Marquez (BK8 Gresini Racing MotoGP), με την 1η και 2η θέση να έχουν ήδη κριθεί και με το ενδιαφέρον να έχει μετατοπιστεί στην 3η θέση όπου για την ώρα με 291 βαθμούς βρίσκεται ο Marco Bezzecchi (Aprilia Racing), και αναμένεται να δούμε αν θα μπορέσει να απαντήσει ο ασταθής Bagnaia.

Ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα του GP, με την ώρα Ελλάδας για κάθε event.

Παρασκευή 7/11

Ωράριο

Κατηγορία

Event

11:00-11:35

Moto3

Free Practice 1

11:50-12:30

Moto2

Free Practice 1

12:45-13:30

MotoGP

Free Practice 1

15:15-15:50

Moto3

Practice

16:05-16:45

Moto2

Practice

17:00-18:00

MotoGP

Practice

Σάββατο 8/11

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:40-11:10

Moto3

Free Practice 2

11:25-11:55

Moto2

Free Practice 2

12:10-12:40

MotoGP

Free Practice 2

12:50-13:05

MotoGP

Qualifying 1

13:15-13:30

MotoGP

Qualifying 2

14:45-15:00

Moto3

Qualifying 1

15:10-15:25

Moto3

Qualifying 2

15:40-15:55

Moto2

Qualifying 1

16:05-16:20

Moto2

Qualifying 2

17:00

MotoGP

Tissot Sprint

Κυριακή 9/11

Ωράριο

Κατηγορία

Event

11:40-11:50

MotoGP

Warm-Up

13:15

Moto2

Race

15:00

MotoGP

Race

16:30

Moto3

Race