MotoGP CFMOTO: Τα σήκωσε όλα! Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδας-κατασκευαστών-αναβατών!

Δεν είναι απλά η πρώτη κινέζικη πρωταθλήτρια αλλά κάνει και Triple Crown
MotoGP CFMOTO: Τα σήκωσε όλα! Παγκόσμιοι πρωτάθλημα ομάδας-κατασκευαστών-αναβατών!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/10/2024

Η αρχή έγινε πριν από δύο βδομάδες όταν ο David Alonso έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3 2024 ενώ ακόμη το πρόγραμμα μετρούσε 4 αγώνες!

Από την αρχή της σεζόν η πρόβλεψη ήταν πως ο Alonso θα πάει για πρωτάθλημα και η πιο μακρινή πρόβλεψη είναι άμεσος τίτλος στην Moto2 και έπειτα άνοδος στα MotoGP είτε προλαβαίνοντας τον υπάρχον κυβισμό, είτε στην μεγάλη αλλαγή που έρχεται, ως ένας από τους ανερχόμενους αναβάτες που θα πρωτοστατήσουν.

Τον Ιούλιο, στα μισά, φαινόταν πως η CFMOTO πηγαίνει και για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, πράγμα που κάνει ευτυχισμένη και την KTM καθώς δικιά της είναι η μοτοσυκλέτα.

Όμως με τον Alonso να συνεχίζει να κερδίζει τους αγώνες ανέβαιναν οι βαθμοί με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους συμπαρασύροντας την βαθμολογία και στα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

Με την τελευταία νίκη, 12η για φέτος, ο David Alonso κάνει ρεκόρ νικών στην Moto3 και βοηθά την Aspar να πάρει το πρωτάθλημα ομάδων και την CFMOTO να σηκώσει και το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

MotoGP CFMOTO: Τα σήκωσε όλα! Παγκόσμιοι πρωτάθλημα ομάδας-κατασκευαστών-αναβατών!

Εκεί στην Κίνα κάποιος θα πάρει γενναίο μπόνους που επιλέχθηκε η Aspar και ο Alonso και ταυτόχρονα θα τιμούν τον David Alonso ως εθνικό ήρωα καθώς έγραψε ιστορία για ολόκληρο των αγωνιστικό μοτοσυκλετιστικό χώρο της αχανούς αυτής χώρας.΄

Τώρα μένει να μην κάνει κάποιο λάθος όπως ο Gonzalez με την QJMOTOR που οδήγησε σε οριστική ρήξη της QJMOTOR με την Gresini ενώ οι Κινέζοι δεν γιορτάζουν την πρώτη τους νίκη στην Moto2.

Ο Alonso δεν αλλάζει την Aspar και πηγαίνει καθοδόν για μία φοβερή σεζόν και στην Moto2, οπότε η CFMOTO έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει διπλά καθώς ανεξαρτήτως αν πάρει ή όχι τον τίτλο στην Moto2 που κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει, αναμένεται να είναι ένας δυνατός διεκδικητής του βάθρου σε κάθε αγώνα.

Με την CFMOTO να κατέχει το 5% του Pierer Group και να έχει μία ενεργή συνεργασία σε κατασκευαστικό επίπεδο με την KTM, μετριάζεται το γεγονός πως η μοτοσυκλέτα είναι στην πράξη μία KTM, όπως και πολλές από τις υπόλοιπες που τρέχουν στην Moto3.

Η απίστευτη αυτή επίδοση στην φετινή σεζόν, θα φέρει και εσωτερικά στην Κίνα, μία ώθηση για την CFMOTO που ήδη έχει την πρωτοκαθεδρία στις μεγάλες μοτοσυκλέτες ακολουθώντας μία διαφορετική τακτική, συγκριτικά με τους μεγάλους κατασκευαστές της Κίνας. Κι αυτό γιατί δεν κατασκευάζει δίκυκλα στις κατηγορίες που σημειώνουν εκατομμύρια πωλήσεις στην Κίνα, αλλά ειδικεύεται στις μεσαίες και κυρίως στις μεγάλες μοτοσυκλέτες (έχουν και 1250 δικυλινδρο σε σχέδια KTM) που είναι ανερχόμενες και αυτές στην κινεζική αγορά.

  

Ετικέτες

MotoGP Awards 2025: Αποδοκιμασίες προς τον Valentino Rossi από το κοινό - Τον υπερασπίστηκε ο Marc Marquez

Σεβασμό προς όλους ζήτησε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής
marc-rossi
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/11/2025

Η τελετή απονομής των βραβείων MotoGP έγινε φέτος στην πίστα της Βαλένθια μετά τη λήξη του τελευταίου αγώνα της σεζόν και επισκιάστηκε μερικώς από ένα περιστατικό με πρωταγωνιστές τους Valentino Rossi και μερίδας των καλεσμένων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια των MotoGP Awards 2025, η διοργάνωση παρουσίασε μερικές εικόνες και βίντεο από αναβάτες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον θεσμό και όσες φορές εμφανίστηκε το πρόσωπο του Rossi στην οθόνη, μερίδα των καλεσμένων που ήταν στην τελετή τον γιούχαραν επανειλημμένα.

Ο Marc Marquez, αν και έχασε και το GP της Βαλένθια όπως θα χάσει και τις δοκιμές που ξεκινάνε σήμερα, ήταν φυσικά παρόντας στην απονομή, μαζί με τον αδερφό του Alex αλλά και τους γονείς του. Μετά την προβολή του βίντεο και τις αποδοκιμασίες, ο φετινός Πρωταθλητής Marc Marquez ανέβηκε στην σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της καλύτερης προσπέρασης της χρονιάς. Ο Marquez είπε τότε χαρακτηριστικά: “Το μόνο που μπορώ να πω είναι τους σέβεστε όλους”. Το πλήθος έμεινε σιωπηλό εκείνη τη στιγμή και μετά την ομιλία του φώναξε ρυθμικά το όνομά του.

marc

Ο Marquez θέλησε όχι μόνο να ρίξει τους τόνους και να μην πυροδοτήσει εκ νέου την “εμπόλεμη” κατάσταση μεταξύ εκείνου και του Rossi, αλλά να υπερασπιστεί τον Γιατρό και η προτροπή του για σεβασμό προς όλους έρχεται σε συνέχεια των προηγουμένων δηλώσεων που έκανε σχετικά πρόσφατα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Rossi δεν τον χρειάζεται, ούτε αυτός χρειάζεται τον Rossi, αλλά η μοτοσυκλέτα τους χρειάζεται και τους δύο (διαβάστε περισσότερα εδώ).