David Alonso - Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3 2024 με τη CFMOTO, 4 αγώνες πριν το τέλος! [VIDEO]

Ο πρώτος Κολομβιανός που κερδίζει τίτλο στο MotoGP - Έγραψε ιστορία και η CFMOTO, με μοτοσυκλέτα της συνεργάτιδας KTM
David Alonso
Από το

motomag

7/10/2024

Η στιγμή του παραληρήματος στο box της Aspar team για τον εξαιρετικά ταλαντούχο David Alonso ήρθε πολύ νωρίτερα από ότι υπολόγιζαν όλοι, με 4 γύρους να απομένουν για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος!

Οι μεγάλες προσδοκίες για τον Alonso είχαν ξεκινήσει να εκπληρώνονται από την αρχή κιόλας του 2024, όπου ο 18χρονος Κολομβιανός πήρε νίκη με το καλημέρα, χαρίζοντας παράλληλα στη CFMOTO τον τίτλο του πρώτου Κινέζου κατασκευαστή που κερδίζει αγώνα MotoGP -έστω στην κατηγορία Moto3, έστω με μοτοσυκλέτα RC250GP της KTM.

Ακολούθησαν εννέα ακόμη νίκες για τον Alonso στη σεζόν του 2024, με τη νίκη του στο γύρο του Motegi της Ιαπωνίας να δίνει τον τίτλο στον νεαρό Κολομβιανό.

David Alonso

O David γιόρτασε τον τίτλο αυτό με ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο, αφού οδήγησε την πρώτη MiniMoto μοτοσυκλέτα του που βλέπετε πάνω, αλλά και στη φωτογραφία του ανοίγματος (με την Aspar Team από τότε), κάνοντας... γύρω-γύρω δίπλα στην αγωνιστική Moto3 μοτοσυκλέτα του, τρώγωντας και μια γλυκιά και ανώδυνη τούμπα παράλληλα -δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

David Alonso

Έτσι, για πρώτη φορά Κολομβιανός αγωνιζόμενος παίρνει τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Moto3, με τον Alonso να έχει για την ώρα 321 βαθμούς, απέχοντας 109 βαθμούς από τον δεύτερο Daniel Holgado, που έχει 212. Οι 10 νίκες μέχρι και τώρα που μιλάμε, στεφθούν τον αναβάτη της CFMOTO μαθηματικά Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Moto3.

David Alonso

Μετά από αυτή την επιτυχία ο David Alonso, είναι έτοιμος να μεταπηδήσει στην ενδιάμεση κατηγορία της Moto2, δηλώνοντας περηφάνεια που θα συνεχίσει να βρίσκεται με την ομάδα της CFMOTO Aspar, μιας και από τα 11 του είναι στα χρώματα της Aspar.

David Alonso

Στη Moto2 το 2025, ο Κολομβιανός αναβάτης θα αντικαταστήσει τον Jake Dixon, ο οποίος βρίσκεται από το 2022 στο team της Aspar.

Η πορεία του Alonso προς τη δόξα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ξεκίνησε το 2019, όταν αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ταλέντων, όπου βρέθηκε για πρώτη φορά στον δρόμο προς το MotoGP. Στην πρώτη του σεζόν, ο Alonso τερμάτισε πέμπτος γενικής και βρέθηκε στο βάθρο τέσσερις φορές. Ήταν ένα σημάδι για το μέλλον, καθώς ο Κολομβιανός κέρδισε τον τίτλο ETC το 2020 οδηγώντας για την ομάδα Aspar, συγκεντρώνοντας πέντε νίκες στην πορεία. Την ίδια χρονιά, ο David συμμετείχε στο Red Bull MotoGP Rookies Cup, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση.

Το 2021, είναι μια χρονιά για τον Alonso που κερδίζει τον τίτλο του Rookies Cup, αφού πέτυχε έξι νίκες, και μια πρώτη χρονιά στην κατηγορία JuniorGP που του έδωσε άλλα δύο βάθρα. Παράλληλα αγωνίστηκε και σε έναν αγώνα του Παγκοσμίου Moto3.

Ο Alonso συνέχισε στο JuniorGP με την Aspar και για το 2022, όπου κατετάγη 7ος, ενώ έτρεξε έναν αγώνα WildCard στο Παγκόσμιο Moto3.

Το 2023 ο Alonso μεταπήδησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 full-time με την GASGAS, παίρνοντας την πρώτη του νίκη στο GP του Silverstone, που ήταν κι η πρώτη νίκη αναβάτη απο την Κολοπμβία. Έκτοτε κατάφερε να πάρει άλλες τρείς νίκες, και με τέσσερις συνολικά νίκες στη σεζόν, συν τέσσερις δεύτερες θέσεις, τερμάτισε στην τρίτη θέση γενικής, με λιγότερους από 30 βαθμούς πίσω από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jaume Masia!

Το 2024 ήταν -και είναι- η χρονιά του Alonso στο Moto3, με το επόμενο βήμα (Moto2) να ακολουθεί το 2025, ενώ ο Κολομβιανός είναι από τα πιο δυνατά χαρτιά για το μέλλον του MotoGP.

Ετικέτες

MotoGP Δοκιμές Jerez: Ταχύτερος όλων ο M.Marquez - Ισχυρότερος κινητήρας για τη Yamaha

Πολύ καλός ο καιρός έκανε τη χάρη σε ομάδες και αναβάτες
MotoGP Jerez Test 2025
Από το

motomag

29/4/2025

Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες μετά τον αγώνα της Jerez έδωσαν την ευκαιρία στις ομάδες του MotoGP να δοκιμάσουν πολλά πράγματα στις επίσημες δοκιμές στην ισπανική πίστα.

Ο Marc Marquez (Ducati Lenovo Team) σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας, στο δεύτερο απογευματινό session όντας ο μόνος αναβάτης με χρόνο κάτω από 1:36 (01:35.8760), ενώ ήταν ταχύτερος από όλους και στο πρώτο. Εστίασε κυρίως στη βελτίωση της αίσθησης του μπροστινού μέρους της μοτοσυκλέτας του, ενώ δοκίμασε ένα νέο αλλά και ένα παλιότερο ψαλίδι για την GP25. 

Από την άλλη ο Pecco Bagnaia εργάστηκε πάνω στην ισορροπία της Desmosedici που τον ταλαιπώρησε όλο το Σαββατοκύριακο σύμφωνα και με την επίσημη αναφορά της διοργάνωσης, ενώ στο τέλος δεν έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι πέρασε πολλές ώρες χωρίς να γυρνάει στην πίστα, ίσως γιατί δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που του  φταίει με την ισορροπία της GP25.

Οι ανεξάρτητες ομάδες συμμετείχαν με λιγότερους αναβάτες. Ο Franco Morbidelli (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) απουσίαζε λόγω πτώσης, ενώ ο ομόσταυλός του Fabio Di Giannantonio εργάστηκε κυρίως πάνω στη διαχείριση της πρόσφυσης του πίσω μέρους. Το ίδιο έκανε και ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Alex Marquez (BK8 Gresini Racing MotoGP) και ο team mate του στην Gresini Fermin Aldeguer.

Η Yamaha παρουσίασε αναβάθμιση στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα, με τους Fabio Quartararo και Alex Rins να διαπιστώνουν βελτίωση και αυτό μόνο θετικό θα είναι για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ο Rins ανέφερε αύξηση τριών χλμ./ώρα σε τελική ταχύτητα, ενώ πιο σκεπτικός φάνηκε ο Quartararo, ο οποίος δοκίμασε επίσης νέα σέλα προς βελτίωση της εργονομίας της μοτοσυκλέτας.

Ο Jack Miller (Prima Pramac Yamaha MotoGP) και ο δοκιμαστής Augusto Fernandez επίσης συμμετείχαν και επιβεβαίωσαν τα θετικά αποτελέσματα. Η Yamaha θα εισάγει τις αναβαθμίσεις κινητήρα στον επόμενο αγώνα στον επόμενο κιόλας γύρο στο Le Mans.

Η (Red Bull KTM Factory Racing) εργάστηκε πάνω στη γενικότερη ανταγωνιστικότητα της RC16. Ο Pedro Acosta είχε πτώση αλλά επέστρεψε γρήγορα στην πίστα. Ο Brad Binder, ήταν από τους πρώτους στην πιστά το πρωί αλλά έφυγε και νωρίς το απόγευμα χωρίς να καταφέρει να βελτιώσει τον χρόνο του, με καλύτερο το πρωινό 01:37.0550.

Στην Tech3, ο Maverick Viñales δοκίμασε διαφορετικά μοτίβα απόδοση ισχύος στην ΚΤΜ του και πέτυχε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας με 01:36.2370 γυρνώντας παράλληλα σημαντικά πιο γρήγορα από όλους τους αναβάτες της KTM. Ο Enea Bastianini συνέχισε την γενική προσπάθεια προσαρμογής του στην RC16.

Ο Marco Bezzecchi (Aprilia Racing) δούλεψε στη σταθερότητα στο φρενάρισμα στο πρώτο σκέλος και ολοκλήρωσε 99 γύρους συνολικά. Χρησιμοποίησε νέο αεροδυναμικό πακέτο και άλλα εξαρτήματα με τα οποία σημείωσε πρόοδο με καλύτερο χρόνο στον δεύτερο session το 01:36.6150. Ο Lorenzo Savadori είχε τεχνικό πρόβλημα το απόγευμα και έμεινε στους 68 γύρους.

Στην Trackhouse Aprilia, ο Raul Fernandez έκανε αισθητή βελτίωση (8ος το απόγευμα) με 85 γύρους, ενώ ο rookie Ai Ogura έκανε 88 γύρους, δείχνοντας πρόοδο σε σχέση με το Σαββατοκύριακο συμπληρώνοντας με τρίτη Aprilia τις 11 πρώτες θέσεις στο απογευματινό session και καλύτερο χρόνο το 1:36.8610.

Η Honda εστίασε στη σταδιακή πρόοδο και δοκίμασε νέο ψαλίδι, χωρίς ωστόσο να σημειώσει σημαντικές βελτιώσεις στους χρόνους με τους Joan Mir και Luca Marini (Honda HRC Castrol) να συνεχίζουν μέχρι την καρό σημαία συλλέγοντας πολύτιμα δεδομένα. Ο Johann Zarco ξεχώρισε με ισχυρή παρουσία, 3ος το πρωί, 8ος το απόγευμα είχε ως καλύτερο χρόονο το 01:36.60. Ο Somkiat Chantra επανήλθε μετά από πτώση, ενώ ο Takaaki Nakagami που αντικατέστησε στις δοκιμές την wildcard συμμετοχή του Aleix Espargaro, εργάστηκε πάνω σε 3 μοτοσυκλέτες με διάφορες ρυθμίσεις και πληθώρα εξαρτημάτων οπού και σημείωσε πρόοδο στην διάρκεια 68 γύρων.

Ετικέτες