WSBK-Ducati: Ήδη ταχύτερη όλων η νέα Panigale V4R του 2026 στις δοκιμές της Jerez

Πλήρως επανασχεδιασμένη σε κάθε τομέα η ιταλική superbike λέει ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας
Panigale V4R Jerez Test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

22/10/2025

Νέα μοτοσυκλέτα, νέος αναβάτης και νέα εποχή για τη Ducati, καθώς ο Iker Lecuona και ο Nicolo Bulega προχώρησαν σε βάπτισμα του πυρός για την ολοκαίνουργια Panigale 2026 στις πρώτες δοκιμές της Jerez.

Η Ducati γύρισε σελίδα με τη νέα της αγωνιστική μοτοσυκλέτα για το 2026, αλλά και με το νέο της εργοστασιακό δίδυμο. Ο Iker Lecuona, που μετακινήθηκε στην Aruba.it Racing – Ducati, δοκίμασε για πρώτη φορά τη νέα Panigale 2026 στις δοκιμές που ακολούθησαν τον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike στην πίστα της Jerez, Angel Nieto στην Ανδαλουσία. Εκεί, μαζί με τον Nicolo Bulega, που τερμάτισε δεύτερος στο φετινό πρωτάθλημα WSBK του 2025, έδωσαν στους θεατές μια πρώτη γεύση από τη νέα εποχή της ιταλικής ομάδας.

WSBK Panigale V4R Jerez Test

Η νέα Panigale είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια ανανέωση, όπως τόνισε ο Marco Zambenedetti, τεχνικός διευθυντης της Ducati, “Η νέα Panigale 2026 είναι ολοκαίνουργια. Είναι μια μοτοσυκλέτα που έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και σε βάθος, σε κάθε της σημείο. Η αεροδυναμική της αξιοποιεί ιδέες από το MotoGP, το πλαίσιο έχει αλλάξει ολοκληρωτικά με νέο εμπρός μέρος και πίσω ψαλίδι, διαφορετική ισορροπία, εντελώς νέο κιβώτιο ταχυτήτων και νέες κυλινδροκεφαλές, καθώς και αναθεωρημένες αναρτήσεις αλλά και ένα πλήρως διαφορετικό πακέτο ηλεκτρονικών. Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, οι μεγαλύτερες διαφορές αφορούν τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας λόγω του νέου πλαισίου και της αεροδυναμικής, αλλά αυτό θα το δείξουν οι χρόνοι και οι εντυπώσεις των αναβατών.”

WSBK Panigale V4R Jerez Test

Ο Zambenedetti πρόσθεσε επίσης, “Θέλουμε να καλωσορίσουμε θερμά τον Iker. Αυτές τις ημέρες, πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς αισθάνεται με τη νέα μοτοσυκλέτα. Πιστεύω ότι έχει μεγάλο ταλέντο και με τη νέα σύνθεση της ομάδας, ελπίζω να βρούμε σύντομα τον ιδανικό τρόπο να δουλέψουμε μαζί στο υψηλότερο επίπεδο.”

WSBK Panigale V4R Jerez Test

Η Ducati δείχνει έτοιμη να μπει στη σεζόν του 2026 με φρέσκια ενέργεια, τεχνολογική υπεροχή και φιλοδοξία να διατηρήσει τον τίτλο στην κορυφή του WorldSBK. Με την Panigale 2026, το εργοστάσιο του Borgo Panigale υπόσχεται μια μοτοσυκλέτα πιο εξελιγμένη, πιο ισορροπημένη και πιο κοντά από ποτέ στην τεχνολογία του MotoGP.

WSBK Panigale V4R Jerez Test

 

MOTUL WSBK - Honda HRC: Ο Ιάπωνας Yuki Kunii θα αντικαταστήσει τον Jake Dixon

Συνεχόμενη ατυχία για το HRC - Αμφίβολος και ο Somkiat Chantra
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/4/2026

Ο Ιάπωνας αναβάτης Yuki Kunii θα κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike στη Balaton Park, αντικαθιστώντας τον Jake Dixon, ο οποίος βρίσκεται ακόμη σε φάση αποθεραπείας

Ο τέταρτος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbikes πραγματοποιείται στο Balaton Park την επόμενη εβδομάδα και ο Dixon αναρρώνει ακόμα από τα κατάγματα στον καρπό που υπέστη σε ατύχημα κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμών στην Αυστραλία και, παρά την καλή πορεία της θεραπείας του, δεν είναι ακόμα έτοιμος να αγωνιστεί. Μάλιστα αμφίβολος είναι και ο έτερος εργοστασιακός αναβάτης της Honda, Somkiat Chantra, που είχε πτώση στις ελεύθερες δοκιμές στο Assen και δεν συμμετείχε στους αγώνες. Ο Kunii έχει εμπειρία με την CBR1000RR-R στο πρωτάθλημα Superbike της Ιαπωνίας και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο WorldSBK.

Ο Kunii έχει κερδίσει αγώνες στο Asia Talent Cup και στο Red Bull Rookies Cup, καθώς και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα CEV Moto3 Junior. Έκανε το ντεμπούτο του στη Moto3 το 2019 στο Brno πριν από μια πλήρη σεζόν το 2020, αλλά δεν συγκέντρωσε βαθμούς, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στην Moto2, όμως και πάλι τελείωσε τη σεζόν χωρίς βαθμούς.

Η επίσημη ανακοίνωση της εργοστασιακής ομάδας της Honda αναφέρει σχετικά: “Η ομάδα της Honda HRC επιβεβαιώνει ότι ο εργοστασιακός αναβάτης Jake Dixon θα αντικατασταθεί από τον Ιάπωνα Yuki Kunii κατά τη διάρκεια του τέταρτου γύρου του WorldSBK, ο οποίος θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 3 Μαΐου στο Balaton Park της Ουγγαρίας. Ο Dixon υπέστη κατάγματα στον καρπό κατά τη διάρκεια των τελικών δοκιμών πριν την έναρξη της σεζόν στο Phillip Island, ένα σύνθετο τραύμα που δυστυχώς ανάγκασε τον Βρετανό αναβάτη να χάσει τους πρώτους τέσσερις γύρους της σεζόν 2026. Ο Jake υποβάλλεται ήδη σε εντατική φυσιοθεραπεία και χρησιμοποιεί κάθε δυνατό μέσο για να επιταχύνει την ανάρρωσή του, συμπεριλαμβανομένων καθημερινών συνεδριών. Αν και όλα εξελίσσονται καλά στην πορεία προς την ανάρρωση, δεν είναι ακόμη έτοιμος να αγωνιστεί. Αντικαθιστώντας τον Dixon εν τω μεταξύ, ο 23χρονος Kunii έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Moto2 και Moto3 και σήμερα αγωνίζεται στο All Japan Road Racing Championship, στην κατηγορία JSB1000, με τη CBR1000RR-R.”