MotoGP: Εκτός των επίσημων δοκιμών στο Misano ο Miguel Oliveira

Οι συνέπειες απ’ την πτώση του στο Silverstone
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

30/8/2019

Oi δοκιμές των MotoGP στο Misano, που ο αγώνας σε αυτή τη πίστα θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου, διήρκησαν μόλις δύο γύρους για τον Miguel Oliveira. Αιτία ήταν ο τραυματισμός του από την πτώση που είχε με τον Johann Zarco,  ο οποίος έπεσε πάνω του κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Silverstone. Ο Oliveira έκανε μόλις δύο γύρους στο Misano κι έπειτα επέστρεψε στα pits, λόγω του πόνου που είχε από τον τραυματισμένο του τένοντα στο δεξί του ώμο κατά την διάρκεια των φρένων. Ο Oliveira δεν είχε κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με τον τραυματισμό του μετά τον αγώνα του Silverstone, όμως φαίνεται πως τελικά  τα πράγματα ήταν πιο σοβαρά απ' ότι νόμιζε.

Ετικέτες

WSBK: Δεν θα συνεχίσουν μαζί Andrea Iannone και Pata GoEleven

Η συνεργασία τους θα ολοκληρωθεί με το πέρας της σεζόν
and
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/7/2025

Σύμφωνα με Ιταλικά δημοσιεύματα, στον τελευταίο γύρο πριν το καλοκαιρινό διάλλειμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike στην Ουγγαρία, αποκαλύφθηκε ότι ο Andrea Iannone και η ομάδα Pata GoEleven πιθανότατα θα χωρίσουν τους δρόμους τους στο τέλος του 2025.

Αυτή είναι η δεύτερη σεζόν της συνεργασίας των Iannone και Pata GoEleven και θα είναι και η τελευταία όπως φαίνεται, καθώς ο Denis Sacchetti, Team Manager της ομάδας Pata GoEleven, παραδέχτηκε ότι η ομάδα του αναζητά εναλλακτικές λύσεις για την επόμενη χρονιά.

Ο ίδιος δήλωσε “ Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Andrea το επόμενο έτος. Κατά τη γνώμη μου, είναι δύσκολο να συνεχίσουμε μαζί με την GoEleven. Δυστυχώς, αυτή η σεζόν έχει επηρεαστεί αρνητικά από κάποια λάθη, πτώσεις και ποινές, αλλά τώρα πρέπει να σκεφτούμε να τα πάμε καλά και να τερματίσουμε καλά στο πρωτάθλημα, απολαμβάνοντας ό,τι μπορούμε να πετύχουμε, αφού η ομάδα μας είναι ενωμένη και δυνατή. Επίσης, είμαστε τυχεροί που έχουμε μία από τις πιο ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες στο grid, κάτι που μας επιτρέπει να τα πάμε καλά”.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε για τους στόχους της ομάδας και δήλωσε πως είναι ξεκάθαρα το βάθρο σε κάθε αγώνα, όπως συνήθως πετυχαίνει ο ο Danilo Petrucci και η Barni Spark Racing Team. Είπε επίσης πως ο Bulega και ο Toprak είναι σε άλλο επίπεδο αλλά θα μπορούσαν να είναι πίσω τους, όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα τους, εννοώντας την Ducati Panigale V4R.

Παρόλο που δεν ανέφερε ονόματα, παραδέχτηκε ότι η ομάδα αναζητά ενεργά εναλλακτικούς αναβάτες για το 2026, δηλώνοντας “Επιστρέφοντας στην αγορά, νομίζω ότι μετά από δύο χρόνια μαζί, η συνεργασία μας με τον Andrea έφτασε στο τέλος της. Ψάχνουμε για εναλλακτικές λύσεις για το 2026. Σίγουρα μοιραστήκαμε μια ωραία περιπέτεια και είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό”.