MotoGP Honda: Τέλος καριέρας για Nakagami! Ο Chantra ο πρώτος Ταϊλανδός στην μεγάλη κατηγορία!

Χωρίς πολλές επιλογές η LCR
MotoGP Honda: Τέλος καριέρας για Nakagami! Ο Chantra ο πρώτος Ταϊλανδός στην μεγάλη κατηγορία!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

29/8/2024

Την ευκαιρία να αποδείξει τις ικανότητές του και να διαψεύσει κάθε πρόγνωση θα έχει πλέον ο Somkiat Chantra που αντικαθιστά πλέον τον Nakagami. Κι αυτό γιατί η είδηση πως η Honda έχασε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ai Ogura, ενός εξαιρετικού Ιάπωνα αναβάτη που κάνει την μετάβαση στην Aprilia, μένοντας χωρίς αντικαταστάτη για τον Nakagami, είχε προκαλέσει αντιδράσεις του κοινού στις αρχές Αυγούστου όταν ήταν και η πρώτη φορά ακούστηκε το όνομα του Chantra.

Παραδοσιακά η Honda θέλει να έχει έναν αναβάτη από την Ιαπωνία, είναι κανόνας που τον κρατά πολλά χρόνια και ο βασικός λόγος που παρέμενε ο Nakagami στην ενεργό δράση από το 2018, φτάνοντας βέβαια τις τελευταίες σεζόν να είναι η γρηγορότερη Honda σε πολυάριθμους αγώνες.

Το λογικό για την LCR θα ήταν να παλέψει για να κερδίσει τον Ai Ogura συνεχίζοντας έτσι να έχει έναν αξιόλογο Ιάπωνα αναβάτη, με την διαφορά πως ο Ogura θέλει να έχει μία ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα γνωρίζοντας πως μπορεί να κάνει την διαφορά. Οπότε το χτύπημα για την Honda είναι διπλό.

Σε κάθε περίπτωση η ασιατική καταγωγή του αναβάτη είναι σημαντική, μην ξεχνάμε πως το «Satu Hati» που υπάρχει στις MotoGP μοτοσυκλέτες της Honda από την Ινδονησία και σημαίνει One Heart, έχει μπει εκεί προς τιμή της τεράστιας αγοράς και της αγάπης που τρέφουν οι Ινδονήσιοι στην Honda. Ελάχιστα πιο μακριά στο χάρτη σε μία χώρα που η Honda όχι μόνο διατηρεί εργοστάσιο αλλά προμηθεύει από εκεί όλες τις αγορές με συγκεκριμένα μοντέλα και η αγάπη που εισπράττει από το κοινό είναι τεράστια. Στην Ταϊλάνδη παράγονται τα δικύλινδρα αλλά και τετρακύλινδρα της οικογένειας CB, από φέτος και NX, με την Honda να έχει μεγάλο μερίδιο αγοράς.

Οπότε η επιλογή της να δώσει την ευκαιρία στον Chantra πρέπει να αναζητηθεί προς εκείνη την κατεύθυνση και όχι ως προτίμηση έναντι του Ai Ogura ο οποίος προβλέπεται να είναι ένας από τους νέους αναβάτες που θα κάνουν την διαφορά από την επόμενη σεζόν.

Ο Ταϊλανδός ωστόσο δεν τα έχει πάει άσχημα στην Moto2, είναι στην 10η θέση και έχει φτάσει έως και την 6η σημειώνοντας πέρσι και την πρώτη του νίκη μέσα στο σπίτι της Honda, στο Motegi. Συνήθως βέβαια ευκαιρίες για τα MotoGP δίνονται στους κορυφαίους της Moto2.

Σε κάθε περίπτωση είναι 25 ετών και ενθουσιασμένος που του δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Στόχος του για την πρώτη χρονιά είναι να μάθει όσα περισσότερα μπορεί, πιέζοντας τον εαυτό του σε νέα όρια.

Ο Nakagami από την άλλη πλευρά έχει καταφέρει σε 8 σεζόν στα MotoGP να πάρει μία Pole Position στο Aragon το 2020 και κουβαλά την εμπειρία τριψήφιου αριθμού εκκινήσεων σε αγώνες MotoGP. Αυτή την εμπειρία θα θέσει τώρα στην διάθεση του HRC καθώς από το 2025 θα είναι αναβάτης εξέλιξης και δεν αποκλείεται να τον δούμε ξανά στο μέλλον μέσα σε αγώνα, ως wildcart συμμετοχή.

Ετικέτες

MotoGP: Η Trackhouse δημοσίευσε αγγελία αναζητώντας αναβάτη!

“Παρέχεται πλήρης ιατρική κάλυψη. Θα τη χρειαστείς…”
trackhouse
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/8/2026

Η αμερικανική ομάδα Trackhouse Racing έχει ήδη ανανεώσει το συμβόλαιο με τον Raul Fernandez, ενώ για τη δεύτερη μοτοσυκλέτα της θεωρείται σχεδόν σίγουρος ο Enea Bastianini. Μόνο που ο Ιταλός - που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί - ίσως πρέπει να αναθεωρήσει τη σιγουριά που περιβάλλει τη μετακίνησή του στη δορυφορική ομάδα της Aprilia, μιας και αυτή μόλις κοινοποίησε δημόσια αγγελία για πρόσληψη αναβάτη!

Η αγγελία αναγράφει αυτολεξεί:

Τοποθεσία: Παγκόσμια – το ημερολόγιο αποφασίζει, όχι εσύ

Κατασκευαστής: Aprilia Factory Programme

Είδος εργασίας: Πλήρης απασχόληση, βασισμένη στην απόδοση (ανανέωση εξαρτώμενη από αποτελέσματα)

Σχετικά με μας:

Η SuperFile Trackhouse MotoGP Team αγωνίζεται με εργοστασιακών προδιαγραφών μοτοσυκλέτες της Aprilia στο κορυφαίο επίπεδο του αθλήματος, παρέα με τον Raúl Fernández. Εκτιμάμε την ταχύτητα, την ακρίβεια και την υγιή σχέση με το ρίσκο.

Τι θα κάνεις:

  • Θα οδηγείς μοτοσυκλέτα σε ταχύτητες άνω των 350 km/h, ιδανικά κοιτώντας προς τα μπροστά
  • Θα μεταφράζεις 45 λεπτά ελεγχόμενου χάους σε ήρεμες τεχνικές πληροφορίες για τους μηχανικούς
  • Θα χειρίζεσαι συνεντεύξεις Τύπου και χορηγικές υποχρεώσεις με εμφανή συγκρότηση
  • Θα διατηρείς μια σχέση σεβασμού και ενίοτε πολεμική με τις αμμοαγίδες
  • Θα φοράς δερμάτινα στη δουλειά. Κάθε μέρα. Μη διαπραγματεύσιμος όρος.

Τι ψάχνουμε:

  • Επιβεβαιωμένη ικανότητα σε Moto2, Moto3 ή σε υπόπτως ανταγωνιστικές τοπικές διοργανώσεις κάρτ
  • Αντανακλαστικά πιο γρήγορα από τη συνειδητή σκέψη
  • Άνεση τόσο σε ενημέρωση στην αίθουσα data room όσο και σε ανάκριση στην αίθουσα Τύπου
  • Καρδιακό ρυθμό που ο προσωπικός σου γιατρός θα θέλει να αναλύσετε
  • Άριστη γνώση Αγγλικών, βασική γνώση στη γλώσσα της απολογίας (τα Ιταλικά θεωρούνται σημαντικό προτέρημα)
  • Διάθεση για ρίσκο και μηδενική διάθεση να τερματίζεις εκτός βαθμών.

Καλό θα ήταν να έχεις:

  • Αγωνιστικό αριθμό με τον οποίο να συνδέεσαι παραλόγως στενά
  • Χαρακτηριστικό πανηγυρισμό που δεν επιβαρύνει τον καλό σου καρπό (δεξιό, αριστερό αναλόγως)
  • Ισχυρές, ανεξάρτητες απόψεις για τον αριθμό διαθέσιμων ελαστικών.

Αμοιβή και Προνόμια:

  • Ανταγωνιστικός μισθός, αντιστρόφως ανάλογος της συχνότητας επίσκεψης στις αμμοπαγίδες
  • Πλήρης ιατρική κάλυψη. Θα τη χρειαστείς
  • Μοτοσυκλέτα της ομάδας (επιστροφές δεν γίνονται δεκτές και ούτως ή άλλως είναι αδύνατες)
  • Αμέτρητα μπάνια σε πάγο, φυσιοθεραπείες και ελαφρύς υπαρξιακός τρόμος.
  • Σαμπάνια τις Κυριακές, υπό όρους.

Στείλε το βιογραφικό σου: [email protected]

Η αγγελία δείχνει σοβαρή, αλλά προφανώς πρέπει να είναι κάποιου είδους αστείο, μιας και ένα πράγμα που σίγουρα δεν λείπει από την Trackhouse είναι η προσφορά αναβατών. Η Aprilia έχει πείσει πια πως έχει το καλύτερο πακέτο στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα παρατηρούμε το παράδοξο συχνότατα οι δύο RS-GP της Trackhouse να πηγαίνουν καλύτερα από τις εργοστασιακές!

Με κάμποσους έμπειρους αναβάτες να μένουν εκτός ρόστερ MotoGP και ορδές νέων ταλαντούχων να περιμένουν τη σειρά τους από τις μικρότερες κατηγορίες, το μόνο σίγουρο είναι πως μια ομάδα σαν την Trackhouse δεν χρειάζεται να ψάξει για να βρει αναβάτη. Απεναντίας, χρειάζεται ένα πολύ καλό και ψαγμένο ξεσκαρτάρισμα για να διαλέξει τον καλύτερο από τους πολλούς που χτυπούν την πόρτα της.

Κάπου εδώ λοιπόν αναρωτιόμαστε για το εν λόγω αστειάκι. Είναι όντως μια πλακίτσα, έτσι για να γελάσουμε λιγάκι, ή μήπως βαρούν οι καμπάνες για τον Enea Bastianini, που θεωρείται κλεισμένος για τη θέση δίπλα στον Fernandez;