Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP -ΗΠΑ: Marquez σε μαγική πεντάδα με εσωκομματική κόντρα

Ο Rossi κλέβει παράσταση από την δεύτερη θέση

Αγώνας δίχως ιδιαίτερο άγχος, με λίγα καλά στιγμιότυπα, ιδιαίτερα από την στιγμή που ο Vinales βγήκε πολύ νωρίς εκτός από ανώδυνη κατά τ’ άλλα πτώση. Δεν είχε κάνει καλή εκκίνηση, δυσκολευόταν να βρει τον ρυθμό του και τελικά σημείωσε πτώση την στιγμή που ήταν το φαβορί για να κυνηγήσει τον αήττητο Marquez. Από εκείνη την ώρα απλά περιμέναμε πότε θα ανοίξει μπροστά ο Marquez που μέχρι τότε ήταν πίσω από τον Pedrosa χωρίς να δίνει το 100% των δυνατοτήτων του, με τον Rossi να ακολουθεί σε μικρή απόσταση που του επέτρεπε να μένει στην διεκδίκηση όλων των πιο πάνω θέσεων….

Τελικά πράγματι πέρασε μπροστά ο Marquez, μονάχα που όταν συνέβη είδαμε τον Pedrosa να δίνει μερικές εκπληκτικές μάχες, τις μόνες που ξεχώρισαν ανάμεσα σε ελάχιστες ως σύνολο αγώνα. Ο Marquez είχε εκεί τέσσερις νίκες σε τέσσερις συνεχόμενους αγώνες, όμως ο Pedrosa είχε καταφέρει να τον περάσει στην πρώτη στροφή και την πλέον δύσκολη της ιδιαίτερης αυτής πίστας. Κρατώντας το γυρολόγιο ελάχιστα πιο κάτω από αυτό που θα μπορούσε να είναι με επικεφαλή τον Marquez, θα μπορούσες να πεις ότι η προσπέραση θα ήταν εύκολη υπόθεση. Αποδεικνύοντας όμως υψηλή μαχητικότητα, μας χάρισε μία μικρή σε διάρκεια μάχη ανάμεσα στις δύο Honda με τον Rossi να παραμένει σε κοντινή απόσταση. Ωστόσο τα παραπάνω βοηθούσαν και τον Zarco να παραμένει στο παιχνίδι, σε σημείο που πλησίασε τον Rossi και έπειτα από μία-δύο μικρές επιθέσεις, προχώρησε στην μεγαλύτερη. Ο Zarco δεν περίμενε ότι ο Rossi θα κλείσει τόσο πολύ την γραμμή του την στιγμή που έκανε την απόπειρα να περάσει από την εσωτερική, έτσι οι δυο τους ακούμπησαν και ο Rossi βρέθηκε εκτός πίστας, χωρίς πτώση, κόβοντας διαγώνια ένα εσάκι. Αυτό του στοίχησε στο τέλος μία ποινή 0,3 δευτερολέπτων, όσο περίπου και ο χρόνος που κέρδισε κόβοντας την στροφή διαγώνια. Ασχέτως με την αιτία που βγήκε εκτός, το πρόβλημα ήταν ο χρόνος που κέρδισε ισιώνοντας την στροφή και πάνω σε αυτό βάσισαν την απόφασή τους στην οργάνωση. Από εκείνη στην στιγμή και μετά ο Zarco αντί να γίνει πιο μαχητικός, άρχισε να χάνει έδοφοας….

Με τον Μarquez να έχει ξεφύγει μπροστά, ο μόνος στόχος του Rossi ήταν να περάσει στην δεύτερη θέση του βάθρου, και για αυτό επιτέθηκε στον Pedrosa. Η ομάδα του Ισπανού προσπάθησε να του εξηγήσει ότι ο Rossi πίσω του έχει και μία ποινή, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Pedrosa που γρήγορα έπεσε σε ρυθμό, μόλις ο Rossi τον προσπέρασε. Φανέρωσε έτσι και έμπρακτα ότι ακολουθώντας τον Marquez είχε βελτιώσει τον χρόνο του. Με τον Vinales εκτός αγώνας και κάνοντας μία καλή διαφορά με τον Pedrosa, η ποινή του του Rossi έπαψε να παίζει ρόλο! Ο Marquez έκανε έτσι έναν μοναχικό αλλά εκπληκτικό αγώνα, συμπληρώνοντας μία μαγική πεντάδα με πέντε νίκες σε πέντε εμφανίσεις σε αυτή την πίστα!

Ο Lorenzo επίσης, έδειξε σαν κάτι να βρήκε στην Ducati του και να δουλεύει καλύτερα. Στο τέλος όμως κατέληξε στην ένατη θέση…

Ο Crutchlow επικράτησε όμορφα του Zarco και τοποθετήθηκε πίσω από τον Pedrosa, την στιγμή που ο Dovizioso ανέβασε ρυθμό σχεδόν από την μέση του αγώνα!

Επόμενος σταθμός η μαγευτική Jerez

 

 

 

Tags: