MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer

Πέταξαν έξω από το γραφείο των αγωνοδικών τον Γάλλο!
motomag MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

O Johann Zarco (LCR Honda) μετά το τέλος του αγώνα στη Jerez βρέθηκε στην αίθουσα των αγωνοδικών για να πει την γνώμη του όσον αφορά το ατύχημα με τον Aleix Espargaro (Aprilia Racing), ωστόσο οι αγωνοδίκες μετά από ένα φραστικό επεισόδιο με τον Freddie Spencer -πρόεδρος αγωνοδικών- τον έδιωξαν από την αίθουσα.

Στον χθεσινό αγώνα δεκαέξι γύρους πριν το τέλος οι Aleix Espargaro και Johann Zarco είχαν μία επαφή με τους δύο να τίθενται εκτός αγώνα και τους αγωνοδίκες να θεωρούν τη σύγκρουση αυτή αγωνιστικό συμβάν.

MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer

Μετά το τέλος του αγώνα οι Zarco και Espargaro βρέθηκαν στην αίθουσα των αγωνοδικών ώστε να πουν το τι συνέβη μεταξύ τους αλλά τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά τουλάχιστον για τον αναβάτη της LCR Honda.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης ο Zarco είχε φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο των αγωνοδικών στη Jerez Freddie Spenser, με τον Γάλλο να αναφέρει αρκετές φορές πως ο Spenser δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή τη θέση.

Ο Γάλλος αναβάτης σύμφωνα με το Motorsport.com ανέφερε επίσης: “O Spencer με κοίταζε σαν να ήθελε να μάθει τι ήθελα να κάνει. Ήθελε να παραπονεθώ για τον Aleix. Του είπα δεν θα παραπονεθώ αλλά του είπα επίσης πως δεν είναι καλός για αυτή τη δουλειά καθώς δεν παίρνει τη σωστή απόφαση τη σωστή στιγμή. Φάνηκε πως ήθελε να του δείξω τι να αποφασίσει σχετικά με τον Espargaro. Μας κοίταζε με τον Aleix, σαν να είμαστε δύο παιδιά που θέλουν ένα μάθημα ηθικής. Αλλά του είπα πως δεν παίρνεις τις σωστές αποφάσεις και πως δεν είσαι στο σωστό μέρος”.

MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer

Παράπονα όμως από τους αγωνοδίκες δεν είχε μόνο ο Zarco στη Jerez. Ο Joan Mir ήταν δυσαρεστημένος επίσης από την ποινή που έδωσαν οι αγωνοδίκες στον Marc Marquez ο οποίος στην προσπάθεια του να περάσει τον αναβάτη της Honda στον αγώνα Sprint έπεσε πάνω και τιμωρήθηκε με ποινή μίας θέσης. Ο Mir αναφέρθηκε σε ένα περσινό παρόμοιο συμβάν όταν ο ίδιος χτύπησε τον Fabio Quartararo αλλά ο ίδιος έλαβε ποινή long lap penalty.

Στη λίστα των παραπόνων σχετικά με τους αγωνοδίκες έβαλε το όνομα του και ο Pecco Bagnaia. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναφέρθηκε για το συμβάν με τον Brad Binder της KTM, με τον αναβάτης της Ducati Lenovo Team να απορεί γιατί αυτοί έκριναν συγκεκριμένο περιστατικό ως αγωνιστικό συμβάν.

Αν μη τι άλλο ο αγώνας της Jerez εκτός από αγωνιστικές συγκινήσεις εντός πίστας μας πρόσφερε και έντονο παρασκήνιο όσον αφορά τις αποφάσεις των αγωνοδικών οι οποίες ευελπιστούμε να μην έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά καθώς θέλουμε να υπάρχει ισονομία μεταξύ όλων των αναβατών του grid του MotoGP.

MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer
Ετικέτες

MotoGP, Κατάρ, SPRINT: Επεισοδιακός αγώνας με νικητή M.Marquez και J.Martin 3ο!

Έπεσε ο Μ. Bezzecchi έπειτα από επαφή με M.Marquez - Άσχημη πτώση για τον ορεξάτο F.Bagnaia
Qatar, SPrint, MotoGP 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

7/11/2026

Επεισοδιακός ο αγώνας Sprint στο Κατάρ με τον M.Maruez να κάνει ένα ακόμη βήμα προς τον τίτλο, βλέποντας όμως στο βάθρο τον Martinator και τον Marco Bezzecchi στο έδαφος να χάνει οριστικά κάθε ελπίδα για τίτλο.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Bezzecchi να κάνει εξαιρετική εκκίνηση και τον M.Marquez να τον ακολουθεί έχοντας όμως πίσω του τον Pecco Bagnaia! Ο Ιταλός μάλιστα πέρασε μπροστά για λίγο από τον ομόσταυλό του στις πρώτες στροφές για να χάσει έπειτα θέση από τον M.Marquez, ενώ λίγο αργότερα τον πέρασαν διαδοχικά ο Fabio Di Giannantonio και ο Raul Fernandez. 

Ο Ιταλός φάνηκε να έχει λύσει κάποια από τα προβλήματα που τον βασάνιζαν όλη τη σεζόν και να έχει όρεξη για να παλέψει για τις πρώτες θέσεις. Ωστόσο στάθηκε τρομερά άτυχος αφού ο Fermin Aldeguer, ο οποίος επέστρεψε έπειτα από τραυματισμό έκανε λάθος περνώντας στα φρένα τον Pedro Acosta από την εσωτερική και έπειτα άνοιξε την πορεία του μπαίνοντας στην τροχιά που είχε χαράξει ο Pecco από την εξωτερική! Ο εμπρός τροχός του Aldeguer που ήταν σχεδόν όρθιος αφού άνοιγε η τροχιά του βρήκε τον πίσω του Bagnaia που είχε αρχίσει να παίρνει κλίση με αποτέλεσμα η Ducati να πλαγιολισθήσει για λίγο και τη φάση να εκτυλίσσεται σε άσχημο highside με τον Bagnaia να σκάει στην άσφαλτο περισσότερο με την πλάτη και λιγότερο με τον αριστερό ώμο του.

Η κόκκινη σημαία βγήκε καθώς το συνεργείο δεν μπόρεσε να μαζέψει τον τραυματισμένο Pecco σε εύλογο χρονικό διάστημα και στη δεύτερη εκκίνηση που δόθηκε ο M.Marquez ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα με τον Bezzecchi πίσω του και τρίτο τον Di Giannantonio. Στον 2ο γύρο στην 4η θέση βρισκόταν ο πολύ καλός Johann Zarco  και ακριβώς πίσω του ο Jorge Martin που είχε αρχίσει να κερδίζει θέσεις ήδη πριν από την κόκκινη σημαία.

Μπροστά ο Bezzecchi ακολουθούσε κατά ρόδας τον M.Marquez με τον Diggia να καραδοκεί και μέχρι τον τρίτο γύρο ο Martin είχε περάσει και τον Zarco, ξεκινώντας να θυμίσουμε από την 11η θέση πριν από την κόκκινη σημαία!

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα έχουμε μια όμορφη μάχη μέχρι τέλους στην αρχή του 4ου γύρου, στο τέλος της ευθείας, ο Bezzecchi προσπαθεί να πάρει την πρωτοπορία, παίρνει την εσωτερική στα φρένα από τον Marquez, ο οποίος τον ακουμπάει και ο Ιταλός βρίσκεται πολύ απαλά στο έδαφος χάνοντας κάθε ελπίδα για τον τίτλο, με τους αγωνοδίκες να θεωρούν το συμβάν αγωνιστικό! 

Ο 3ος μέχρι εκείνη τη στιγμή Martin, βρέθηκε αμέσως δεύτερος και ξεκίνησε να πιέζει τον Marquez για να πάρει την για λίγο την πρωτιά του αγώνα, έχοντας πίσω του τον Di Giannantonio και τον Raul Fernandez -πιο πίσω σε σχετική απόσταση, με τον Zarco στην 5η θέση.

Στον 50 γύρο ο Martin έκανε ένα λάθος χάνοντας την επαφή του με τον Marquez που έκανε και τον ταχύτερο γύρο σε εκείνο το σημείο. Από εκεί και έπειτα ο Martin δεν έδειξε να μπορεί να πλησιάσει τον Marquez που έκανε έναν ακόμη ταχύτερο γύρο, τρεις γύρους πριν το τέλος, δεχόμενος μάλιστα πίεση από τον Di Giannantonio. Ο Ιταλός εξαπέλυσε την επίθεσή του με την έναρξη του τελευταίου γύρου και παίρνοντας τα μέτρα του Martin τον πέρασε για να ανέβει τελικά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Raul Fernandez που δεν απείλησε αλλά δεν απειλήθηκε και από τον 5ο Zarco με τον Pedro Acosta να κάνει επίσης έναν ήσυχο αγώνα στην 6η θέση και τον Ai Ogura να τερματίζει έβδομος. Στην 8η θέση τερμάτισε ο Enea Bastianini με τον Iker Lecuona 9o και τον Diogo Moreira να κλείνει την πρώτη 10άδα.

Αύριο ο Marquez θα έχει την πρώτη του ευκαιρία για να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφόσον του το επιτρέψουν, εντός και εκτός εισαγωγικών, οι Bezzecchi και Martin αλλά και οι Ai Ogura και Raul Feernandez σε μια πίστα που οι Aprilia έχουν ένα μικρό προβάδισμα έναντι των Ducati!