MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer

Πέταξαν έξω από το γραφείο των αγωνοδικών τον Γάλλο!
motomag MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

O Johann Zarco (LCR Honda) μετά το τέλος του αγώνα στη Jerez βρέθηκε στην αίθουσα των αγωνοδικών για να πει την γνώμη του όσον αφορά το ατύχημα με τον Aleix Espargaro (Aprilia Racing), ωστόσο οι αγωνοδίκες μετά από ένα φραστικό επεισόδιο με τον Freddie Spencer -πρόεδρος αγωνοδικών- τον έδιωξαν από την αίθουσα.

Στον χθεσινό αγώνα δεκαέξι γύρους πριν το τέλος οι Aleix Espargaro και Johann Zarco είχαν μία επαφή με τους δύο να τίθενται εκτός αγώνα και τους αγωνοδίκες να θεωρούν τη σύγκρουση αυτή αγωνιστικό συμβάν.

MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer

Μετά το τέλος του αγώνα οι Zarco και Espargaro βρέθηκαν στην αίθουσα των αγωνοδικών ώστε να πουν το τι συνέβη μεταξύ τους αλλά τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά τουλάχιστον για τον αναβάτη της LCR Honda.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης ο Zarco είχε φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο των αγωνοδικών στη Jerez Freddie Spenser, με τον Γάλλο να αναφέρει αρκετές φορές πως ο Spenser δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή τη θέση.

Ο Γάλλος αναβάτης σύμφωνα με το Motorsport.com ανέφερε επίσης: “O Spencer με κοίταζε σαν να ήθελε να μάθει τι ήθελα να κάνει. Ήθελε να παραπονεθώ για τον Aleix. Του είπα δεν θα παραπονεθώ αλλά του είπα επίσης πως δεν είναι καλός για αυτή τη δουλειά καθώς δεν παίρνει τη σωστή απόφαση τη σωστή στιγμή. Φάνηκε πως ήθελε να του δείξω τι να αποφασίσει σχετικά με τον Espargaro. Μας κοίταζε με τον Aleix, σαν να είμαστε δύο παιδιά που θέλουν ένα μάθημα ηθικής. Αλλά του είπα πως δεν παίρνεις τις σωστές αποφάσεις και πως δεν είσαι στο σωστό μέρος”.

MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer

Παράπονα όμως από τους αγωνοδίκες δεν είχε μόνο ο Zarco στη Jerez. Ο Joan Mir ήταν δυσαρεστημένος επίσης από την ποινή που έδωσαν οι αγωνοδίκες στον Marc Marquez ο οποίος στην προσπάθεια του να περάσει τον αναβάτη της Honda στον αγώνα Sprint έπεσε πάνω και τιμωρήθηκε με ποινή μίας θέσης. Ο Mir αναφέρθηκε σε ένα περσινό παρόμοιο συμβάν όταν ο ίδιος χτύπησε τον Fabio Quartararo αλλά ο ίδιος έλαβε ποινή long lap penalty.

Στη λίστα των παραπόνων σχετικά με τους αγωνοδίκες έβαλε το όνομα του και ο Pecco Bagnaia. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναφέρθηκε για το συμβάν με τον Brad Binder της KTM, με τον αναβάτης της Ducati Lenovo Team να απορεί γιατί αυτοί έκριναν συγκεκριμένο περιστατικό ως αγωνιστικό συμβάν.

Αν μη τι άλλο ο αγώνας της Jerez εκτός από αγωνιστικές συγκινήσεις εντός πίστας μας πρόσφερε και έντονο παρασκήνιο όσον αφορά τις αποφάσεις των αγωνοδικών οι οποίες ευελπιστούμε να μην έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά καθώς θέλουμε να υπάρχει ισονομία μεταξύ όλων των αναβατών του grid του MotoGP.

MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer
Ετικέτες

MotoGP: Ξεκίνημα και το 2027 από την Ταϊλάνδη με τη νέα εποχή κανονισμών

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ταϊλάνδη φιλοξενεί την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος
Buriram
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

31/7/2026

Το Grand Prix Ταϊλάνδης θα ανοίξει και επίσημα τη σεζόν του 2027, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της νέας εποχής των MotoGP με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς που θα ισχύσουν έως το 2031.

Η Dorna επιβεβαίωσε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2027 θα ξεκινήσει στο Buriram της Ταϊλάνδης, με το Grand Prix να διεξάγεται το τριήμερο 5 με 7 Μαρτίου στο Chang International Circuit.

Η Ταϊλάνδη θα φιλοξενήσει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, επιβεβαιώνοντας τη σημασία που έχει αποκτήσει για τα MotoGP, αλλά και τη δυναμική, της συνεχώς αυξανόμενης βάσης φιλάθλων στη χώρα.

Το Grand Prix του 2027 θα έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία, καθώς θα αποτελέσει τον πρώτο αγώνα που θα διεξαχθεί με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς της περιόδου 2027-2031. Οι φίλοι των MotoGP θα δουν για πρώτη φορά σε αγωνιστικές συνθήκες τη νέα γενιά μοτοσυκλετών της κορυφαίας κατηγορίας.

Το Buriram έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους προορισμούς του ημερολογίου των MotoGP, χάρη στην εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι Ταϊλανδοί φίλαθλοι. Στην πρεμιέρα του 2026, ο Marco Bezzecchi χάρισε στην Aprilia τη νίκη μπροστά σε αριθμό-ρεκόρ 228.228 θεατών, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη απήχηση του θεσμού στην περιοχή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MotoGP, Carmelo Ezpeleta, δήλωσε: "Το γεγονός ότι η Ταϊλάνδη φιλοξενεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος αποδεικνύει την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει, αλλά και το πάθος των φιλάθλων. Το Buriram προσφέρει σταθερά έναν από τους καλύτερους αγώνες του ημερολογίου και αποτελεί το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσει η νέα εποχή των MotoGP. Ο πρώτος αγώνας με τους κανονισμούς του 2027 σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου, συναρπαστικού κεφαλαίου για το άθλημά μας."

Με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της διεθνούς πίστας Chang, τη θερμή υποστήριξη του τοπικού κοινού και το ενδιαφέρον που συγκεντρώνουν οι νέοι κανονισμοί, το Buriram αναμένεται να αποτελέσει το ιδανικό σκηνικό για την αυλαία της σεζόν του 2027.