MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer

Πέταξαν έξω από το γραφείο των αγωνοδικών τον Γάλλο!
motomag MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

O Johann Zarco (LCR Honda) μετά το τέλος του αγώνα στη Jerez βρέθηκε στην αίθουσα των αγωνοδικών για να πει την γνώμη του όσον αφορά το ατύχημα με τον Aleix Espargaro (Aprilia Racing), ωστόσο οι αγωνοδίκες μετά από ένα φραστικό επεισόδιο με τον Freddie Spencer -πρόεδρος αγωνοδικών- τον έδιωξαν από την αίθουσα.

Στον χθεσινό αγώνα δεκαέξι γύρους πριν το τέλος οι Aleix Espargaro και Johann Zarco είχαν μία επαφή με τους δύο να τίθενται εκτός αγώνα και τους αγωνοδίκες να θεωρούν τη σύγκρουση αυτή αγωνιστικό συμβάν.

MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer

Μετά το τέλος του αγώνα οι Zarco και Espargaro βρέθηκαν στην αίθουσα των αγωνοδικών ώστε να πουν το τι συνέβη μεταξύ τους αλλά τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά τουλάχιστον για τον αναβάτη της LCR Honda.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης ο Zarco είχε φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο των αγωνοδικών στη Jerez Freddie Spenser, με τον Γάλλο να αναφέρει αρκετές φορές πως ο Spenser δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή τη θέση.

Ο Γάλλος αναβάτης σύμφωνα με το Motorsport.com ανέφερε επίσης: “O Spencer με κοίταζε σαν να ήθελε να μάθει τι ήθελα να κάνει. Ήθελε να παραπονεθώ για τον Aleix. Του είπα δεν θα παραπονεθώ αλλά του είπα επίσης πως δεν είναι καλός για αυτή τη δουλειά καθώς δεν παίρνει τη σωστή απόφαση τη σωστή στιγμή. Φάνηκε πως ήθελε να του δείξω τι να αποφασίσει σχετικά με τον Espargaro. Μας κοίταζε με τον Aleix, σαν να είμαστε δύο παιδιά που θέλουν ένα μάθημα ηθικής. Αλλά του είπα πως δεν παίρνεις τις σωστές αποφάσεις και πως δεν είσαι στο σωστό μέρος”.

MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer

Παράπονα όμως από τους αγωνοδίκες δεν είχε μόνο ο Zarco στη Jerez. Ο Joan Mir ήταν δυσαρεστημένος επίσης από την ποινή που έδωσαν οι αγωνοδίκες στον Marc Marquez ο οποίος στην προσπάθεια του να περάσει τον αναβάτη της Honda στον αγώνα Sprint έπεσε πάνω και τιμωρήθηκε με ποινή μίας θέσης. Ο Mir αναφέρθηκε σε ένα περσινό παρόμοιο συμβάν όταν ο ίδιος χτύπησε τον Fabio Quartararo αλλά ο ίδιος έλαβε ποινή long lap penalty.

Στη λίστα των παραπόνων σχετικά με τους αγωνοδίκες έβαλε το όνομα του και ο Pecco Bagnaia. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναφέρθηκε για το συμβάν με τον Brad Binder της KTM, με τον αναβάτης της Ducati Lenovo Team να απορεί γιατί αυτοί έκριναν συγκεκριμένο περιστατικό ως αγωνιστικό συμβάν.

Αν μη τι άλλο ο αγώνας της Jerez εκτός από αγωνιστικές συγκινήσεις εντός πίστας μας πρόσφερε και έντονο παρασκήνιο όσον αφορά τις αποφάσεις των αγωνοδικών οι οποίες ευελπιστούμε να μην έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά καθώς θέλουμε να υπάρχει ισονομία μεταξύ όλων των αναβατών του grid του MotoGP.

MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer
Ετικέτες

MotoGP Misano Sprint: Νίκη Bezzecchi με Marc Marquez να πέφτει προσπαθώντας

Δεν γινόταν να κρατήσει πίσω τον Bezzecchi σήμερα
MotoGP Misano Sprint: Νίκη Bezzecchi με Marc Marquez να πέφτει προσπαθώντας
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/9/2025

Σε άλλο ρυθμό ο Bezzecchi σήμερα, όπου σε δύο τουλάχιστον σημεία της πίστας ήταν απλά ότι ταχύτερο πέρασε έως τώρα, από την Παρασκευή με τον Marc Marquez να βλέπει πως πρέπει να κάνει την κίνηση και να τον σταματήσει, κάτι που όμως πλήρωσε με τον πρώτο μεγάλο και μόλις το τρίτο λάθος στην φετινή σεζόν με την πτώση νωρίς στις ΗΠΑ να προηγείται χρονικά.

Στην εκκίνηση ο Bezzecchi έκανε όλα όσα έπρεπε για να μείνει μπροστά και αντίστοιχα ο Marc Marquez πάλεψε με τον Alex για να μην αφήσει την Aprilia να ξεφύγει. Ο Quartararo ήταν μικρότερο πρόβλημα αυτή την φορά, σε αντίθεση με τον προηγούμενο Sprint και έτσι από την τέταρτη στροφή ήδη είχαμε Bezzecchi με Marc Marquez σε καταδίωξη. Λίγο πιο πίσω ο Alex με τον Quartararo που τον ακολουθούσαν οι δύο VR46 με πρώτο τον Di Giannantonio. Μέχρι το τέλος του Sprint ο Morbidelli θα είναι κολλητά χωρίς να καταφέρει να περάσει τον ομόσταυλό του.

Ο Bezzecchi έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα, μπορεί να μην ήταν αλάνθαστος, όπως ο ίδιος δήλωσε όμως σε τουλάχιστον δύο σημεία έκοβε κάθε απάντηση που μπορεί να είχαν οι υπόλοιποι. Ίσως αυτό να είδε ο Marc Marquez και ξεκίνησε από την αρχή να πιέζει, θέλοντας να μην αφήσει την Aprilia να χτίζει σταδιακά την διαφορά.

Μέχρι τον 5ο γύρο ο Marc είχε χάσει την πολύ στενή επαφή με τον πίσω τροχό της Aprilia, αντίστοιχη απόσταση είχε ο Alex και όλοι μαζί ήταν πιο μακριά από τον Quartararo.

Τότε ήταν που ήρθε το πρώτο μήνυμα, πως η πίστα δεν θα συγχωρήσει το λάθος με τον Quartararo να πέφτει.

Λίγο πριν κλείσει και ο γύρος αυτός, στις δύο τελευταίες στροφές, ένα μικρό γλίστρημα του Bezzecchi επιτρέπει στον Marc Marquez να πλησιάσει και λίγο μετά, στον 6ο γύρο να περάσει εμπρός. Δεν θα έκλεινε όλο τον κύκλο.

Στην 15η στροφή και στα μισά του αγώνα, ο Marc Marquez πέφτει από την πρώτη θέση επιστρέφοντάς την πίσω στον Bezzecchi πριν προλάβει εκείνος να την διεκδικήσει ξανά, όπως φαινόταν πως μπορούσε να κάνει.

Από εκείνο το σημείο είναι ελεύθερος πλέον καθώς ο Alex Marquez δεν έχει τον ρυθμό να τον κυνηγήσει, λαμβάνει στον 8ο γύρο και προειδοποίηση για τα όρια της πίστας.

Αν τον περνούσε τότε ο Marc Marquez δεν θα μπορούσε να κλειδώσει το πρωτάθλημα μέσα στην Ιαπωνία, τώρα όμως έχει μία μικρή ευκαιρία.

Η μοτοσυκλέτα του Binder παρουσιάζει τεχνικό πρόβλημα με ξεκάθαρο θυμό για τον Binder που μετρά το 3ο κατά σειρά πρόβλημα φέτος ενώ ο Bagnaia έκανε και εκείνος βήματα προς τα πίσω καταλήγοντας 13ος χωρίς να μπορεί σήμερα να βρει τον ρυθμό του.

Τα MotoGP βασίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον ψυχολογικό παράγοντα και εκτός από τον Bagnaia που είναι η ζωντανή απόδειξη σε κάθε αγώνα πλέον, σήμερα είχαμε άλλο ένα παράδειγμα από τον Bezzecchi με την ξεκάθαρη επικράτησή του.

Αύριο όμως, στους περισσότερους γύρους, ο Marc Marquez μάλλον θα μπορεί να απαντήσει σε αυτό!

ΘΕΣΗ

ΒΑΘΜΟΙ

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΟΜΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ

1

 

72M. Bezzecchi

Aprilia Racing

19:52.96

2

 

73A. Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

+1.000

3

 

49F. Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+2.551

4

 

21F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+3.526

5

 

37P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+6.834

6

 

54F. Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

+6.960

7

 

10L. Marini

Honda HRC Castrol

+9.307

8

 

1J. Martin

Aprilia Racing

+11.027

9

 

25R. Fernandez

Trackhouse MotoGP Team

+11.594

10

 

23E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

+12.928

11

 

5J. Zarco

CASTROL Honda LCR

+15.490

12

 

79A. Ogura

Trackhouse MotoGP Team

+15.600

13

 

63F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+16.129

14

 

43J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+16.727

15

 

12M. Viñales

Red Bull KTM Tech3

+16.861

16

 

88M. Oliveira

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+17.576

17

 

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+18.716

18

 

7A. Fernandez

Yamaha Factory Racing Team

+27.893

19

 

35S. Chantra

IDEMITSU Honda LCR

+28.333

Πτώσεις / Εγκαταλείψεις

   

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

 
   

93M. Marquez

Ducati Lenovo Team

 
   

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team