MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer

Πέταξαν έξω από το γραφείο των αγωνοδικών τον Γάλλο!
motomag MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

O Johann Zarco (LCR Honda) μετά το τέλος του αγώνα στη Jerez βρέθηκε στην αίθουσα των αγωνοδικών για να πει την γνώμη του όσον αφορά το ατύχημα με τον Aleix Espargaro (Aprilia Racing), ωστόσο οι αγωνοδίκες μετά από ένα φραστικό επεισόδιο με τον Freddie Spencer -πρόεδρος αγωνοδικών- τον έδιωξαν από την αίθουσα.

Στον χθεσινό αγώνα δεκαέξι γύρους πριν το τέλος οι Aleix Espargaro και Johann Zarco είχαν μία επαφή με τους δύο να τίθενται εκτός αγώνα και τους αγωνοδίκες να θεωρούν τη σύγκρουση αυτή αγωνιστικό συμβάν.

MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer

Μετά το τέλος του αγώνα οι Zarco και Espargaro βρέθηκαν στην αίθουσα των αγωνοδικών ώστε να πουν το τι συνέβη μεταξύ τους αλλά τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά τουλάχιστον για τον αναβάτη της LCR Honda.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης ο Zarco είχε φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο των αγωνοδικών στη Jerez Freddie Spenser, με τον Γάλλο να αναφέρει αρκετές φορές πως ο Spenser δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή τη θέση.

Ο Γάλλος αναβάτης σύμφωνα με το Motorsport.com ανέφερε επίσης: “O Spencer με κοίταζε σαν να ήθελε να μάθει τι ήθελα να κάνει. Ήθελε να παραπονεθώ για τον Aleix. Του είπα δεν θα παραπονεθώ αλλά του είπα επίσης πως δεν είναι καλός για αυτή τη δουλειά καθώς δεν παίρνει τη σωστή απόφαση τη σωστή στιγμή. Φάνηκε πως ήθελε να του δείξω τι να αποφασίσει σχετικά με τον Espargaro. Μας κοίταζε με τον Aleix, σαν να είμαστε δύο παιδιά που θέλουν ένα μάθημα ηθικής. Αλλά του είπα πως δεν παίρνεις τις σωστές αποφάσεις και πως δεν είσαι στο σωστό μέρος”.

MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer

Παράπονα όμως από τους αγωνοδίκες δεν είχε μόνο ο Zarco στη Jerez. Ο Joan Mir ήταν δυσαρεστημένος επίσης από την ποινή που έδωσαν οι αγωνοδίκες στον Marc Marquez ο οποίος στην προσπάθεια του να περάσει τον αναβάτη της Honda στον αγώνα Sprint έπεσε πάνω και τιμωρήθηκε με ποινή μίας θέσης. Ο Mir αναφέρθηκε σε ένα περσινό παρόμοιο συμβάν όταν ο ίδιος χτύπησε τον Fabio Quartararo αλλά ο ίδιος έλαβε ποινή long lap penalty.

Στη λίστα των παραπόνων σχετικά με τους αγωνοδίκες έβαλε το όνομα του και ο Pecco Bagnaia. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναφέρθηκε για το συμβάν με τον Brad Binder της KTM, με τον αναβάτης της Ducati Lenovo Team να απορεί γιατί αυτοί έκριναν συγκεκριμένο περιστατικό ως αγωνιστικό συμβάν.

Αν μη τι άλλο ο αγώνας της Jerez εκτός από αγωνιστικές συγκινήσεις εντός πίστας μας πρόσφερε και έντονο παρασκήνιο όσον αφορά τις αποφάσεις των αγωνοδικών οι οποίες ευελπιστούμε να μην έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά καθώς θέλουμε να υπάρχει ισονομία μεταξύ όλων των αναβατών του grid του MotoGP.

MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer
Ετικέτες

MotoGP 2026 Sepang Test, Μέρα 2η - Πρωτιά Mir με ιστορική επίδοση για το HRC [Χρόνοι]

Ο Ισπανός ανέβασε τη Honda στην κορυφή των γυρολογίων, όπου μαζί με τον Morbidelli έγιναν οι μόνοι στο 1:56
Joan Mir HRC
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

4/2/2026

Με λιακάδα και καλοκαιρινές θερμοκρασίες γύρω στους 30 βαθμούς άνοιξε η δεύτερη μέρα του Sepang Test 2026, έχοντας στην πρώτη γραμμή επικαιρότητας την απώλεια των τεσσάρων Yamaha.

Ο Fabio Quartararo ήταν η δεδομένη απώλεια μετά την πρώτη μέρα, καθώς έσπασε ένα δάκτυλο στο δεξί του χέρι και αποχώρησε από τη Μαλαισία, ωστόσο λίγο αργότερα τα νέα της Yamaha επιδεινώθηκαν ραγδαία όταν ανακοινώθηκε πως καμιά Μ1 δεν θα έβγαινε στην πίστα το πρωί για το FP3, όχι τουλάχιστον μέχρι να διερευνηθεί ένα τεχνικό πρόβλημα που εμφανίστηκε στη μοτοσυκλέτα του Quartararo στο απογευματινό FP2 της Τρίτης 3/2.

Εν τέλει, αν και υπήρχαν υπόνοιες πως ίσως οι τρεις εναπομείναντες αναβάτες της Yamaha -Alex Rins, Jack Miller και Toprak Razgatlioglu- θα έδιναν το παρών στο απογευματινό FP4 της Τετάρτης 4/2, αυτό δεν συνέβη και πλέον αναμένουμε να δούμε αν θα είναι αύριο στην πίστα.

Στο μεταξύ, ήδη από τους πρώτους γύρους του FP3 φαινόταν πως οι χρόνοι θα έπεφταν συγκριτικά με την προηγούμενη μέρα, καθώς οι πρώτοι αναβάτες που μπήκαν στη Sepang το πρωί άρχισαν να γράφουν χαμηλά 1:57. Ωστόσο οι ταχύτατες επιδόσεις των Pecco Bagnaia, Frankie Morbidelli και Fabio di Giannantonio σύντομα βρέθηκαν στη σκιά του Joan Mir.

Περίπου μια ώρα από την έναρξη του FP3, ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda έγραψε 1:56.874, επίδοση που βελτιώνει κατά 0.6 δευτερόλεπτα τον χρόνο που είχε γράψει ο ίδιος στις κατατακτήριες δοκιμές του Μαλαισιανού GP πριν μερικούς μήνες και μάλιστα συνιστά τον ταχύτερο γύρο που έχει γράψει ποτέ μοτοσυκλέτα του HRC στη Sepang!

Ο μόνος άλλος που ακολούθησε τον Mir στο 1:56 ήταν ο Morbidelli με 1:56.983.

Το απογευματινό FP4 ξεκίνησε γύρω στις 15.30 τοπική ώρα, αλλά η αυξημένη θερμοκρασία σήμαινε πως οι χρόνοι ήταν πια πιο αργοί και η ελαφριά βροχή που έπεσε την τελευταία ώρα του session (και στο τέλος της επιδεινώθηκε για να μετατραπεί σε σύντομο κατακλυσμό) εξασφάλισε πως δεν θα βλέπαμε άλλη βελτίωση στα γυρολόγια αυτή τη μέρα.

Ουδείς κατέβηκε κάτω από το 1:58 στο FP4, ενώ ενδεικτικό είναι πως μόνο 11 αναβάτες έγραψαν γύρους σε αυτό το κομμάτι του τεστ, με αρκετούς να επιλέγουν να μείνουν εκτός πίστας. Μεταξύ αυτών και ο Marc Marquez που δεν σημείωσε καθόλου ανταγωνιστικούς χρόνους, κλείνοντας το πρωινό κομμάτι του τεστ 15ος και προτελευταίος, έχοντας πίσω του μόνο τον rookie της Honda, Diogo Moreira -ο οποίος υπέστη και την πρώτη του ανώδυνη πτώση με την RC213V.

Αποτελέσματα MotoGP 2026 Sepang Test – 2η Μέρα

#

Αναβάτης

Διαφορά από πρώτο

Ταχύτερος γύρος

1

Joan Mir (Honda HRC Castrol)

 

01:56.874

2

Franco Morbidelli (Pertamina Enduro VR46 Racing Team)

0.109

01:56.983

3

Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team)

0.175

01:57.049

4

Pedro Acosta (Red Bull KTM Factory Racing)

0.242

01:57.116

5

Maverick Viñales (Red Bull KTM Tech3)

0.252

01:57.126

6

Marco Bezzecchi (Aprilia Racing)

0.267

01:57.141

7

Raul Fernandez (Trackhouse MotoGP Team)

0.400

01:57.274

8

Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team)

0.428

01:57.302

9

Ai Ogura (Trackhouse MotoGP Team)

0.502

01:57.376

10

Enea Bastianini (Red Bull KTM Tech3)

0.676

01:57.550

11

Luca Marini (Honda HRC Castrol)

0.691

01:57.565

12

Alex Marquez (BK8 Gresini Racing MotoGP)

0.790

01:57.664

13

Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing)

0.879

01:57.753

14

Johann Zarco (Castrol Honda LCR)

1.472

01:58.346

15

Marc Marquez (Ducati Lenovo Team)

1.512

01:58.386

16

Diogo Moreira (Pro Honda LCR)

1.697

01:58.571

Ετικέτες