MotoGP, Jerez Practice: Ταχύτερος ο Alex Marquez με διαφορά, εκτός δεκάδας ο Pedro Acosta

Τελευταία στιγμή πήρε πρόκριση για το Q2 ο Marc Marquez – Δύο πτώσεις ο Martin
alex
Από τον

Παύλο Καρατζά

24/4/2026

Ο Alex Marquez ήταν μακράν ο ταχύτερος αναβάτης στα δοκιμαστικά που μόλις τέλειωσαν στην πίστα της Jerez, αφήνοντας με τρία δέκατα διαφορά δεύτερο τον Fabio Di Giannantonio και με πέντε δέκατα διαφορά τρίτο τον Marco Bezzecchi.

Τα δοκιμαστικά δεν ξεκίνησαν ιδανικά για τον Pecco Bagnaia που είχε πτώση, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί, ενώ ο Di Giannantonio είχε πιάσει κορυφή με 1:36:560, με δεύτερο τον Alex Marquez και τρίτο τον Johann Zarco.

Στα 37 λεπτά πριν το τέλος ο Marc Marquez έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, την ίδια ώρα που ο Bagnaia έμπαινε στην πρώτη δεκάδα. Δέκα λεπτά αργότερα, πτώση σημείωσε ο Jorge Martin – που ήταν η δεύτερη της ημέρας. Μάλιστα ο Martin έπεσε κοντά στα pits, με αποτέλεσμα να τρέξει για να πάει να πάρει τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του.

Οι αναβάτες δέκα λεπτά πριν το τέλος ξεκίνησαν να κάνουν την προσπάθειά τους για γρήγορους γύρους, ώστε να προκριθούν απευθείας στις Q2, με τον Alex Marquez να κάνει έναν εκπληκτικό γύρο και να γράφει 1:35:704, που είναι μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον δεύτερο Di Giannantonio. Στη συνέχεια δεύτερος ανέβηκε ο Bez, τρίτος ο Bagnaia, ενώ μόλις ένα λεπτό πριν το τέλος ο Di Giannantonio πέρασε δεύτερος και ο Marc Marquez τέταρτος. Έκπληξη προκάλεσε το ότι ο Pedro Acosta έμεινε εκτός δεκάδας.

Για ακόμη μία φορά, η Aprilia δείχνει τα δόντια της και βλέπουμε τέσσερις μοτοσυκλέτες της στην πρώτη δεκάδα. Εκτός δεκάδας οι Honda, ενώ ταχύτερη Yamaha είναι εκείνη του Quartararo στη 17η θέση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον ταχύτερο χρόνο ανά αναβάτη:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Alex Marquez

Gresini Racing

1:35.704

2

Fabio Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46

1:36.037

3

Marco Bezzecchi

Aprilia Racing

1:36.210

4

Marc Marquez

Ducati Lenovo Team

1:36.227

5

Ai Ogura

Trackhouse Racing

1:36.248

6

Francesco Bagnaia

Ducati Lenovo Team

1:36.265

7

Raul Fernandez

Trackhouse Racing

1:36.282

8

Fermin Aldeguer

Gresini Racing

1:36.292

9

Jorge Martin

Aprilia Racing

1:36.301

10

Enea Bastianini

Red Bull KTM Tech3

1:36.359

11

Joan Mir

Honda HRC Castrol

1:36.386

12

Johann Zarco

Castrol Honda LCR

1:36.410

13

Luca Marini

Honda HRC Castrol

1:36.415

14

Franco Morbidelli

Pertamina Enduro VR46

1:36.442

15

Pedro Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

1:36.467

16

Brad Binder

Red Bull KTM Factory Racing

1:36.585

17

Fabio Quartararo

Monster Energy Yamaha

1:36.752

18

Toprak Razgatlioglu

Prima Alpine Pramac Yamaha

1:36.864

19

Diogo Moreira

Pro Honda LCR

1:36.934

20

Jack Miller

Prima Alpine Pramac Yamaha

1:36.997

21

Alex Rins

Monster Energy Yamaha

1:37.025

22

Lorenzo Savadori

Aprilia Racing

1:27.258

23

Augusto Fernandez

Yamaha Test Team

1:37.619

 

 

MotoGP: H VR46 αποχαιρετά τον Franco Morbidelli – Από ώρα σε ώρα ανακοινώνεται ο Nicolo Bulega [Video]

Αυτό που ήταν κοινό μυστικό είναι πλέον επίσημη είδηση
franco-morbidelli
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

8/9/2026

Η σύνθεση του πρωταθλήματος MotoGP 2027 σιγά-σιγά ολοκληρώνεται, καθώς H VR46 Racing Team ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα πως δεν θα ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Frankie Morbidelli.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω των κοινωνικών μέσων της ομάδας και περιορίζεται σε μια πολύ σύντομη πρόταση: “Στο τέλος της φετινής σεζόν η πορεία μας με τον Frankie Morbidelli θα φτάσει στο τέλος της.”

Αυτό προφανώς δεν συνιστά έκπληξη, καθώς είναι γνωστό καιρό τώρα πως ο Ιταλοβραζιλιάνος αναβάτης δεν θα είναι στο MotoGP του χρόνου, ενώ γνωρίζουμε και ποιος θα τον διαδεχτεί στη δεύτερη Ducati δίπλα στον Fermin Aldeguer. Αυτός θα είναι κατά 99,9% ο Nicolo Bulega, ο οποίος αναμένεται να κατακτήσει πανηγυρικά φέτος το παγκόσμιο WSBK (ενδεχομένως και στον επόμενο αγώνα της Cremona) και έχει ήδη εξασφαλισμένο συμβόλαιο με τη Ducati Corse με προορισμό μια Desmosedici GP27 στην ομάδα VR46 του Valentino Rossi.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η ανακοίνωση ένταξης του Bulega στη VR46 είναι πλέον θέμα ωρών ή, το πολύ, ημερών.

Έτσι ουσιαστικά η σύνθεση του πρωταθλήματος της ερχόμενης χρονιάς έχει δύο μόνο εκκρεμότητες ακόμη να διευθετήσει. Πρώτον, απομένει μια κενή σέλα στη Red Bull KTM Tech3 δίπλα στον Luca Marini, η οποία παίζεται μεταξύ δύο αναβατών της Moto2, τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ισπανό Manuel Gonzalez ή τον Αυστραλό Senna Agius, με φαβορί τον δεύτερο.

Έπειτα, απομένει η κατανομή των δύο Honda μεταξύ των Diogo Moreira και David Alonso, καθώς ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα αναλάβει την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα της Honda HRC Castrol παρέα με τον Fabio Quartararo και ποιος τη δορυφορική της Castrol Honda LCR με τον Johann Zarco.

Όσο για τον Morbidelli, ο πιθανότερος προορισμός του είναι το WSBK και η εργοστασιακή ομάδα της Ducati, καθώς είναι δεδομένο πως θέλουν Ιταλό αναβάτη – έχοντας γεμίσει με Ισπανούς τόσο στο MotoGP (Marc Marquez, Pedro Acosta), όσο και στο WSBK (Iker Lecuona). Ιταλικά δημοσιεύματα μάλιστα προσφέρουν μερικές παραπάνω λεπτομέρειες για τη συνεργασία αυτή, αναφέροντας πως ο Morbidelli θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με τη Ducati για το 2027, καλούμενος να αποδείξει αν έχει τα φόντα να παραμείνει περισσότερο μαζί της στο WSBK.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pertamina Enduro VR46 Racing Team (@vr46racingteam)