Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP KTM 2019 – Μονάχα μία θέση έμεινε κενή!

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις

Η πρόβλεψη ήταν σαφέστατη τις προηγούμενες ημέρες: Ο Miguel Oliveira θα είναι ένας από τους αναβάτες των εργοστασιακών KTM, με την έννοια πως και η Tech3 θα χρησιμοποιεί τις ίδιες μοτοσυκλέτες, όπως ανακοίνωσε πριν από μήνες, όταν ανακοίνωσε πως αφήνει την Yamaha. Ο Πορτογάλος ήταν τόσο βέβαιο πως θα μετακινηθεί στην μεγάλη κατηγορία, που απλά το ερώτημα ήταν το πότε θα ανακοινωθεί το νέο του συμβόλαιο, μετά την ανανέωση του Pol Espargaro και την υπογραφή του Johann Zarco.

Η Yamaha Tech3 με KTM – Οι πιθανοί αναβάτες

Ο Oliveira είναι γνήσιο παιδί του προγράμματος KTM - Red Bull, καθώς έχει ξεκινήσει από την Moto3, πριν βρεθεί στην Moto2 και πλέον και στα MotoGP. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να κυριαρχήσει στην πίστα μέσα από τις τρεις περσινές του νίκες και τις δύο φορές στο βάθρο, στους τέσσερις φετινούς αγώνες.

Η τελευταία θέση που απομένει για τις εργοστασιακές KTM, μέσα από την ευκαιρία της Tech3 είναι και η μοναδική που δεν μπορεί κανείς να ποντάρει με απόλυτη βεβαιότητα. Τρία ονόματα είναι αρκετά πιθανά, κι έχουν ακουστεί ήδη, του Hafizh Syahrin, του Brad Binder και της διατήρησης του Smith με περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει στην Tech3 τώρα που αλλάζει κατασκευαστή, ο Μαλαισιανός Syahrin. Μπήκε ως αντικατάσταση του Folger, εντυπωσίασε με την ικανότητά του να βρίσκεται ακόμα και στην δεκάδα, έχοντας πολύ γρήγορη προσαρμογή και πλέον αποτελεί μία από τις δυνατές επιλογές της ομάδας…

 

Tags: