MotoGP: Με Iannone στην Aprilia τελειώνουν οι ανοικτές πόρτες για Pedrosa

Πληθαίνουν οι φήμες για έξοδο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/6/2018

Ο Andrea Iannone υπέγραψε ένα αναμενόμενο συμβόλαιο με την Aprilia για τις επόμενες δύο σεζόν, οπότε με την αναβάθμιση του Petrucci σε εργοστασιακό αναβάτη και την επίσης αναμενόμενη άνοδο του Joan Mir στην ομάδα της Suzuki, πρόκειται σύντομα να κλείσει ο κύκλος μίας από τις πιο έντονες μεταγραφικές περιόδους που ξεκίνησε από τον περασμένο Νοέμβριο. Αυτό αφήνει τον Pedrosa δίχως εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, με τις φήμες της εξόδου από τους αγώνες να αυξάνονται όσο περνούν οι ημέρες.

Ο ίδιος ο Pedrosa περιμένει τον επόμενο αγώνα στην Ισπανία για να ανακοινώσει την πορεία του στο μέλλον, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι ώρα για νέες προκλήσεις. Είναι μία δήλωση που αφήνει περισσότερες πιθανότητες για την μετακίνησή του στο WSBK παρά για μία ολοκληρωτική αποχώρηση από τους αγώνες, όπως επίσης και για την συνέχεια με κάποια δορυφορική ομάδα. Ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της Yamaha που έχει ακριβώς αυτή την ανάγκη.

Η έντονη μεταγραφική περίοδος, η φετινή “silly season” έχει πλέον ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό και πρόκειται να τερματίσει και επίσημα σε λίγες ημέρες, πριν τον αγώνα της Καταλονίας…

Ετικέτες

Joan Mir - Υπέγραψε για δυο ακόμη χρόνια με το HRC

Παρά τις πτώσεις, τους μόλις 13 βαθμούς φέτος και τα παράπονα
Joan Mir - Για 2 ακόμη χρόνια στο HRC
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/7/2024

Ο Joan Mir και η Honda ανανέωσαν τη συνεργασία τους στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP για δύο ακόμη χρόνια, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP 2020 (έχει και έναν ακόμα τίτλο στη Moto3 το 17) να μένει με τους Ιάπωνες, παρά τη δυστοκία στην εξέλιξη της RC213V, που έχουν φέρει στον εργοστασιακό αναβάτη του HRC μόλις 13 βαθμούς σε 9 γύρους.

Ο Ισπανός αναβάτης που είχε διαπρέψει με τη Suzuki, πριν το Hamamatsu αποσυρθεί από τους αγώνες, έχει να θυμάται μια 5η θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμά του το 2023 -στον αγώνα της Κυριακής στο GP της Ινδίας-, ενώ το 2024 η κατάσταση είναι δραματική, καθώς συνήθως ο Mir τερματίζει στις θέσεις 15-20, ενώ έχει συλλέξει πολλά DNF με επίσης πολλές τούμπες.

Joan Mir

Όπως και να έχει, η ιαπωνική ομάδα και ο ψηλός (1.81) αναβάτης από τη Μαγιόρκα θα βρίσκονται μαζί το 2025 και το 2026, με στόχο την επιτυχημένη εξέλιξη της RC213V ώστε να γίνει η εμβληματική big H και πάλι νικηφόρα.

Το συμβόλαιο Mir-Honda σημαίνει πως για το 2025 τουλάχιστον η σύνθεση της εργοστασιακής Honda θα παραμείνει ίδια, αφού και ο Marini (που φέτος έχει συλλέξει… έναν βαθμό) έχει υπογράψει νέα διετή συμφωνία.

Ετικέτες