Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Honda & Pedrosa: Όλα κάποτε τελειώνουν! Αποχωρεί ο Dani

Σταθερή αξία για την Honda στο πρωτάθλημα κατασκευαστών επί 18 χρόνια!

Με τον πιο πολιτισμένο τρόπο το HRC και ο Dani Pedrosa λύνουν τον δεσμό τους μετά από 18 χρόνια μαζί! Ο Dani που έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν πως δεν θα τον πείραζε καθόλου να τελειώσει την καριέρα του στην Honda, δεν άφησε κανένα ενδεχόμενο να σταματήσει, ούτε όμως προχώρησε σε κάποια ανακοίνωση για την πορεία του στο μέλλον.

«Θέλω να ευχαριστήσω το HRC για όλα αυτά τα τόσο επιτυχημένα χρόνια. Μαζί τους μεγάλωσα τόσο σαν αναβάτης αλλά και σαν άνθρωπος. Το HRC θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και στις αναμνήσεις μου. Στην ζωή χρειαζόμαστε νέες προκλήσεις και θεωρώ πως ήρθε η ώρα για αλλαγή. Ευχαριστώ HRC!"

Ο πρόεδρος του HRC, κ. Yoshishige Nomura, δήλωσε: “Σήμερα είναι μία ημέρα λύπης για εμένα. Εκ μέρους ολόκληρου του HRC θέλω να ευχαριστήσω τον Dani για την σκληρή και επιτυχημένη δουλειά του, και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη για αυτές τις δύο δεκαετίες μαζί. Θέλουμε επίσης να του ευχηθούμε το καλύτερο δυνατό και κάθε επιτυχία. Ευχαριστούμε Dani”.

Για 18 χρόνια ο Dani είναι κομμάτι του HRC, ενώ το 2006 μπήκε στην ομάδα Repsol Honda, όπου μέχρι τώρα έχει καταφέρει 31 νίκες, έχει γίνει ο τρίτος κατά σειρά αναβάτης στην ιστορία του αθλήματος σε αριθμό τρίτων θέσεων ενώ τρείς φορές έχει κυνηγήσει και τον τίτλο με δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σε ότι αφορά την τρίτη θέση στο βάθρο, μονάχα ο Giacomo Agostini και ο Valentino Rossi έχουν βρεθεί εκεί περισσότερες φορές από τον Pedrosa.

Η εξέλιξη αυτή, φέρνει έναν νέο κύκλο για την φετινή μεταγραφική περίοδο που είναι από τις μεγαλύτερες και πιο έντονες στην ιστορία των MotoGP

Θυμηθείτε: Ο Jarvis προειδοποιεί για πόλεμο μεταγραφών