Honda & Pedrosa: Όλα κάποτε τελειώνουν! Αποχωρεί ο Dani

Σταθερή αξία για την Honda στο πρωτάθλημα κατασκευαστών επί 18 χρόνια!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/6/2018

Με τον πιο πολιτισμένο τρόπο το HRC και ο Dani Pedrosa λύνουν τον δεσμό τους μετά από 18 χρόνια μαζί! Ο Dani που έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν πως δεν θα τον πείραζε καθόλου να τελειώσει την καριέρα του στην Honda, δεν άφησε κανένα ενδεχόμενο να σταματήσει, ούτε όμως προχώρησε σε κάποια ανακοίνωση για την πορεία του στο μέλλον.

«Θέλω να ευχαριστήσω το HRC για όλα αυτά τα τόσο επιτυχημένα χρόνια. Μαζί τους μεγάλωσα τόσο σαν αναβάτης αλλά και σαν άνθρωπος. Το HRC θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και στις αναμνήσεις μου. Στην ζωή χρειαζόμαστε νέες προκλήσεις και θεωρώ πως ήρθε η ώρα για αλλαγή. Ευχαριστώ HRC!"

Ο πρόεδρος του HRC, κ. Yoshishige Nomura, δήλωσε: “Σήμερα είναι μία ημέρα λύπης για εμένα. Εκ μέρους ολόκληρου του HRC θέλω να ευχαριστήσω τον Dani για την σκληρή και επιτυχημένη δουλειά του, και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη για αυτές τις δύο δεκαετίες μαζί. Θέλουμε επίσης να του ευχηθούμε το καλύτερο δυνατό και κάθε επιτυχία. Ευχαριστούμε Dani”.

Για 18 χρόνια ο Dani είναι κομμάτι του HRC, ενώ το 2006 μπήκε στην ομάδα Repsol Honda, όπου μέχρι τώρα έχει καταφέρει 31 νίκες, έχει γίνει ο τρίτος κατά σειρά αναβάτης στην ιστορία του αθλήματος σε αριθμό τρίτων θέσεων ενώ τρείς φορές έχει κυνηγήσει και τον τίτλο με δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σε ότι αφορά την τρίτη θέση στο βάθρο, μονάχα ο Giacomo Agostini και ο Valentino Rossi έχουν βρεθεί εκεί περισσότερες φορές από τον Pedrosa.

Η εξέλιξη αυτή, φέρνει έναν νέο κύκλο για την φετινή μεταγραφική περίοδο που είναι από τις μεγαλύτερες και πιο έντονες στην ιστορία των MotoGP

Θυμηθείτε: Ο Jarvis προειδοποιεί για πόλεμο μεταγραφών

 

Ετικέτες

Repsol Honda Team - Ζητά από τη FIM να πάρει πίσω την ποινή του Marc Marquez!

Τεχνικά το αίτημα έχει βάση, όμως την ίδια στιγμή δείχνει να περιφρονεί αθλητικό πνεύμα και το κοινό περί δικαίου αίσθημα
HRC ένσταση εναντίον FIM
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/3/2023

Βασιζόμενη σε μια τεχνική λεπτομέρεια, η Repsol Honda Team κατέθεσε μια -ντροπιαστική κατά την άποψη μας- ένσταση στη FIM, για να πάρει πίσω η τελευταία την ποινή (2 long laps) με την οποία τιμώρησε τον Marc Marquez.

Σε σήριαλ έχει εξελιχθεί το συμβάν της σύγκρουσης του Marc Marquez με τον Miguel Oliveira στο Portimao, όπου αρχικά η FIM είχε τιμωρήσει τον Ισπανό με ποινή 2 long laps για τον αγώνα της Αργεντινής για ανεύθυνη / επικίνδυνη οδήγηση.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν την ποινή “χάδι”, με την RNF Aprilia να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία διαμαρτυρόταν για την ελαφριά ποινή του Marquez, ενώ την αντίδραση τους εξέφρασαν πολλοί αναβάτες όπως ο Aleix Espargaro, ο Jorge Martin, κ.α.

Λανθασμένα η FIM δημοσίευσε την ποινή αναφέροντας συγκεκριμένα πως ο Marc Marquez θα τιμωρηθεί “στο GP της Αργεντινής”.

Όμως λίγο αργότερα, η Repsol Honda Team ανακοίνωσε πως λόγω κατάγματος στον αντίχειρα του Marquez, ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν θα λάβει μέρος στο event της Αργεντινής.

Κατόπιν τούτου, σπεύδει η FIM να διορθώσει τη διατύπωση της ποινής του Marquez, εκδίδοντας νέα ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως η ποινή θα εκτελεστεί όποτε επιστρέψει ο Ισπανός στους αγώνες.

Και εδώ έρχεται η Repsol Honda να καταθέσει τη δική της ένσταση, αναφέροντας τα εξής: "Σε σχέση με την ποινή που επιβλήθηκε από τη FIM στον Marc Marquez για το αγωνιστικό συμβάν που έλαβε χώρα στο πορτογαλικό Grand Prix, η Repsol Honda Team θεωρεί ότι η τροποποίηση της ποινής αφορά σε αλλαγή των κριτηρίων σχετικά με το πότε πρέπει να εφαρμοστεί η ποινή και ότι η τροποποίηση αυτή εκδόθηκε από τη FIM δύο ημέρες μετά την οριστικοποίηση της αρχικής ποινής, κάτι που αντίκειται στους ισχύοντες κανονισμούς της FIM για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Για τον λόγο αυτό, η Repsol Honda Team σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα προσφυγής που προσφέρουν οι ισχύοντες κανονισμοί ώστε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντά της, τα οποία θεωρεί ότι παραβιάστηκαν ως αποτέλεσμα της τελευταίας απόφασης που εκδόθηκε, και εν προκειμένω έχει υποβάλει έφεση ενώπιον των Αγωνοδικών Εφέσεων της FIM".

Πιθανώς η Honda να έχει δίκιο βάσει του γράμματος των κανονισμών, και να μην επιτρέπεται η μεταφορά της ποινής σε επόμενο αγώνα από εκείνον που αρχικά είχε ανακοινωθεί, όμως η ένσταση αυτή δείχει να αγνοεί αθλητικό πνεύμα και αίσθημα δικαίου.

Φανταζόμαστε πως το HRC θεωρεί πως ο Marquez τιμωρήθηκε ήδη αρκετά με έναν χαμένο αγώνα λόγω της απερισκεψίας του που οδήγησε στον τραυματισμό και του ιδίου, όμως την ίδια στιγμή δεν λαμβάνει υπόψη του τον τραυματία Oliveira που έχασε τόσο την όποια πιθανότητα διάκρισης είχε για το Portimao, όσο και τον αγώνα της Αργεντινής, από λάθος του Marc.

Τέλος, η ένσταση της Honda δείχνει να αγνοεί παντελώς την εικόνα που προβάλλει η ομάδα, καθώς το κοινό βλέπει το HRC να κάνει τα πάντα για να διακριθεί ο πιλότος της, παραμερίζοντας τις ευθύνες του στον βωμό των βαθμών.

Είμαστε περίεργοι να μάθουμε αν συμφωνεί ο Marquez με την απόφαση της Honda, και περιμένουμε να δούμε την απάντηση της FIM, στον… επόμενο κύκλο επεισοδίων της σειράς

Ετικέτες