MotoGP: Ο Aldeguer υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση arm pump

Ο αναβάτης της BK8 Gresini Racing υποβλήθηκε σε επέμβαση μετά τις δοκιμές της Aragon
Aldeguer
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/6/2025

Ο Fermin Aldeguer έπειτα από το πετυχημένο τεστ στην πίστα της Aragon, πέρασε την πόρτα του χειρουργείου καθώς υποβλήθηκε σε επέμβαση, ώστε να λύσει το σύνδρομο διαμερίσματος αντιβραχίου ή αλλιώς “arm pump”, με την επέμβαση να είναι πετυχημένη.

 

Ο Aldeguer ταλαιπωρούταν από το γνωστό arm pump και βρήκε την ευκαιρία να χειρουργηθεί μετά το τεστ της Aragon, το οποίο ήταν επιτυχημένο, όπως και η επέμβαση.

Η ομάδα του, Gresini Racing δημοσίευσε μία φωτογραφία στα social media, με τον Fermin Aldeguer να είναι χαμογελαστός μετά την επέμβαση. Ο Ισπανός αναβάτης θα αγωνιστεί κανονικά στο Ιταλικό GP του Mugello που θα διεξαχθεί 20-22 Ιουνίου. O Aldeguer θέλει να συνεχίσει τις καλές του εμφανίσεις στην μεγάλη κατηγορία, καθώς βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας, όμως το Mugello δεν του “πάει” ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε πτώσεις στην Moto2 τόσο το 2024, όσο και το 2023. Μένει να δούμε αν φέτος θα “σπάσει” αυτό το κακό σερί που τον ακολουθεί στην Ιταλική πίστα.

MotoGP: Πρωταθλητές πτώσεων Mir και Zarco για την μέση της σεζόν!

30 πτώσεις συνολικά ο Mir και ο Zarco!
crash
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/7/2025

Η σεζόν του MotoGP είναι λίγο μετά το μέσο της και ήδη κάποιοι αναβάτες έχουν σημειώσει αρκετές πτώσεις, κάτι που εκτός από επικίνδυνο για την υγεία των αναβατών, είναι και ιδιαίτερα κοστοβόρο για τις ομάδες. Οι αναβάτες απολαμβάνουν αυτή την περίοδο τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ενώ κάποιοι από αυτούς προσπαθούν να ξεχάσουν τις πολλές πτώσεις που έχουν έως τώρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι Johann Zarco και Joan Mir που έχουν από 15 πτώσεις. Ο Mir έχει πέσει 8 από τις 15 φορές από λάθος άλλου ενώ ο Zarco από δικό του εκτός από 2! Ο Alex Marquez και ο Brad Binder έχουν από 13, μία λιγότερη έχουν οι Jack Miller και Franco Morbidelli και ο τελευταίος αναβάτης στην λίστα με διψήφιο αριθμό πτώσεων είναι ο Ai Ogura με 11.

Οι πτώσεις που θα δείτε στην λίστα αφορούν μόνο τους Κυριακάτικους αγώνες και τους σύντομους αγώνες sprint. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις πτώσεις ανά αναβάτη και ανά ομάδα.

Αναβάτης

Πτώσεις

Johann Zarco

15

Joan Mir

15

Alex Marquez

13

Brad Binder

13

Marco Bezzecchi

12

Jack Miller

12

Franco Morbidelli

12

Ai Ogura

11

Pedro Acosta

9

Fermin Aldeguer

9

Marc Marquez

8

Fabio Quartararo

7

Raul Fernandez

6

Francesco Bagnaia

6

Enea Bastianini

6

Somkiat Chantra

5

Lorenzo Savadori

5

Maverick Vinales

4

Augusto Fernandez

4

Fabio Di Giannantonio

3

Alex Rins

3

Miguel Oliveira

3

Aleix Espargaro

2

Jorge Martin

1

Takaaki Nakagami

1

Luca Marini

0

Pol Espargaro

0

 

Στις συνολικές πτώσεις για τις υποστηριζόμενες από τα εργοστάσια μοτοσυκλέτες, η Honda μετρά 36 επισκευές, όσους και ο συνδυασμός Gresini και Ducati, ενώ ακολουθεί η KTM με 32 πτώσεις συνολικά σε εργοστασιακή και δορυφορική ομάδα.

Η κατάταξη ανά ομάδα έχει ως εξής: 

 

Ομάδες

Πτώσεις

Red Bull KTM Factory Racing

22

Gresini Racing

22

LCR Honda

21

Trackhouse Racing

17

Honda HRC Castrol

15

Prima Pramac Racing

15

VR46 Racing Team

15

Ducati Lenovo Team

14

Aprilia Racing

13

Monster Energy Yamaha

10

Red Bull KTM Tech3

10