MotoGP - Ο Marquez μιλά για τον Marquez: Κανείς δεν πίεσε την Honda!

Ξεκάθαρη η απόφαση της Honda λέει ο Marc
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/11/2019

Ο Marc και η Honda δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν πως δεν επηρέασε ο ένας τον άλλο. Χθες ο Alberto Puig εξήγησε τους λόγους της απόφασής τους απαντώντας σε ερωτήσεις. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει μία μερίδα του κοινού που πιστεύει πως αν δεν ήταν ο Marc Marquez στην Honda, ο Alex δεν θα ανέβαινε ποτέ στο HRC. Και για το επιχείρημα αυτό βασίζονται στο γεγονός πως καθυστέρησε πολύ να γίνει πρωταθλητής της Moto2 ενώ δεν είχε και την πορεία του Marc, που ήταν σαρωτική. Ξεχνάμε βέβαια πως η KTM ανεβάζει τον Binder στα MotoGP αλλά και από την άλλη η KTM δεν είναι HRC και η βαρύτητα των αποφάσεων δεν είναι η ίδια. Σε κάθε περίπτωση η Honda δεν χρειάζεται να πείσει κανέναν, δεν υπάρχουν «σύνδεσμοι οπαδών» δεν είναι ποδόσφαιρο τα MotoGP για να κρίνονται οι μεταγραφές με τους ίδιους όρους. Η απόφαση που πήραν είναι για να κερδίζουν και να έχουν καλά αποτελέσματα και είναι τα αποτελέσματα που θα φανερώσουν αν έπραξαν καλά ή όχι. Από εκεί και πέρα, ο Marc θέλησε να δώσει την δική του απάντηση, την οποία επαναλαμβάνει συνέχεια από την FP1 της Valencia, πριν δηλαδή ανακοινωθεί το όνομα του Alex, σχετικά με την απόφαση της Honda…

"Θα προτιμούσα τον αδερφό μου σε άλλο box!"

«Την επόμενη χρονιά ο πρωταθλητής της Moto2 θα είναι στην ίδια ομάδα με εμένα και ανταγωνιστής μου ταυτόχρονα. Είναι όμως και αδερφός μου. Σίγουρα χαίρομαι για την δική του εξέλιξη, είμαι περήφανος για εκείνον, όμως στο τέλος είναι άλλος ένας αντίπαλος.

Θα είναι μία περίεργη κατάσταση. Η Honda αναγκάστηκε να πάρει μία δύσκολη απόφαση σε κρίσιμη στιγμή. Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, έψαχνε να βρει αναβάτη που δεν είναι καθόλου εύκολο. Μία από τις επιλογές της ήταν και ο πρωταθλητής της Moto2. (Όποιος κι αν ερχόταν) Θα γίνει ο ανταγωνιστής μου και θα είμαστε στην ίδια ομάδα, δεν θα είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα. Πολλοί αναβάτες φοβούνται να έρθουν στο Box του HRC γιατί ξέρουν πως θα γίνουν οι αναπόφευκτες συγκρίσεις. Για αυτό και αποφάσισα πως δεν θα πιέσω καθόλου. Μηδέν προς κάθε κατεύθυνση. Ούτε την Honda επηρέασα, ούτε όμως και στον αδερφό μου έδωσα κάποια συμβουλή ή τον πίεσα να πάρει κάποια απόφαση. Θέλει να το κάνει και το σέβομαι. Η πίεση για αυτόν θα είναι μεγάλη γιατί η σύγκριση θα είναι αναπόφευκτη. Ωστόσο δεν είναι το αποτέλεσμα αυτό που μετρά για εκείνον, θα πρέπει να βελτιωθεί, θα πρέπει να δοκιμάσει πράγματα και θα έχει τους δικούς του μηχανικούς και το δικό του γκαράζ για να ασχοληθεί αποκλειστικά.

Ελπίζω να καταφέρει να διαχειριστεί αυτή την πίεση. Η οποία και θα είναι μεγάλη. Στο τέλος όμως θα πρέπει να καταλάβει πως είναι η πρώτη του σεζόν. Είναι ο πρωταθλητής της Moto2 και βρέθηκε σε μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση όταν ο Lorenzo παραιτήθηκε του συμβολαίου του και αποσύρθηκε ανοίγοντας μία θέση και αναγκάζοντας την Honda να βρει μία λύση σε πολύ λίγο χρόνο. Πρέπει όλα αυτά να τα καταλάβει, όπως και το γεγονός πως ο πρώτος αναβάτης της ομάδας θα παλεύει κάθε Κυριακή για την νίκη, θα υπάρχει διαφορά και απόσταση.

Όταν όμως είσαι ο πρωταθλητής της Moto2 και το HRC έρχεται σε εσένα, δεν λες όχι. Ό,τι και να είναι απέναντί σου, δεν λες όχι σε μία τέτοια ευκαιρία.

Πρέπει να απολαύσεις την ευκαιρία και να δώσεις το 100% και να αποδείξεις τον εαυτό σου.

Ναι, θα δώσω συμβουλές στον αδερφό μου. Όμως μέσα στην πίστα είναι κανείς μόνος του, και θα είναι δύσκολο. Η Honda είναι η δυσκολότερη μοτοσυκλέτα για έναν νέο αναβάτη. Από την απόδοση και την απόκριση του κινητήρα, όλα είναι δύσκολα. Για κάποιον που ανεβαίνει από την Moto2, μία Suzuki ή Yamaha θα ήταν πολύ πιο εύκολη οι κινητήρες τους αποδίδουν τελείως διαφορετικά.

Ο Lorenzo, ο Crutchlow και ο Nakagami δυσκολεύονται! O Zarco ήταν ΟΚ στην σέλα της, σε ευνοϊκές πίστες, εντάξει στην Valencia δεν ήταν δικό του το φταίξιμο, αλλά ναι το συμπέρασμα είναι πως θα είναι δύσκολα για όποιον έρθει. Ιδιαίτερα όταν σου λένε πως ήρθε η ώρα να αποδείξεις τον εαυτό σου, πάνω στην Honda. Θα δώσω όσες συμβουλές πιστεύω πως πρέπει, όμως από εκεί και πέρα ο στόχος μου είναι 100% να κερδίσω το πρωτάθλημα και για να το κάνω αυτό πρέπει να μείνω συγκεντρωμένος στην δική μου πλευρά του γκαράζ.

Για την οικογένειά μας είναι ένα όνειρο. Θα ήθελα όμως τον Alex να είναι σε άλλη ομάδα, ώστε να είμαστε τελείως ξεχωριστά. Η Honda όμως ήθελε να φέρει τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Moto2, και τους είπα πως δεν έχω πρόβλημα. Αυτή ήταν η ερώτηση της Honda! Αν έχω πρόβλημα να έρθει ο Alex στην ομάδα και όχι το ανάποδο, (να τους πως εγώ να τον πάρουν). Φυσικά και δεν θα έλεγα όχι στον αδερφό μου. Και από μία πλευρά λέω στον εαυτό μου πως είναι υπέροχο και φοβερό, δύο αδέρφια στο HRC πράγμα που μπορεί να μην ξανά γίνει ποτέ στην ιστορία. Από την άλλη θα προτιμούσα να είναι σε άλλο box. Και για τον κόσμο κυρίως που δεν θα σταματήσει να κάνει τις συγκρίσεις. Πρέπει να πεισθεί τώρα να τα ξεχάσει όλα αυτά να μην τα βλέπει και να αφοσιωθεί σε αυτό που έχει να κάνει…

MotoGP: O Alex Marquez επίσημα στην Honda για το 2020!: Προδιαγεγραμμένο…

Ετικέτες

MotoGP, Mugello Practice – Ο Di Giannantonio οδηγεί τετράδα Ιταλών στην κορυφή – Κατευθείαν Q2 ο Marc Marquez

Διαφορετική από την πρωινή η εικόνα των κρίσιμων δεύτερων δοκιμών της Παρασκευής, με τέσσερις Ducati στην πρώτη εξάδα
diggia practice
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

29/5/2026

Τα πρωινά ελεύθερα δοκιμαστικά της μεγάλης κατηγορίας είχαν αναδείξει ως ταχύτερο όλων τον Fabio di Giannantonio, αλλά η επόμενη Ducati βρισκόταν μόλις στην όγδοη θέση. Η εικόνα αυτή άλλαξε άρδην μετά το τέλος του Practice session, καθώς αυτή τη φορά τέσσερις Desmosedici GP βρίσκονται στην κορυφαία εξάδα χρόνων, με δύο από αυτές στις δύο πρώτες θέσεις.

Αυτό που δεν άλλαξε είναι η ταχύτητα του Di Giannantonio, ο οποίος ήταν για μια φορά ακόμη ταχύτερος όλων, μα τώρα έχει μόλις 91 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του τον Pecco Bagnaia.

Στην τρίτη θέση και σε πολύ κοντινή απόσταση γυρνά ο Enea Bastianini με την ΚΤΜ της Tech3 και πίσω του ακολουθεί μια ακόμη αρμάδα Ducati με τους Franco Morbidelli, Fermin Adleguer και Marc Marquez κατά σειρά.

Οι δύο εργοστασιακές Aprilia γεμίζουν τις θέσεις 7 και 8 με τους Marco Bezzecchi και Jorge Martin αντίστοιχα, όντας 2 και 3 δέκατα πιο αργοί από τον πρώτο.

Την προνομιούχο δεκάδα που περνά απευθείας στις δεύτερες κατατακτήριες δοκιμές Q2 συμπληρώνουν οι Alex Rins και Diogo Moreira, ο τελευταίος μάλιστα για πρώτη φορά στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να περάσουν από το Q1 αρκετά βαριά ονόματα, με τις μεγαλύτερες εκπλήξεις να συνιστούν οι Pedro Acosta και Ai Ogura.

Αποτελέσματα Mugello MotoGP Practice

#

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΟΜΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ

ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ

ΑΠΟ ΠΡΟΗΓ.

1

Fabio DI GIANNANTONIO

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1'44.808

 

 

2

Francesco BAGNAIA

Ducati Lenovo Team

1'44.899

0.091

0.091

3

Enea BASTIANINI

Red Bull KTM Tech3

1'44.911

0.103

0.012

4

Franco MORBIDELLI

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1'44.959

0.151

0.048

5

Fermin ALDEGUER

BK8 Gresini Racing MotoGP

1'45.004

0.196

0.045

6

Marc MARQUEZ

Ducati Lenovo Team

1'45.010

0.202

0.006

7

Marco BEZZECCHI

Aprilia Racing

1'45.024

0.216

0.014

8

Jorge MARTIN

Aprilia Racing

1'45.132

0.324

0.108

9

Alex RINS

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1'45.149

0.341

0.017

10

Diogo MOREIRA

Pro Honda LCR

1'45.162

0.354

0.013

11

Ai OGURA

Trackhouse MotoGP Team

1'45.241

0.433

0.079

12

Raul FERNANDEZ

Trackhouse MotoGP Team

1'45.270

0.462

0.029

13

Pedro ACOSTA

Red Bull KTM Factory Racing

1'45.294

0.486

0.024

14

Maverick VIÑALES

Red Bull KTM Tech3

1'45.469

0.661

0.175

15

Joan MIR

Honda HRC Castrol

1'45.595

0.787

0.126

16

Jack MILLER

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1'45.617

0.809

0.022

17

Fabio QUARTARARO

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1'45.670

0.862

0.053

18

Brad BINDER

Red Bull KTM Factory Racing

1'45.804

0.996

0.134

19

Luca MARINI

Honda HRC Castrol

1'45.954

1.146

0.150

20

Toprak RAZGATLIOGLU

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1'46.299

1.491

0.345

21

Michele PIRRO

BK8 Gresini Racing MotoGP

1'46.842

2.034

0.543

22

Cal CRUTCHLOW

Castrol Honda LCR

1'48.088

3.280

1.246