Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP: O Alex Marquez επίσημα στην Honda για το 2020!

Προδιαγεγραμμένο…

Το HRC δεν θα συνεχίσει άλλο να τραβά το σχοινί της πιθανολογίας, πόσο μάλιστα όταν πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι δοκιμές για την επόμενη σεζόν:

Ο Alex Marquez, μικρός αδερφός του Marc και φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής στην Moto2 θα είναι ο επόμενος εργοστασιακός αναβάτης της Honda στα MotoGP!

Ακριβώς όπως ήταν αναμενόμενο επίσης, το συμβόλαιό του θα είναι μόνο για ένα χρόνο. Κι αυτό, γιατί διαφορετικά θα έσπαγε η συνέχεια και η Honda θα ήταν εκτός “silly season” κατά έναν αναβάτη: Όλα τα συμβόλαια ανανεώνονται στην διετία, κι αυτό γίνεται ταυτόχρονα για τις ομάδες, πράγμα που σημαίνει πως κάθε δύο χρόνια όλες οι θέσεις είναι -θεωρητικά- ανοιχτές για όλους.

Με την αποχώρηση του Lorenzo πριν την λήξη του συμβολαίου του, αν η Honda έκανε τώρα ένα διετές συμβόλαιο θα έφτανε η Άνοιξη και θα έμπαινε στο παιχνίδι των διαπραγματεύσεων με μία θέση λιγότερη.

Την επόμενη χρονιά η περίοδος των μεταγραφών θα είναι ιδιαίτερα καυτή και η Honda θέλει την δεύτερη θέση ανοικτή, ευελπιστώντας πως δεν θα αλλάξει η πρώτη και ο Marc Marquez δεν θα σκεφτεί να πάει πουθενά, όπως άλλωστε έχει δηλώσει κιόλας…

Η θέση του στην Moto2 είναι ανοικτή και δεν αποκλείεται να δούμε αντιδάνειο, με τον Zarco να κατεβαίνει κατηγορία…

Tags: