MotoGP: O Alex Marquez επίσημα στην Honda για το 2020!

Προδιαγεγραμμένο…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/11/2019

Το HRC δεν θα συνεχίσει άλλο να τραβά το σχοινί της πιθανολογίας, πόσο μάλιστα όταν πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι δοκιμές για την επόμενη σεζόν:

Ο Alex Marquez, μικρός αδερφός του Marc και φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής στην Moto2 θα είναι ο επόμενος εργοστασιακός αναβάτης της Honda στα MotoGP!

Ακριβώς όπως ήταν αναμενόμενο επίσης, το συμβόλαιό του θα είναι μόνο για ένα χρόνο. Κι αυτό, γιατί διαφορετικά θα έσπαγε η συνέχεια και η Honda θα ήταν εκτός “silly season” κατά έναν αναβάτη: Όλα τα συμβόλαια ανανεώνονται στην διετία, κι αυτό γίνεται ταυτόχρονα για τις ομάδες, πράγμα που σημαίνει πως κάθε δύο χρόνια όλες οι θέσεις είναι -θεωρητικά- ανοιχτές για όλους.

Με την αποχώρηση του Lorenzo πριν την λήξη του συμβολαίου του, αν η Honda έκανε τώρα ένα διετές συμβόλαιο θα έφτανε η Άνοιξη και θα έμπαινε στο παιχνίδι των διαπραγματεύσεων με μία θέση λιγότερη.

Την επόμενη χρονιά η περίοδος των μεταγραφών θα είναι ιδιαίτερα καυτή και η Honda θέλει την δεύτερη θέση ανοικτή, ευελπιστώντας πως δεν θα αλλάξει η πρώτη και ο Marc Marquez δεν θα σκεφτεί να πάει πουθενά, όπως άλλωστε έχει δηλώσει κιόλας…

Η θέση του στην Moto2 είναι ανοικτή και δεν αποκλείεται να δούμε αντιδάνειο, με τον Zarco να κατεβαίνει κατηγορία…

Ετικέτες

MotoGP: Ο Marc Marquez υπερασπίζεται τον Bezzecchi με σπόντα για τη διάσημη κλωτσιά του 2015 με τον Rossi [Video]

“Δημοσιογράφος” ρώτησε τον Marquez αν ο τραυματισμός του Bezzecchi ήταν κάρμα…
mm93-sachsenring
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Μερικές φορές είναι να απορείς. Μετά τον τραυματισμό του Marco Bezzecchi στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (11/7) στο Sachsenring, βρέθηκε δημοσιογράφος που είχε το θράσος να ρωτήσει τον Marc Marquez αν το χτύπημα του Ιταλού ήταν κάρμα για τον τραυματισμό που είχε υποστεί ο ίδιος πέρυσι στην Ινδονησία με υπαιτιότητα του Bezzecchi!

Και ο πρωταθλητής είχε τη σωστή απάντηση να δώσει:

“Το κάρμα δεν υπάρχει. Διαβάζω τη λέξη κάρμα από το 2015, για παράδειγμα, και έχω κερδίσει έξι πρωταθλήματα από τότε. Αν αυτό είναι κάρμα, τότε καλοδεχούμενο!

“Το κάρμα δεν υπάρχει και όλοι οι αναβάτες παίρνουμε πολλά ρίσκα εκεί έξω. Εύχομαι τα καλύτερα στον Marco. Είχα ήδη ποστάρει μετά τον ατύχημα της Ινδονησίας να μην τα βάζουν με τον Marco γιατί αυτά συμβαίνουν στους αγώνες. Εύχομαι στον Bez καλή ανάρρωση!”

Κύριος με τα όλα του, υπερασπίζεται τον Bezzecchi για μια φορά ακόμη, όπως είχε κάνει από την πρώτη στιγμή που ο ίδιος τραυματίστηκε στην Ινδονησία πέρυσι, ενώ ταυτόχρονα σερβίρει και μια συγκεκαλυμμένη σπόντα σε όσους περίμεναν (ή εύχονταν) καρμικές συνέπειες στην καριέρα του Marc Marquez μετά το περίφημο συμβάν της Sepang το 2015 με τη σύγκρουση-κλωτσιά που είχε δεχτεί από τον Rossi.

Διότι είναι μάλλον προφανές πως ο ερωτών (εικάζουμε πως είναι δημοσιογράφος, καθώς ποιος άλλος έχει άδεια να μπει και να θέσει ερωτήσεις σε αναβάτες μέσα στο paddock και την pit lane;) είχε την ίδια τοξική διάθεση, καθώς επιχειρεί να σκαλίσει ένα θέμα που πουλάει στον κόσμο ανακινώντας εικασίες περί τιμωρίας ή θείας δίκης στον Bezzecchi επειδή είχε προκαλέσει άθελά του τον τραυματισμό που κόστισε αρκετούς αγώνες εκτός μάχης ή σε κακή φυσική κατάσταση στον Marquez.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τη δήλωση-απάντηση του Marc Marquez: