MotoGP - O Miguel Oliveira κοντά στην Prima Pramac Racing

Στο GP του Silverstone αναμένεται να γίνει η ανακοίνωση
motomag MotoGP – O Miguel Oliveira κοντά στην Prima Pramac Racing
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/7/2024

Τα μεταγραφικά σενάρια δίνουν και παίρνουν στο MotoGP καθώς πολλά από τα συμβόλαια των αναβατών λήγουν στο τέλος της χρονιάς. Ένας από τους αναβάτες ο οποίος θα μείνει ελεύθερος είναι ο Miguel Oliveira ο οποίος όπως φαίνεται δεν θα συνεχίσει με την ομάδα της Trackhouse Racing, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως είναι κοντά στο να υπογράψει με άλλη ομάδα.

Σύμφωνα με το Motociclismo, o Πορτογάλος αναβάτης θα βρει αγωνιστική στέγη στην Prima Pramac Racing η οποία όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ θα αποτελεί από το 2025 τη δεύτερη ομάδα της Yamaha στο MotoGP, με τις μοτοσυκλέτες της να είναι ίδιων τεχνικών προδιαγραφών με της εργοστασιακής ομάδας.

Η ανακοίνωση της μετακίνησης του Oliveira στην Prima Pramac Racing θα γίνει σύμφωνα με το Motociclismo στα πλαίσια του Βρετανικού Grand Prix το οποίο διεξάγεται στις αρχές του Αυγούστου. Μένει να δούμε αν όντως ο Oliveira αποτελέσει τον πρώτο αναβάτη της Prima Pramac Racing επί Yamaha εποχής, ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως ο ίδιος δεν θα συνεχίσει να αποτελεί μέλος της ομάδας της Trackhouse Racing από την επόμενη χρονιά καθώς η συγκεκριμένη ομάδα όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ έχει διαφορετικά πλάνα σχετικά με το line-up των αναβατών της.

MotoGP – O Miguel Oliveira κοντά στην Prima Pramac Racing
Ετικέτες

MotoGP Ουγγαρία - Balaton Park: Ο Pol Espargaro αντικαθιστά τον Vinales

Ο αναβάτης δοκιμών της KTM θα αγωνιστεί με την Tech3 στην Ουγγαρία
Espargaro
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/8/2025

Ο Maverick Vinales ταξίδεψε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Αυστρία, όμως δεν ήταν έτοιμος μετά τον τραυματισμό του και αποφάσισε να μην αγωνιστεί. Μάλιστα, ο Ισπανός δεν θα αγωνιστεί ούτε στην Ουγγαρία και στην θέση του θα αγωνιστεί ο Pol Espargaro.

Ο Pol Espargaro αγωνίστηκε και στο Brno που πήρε την 9η θέση και αυτή θα είναι η δεύτερή του εμφάνιση για φέτος. Ο δοκιμαστής της Red Bull KTM έχει μάλιστα κάνει δοκιμές στη νέα πίστα Balaton Park, κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί μεγάλο πλεονέκτημα.

Ο Pol Espargaro δήλωσε: “Είναι δύσκολο για τον Maverick να χάσει έναν άλλο αγώνα, αλλά είδαμε στην Αυστρία ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αναρρώσει και είναι σημαντικό να σκέφτεσαι το MotoGP όταν είσαι 100% έτοιμος. Το ξέρω πολύ καλά αυτό! Επαναλαμβάνω αυτό που είπα στην Τσεχία: κάνει καταπληκτική δουλειά για την ομάδα και αξίζει να συνεχίσει να απολαμβάνει τη μοτοσυκλέτα, όπως έκαναν και οι άλλοι. Ελπίζω να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό. Αυτή τη στιγμή εστιάζουμε στην Ουγγαρία και δεν είναι εύκολο να αλλάξεις το «τσιπ» του δοκιμαστή με το «τσιπ» του αναβάτη MotoGP, με το επίπεδο που έχει αυτή τη στιγμή η κατηγορία και με το ρυθμό που έχουν οι άλλοι. Πρόσφατα πραγματοποιήσαμε μερικές δοκιμές και βλέπουμε ότι σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να βοηθήσω ξανά την ομάδα και το εργοστάσιο συμμετέχοντας στον αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο και όπως πάντα, αυτό θα προσθέσει αξία στη δουλειά μας πίσω από τα παρασκήνια και στους αγώνες. Θα πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας και να προετοιμαστούμε για αυτή τη νέα πρόκληση στο Balaton Park”.