MotoGP - Pedro Acosta: Ταχύτατος με την RC16 του 26

Φαίνεται πως οι Αυστριακοί κινούνται προς τον σωστό δρόμο
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

4/2/2026

Οι Αυστριακοί ήρθαν στη Sepang με νέο πλαίσιο, ψαλίδι και αεροδυναμικό πακέτο και ο Pedro Acosta ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της KTM, τερματίζοντας τέταρτος, σημειώνοντας ότι η RC16 του 2026 είναι ευκολότερη στην οδήγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ισπανός αναβάτης θα αγωνίζεται με Ducati δίπλα στον Marc Marquez από την επόμενη σεζόν και σήμερα έκανε δηλώσεις όσον αφορά τη νέα RC16 που θα αγωνίζεται φέτος, με την οποία γράφει ήδη τους πρώτους γύρους του στην πίστα της Sepang.

“Πάνω από όλα, η μοτοσυκλέτα είναι ελαφρώς ευκολότερη στην γρήγορη οδήγηση. Δεν χρειάζεται πλέον να δίνεις το 100% για να κάνεις έναν γρήγορο γύρο. Όλα γίνονται πιο εύκολα. Θυμάμαι ότι πέρυσι είχα πέντε πτώσεις εδώ κατά τη διάρκεια των δοκιμών και άλλες τρεις φορές κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού Σαββατοκύριακου. Είναι αρκετά δύσκολο να πηγαίνεις γρήγορα όταν πέφτεις τόσες πολλές φορές. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με την πορεία των πραγμάτων. Είναι αλήθεια ότι δουλέψαμε πολύ αυτό το χειμώνα”.

Σχετικά με το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας, πρόσθεσε: “Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με τη δουλειά που κάναμε σήμερα. Επικεντρωθήκαμε πολύ στην αεροδυναμική. Ήταν μια κουραστική μέρα. Χθες, με τις δοκιμές διαμόρφωσης του πλαισίου, ήταν επίσης μια κουραστική μέρα. Αλλά είμαι ευχαριστημένος. Ήμασταν αρκετά γρήγοροι. Υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουμε. Λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε όλο το πρόγραμμά μας”.

Όσον αφορά το νέο αεροδυναμικό πακέτο της RC16, είπε: “Ειλικρινά, νομίζω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Είναι αλήθεια ότι πρέπει ακόμα να δω τι κάνουν οι άλλοι και ποια κατεύθυνση θα πάρει ο κατασκευαστής. Αλλά, κατά τη γνώμη μου, φαίνεται αρκετά καλό. Αύριο, με ένα επιπλέον ελαστικό, θα είναι η μέρα που θα επικεντρωθούμε στη διάρκεια ζωής των ελαστικών. Φαίνεται ότι υπάρχει βελτίωση. Αλλά ποτέ μην λες ποτέ ”.

MotoGP: Επιστρέφει στους αγώνες ο Maverick Vinales μετά από τρίμηνη απουσία

Αναμένεται να αγωνιστεί στην Ιαπωνία
 vinales return
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/9/2026

Η Red Bull KTM Tech3 επιβεβαίωσε ότι ο Maverick Vinales θα επιστρέψει στη δράση του MotoGP στο GP της Ιαπωνίας αυτό το Σαββατοκύριακο, σηματοδοτώντας την επιστροφή του στη γραμμή εκκίνησης μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αποκατάστασης λόγω χειρουργικής επέμβασης στον ώμο.

Ο Ισπανός απουσιάζει από το Γερμανικό GP τον Ιούλιο, μετά από επιπλοκές που σχετίζονταν με τον τραυματισμό στον ώμο που είχε υποστεί προηγουμένως. Αφού υποβλήθηκε σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση νωρίτερα φέτος, ο Vinales παρέμεινε επικεντρωμένος στο πρόγραμμα αποκατάστασής του, σε συνεργασία με την ιατρική του ομάδα, την KTM και την Tech3.

Μετά από περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις και αξιολογήσεις φυσικής κατάστασης, ο Vinales έλαβε πλέον την έγκριση να επιστρέψει στους αγώνες τον 16ο γύρο της σεζόν.

Η επιστροφή στην Ιαπωνία έρχεται μετά από αρκετούς γύρους απουσίας, κατά τη διάρκεια των οποίων ο δοκιμαστής και αναπληρωματικός αναβάτης της KTM, Pol Espargaro, αντικατέστησε τον Vinales σε Silverstone, Aragon, Misano και Αυστρία.

Maverick Vinales: “Είμαι πραγματικά χαρούμενος που επιτέλους μπορώ να πω ότι επιστρέφω στους αγώνες. Οι τελευταίοι μήνες ήταν μια μακρά διαδικασία και δούλεψα σκληρά κάθε μέρα για να φτάσω σε αυτό το σημείο.

"Δεν είμαι ακόμα στο 100%, αλλά βρίσκομαι στον σωστό δρόμο και νιώθω έτοιμος να κάνω το επόμενο βήμα. Στο Motegi θα επικεντρωθώ στο να προχωρήσω βήμα-βήμα, να καταλάβω σε ποιο σημείο βρίσκομαι σωματικά και να ξαναβρώ την αίσθηση πάνω στη μοτοσυκλέτα.

"Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους στο Red Bull APC και τους γιατρούς μου για όλη τη δουλειά και την υποστήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αποθεραπείας μου. Ανυπομονώ να ξαναοδηγήσω τη μοτοσυκλέτα και να αγωνιστώ ξανά.”