MotoGP: Ο Pedro Acosta θα αγωνίζεται με Ducati δίπλα στον Marc Marquez το 2027

Τα μεταγραφικά χτυπήματα είναι απανωτά και δεν έχει καν ξεκινήσει η σεζόν του 2026!
acosta
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/1/2026

Εδώ έχουμε την τρίτη μεταγραφική "βόμβα" σε σχεδόν 24 ώρες, όσον αφορά στις μετακινήσεις των αναβατών του MotoGP για τη σεζόν 2027 και όλα αυτά πριν καν ξεκινήσει η φετινή σεζόν.

Ο Jorge Martin πάει στη Yamaha το 2027 και ο Fabio Quartararo στη Honda, αποτελώντας δύο δυνατές μεταγραφικές βόμβες που έσκασαν χτες. Πριν καλά-καλά καταλαγιάσουν λοιπόν έρχεται και μία τρίτη, καθώς σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα AS, ο Pedro Acosta έχει ήδη συμφωνήσει με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα, όταν και θα έχει οριστικοποιηθεί η ανανέωση συμβολαίου του Borgo Panigale και του Marc Marquez.

Η AS αναφέρει πως η Ducati τα έχει βρει με τον Acosta για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών και όπως καταλαβαίνει κανείς θα αποτελέσουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο με τον Marc Marquez. Ο Acosta θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο της κορυφαίας κατηγορίας αυτή τη στιγμή, καθώς είναι μόλις 21 ετών και θα αντικαταστήσει τον Pecco Bagnaia, το μέλλον του οποίου είναι άγνωστο προς το παρόν -αν και πληροφορίες κάνουν λόγο για μετακίνησή του στην VR46 Racing Team και τη μετακίνηση του Rossi από την Ducati στην Aprilia!

Το ίδιο δημοσίευμα κάνει λόγο πως την θέση του Acosta στην εργοστασιακή ομάδα της KTM θα πάρει ο Maverick Vinales, που θα προαχθεί από την Red Bull KTM Tech3.

Μένει να δούμε αν θα επαληθευτεί το δημοσίευμα των Ισπανών και πως θα καλυφθούν τα κενά του grid που δημιουργεί σαν φαινόμενο ντόμινο κάθε μεταγραφή.

MotoGP: Λευκός καπνός για συμφωνία διοργανωτών και κατασκευαστών

Στον ερχόμενο αγώνα στο Brno αναμένονται οι ανακοινώσεις και μετά … καταιγίδα μεταγραφών
motogp
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/6/2026

Η περίφημη συμφωνία που θα διέπει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP από το 2027 ως το 2031 έπρεπε κανονικά να έχει υπογραφεί από πέρυσι και, αν δεν είχε προκύψει η εξαγορά του MotoGP από τη Liberty Media, αυτό πιθανότατα θα είχε ήδη συμβεί. Οι νέοι Αμερικανοί ιδιοκτήτες ωστόσο εισέβαλλαν στο πρωτάθλημα ως ταύροι σε υαλοπωλείο και άρχισαν να δείχνουν δείγματα των προθέσεών τους σε όλα τα επίπεδα, από την υποβάθμιση των μικρότερων κατηγοριών ως τις ολοένα και διογκούμενες απαιτήσεις προς τις ομάδες.

Η Concorde Agreement, η συμφωνία που θα διέπει τη συνεργασία διοργανωτών και κατασκευαστών για τα επόμενα πέντε χρόνια ωστόσο δεν έχει υπογραφεί ακόμη, αν και πλέον όλα δείχνουν πως φτάσαμε στο τέλος της διαπραγμάτευσης και όλα δείχνουν πως στη Grand Prix της Τσεχίας το ερχόμενο σαββατοκύριακο (19-21/6) θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Προφανώς ως τότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι έχει συμφωνηθεί, από τις πηγές μας ωστόσο προκύπτουν κάποια δεδομένα. Πρώτον και βασικότερο, το αίτημα των κατασκευαστών για ποσοστά από τα έσοδα του MotoGP μάλλον δεν περνά και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει συμφωνηθεί πάγιο ετήσιο ποσό προς τις ομάδες, όπως ίσχυε ως τώρα, αλλά πιθανότατα λίγο αυξημένο.

Μαθαίνουμε επίσης πως υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες στο ζήτημα της επικοινωνιακής προβολής, όπου η MotoGP Sports Entertainment Group (MGPSEG, πρώην Dorna) θέλει πολύ αυξημένη εμπλοκή από τις ομάδες και τους κατασκευαστές, αλλά μάλλον δεν έχει βρεθεί ακόμη η χρυσή τομή εδώ.

Ακόμη περισσότερο όμως, περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι άλλο θα αλλάξει στις διαδικασίες του πρωταθλήματος σε ζητήματα που είχαν τεθεί από την MGPSEG, όπως η ύπαρξη τρίτου αναβάτη ως αναπληρωματικού, η επιβολή μιας μοτοσυκλέτας ανά αναβάτη αντί δύο και άλλα τέτοια ζητήματα που αναμένεται να επηρεάσουν την αγωνιστική δράση πολύ πιο άμεσα από το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση.

Πιθανότατα λοιπόν αυτό που θα ανακοινωθεί θα είναι ένα προσχέδιο συμφωνίας με τις βασικές αρχές που θα διέπουν το πρωτάθλημα από το 2027, με αρκετά ανοικτά θέματα να μεταφέρονται σε επόμενες διαβουλεύσεις. Διαβάζουμε επίσης για πρόβλεψη επέκτασης της συμφωνίας αυτής και για μια ακόμη πενταετία, δηλαδή ως και το 2036.

Στο μεταξύ, ενδεχόμενη ανακοίνωση της πολυπόθητης συμφωνίας θα ξεκλειδώσει και τις ανακοινώσεις μεταγραφών, κάτι που μάλλον δεν θα αλλάξει δραστικά τον κόσμο μας ως θεατές του αθλήματος, μιας και η επικαιρότητα πρακτικά έχει ήδη σκιαγραφήσει τις περισσότερες μετακινήσεις που θα γίνουν ενόψει 2027.

Ετικέτες