MotoGP Sepang Shakedown Test ημέρα 3η - O rookie Acosta με GASGAS στη κορυφή!

Το πρώτο τεστ τελείωσε, την Τρίτη ξεκινά το δεύτερο στη Sepang οπού εκεί θα δούμε όλους τους αναβάτες των ομάδων σε δράση
motomag MotoGP Sepang Shakedown Test ημέρα 3η – O rookie Acosta με GASGAS στη κορυφή
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/2/2024

Το “Shakedown Test" στη Sepang ολοκληρώθηκε με τον rookie της Red Bull GASGAS Tech3, Pedro Acosta να κλέβει τις εντυπώσεις καθώς κατάφερε με την RC16 να είναι ο ταχύτερος όλων.

Σε λιγότερες από 24 ώρες θα δούμε τους αναβάτες όλων των ομάδων του MotoGP να δοκιμάζουν τις μοτοσυκλέτες τους στο τριήμερο τεστ στην πίστα της Sepang. Πριν συμβεί αυτό όμως ας δούμε πως κύλησαν τα πράγματα την τρίτη ημέρα του Shakedown Test, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 1-3 Φεβρουαρίου στην ίδια πίστα.

MotoGP Sepang Shakedown Test ημέρα 3η – O rookie Acosta με GASGAS στη κορυφή

Τις δύο πρώτες ημέρες η ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing είδε τους δοκιμαστές της, Dani Pedrosa και Pol Espargaro, να βρίσκονται στην κορυφή των χρόνων, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν η ταχύτατη προσαρμογή του rookie Pedro Acosta με την RC16 της Red Bull GASGAS Tech3. Ο Ισπανός περσινός πρωταθλητής της Moto2 αποφάσισε να αφήσει το καλύτερο για την τρίτη ημέρα των δοκιμών καθώς κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο -1:58.189-, ολοκληρώνοντας το τριήμερο τεστ στην κορυφή!

Ο Acosta χρησιμοποίησε και στις δύο μοτοσυκλέτες της GASGAS την τελευταία ημέρα το πλαίσιο από ανθρακόνημα της KTM, με τον Ισπανό να είναι χαρούμενος από την κατεύθυνση που ακολουθεί η ομάδα όσον αφορά την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας. Ο Ισπανός στο πλαίσιο της “εκμάθησης” είχε και δύο πτώσεις -στη στροφή 11 στο στεγνό και στη στροφή 15 στο βρεγμένο- οι οποίες ευτυχώς δεν συνοδεύτηκαν από τραυματισμό. Η εμφάνιση του Acosta καθόλη τη διάρκεια του τριήμερου τεστ ήταν θετική καθώς ήταν σταθερός, σημείωνε ανταγωνιστικούς γύρους ενώ έδειξε πως η προσαρμογή σε μία μοτοσυκλέτα MotoGP δείχνει πως του ταιριάζει. Μένει τώρα να δούμε τι θα δοκιμάσει στο νέο τριήμερο τεστ που ξεκινά από αύριο και ποιοι θα είναι οι χρόνοι του σε σχέση με τους κορυφαίους εργοστασιακούς αναβάτες, και κυρίως σε σχέση με τις μοτοσυκλέτες της Ducati.

MotoGP Sepang Shakedown Test ημέρα 3η – O rookie Acosta με GASGAS στη κορυφή

Μόλις 66 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Acosta ολοκλήρωσε το τεστ ο δοκιμαστής των KTM και GASGAS, Pol Espargaro, με τον Ισπανό να δοκιμάζει αρκετά εξαρτήματα τα οποία θα δούμε τις επόμενες ημέρες στις μοτοσυκλέτες των Brad Binder και Jack Miller. Το άτυπο βάθρο του Shakedown Test συμπλήρωσε ο νέος αναβάτης της Castrol Honda LCR, Johann Zarco. O Γάλλος δούλεψε κυρίως με την μοτοσυκλέτα που δοκίμασε στη Valencia αλλά έκανε και γύρους με μία δεύτερη μοτοσυκλέτα που είχε φέρει η Honda, στην οποία όπως είπαν ακολουθούσαν διαφορετική κατεύθυνση.

MotoGP Sepang Shakedown Test ημέρα 3η – O rookie Acosta με GASGAS στη κορυφή

Στην τέταρτη θέση δύο δέκατα μακριά από τον Acosta βρέθηκε ακόμη ένας Γάλλος, ο Fabio Quartararo. O αναβάτης της Yamaha δοκίμασε το νέο αεροδυναμικό πακέτο που είδαμε την πρώτη ημέρα του τεστ στον δοκιμαστή της ομάδας Cal Crutchlow, ενώ επιπρόσθετα στην M1 του Γάλλου υπήρχε και μία νέα μεγαλύτερη εξάτμιση. Στην πέμπτη θέση ολοκλήρωσε το τεστ ο δοκιμαστής της KTM, Dani Pedrosa.

MotoGP Sepang Shakedown Test ημέρα 3η – O rookie Acosta με GASGAS στη κορυφή

O Ισπανός δοκίμασε διαφορετικά αεροδυναμικά πακέτα καθόλη τη διάρκεια του τεστ ώστε να δώσει δεδομένα στους μηχανικούς της ομάδας, ενώ όλες οι ομάδες είδαμε να ρίχνουν κλεφτές ματιές στο μπροστινό φτερό που έμοιαζε σαν... φτυάρι.

Στην έκτη θέση ολοκλήρωσε το τεστ ο Joan Mir της Repsol Honda. Ο Ισπανός δοκίμασε τη μοτοσυκλέτα του 2024 στη Sepang στην οποία υπήρχε ένα νέο ψαλίδι, ενώ δεν παρέλειψε να δοκιμάσει και το νέο αεροδυναμικό πακέτο -τα φτερά του στεγόσαυρου- που υπάρχει στο πίσω μέρος της RC213V. Μία θέση πιο πίσω στην έβδομη συναντάμε τον νέο teammate του Quartararo στην Yamaha, Alex Rins. Ο Ισπανός δοκίμασε το πακέτο που είχε και στην Valencia, ενώ γύρο με τον γύρο όπως ο ίδιος είπε συνήθιζε ακόμη πιο πολύ τη νέα του μοτοσυκλέτα. Τα 3,5 δέκατα που χώριζαν τον Rins από τον Acosta έφεραν χαμόγελα στην ομάδα και στον ίδιο καθώς βρίσκονται σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Στην όγδοη θέση τερμάτισε ο νέος αναβάτης της Repsol Honda, Luca Marini. Ο Ιταλός δούλεψε και αυτός πάνω στην μοτοσυκλέτα της Valencia, δοκιμάζοντας με τη σειρά του το νέο ψαλίδι που είχε φέρει η Honda στη Μαλαισία. Ο δοκιμαστής της Yamaha Cal Crutchlow ο οποίος δοκίμαζε διάφορα εξαρτήματα ολοκλήρωσε το τεστ στην ένατη θέση, με τον Takaaki Nakagami (IDEMITSU Honda LCR) -που δοκίμασε με τη σειρά του το νέο ψαλίδι της Honda-, να συμπληρώνει τη δεκάδα των χρόνων.

Στην ενδέκατη, δωδέκατη και δέκατη τρίτη θέση συναντάμε τους δοκιμαστές των Ducati, Aprilia και Honda. O Michele Pirro ο οποίος σημείωσε τον ενδέκατο χρόνο δοκίμασε το νέο αεροδυναμικό πακέτο που έφερε η Ducati στη Sepang, με τον Lorenzo Savadori να δοκιμάζει και αυτός με τη σειρά του το νέο αεροδυναμικό πακέτο της Aprilia τύπου “Batmobile”, με τον Ιταλό να γράφει τον δωδέκατο χρόνο. Στην τελευταία θέση ολοκλήρωσε το τεστ ο Stefan Bradl, με τον δοκιμαστή της Honda να δουλεύει στις ρυθμίσεις των ηλεκτρονικών, να εξελίσσει περεταίρω το αεροδυναμικό πακέτο τύπου στεγόσαυρου αλλά και να δοκιμάζει νέα εξαρτήματα για την ιαπωνική ομάδα ενόψει του επικείμενου τεστ.

MotoGP Sepang Shakedown Test ημέρα 3η – O rookie Acosta με GASGAS στη κορυφή

To Shakedown Test μας έδωσε μια πρώτη γεύση από τι ετοιμάζουν οι ομάδες και τώρα μένει να δούμε σε τι χρόνους θα κινηθούν οι υπόλοιποι αναβάτες των ομάδων στο τριήμερο τεστ που ξεκινά από αύριο στην ίδια πίστα.

MotoGP Sepang Shakedown Test ημέρα 3η – O rookie Acosta με GASGAS στη κορυφή

 Οι χρόνοι της τρίτης ημέρας στο Shakedown τεστ της Sepang

1    Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) 1:58.189
2    Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing Test Rider) +0.066
3    Johann Zarco (CASTROL Honda LCR) +0.211
4    Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) +0.249
5    Dani Pedrosa (Red Bull KTM Factory Racing Test Rider) + 0.289
6    Joan Mir (Repsol Honda Team) +0.328
7    Alex Rins (Monster Energy Yamaha MotoGP) + 0.354
8    Luca Marini (Repsol Honda Team) +0.746
9    Cal Crutchlow (Yamaha Factory Racing Test Rider) +0.794
10 Takaaki Nakagami (IDEMITSU Honda LCR) +0.883
11  Michele Pirro (Ducati Lenovo Team Test Rider) +1.141
12  Lorenzo Savadori (Aprilia Test Rider) +1.811
13  Stefan Bradl (Honda Test Rider) +2.910

MotoGP Sepang Shakedown Test ημέρα 3η – O rookie Acosta με GASGAS στη κορυφήMotoGP Sepang Shakedown Test ημέρα 3η – O rookie Acosta με GASGAS στη κορυφή
Ετικέτες

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες