O John Wick ρίχνει την καρό σημαία στο GP του Sachsenring!

Ο Keanu Reeves και η Alexandra Grant φανατικοί οπαδοί του MotoGP
John Wick in MotoGP!
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/7/2024

Ο Keanu Reeves, γνωστός σε όλους από τους ρόλους του στις ταινίες John Wick αλλά και Matrix μεταξύ άλλων, έδωσε το παρών στον αγώνα MotoGP της Γερμανίας, όπου μαζί με τη φίλη του, Alexandra Grant, έδειξαν εξαιρετικά ενημερωμένοι για το Πρωτάθλημα, επισκέφθηκαν όλες τις ομάδες στα pits, φωτογραφήθηκαν με τους πάντες και έριξαν και την καρό σημαία στον αγώνα της μεγάλης κατηγορίας!

Ο Keanu είναι ισόβιος φαν της μοτοσυκλέτας, όμως τώρα μαθαίνουμε πως κι η σύντροφός του έχει το ίδιο πάθος, και δεν του κάνει απλώς παρέα στις επισκέψεις του στους αγώνες μοτοσυκλέτας. Παρακολουθούν από κοντά όσο περισσότερους αγώνες μπορούν, και ακολουθούν τις εξελίξεις σε τεχνολογία, στις μεταγραφές και στο βαθμολογικό κυνήγι, απολαμβάνοντας ιδιαίτερα τη φετινή κόντρα μεταξύ Bagnaia και Martin.

Keanu Reeves, Alexandra Grant

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στον πρώην αγωνιζόμενο και σχολιαστή του MotoGP, Simon Crafar, ο Keanu και η Alexandra έφεραν σε δύσκολη θέση τον παρουσιαστή, αφού στις δηλώσεις του πως έχει μείνει έκπληκτος με το πόσο καταρτισμένοι είναι από τις εξελίξεις στο MotoGP, εκείνοι τον αντέτειναν πως είναι δική τους τιμή που τον γνωρίζουν και πως είναι από τους αγαπημένους τους -και δικούς μας- παρουσιαστές!

Keanu και Brad Binder

Συγκινητικά προσγειωμένοι και οι δύο τους, και χαρούμενοι σαν παιδιά για την παρουσία τους στο Sachsenring, έπιαναν αγωνιζόμενους και τεχνικούς να τους ρωτήσουν για τα πάντα, με τον mr John Wick να ρίχνει και μερικές γκαζιές στην Ducati της Gresini Racing.

Keanu Reeves, Super Soco

Οι δυο τους μετακινούνταν στην πίστα καβάλα σε ένα ηλεκτρικό scooter Super Soco CPx, φορώντας κράνη ποδηλάτων, ενώ στο τέλος έριξαν και την καρό σημαία στον συναρπαστικό αγώνα της Κυριακής.

Keanu with Rossi

Όλοι γνωρίζουμε φυσικά πόσο παθιασμένος είναι ο Keanu με τους δυο τροχούς, έχοντας ιδρύσει και τη δική του εταιρεία, ARCH Motorcycle το 2011, η οποία κατασκευάζει power cruisers, ενώ ο ηθοποιός οδηγεί μοτοσυκλέτα τόσο στον δρόμο όσο και στην πίστα, σε track days, ενώ είναι τακτικός επισκέπτης αγώνων μοτοσυκλέτας, έχοντας στο παρελθόν συναντήσει θρύλους του αθλήματος όπως τον Valentino Rossi, τον Marc Marquez, τον Michael Dunlop, κ.α.

Ετικέτες

MotoGP, Sepang FP1 - M.Marquez μπροστά από M. Bezzecchi και P. Acosta

Εκτός ο Raul Fernandez της SuperFile Trackhouse MotoGP, μέσα ο Martinator!
MotoGP Sepang FP1 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

30/10/2026

Ο Marc Marquez έδειξε από νωρίς της προθέσεις του για το GP στη Sepang κάνοντας τον καλύτερο χρόνο με σχετική διαφορά μάλιστα από Marco Bezzecchi και P. Acosta που τον ακολούθησαν στην κορυφή.

Πολύ νωρίς για να βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα για το ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει την pole position και θα διεκδικήσει τις νίκες στον γύρο της Μαλαισίας, ωστόσο το μισό σχεδόν δευτερόλεπτο διαφορά (0,474 δλ.) του Marc Marquez (Ducati Lenovo Team) από τον Marco Bezzecchi (Aprilia Racing) και τον Pedro Acosta (Red Bull KTM Factory Racing) με τους δύο αναβάτες να κάνουν πανομοιότυπο καλύτερο χρόνο με 1:59,386!

Ο M.Marquez είχε ως καλύτερο χρόνο το 1:58,912, το οποίο απέχει αρκετά από το απόλυτο ρεκόρ πίστας 1:56,337 που πέτυχε ο Franscesco Bagnaia το 2024 κερδίζοντας τότε με αυτόν τον χρόνο την pole position και σίγουρα θα το δούμε να κατεβαίνει πολύ εφόσον το επιτρέψουν και οι καιρικές συνθήκες, καθώς προβλέπονται και κάποιες πρόσκαιρες βροχές.

Ο Jorge Martin συμμετείχε κανονικά στη διαδικασία καθώς κρίθηκε από το ιατρικό επιτελεί ότι μπορεί να το κάνει και μπήκε δυναμικά στο FP1 αποφεύγοντας παράλληλα και μια πτώση με πολλά χιλιόμετρα που θα μπορούσε να του έκοβε μια και καλή τη φόρα στη Μαλαισία. Αυτό το γεγονός μάλλον τον επηρέασε και ψυχολογικά -είναι δεδομένο ότι έχει πόνο στο χέρι, με τον Μαδριλένο να κάνει 12 γύρους συνολικά απέχοντας παράλληλα 1,8 δευτερόλεπτα από τον χρόνο του M.Marquez.

Εκείνος που τελικά δεν θα αγωνιστεί το τριήμερο είναι ο Raul Fernandez, ο οποίος βασανίζεται από το γνωστό πρόβλημα που έχει με τον δείκτη του δεξιού του χεριού, με τον Ισπανό να παίρνει μέρος στα ελεύθερα δοκιμαστικά όμως μετά αποφασίστηκε να επιστρέψει στην πατρίδα του για να ξεκινήσει στοχευμένη αποθεραπεία και να είναι έτοιμος για τον γύρου του Κατάρ.

Πιο πίσω στην 4η θέση είχαμε τον Enea Bastianini της Red Bull KTM Tech3 με +0,776 δλ. από την κορυφή και στην 5η θέση τον έτερο αναβάτη της Red Bull KTM Factory Racing, Brad Binder με καλύτερο χρόνο το 1:59,737 (+0,835 δλ.).

Το 6ο καλύτερο χρόνο στα FP1 με 1:59,795 είχε ο Franco Morbidelli της Pertamina Enduro VR46 Racing Team, ο οποίος ξεκίνησε δυναμικά το τριήμερό του στη Μαλαισία, με τον Alex Marquez (BK8 Gresini Racing MotoGP) στην 7η θέση σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον αδερφό του (+0,989 δλ.).

Πάνω από ένα δευτερόλεπτο διαφορά με τον M.Marqez είχαν ο 8ος Johan Zarco (Castrol Honda LCR) που είχε καλύτερο χρόνο το 2:00,153, ο 9ος Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) που βρέθηκε 8,5 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Γάλλο και ο Diogo Moreira (Pro Honda LCR), ο οποίος έκλεισε την πρώτη δεκάδα με χρόνο 2:00,260.

Ο Franscesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) βρέθηκε μόλις στη 13η θέση με 2:00,330, ο Ai Ogura (SuperFile Trackhouse MotoGP Team) ήταν 19ος, μόλις μία θέση μπροστά από τον 20ο Jorge Martin που είχε ως καλύτερο χρόνο το 2:00,747, ενώ τελευταίος με 2,764 δλ. διαφορά από τον πρώτο βρέθηκε ο Iker Lecuona (BK8 Gresini Racing).