Ο Luca Marini για την Honda – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]

Να κερδίσει τους αναβάτες οι οποίοι τρέχουν με μοτοσυκλέτα της Honda ο πρώτος στόχος του Marini
motomag Ο Luca Marini για την Honda  – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/1/2024

Άλλος ένας αναβάτης ο οποίος δεν μπορούσε να αναφερθεί για τη νέα του μοτοσυκλέτα λόγω συμβολαίου ήταν και ο Luca Marini, με τον Ιταλό μετά την λύση του συμβολαίου από την ομάδα του Rossi να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις για το πως κύλησε το τεστ στη Valencia καθώς και για τους στόχους που έχουν βάλει με την Repsol Honda.

Ο Marini ο οποίος πήρε την θέση του Marquez στην Repsol Honda, στο τεστ της Valencia σημείωσε τον δέκατο χρόνο με την RC213V, με τον Ιταλό να περνά πολύ χρόνο με τους μηχανικούς της ιαπωνικής εταιρείας καθώς η μετάβαση από την μοτοσυκλέτα της Ducati σε αυτήν της Honda έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Ο Marini πλέον ως αναβάτης της Repsol Honda και απαλλαγμένος από τους όρους του προηγούμενου συμβολαίου του πραγματοποίησε τις πρώτες του δηλώσεις: “Αυτό είναι κάτι απίστευτο σαν να ήταν μοίρα, δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί φορούσα αυτή τη δερμάτινη φόρμα της Repsol Honda (αναφερόμενος στις φωτογραφίες όπου ο ίδιος σε μικρή ηλικία ενώ οδηγεί pocket bike φορά αγωνιστική φόρμα της Repsol Honda), αλλά θυμάμαι ακόμα ότι ήμουν πολύ χαρούμενος που φορούσα αυτά τα χρώματα καθώς τα συγκεκριμένα ήταν ευρέως γνωστά στο MotoGP. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τα φοράω ξανά στους αγώνες.”

Ο Luca Marini για την Honda  – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]

“Η αλήθεια είναι ότι στα δεκατέσσερα μου είπα ότι θα γίνω επαγγελματίας αναβάτης, δοκίμασα και άλλα πράγματα αλλά αυτό ήταν που μου έδινε περισσότερες συγκινήσεις. Για να φτάσω στο MotoGP ξεκίνησα με τα pocket bikes, στη συνέχεια με το Honda NSF 100cc, ενώ αγωνίστηκα στην ευρωπαϊκή Moto3. Επειδή ψήλωσα αρκετά έπρεπε να ανέβω σε μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα και κάπως έτσι πήγα στη Moto2 και στη συνέχεια βήμα βήμα έφτασα στην  μεγάλη κατηγορία. Ήταν ένα σοκ όταν ο Marquez ανακοίνωσε πως πάει στην Gresini, ενώ εγώ με τη σειρά μου υπέγραψα για δύο χρόνια με την Honda. Η ομάδα μου, ο μάνατζερ μου αλλά και εγώ, προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να προσεγγίσουμε αυτό το νέο πρότζεκτ. Θέλουμε να βελτιώσουμε την μοτοσυκλέτα και να επιστρέψουμε στην κορυφή και να κερδίσουμε αγώνες και τίτλους. Αυτός είναι ο στόχος μας και είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξουν πολύ καλές στιγμές. Υπέγραψα στην Honda γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία. Οι αριθμοί και τα στατιστικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή τώρα, αλλά πιστεύω ότι έχουμε τη δύναμη να επιστρέψουμε πολύ σύντομα. Θα προσπαθήσω να βάλω όλη μου την ενέργεια σε αυτό το έργο και είμαι πεπεισμένος ότι αν βρούμε τη σωστή κατεύθυνση, θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή.”

Ο Luca Marini για την Honda  – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]

"Θέλω να είμαι ανοιχτόμυαλος. Πρέπει να κατανοήσουμε την ταχύτητα και τις δυνατότητές μας και να βρούμε την ισορροπία μας. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να νικήσουμε τους άμεσους αντιπάλους μας, τους αναβάτες που αγωνίζονται με την ίδια μοτοσυκλέτα. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος από την πλευρά μου. Αλλά θέλω επίσης να κοιτάξω μπροστά και να προσπαθήσω να πάρω ένα βάθρο ή μια νίκη με αυτή τη μοτοσυκλέτα. Ξέρω ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Η πρώτη επαφή με την ομάδα ήταν υπέροχη αλλά πέρασε πολύ γρήγορα. Θα έχουμε ακόμα πολύ χρόνο για να μιλήσουμε με όλα τα μέλη της ομάδας. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί και είναι απλά ένα όνειρο να δουλεύεις μαζί τους αλλά και με τους Ιάπωνες. Έχω ένα πολύ καλό προαίσθημα. Μπορούμε να χτίσουμε καλές συνεργασίες."

Μένει να δούμε αν τα όσα είπε ο Luca Marini θα γίνουν πράξη, αρχής γενομένης από το δεύτερο τεστ ομάδων και αναβατών που θα πραγματοποιηθεί στη Sepang της Μαλαισίας στις 6-8 Φεβρουαρίου.

SK Motorium

Ετικέτες

MotoGP: KTM - Δοκιμές της πρωτότυπης των 850 κυβικών στη Jerez [VIDEO]

Για πρώτη φορά η μοτοσυκλέτα των Αυστριακών σε πίστα με τους Paul Espargaro και Dani Pedrosa
KTM 850 Jerez
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/12/2025

Η Red Bull KTM ολοκλήρωσε τα πρώτα χιλιόμετρα δοκιμών με τον νέο κινητήρα 850 κυβικών για την νέα εποχής του MotoGP, με τους Dani Pedrosa και Paul Espargaro ως δοκιμαστές

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα εποχή στην μεγάλη κατηγορία των αγώνων έχει αρχίσει. Η KTM έκανε το αποφασιστικό πρώτο βήμα προς τους κανονισμούς του 2027, δοκιμάζοντας στην πίστα της Jerez τον νέο κινητήρα 850 κυβικών των MotoGP.

Με τους κανονισμούς του 2027 να φέρνουν μεγάλες αλλαγές, κατάργηση συσκευών εκκίνησης, περιορισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα και, πάνω απ’ όλα, μείωση κυβισμού στα 850 κυβικά εκατοστά, με τους κατασκευαστές ήδη να προετοιμάζονται για τη μετάβαση. Παράλληλα, η ιταλική Pirelli θα γίνει ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στην κατηγορία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η KTM φαίνεται να παίρνει προβάδισμα. Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, στη Jerez της νότιας Ισπανίας, οι δοκιμαστές Paul Espargaro και Dani Pedrosa έγραψαν τα πρώτα χιλιόμετρα με τον νέο κινητήρα 850cc. Ο κινητήρας είχε ήδη δοκιμαστεί στις εγκαταστάσεις του Matighofen, αυτή ήταν όμως η πρώτη του εμφάνιση σε πίστα.

Η μοτοσυκλέτα δοκιμών, βασισμένη στην RC16, έφερε μαύρο fairing και φτερά τόσο μπροστά όσο και πίσω, ενώ ηχητικά ξεχώριζε σημαντικά από τις σημερινές 1000cc μοτοσυκλέτες, ένας πιο κοφτός, διαφορετικός τόνος που πρόδιδε την αλλαγή.

Προς το παρόν δεν έχουν αποκαλυφθεί τεχνικές λεπτομέρειες για τις μοτοσυκλέτες των Paul Espargaro και Dani Pedrosa, όμως είναι σαφές πως η ανάπτυξη έχει μπει σε πλήρεις ρυθμούς. Ο επικεφαλής της KTM Racing, Pit Beirer, είχε ήδη δηλώσει ότι η εταιρεία δουλεύει εντατικά πάνω στη μοτοσυκλέτα της νέας εποχής.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που η KTM έγραφε ιστορία με το πρώτο 850άρι της, ο Pedro Acosta συμμετείχε σε ιδιωτική προπόνηση με supersport 600 κυβικών δείχνoντας ότι η προετοιμασία για το μέλλον συνεχίζεται σε πολλά επίπεδα.