Ο Luca Marini για την Honda – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]

Να κερδίσει τους αναβάτες οι οποίοι τρέχουν με μοτοσυκλέτα της Honda ο πρώτος στόχος του Marini
motomag Ο Luca Marini για την Honda  – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/1/2024

Άλλος ένας αναβάτης ο οποίος δεν μπορούσε να αναφερθεί για τη νέα του μοτοσυκλέτα λόγω συμβολαίου ήταν και ο Luca Marini, με τον Ιταλό μετά την λύση του συμβολαίου από την ομάδα του Rossi να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις για το πως κύλησε το τεστ στη Valencia καθώς και για τους στόχους που έχουν βάλει με την Repsol Honda.

Ο Marini ο οποίος πήρε την θέση του Marquez στην Repsol Honda, στο τεστ της Valencia σημείωσε τον δέκατο χρόνο με την RC213V, με τον Ιταλό να περνά πολύ χρόνο με τους μηχανικούς της ιαπωνικής εταιρείας καθώς η μετάβαση από την μοτοσυκλέτα της Ducati σε αυτήν της Honda έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Ο Marini πλέον ως αναβάτης της Repsol Honda και απαλλαγμένος από τους όρους του προηγούμενου συμβολαίου του πραγματοποίησε τις πρώτες του δηλώσεις: “Αυτό είναι κάτι απίστευτο σαν να ήταν μοίρα, δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί φορούσα αυτή τη δερμάτινη φόρμα της Repsol Honda (αναφερόμενος στις φωτογραφίες όπου ο ίδιος σε μικρή ηλικία ενώ οδηγεί pocket bike φορά αγωνιστική φόρμα της Repsol Honda), αλλά θυμάμαι ακόμα ότι ήμουν πολύ χαρούμενος που φορούσα αυτά τα χρώματα καθώς τα συγκεκριμένα ήταν ευρέως γνωστά στο MotoGP. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τα φοράω ξανά στους αγώνες.”

Ο Luca Marini για την Honda  – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]

“Η αλήθεια είναι ότι στα δεκατέσσερα μου είπα ότι θα γίνω επαγγελματίας αναβάτης, δοκίμασα και άλλα πράγματα αλλά αυτό ήταν που μου έδινε περισσότερες συγκινήσεις. Για να φτάσω στο MotoGP ξεκίνησα με τα pocket bikes, στη συνέχεια με το Honda NSF 100cc, ενώ αγωνίστηκα στην ευρωπαϊκή Moto3. Επειδή ψήλωσα αρκετά έπρεπε να ανέβω σε μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα και κάπως έτσι πήγα στη Moto2 και στη συνέχεια βήμα βήμα έφτασα στην  μεγάλη κατηγορία. Ήταν ένα σοκ όταν ο Marquez ανακοίνωσε πως πάει στην Gresini, ενώ εγώ με τη σειρά μου υπέγραψα για δύο χρόνια με την Honda. Η ομάδα μου, ο μάνατζερ μου αλλά και εγώ, προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να προσεγγίσουμε αυτό το νέο πρότζεκτ. Θέλουμε να βελτιώσουμε την μοτοσυκλέτα και να επιστρέψουμε στην κορυφή και να κερδίσουμε αγώνες και τίτλους. Αυτός είναι ο στόχος μας και είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξουν πολύ καλές στιγμές. Υπέγραψα στην Honda γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία. Οι αριθμοί και τα στατιστικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή τώρα, αλλά πιστεύω ότι έχουμε τη δύναμη να επιστρέψουμε πολύ σύντομα. Θα προσπαθήσω να βάλω όλη μου την ενέργεια σε αυτό το έργο και είμαι πεπεισμένος ότι αν βρούμε τη σωστή κατεύθυνση, θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή.”

Ο Luca Marini για την Honda  – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]

"Θέλω να είμαι ανοιχτόμυαλος. Πρέπει να κατανοήσουμε την ταχύτητα και τις δυνατότητές μας και να βρούμε την ισορροπία μας. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να νικήσουμε τους άμεσους αντιπάλους μας, τους αναβάτες που αγωνίζονται με την ίδια μοτοσυκλέτα. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος από την πλευρά μου. Αλλά θέλω επίσης να κοιτάξω μπροστά και να προσπαθήσω να πάρω ένα βάθρο ή μια νίκη με αυτή τη μοτοσυκλέτα. Ξέρω ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Η πρώτη επαφή με την ομάδα ήταν υπέροχη αλλά πέρασε πολύ γρήγορα. Θα έχουμε ακόμα πολύ χρόνο για να μιλήσουμε με όλα τα μέλη της ομάδας. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί και είναι απλά ένα όνειρο να δουλεύεις μαζί τους αλλά και με τους Ιάπωνες. Έχω ένα πολύ καλό προαίσθημα. Μπορούμε να χτίσουμε καλές συνεργασίες."

Μένει να δούμε αν τα όσα είπε ο Luca Marini θα γίνουν πράξη, αρχής γενομένης από το δεύτερο τεστ ομάδων και αναβατών που θα πραγματοποιηθεί στη Sepang της Μαλαισίας στις 6-8 Φεβρουαρίου.

SK Motorium

Ετικέτες

MotoGP 2026: Στα μισά της σεζόν – Η μάχη τίτλου, νέοι νικητές και το τέλος εποχής για τα 1.000 κυβικά

Αμφίρροπο πρωτάθλημα - 11 Grand Prix έως το φινάλε της χρονιάς στη Valencia
MotoGP
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

29/7/2026

Η επιστροφή του MotoGP από τη θερινή διακοπή φέρνει το Silverstone στο προσκήνιο και ανοίγει το πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν, με μόλις 24 βαθμούς να χωρίζουν τους πέντε πρώτους του πρωταθλήματος.

Η αυλαία του δεύτερου μισού της χρονιάς ανοίγει στο Silverstone, στον 12ο από τους συνολικά 22 αγώνες του 2026, με τη μάχη για τον τίτλο να βρίσκεται στην πιο αμφίρροπη φάση της. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη εποχή των MotoGP, οι πέντε πρώτοι της βαθμολογίας χωρίζονται από μόλις 24 βαθμούς μετά τους πρώτους 11 αγώνες.

Πέντε διεκδικητές για έναν τίτλο

Στην κορυφή της μάχης βρίσκονται οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες της Aprilia, Jorge Martin και Marco Bezzecchi, ενώ δίπλα τους βρίσκεται η μεγάλη αποκάλυψη της χρονιάς, Ai Ogura της Trackhouse Aprilia, που πανηγύρισε ήδη την πρώτη του νίκη στην κορυφαία κατηγορία στο Assen.

Στο παιχνίδι παραμένει και ο Fabio Di Giannantonio με τη VR46 Ducati, ενώ ο Marc Marquez συνεχίζει την αντεπίθεσή του με την εργοστασιακή Ducati, έχοντας επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Παράλληλα οι Raul Fernandez, Pedro Acosta, Francesco Bagnaia και Alex Marquez εξακολουθούν να έχουν μαθηματικές και αγωνιστικές πιθανότητες να επηρεάσουν την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Έρχονται νέους νικητές;

Μετά την πρώτη νίκη του Ai Ogura, τα βλέμματα στρέφονται στον Pedro Acosta, ο οποίος εξακολουθεί να κυνηγά την παρθενική του επιτυχία στα MotoGP με την KTM, πριν μετακινηθεί στη Ducati το 2027.

Ο Francesco Bagnaia, από την άλλη, θέλει να επιστρέψει στις νίκες, καθώς η τελευταία του κυριακάτικη επικράτηση ήταν στο Grand Prix Ιαπωνίας του 2025. Ο Ιταλός επιδιώκει να ολοκληρώσει τη συνεργασία του με τη Ducati με ακόμη μία επιτυχία.

Υποψήφιος για την πρώτη του φετινή νίκη είναι και ο Raul Fernandez, ο οποίος έχει ήδη ανέβει δύο φορές στο βάθρο πριν από τη θερινή διακοπή.

Εκτός Ευρώπης και αποχαιρετισμός στο Phillip Island

Το φθινοπωρινό πρόγραμμα με τους αγώνες σε Ιαπωνία, Ινδονησία, Αυστραλία και Μαλαισία παραδοσιακά διαμορφώνει τις ισορροπίες του πρωταθλήματος, καθώς οι ιδιαίτερες συνθήκες και οι υψηλές θερμοκρασίες δοκιμάζουν αναβάτες και ομάδες.

Το Grand Prix της Αυστραλίας θα έχει φέτος ξεχωριστή σημασία, καθώς θα είναι η τελευταία επίσκεψη του MotoGP στο ιστορικό Phillip Island. Από το 2027 το αυστραλιανό Grand Prix μεταφέρεται στην Αδελαΐδα, κλείνοντας ένα σημαντικό κεφάλαιο για μία από τις πιο αγαπημένες πίστες του θεσμού.

Τέλος σεζόν εποχής στη Valencia

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς στη Valencia θα σηματοδοτήσει και το τέλος της εποχής των κινητήρων 1.000 κυβικών εκατοστών, καθώς από το 2027 το πρωτάθλημα κάνει τη μετάβαση στους νέους κινητήρες των 850 κυβικών.

Αμέσως μετά τον τελευταίο αγώνα θα ακολουθήσει το καθιερωμένο τεστ της Valencia, όπου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες εμφανίσεις των περισσότερων αναβατών με τις νέες τους ομάδες και μοτοσυκλέτες, δίνοντας μια πρώτη γεύση από το νέο κεφάλαιο που ανοίγει για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.