Ο Luca Marini για την Honda – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]

Να κερδίσει τους αναβάτες οι οποίοι τρέχουν με μοτοσυκλέτα της Honda ο πρώτος στόχος του Marini
motomag Ο Luca Marini για την Honda  – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/1/2024

Άλλος ένας αναβάτης ο οποίος δεν μπορούσε να αναφερθεί για τη νέα του μοτοσυκλέτα λόγω συμβολαίου ήταν και ο Luca Marini, με τον Ιταλό μετά την λύση του συμβολαίου από την ομάδα του Rossi να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις για το πως κύλησε το τεστ στη Valencia καθώς και για τους στόχους που έχουν βάλει με την Repsol Honda.

Ο Marini ο οποίος πήρε την θέση του Marquez στην Repsol Honda, στο τεστ της Valencia σημείωσε τον δέκατο χρόνο με την RC213V, με τον Ιταλό να περνά πολύ χρόνο με τους μηχανικούς της ιαπωνικής εταιρείας καθώς η μετάβαση από την μοτοσυκλέτα της Ducati σε αυτήν της Honda έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Ο Marini πλέον ως αναβάτης της Repsol Honda και απαλλαγμένος από τους όρους του προηγούμενου συμβολαίου του πραγματοποίησε τις πρώτες του δηλώσεις: “Αυτό είναι κάτι απίστευτο σαν να ήταν μοίρα, δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί φορούσα αυτή τη δερμάτινη φόρμα της Repsol Honda (αναφερόμενος στις φωτογραφίες όπου ο ίδιος σε μικρή ηλικία ενώ οδηγεί pocket bike φορά αγωνιστική φόρμα της Repsol Honda), αλλά θυμάμαι ακόμα ότι ήμουν πολύ χαρούμενος που φορούσα αυτά τα χρώματα καθώς τα συγκεκριμένα ήταν ευρέως γνωστά στο MotoGP. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τα φοράω ξανά στους αγώνες.”

Ο Luca Marini για την Honda  – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]

“Η αλήθεια είναι ότι στα δεκατέσσερα μου είπα ότι θα γίνω επαγγελματίας αναβάτης, δοκίμασα και άλλα πράγματα αλλά αυτό ήταν που μου έδινε περισσότερες συγκινήσεις. Για να φτάσω στο MotoGP ξεκίνησα με τα pocket bikes, στη συνέχεια με το Honda NSF 100cc, ενώ αγωνίστηκα στην ευρωπαϊκή Moto3. Επειδή ψήλωσα αρκετά έπρεπε να ανέβω σε μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα και κάπως έτσι πήγα στη Moto2 και στη συνέχεια βήμα βήμα έφτασα στην  μεγάλη κατηγορία. Ήταν ένα σοκ όταν ο Marquez ανακοίνωσε πως πάει στην Gresini, ενώ εγώ με τη σειρά μου υπέγραψα για δύο χρόνια με την Honda. Η ομάδα μου, ο μάνατζερ μου αλλά και εγώ, προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να προσεγγίσουμε αυτό το νέο πρότζεκτ. Θέλουμε να βελτιώσουμε την μοτοσυκλέτα και να επιστρέψουμε στην κορυφή και να κερδίσουμε αγώνες και τίτλους. Αυτός είναι ο στόχος μας και είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξουν πολύ καλές στιγμές. Υπέγραψα στην Honda γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία. Οι αριθμοί και τα στατιστικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή τώρα, αλλά πιστεύω ότι έχουμε τη δύναμη να επιστρέψουμε πολύ σύντομα. Θα προσπαθήσω να βάλω όλη μου την ενέργεια σε αυτό το έργο και είμαι πεπεισμένος ότι αν βρούμε τη σωστή κατεύθυνση, θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή.”

Ο Luca Marini για την Honda  – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]

"Θέλω να είμαι ανοιχτόμυαλος. Πρέπει να κατανοήσουμε την ταχύτητα και τις δυνατότητές μας και να βρούμε την ισορροπία μας. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να νικήσουμε τους άμεσους αντιπάλους μας, τους αναβάτες που αγωνίζονται με την ίδια μοτοσυκλέτα. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος από την πλευρά μου. Αλλά θέλω επίσης να κοιτάξω μπροστά και να προσπαθήσω να πάρω ένα βάθρο ή μια νίκη με αυτή τη μοτοσυκλέτα. Ξέρω ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Η πρώτη επαφή με την ομάδα ήταν υπέροχη αλλά πέρασε πολύ γρήγορα. Θα έχουμε ακόμα πολύ χρόνο για να μιλήσουμε με όλα τα μέλη της ομάδας. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί και είναι απλά ένα όνειρο να δουλεύεις μαζί τους αλλά και με τους Ιάπωνες. Έχω ένα πολύ καλό προαίσθημα. Μπορούμε να χτίσουμε καλές συνεργασίες."

Μένει να δούμε αν τα όσα είπε ο Luca Marini θα γίνουν πράξη, αρχής γενομένης από το δεύτερο τεστ ομάδων και αναβατών που θα πραγματοποιηθεί στη Sepang της Μαλαισίας στις 6-8 Φεβρουαρίου.

SK Motorium

Ετικέτες

MotoGP Jerez - Απλησίαστος Alex Marquez σταμάτησε το σερί του Bezzecchi - Πτώση Marc Marquez

Δύο Ducati και όλες οι Aprilia στην εξάδα, αλλά Βατερλό για την εργοστασιακή Lenovo Ducati
motogp jerez
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/4/2026

Με τον τοπικό ήρωα Marc Marquez στην pole position, φρέσκο από τον χτεσινό του θρίαμβο στη Sprint Race παρά την πτώση, ο κυρίως αγώνας του Ισπανικού Grand Prix έγινε κάτω από μια λαμπρή λιακάδα και ούτε ίχνος σύννεφων βροχής στον ορίζοντα, σαν αυτά που έκαναν άνω-κάτω τον αγώνα του Σαββάτου.

Ο Marc δεν απογοήτευσε εκκινώντας σωστά και στρίβοντας πρώτος, με τον αδελφό του και τις εργοστασιακές Aprilia των Marco Bezzecchi και Jorge Martin από πίσω τους. Σύντομα οι τέσσερεις αυτοί άρχισαν να ξεκολλούν από τους υπόλοιπους, για να αρχίσει το μεταξύ τους δράμα. Καθώς ο Bezzecchi σταδιακά άφηνε πίσω του τον Martin, ο Alex προσπερνούσε τον Marc πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος.

Η αδελφική μάχη δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει δεύτερο γύρο, καθώς η απόπειρα του πρωταθλητή να απαντήσει στον εκτυφλωτικό ρυθμό του Alex - τον οποίο επιβεβαίωνε καθ' όλο το στεγνό μέρος του σαββατοκύριακου - και το μοιραίο ήρθε μόλις στον δεύτερο γύρο και τη στροφή 11. Εκεί ο Marc έχασε το μπροστινό του με πολλά χιλιόμετρα, έφυγε στην αμμοπαγίδα με μεγάλη ταχύτητα και είδε τη GP26 του να καταστρέφεται ολοκληρωτικά. Ευτυχώς ο ίδιος δεν έπαθε τίποτα, από ιατρικής άποψης τουλάχιστον.

Στη συνέχεια ο μικρός αδελφός Marquez φρόντισε να διατρανώσει σε όλους πως οι χρόνοι του στη Jerez είναι άπιαστοι και δεν ξανασχολήθηκε με άλλον αναβάτη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, για να φτάσει στη δεύτερη σερί νίκη του στην ίδια πίστα (είχε κερδίσει και πέρυσι) και να σταματήσει το σερί νικών του Bezzecchi, ο οποίος βολεύτηκε στη δεύτερη θέση, έχοντας αντιληφθεί πως δεν μπορούσε να πλησιάσει τον πρωτοπόρο.

Πίσω από τους δύο πρώτους το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε με την άνοδο του Fabio Di Giannantonio της VR46, ο οποίος άρχισε να απειλεί τον Martin και εν τέλει τον πέρασε, προσπάθησε να πλησιάσει και στη δεύτερη θέση αλλά δεν είχε τη δυνατότητα να ακολουθήσει ως το τέλος και βολεύτηκε στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου. Αργότερα θα δήλωνε ανάμεικτα συναισθήματα για το αποτέλεσμα, καθώς είχε κάνει μια λάθος επιλογή στο στήσιμο της Ducati του, χωρίς το οποίο θα μπορούσε να παλέψει για τη νίκη κατά τη γνώμη του.

Ο πρωταθλητής του 2024 Martin για μια φορά ακόμη φάνηκε να έχει τον ρυθμό, αλλά όχι και την αντοχή για να τον ακολουθεί με συνέπεια και έτσι δεν κατάφερε να μείνει στη μάχη του βάθρου, χάνοντας επαφή με τον Di Giannantonio, αλλά από την άλλη δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τη στιγμή που έμεινε τέταρτος. Πίσω του βρισκόταν πέμπτος σε έναν μοναχικό αγώνα ο Johann Zarco, πρώτος και καλύτερος και έτη φωτός μπροστά από τις υπόλοιπες Honda, αλλά όχι όμως σε θέση να πλησιάσει τους προπορευόμενούς του.

Απεναντίας, ο 35χρονος Γάλλος άρχισε να νιώθει καυτή την ανάσα των δύο Aprilia της Trackhouse, καθώς Raul Fernandez και Ai Ogura τον πλησίαζαν απειλητικά στο τελευταία τέταρτο του αγώνα, με τον Ισπανό να τον περνά πρώτος. Ο Ιάπωνας δυσκολεύτηκε λίγο περισσότερο, ωστόσο κατάφερε κι αυτός να προσπεράσει τη Honda που είχε μπροστά του και στους τελευταίους γύρους άρχισε να μαζεύει και τον ομόσταυλό του, για να τον περάσει στο τέλος και να πάρει αυτός την πέμπτη θέση του αγώνα.

Πίσω από τον Zarco στην όγδοη θέση βρέθηκε αναπάντεχα ο Enea Bastanini σε μια ασυνήθιστη εμφάνιση για τον Ιταλό που για αρκετή ώρα ήταν ο καλύτερος της ΚΤΜ, στο τέλος όμως είχε φθείρει πολύ τα λάστιχά του και άρχισε να υποπίπτει σε συνεχή λάθη χάνοντας θέσεις.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Fermin Adleguer και Pedro Acosta, με τον πρώτο να ανακάμπτει στα τελικά στάδια του αγώνα και να περνά τον Acosta, ο οποίος θα θέλει να ξεχάσει σύντομα τον αγώνα της Jerez και τη δέκατη θέση που πήρε όντας ουσιαστικά πολύ μακριά από τη μάχη του βάθρου σε όλον τον αγώνα.

Στους μεγάλους άτυχους του αγώνα οπωσδήποτε συγκαταλέγεται ο Pecco Bagnaia, ο οποίος πέρασε πολύ χρόνο στα όρια της δεκάδας και είχε αρχίσει να ανεβαίνει μερικές θέσεις όταν αναγκάστηκε σε εγκατάλειψη στον 13ο γύρο εξαιτίας μηχανικού προβλήματος, πιθανότατα με το μπροστινό του φρένο.

Μπορεί λοιπόν να μην κέρδισε για πέμπτο σερί Grand Prix, μα ο Bezzecchi είναι οπωσδήποτε ένας από τους μεγάλους κερδισμένους της Jerez, αφού πήρε τους βαθμούς της δεύτερης θέσης έχοντας βάλει πλάτη τον κοντινότερο διώκτη του, τον Martin.

Με 101 βαθμούς ο Bezzecchi οδηγεί το πρωτάθλημα μπροστά από τους 90 του Martin και τους 71 του DI Giannantonio, ενώ την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι Acosta (66), Marc Marquez (57) και Fernandez (54).

ΘΕΣΗ

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΟΜΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ

ΒΑΘΜΟΙ

1

73 A. Marquez

BK8 Gresini Racing MotoGP

40:48.861

25

2

72 M. Bezzecchi

Aprilia Racing

+1.903

20

3

49 F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+5.796

16

4

89 J. Martin

Aprilia Racing

+9.229

13

5

79 A. Ogura

Trackhouse MotoGP Team

+9.891

11

6

25 R. Fernandez

Trackhouse MotoGP Team

+10.614

10

7

5 J. Zarco

Castrol Honda LCR

+13.039

9

8

23 E. Bastianini

Red Bull KTM Tech3

+14.411

8

9

54 F. Aldeguer

BK8 Gresini Racing MotoGP

+19.778

7

10

37 P. Acosta

Red Bull KTM Factory Racing

+22.431

6

11

33 B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+22.799

5

12

21 F. Morbidelli

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+24.867

4

13

10 L. Marini

Honda HRC Castrol

+26.871

3

14

20 F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+29.532

2

15

36 J. Mir

Honda HRC Castrol

+29.899

1

16

42 A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

+32.921

 

17

11 D. Moreira

Pro Honda LCR

+36.656

 

18

43 J. Miller

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+37.577

 

19

7 T. Razgatlioglu

Prima Pramac Yamaha MotoGP

+44.557

 

20

47 A. Fernandez

Yamaha Factory Racing

+65.023

 

Εγκαταλείψεις / Πτώσεις

 

63 F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

12 γύροι

 

 

32 L. Savadori

Aprilia Racing

6 γύροι

 

 

93 M. Marquez

Ducati Lenovo Team

1 γύρος

 

 

Ετικέτες