Ο Luca Marini για την Honda – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]

Να κερδίσει τους αναβάτες οι οποίοι τρέχουν με μοτοσυκλέτα της Honda ο πρώτος στόχος του Marini
motomag Ο Luca Marini για την Honda  – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/1/2024

Άλλος ένας αναβάτης ο οποίος δεν μπορούσε να αναφερθεί για τη νέα του μοτοσυκλέτα λόγω συμβολαίου ήταν και ο Luca Marini, με τον Ιταλό μετά την λύση του συμβολαίου από την ομάδα του Rossi να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις για το πως κύλησε το τεστ στη Valencia καθώς και για τους στόχους που έχουν βάλει με την Repsol Honda.

Ο Marini ο οποίος πήρε την θέση του Marquez στην Repsol Honda, στο τεστ της Valencia σημείωσε τον δέκατο χρόνο με την RC213V, με τον Ιταλό να περνά πολύ χρόνο με τους μηχανικούς της ιαπωνικής εταιρείας καθώς η μετάβαση από την μοτοσυκλέτα της Ducati σε αυτήν της Honda έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Ο Marini πλέον ως αναβάτης της Repsol Honda και απαλλαγμένος από τους όρους του προηγούμενου συμβολαίου του πραγματοποίησε τις πρώτες του δηλώσεις: “Αυτό είναι κάτι απίστευτο σαν να ήταν μοίρα, δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί φορούσα αυτή τη δερμάτινη φόρμα της Repsol Honda (αναφερόμενος στις φωτογραφίες όπου ο ίδιος σε μικρή ηλικία ενώ οδηγεί pocket bike φορά αγωνιστική φόρμα της Repsol Honda), αλλά θυμάμαι ακόμα ότι ήμουν πολύ χαρούμενος που φορούσα αυτά τα χρώματα καθώς τα συγκεκριμένα ήταν ευρέως γνωστά στο MotoGP. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τα φοράω ξανά στους αγώνες.”

Ο Luca Marini για την Honda  – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]

“Η αλήθεια είναι ότι στα δεκατέσσερα μου είπα ότι θα γίνω επαγγελματίας αναβάτης, δοκίμασα και άλλα πράγματα αλλά αυτό ήταν που μου έδινε περισσότερες συγκινήσεις. Για να φτάσω στο MotoGP ξεκίνησα με τα pocket bikes, στη συνέχεια με το Honda NSF 100cc, ενώ αγωνίστηκα στην ευρωπαϊκή Moto3. Επειδή ψήλωσα αρκετά έπρεπε να ανέβω σε μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα και κάπως έτσι πήγα στη Moto2 και στη συνέχεια βήμα βήμα έφτασα στην  μεγάλη κατηγορία. Ήταν ένα σοκ όταν ο Marquez ανακοίνωσε πως πάει στην Gresini, ενώ εγώ με τη σειρά μου υπέγραψα για δύο χρόνια με την Honda. Η ομάδα μου, ο μάνατζερ μου αλλά και εγώ, προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να προσεγγίσουμε αυτό το νέο πρότζεκτ. Θέλουμε να βελτιώσουμε την μοτοσυκλέτα και να επιστρέψουμε στην κορυφή και να κερδίσουμε αγώνες και τίτλους. Αυτός είναι ο στόχος μας και είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξουν πολύ καλές στιγμές. Υπέγραψα στην Honda γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία. Οι αριθμοί και τα στατιστικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή τώρα, αλλά πιστεύω ότι έχουμε τη δύναμη να επιστρέψουμε πολύ σύντομα. Θα προσπαθήσω να βάλω όλη μου την ενέργεια σε αυτό το έργο και είμαι πεπεισμένος ότι αν βρούμε τη σωστή κατεύθυνση, θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή.”

Ο Luca Marini για την Honda  – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]

"Θέλω να είμαι ανοιχτόμυαλος. Πρέπει να κατανοήσουμε την ταχύτητα και τις δυνατότητές μας και να βρούμε την ισορροπία μας. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να νικήσουμε τους άμεσους αντιπάλους μας, τους αναβάτες που αγωνίζονται με την ίδια μοτοσυκλέτα. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος από την πλευρά μου. Αλλά θέλω επίσης να κοιτάξω μπροστά και να προσπαθήσω να πάρω ένα βάθρο ή μια νίκη με αυτή τη μοτοσυκλέτα. Ξέρω ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Η πρώτη επαφή με την ομάδα ήταν υπέροχη αλλά πέρασε πολύ γρήγορα. Θα έχουμε ακόμα πολύ χρόνο για να μιλήσουμε με όλα τα μέλη της ομάδας. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί και είναι απλά ένα όνειρο να δουλεύεις μαζί τους αλλά και με τους Ιάπωνες. Έχω ένα πολύ καλό προαίσθημα. Μπορούμε να χτίσουμε καλές συνεργασίες."

Μένει να δούμε αν τα όσα είπε ο Luca Marini θα γίνουν πράξη, αρχής γενομένης από το δεύτερο τεστ ομάδων και αναβατών που θα πραγματοποιηθεί στη Sepang της Μαλαισίας στις 6-8 Φεβρουαρίου.

SK Motorium

Ετικέτες

MotoGP Phillip Island Sprint: Νίκη Marc Marquez από Pole με μάχη Martin μέχρι πτώσεως

Μας έδωσαν φοβερό θέαμα – Κρίμα που έληξε με πτώση
Μας έδωσαν φοβερό θέαμα – Κρίμα που έληξε με πτώση
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/10/2026

Με τον καιρό να απειλεί πως ο αγώνας θα γίνει βρόχινος η εκκίνηση προετοιμάστηκε για μία προτελευταία φορά στην πίστα αυτή. Ο Martin έκανε ότι καλύτερο μπορούσε και κατευθείαν πέρασε πίσω από τον Marc Marquez αποφεύγοντας τον Alex που θα μπορούσε να λειτουργεί ως η πύλη που θα εμπόδιζε την μάχη που μόλις θα βλέπαμε.

Ο Alex Marquez έχει δείξει πως αν μπορεί να περάσει τον Marc θα το κάνει χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι βαθμοί, βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως θα το κάνει ακόμη και όταν κρίνεται το πρωτάθλημα, όμως έτσι και αλλιώς σήμερα δεν είχε τον ρυθμό για κάτι περισσότερο, ώστε να φανεί αν υπάρχει δίλλημα.

Με τον Martin πίσω από τον Marc Marquez και με ξεκάθαρα καλύτερο ρυθμό, όπως ο ίδιος ο Marc είπε αργότερα, η μάχη που θα βλέπαμε ήταν φανταστική.

Για το μεγαλύτερο μέρος των 13 γύρων οι δυο τους άλλαζαν θέσεις συνεχώς με τεράστιο ρίσκο για πτώση. Ο Martin προσπάθησε πολύ για το block pass όσο ο Marquez έκλεινε την πόρτα ανοίγοντας γραμμή στις εξόδους και παίρνοντας όλη την απόσταση στα φρένα, δυσκολεύοντας την κατάσταση και ο Martin ήξερε πως να βουτήξει από την εσωτερική του προσπαθώντας έπειτα να μην ανοίξει πολύ. Δεν το κατάφερε όλες τις φορές, κινδυνεύοντας μάλιστα με πτώση τουλάχιστον μία, όπου γλίστρησε σηκώνοντας πόδι για να κρατηθεί στην μοτοσυκλέτα.

Το άλλο μισό του διδύμου της Aprilia είχε την αντίθετη εμπειρία, με τον Marco Bezzecchi να υποχωρεί στην 12η θέση στην εκκίνηση, εγκλωβισμένος νωρίς ανάμεσα στους συναδέλφους του της Trackhouse.

Η πρώτη μάχη ήταν μεταξύ του Alex Marquez και του Zarco, αν και ο αναβάτης της Gresini ξεκαθάρισε την κατάσταση στον 2ο γύρο και αμέσως έκανε κίνηση στον Martin, διεκδικώντας τη δεύτερη θέση στη στροφή 10. Η κατάταξη ανακατεύτηκε ξανά στην αρχή του 3ου γύρου, όταν ο Martin εκμεταλλεύτηκε το slipstream για να περάσει ξανά τον συμπατριώτη του στην πρώτη στροφή, ενώ ο Pedro Acosta έριξε περαιτέρω τον Zarco από την 4η θέση.

Η θεαματική μάχη των δύο ξεκίνησε πραγματικά στον 3ο γύρο, όταν ο Martin έκανε την πρώτη κίνηση επιτιθέμενος στον Marc Marquez στη Κ10 και το δίδυμο άρχισε να χτίζει ένα πλεονέκτημα πάνω από ένα δευτερόλεπτο, ενώ ο Acosta πίεζε τον Alex πίσω τους. Ο Zarco κρατιόταν στην πρώτη πεντάδα μέχρι που εγκατέλειψε με τεχνικό πρόβλημα στον 4ο γύρο, παραδίδοντας τη θέση στον Jack Miller. Ο αγαπημένος των Αυστραλών είχε πλέον πίσω του τον Di Giannantonio και τον Bezzecchi που ανέκαμπτε, με τους Brad Binder, Diogo Moreira και Raul Fernandez να βρίσκονται επίσης στην πρώτη δεκάδα – και τον Ai Ogura ακριβώς πίσω.

Ο Marc Marquez εκμεταλλεύτηκε για λίγο ένα λάθος του Martin στην Κ4 για να ανακτήσει το προβάδισμα στον 5ο γύρο, με τις εναλλαγές να συνεχίζονται στις στροφές 1 και 2, μέχρι που ο Marquez επέστρεψε ξανά μπροστά. Οι πολλές εναλλαγές βοήθησαν επίσης τον Alex Marquez να κλείσει τη διαφορά από τους πρωτοπόρους στους επόμενους γύρους, αφήνοντας πίσω το επόμενο γκρουπ που τώρα οδηγούσε ο Di Giannantonio, ένα δευτερόλεπτο πίσω.

Μετά την εξαιρετική εκκίνηση, ο Acosta δυσκολευόταν να συγκρατήσει τους Ιταλούς που ανέκαμπταν, με τους Di Giannantonio και Bezzecchi να μπαίνουν σύντομα στην πρώτη εξάδα. Ο Binder είχε τον έλεγχο του επόμενου γκρουπ, κυκλοφορώντας μερικά δευτερόλεπτα πίσω από τον Bezzecchi.

Το προβάδισμα συνέχισε να αλλάζει χέρια, μέχρι που στον 8ο γύρο ο Martin επιτέθηκε ξανά στη στροφή 1, αλλά ο Marquez κράτησε πιο κλειστή γραμμή στη στροφή 2 για να διατηρήσει τον έλεγχο του αγώνα.

Στο τέλος της μάχης ο Martin σημείωσε πτώση μόνος του, σε ένα από τα πιο γρήγορα σημεία με 200+ χιλιόμετρα και μεταφέρθηκε με φορείο για εξετάσεις.

Είναι κρίμα που η μεγάλη αυτή μάχη έληξε με πτώση, η οποία μπορεί να αποδειχθεί και καθοριστική για τον τίτλο! 

Ο Martin έχει διαγνωστεί με κάταγμα στον καρπό που σημαίνει πως χάνει και τον αγώνα της Κυριακής!

Ο Di Giannantonio κληρονόμησε την τελευταία θέση του βάθρου, αλλά αυτή διεκδικήθηκε από τον Bezzecchi, ο οποίος είχε ξαναμπεί στη μάχη του βάθρου, αν και ο Acosta ήθελε επίσης να έχει λόγο στους τέσσερις εναπομείναντες γύρους. Η πρόοδος του Ogura φάνηκε να σταματά στην 6η θέση, καθώς κυκλοφορούσε πάνω από τρία δευτερόλεπτα πίσω από τον Acosta, και ο Ιάπωνας αναβάτης επικεντρώθηκε στην άμυνα από τους Binder και Miller. Εν τω μεταξύ, ο teammate Fernandez εγκατέλειψε τέσσερις γύρους πριν το τέλος, αφήνοντας τον αναπληρωματικό αναβάτη Iker Lecuona σε θέση βαθμολόγησης.

Αν και ο Marc και ο Alex δεν βρέθηκαν ποτέ σε απόσταση μεγαλύτερη από μισό δευτερόλεπτο μεταξύ τους, ο αναβάτης της Gresini δεν ήταν αρκετά κοντά για να επιτεθεί με σιγουριά, γεγονός που επέτρεψε στους Di Giannantonio και Bezzecchi να ξαναμπούν στη διεκδίκηση στους τελευταίους γύρους. Ένα δευτερόλεπτο χώριζε την τετράδα καθώς έμπαιναν στον τελευταίο γύρο, αλλά η σειρά παρέμεινε η ίδια μέχρι την καρό σημαία, με τον Marc να εξασφαλίζει τη νίκη με διαφορά τριών δεκάτων του δευτερολέπτου από τον Alex. Ο Di Giannantonio διεκδίκησε την τελευταία θέση του βάθρου με τέσσερα δέκατα διαφορά από τον Bezzecchi, ενώ ο Acosta υποχώρησε σε μια μοναχική 5η θέση στους τελευταίους γύρους. Ο Ogura τερμάτισε επίσης μοναχικά στην 6η θέση, αποκρούοντας τους Binder και Miller προς το τέλος, αν και ο Ιάπωνας αναβάτης τέθηκε σύντομα υπό έρευνα λόγω της πίεσης των ελαστικών. Ο τελευταίος διαθέσιμος βαθμός πήγε στον Moreira, με τον rookie να στερεί την ευκαιρία από τον Lecuona στον τελευταίο γύρο.

Η νίκη του Marquez του δίνει ένα αρκετά γενναιόδωρο προβάδισμα 10 βαθμών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έναντι του Martin, ενώ ο Bezzecchi παραμένει τρίτος, 50 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο. Ο Acosta και ο Ogura ανταλλάσσουν θέσεις στην πρώτη 5άδα, αν και πλέον και οι δύο αναβάτες ισοβαθμούν.

Αποτελέσματα:

Θέση

No.

Αναβάτης

Μοτοσυκλέτα

Χρόνος/Διαφορά

1

93

Marc Marquez

Ducati

19:09.411

2

73

Alex Marquez

Ducati

0.323

3

49

Fabio Di Giannantonio

Ducati

0.590

4

72

Marco Bezzecchi

Aprilia

1.074

5

37

Pedro Acosta

KTM

3.689

6

79

Ai Ogura

Aprilia

6.146

7

33

Brad Binder

KTM

7.433

8

43

Jack Miller

Yamaha

7.782

9

11

Diogo Moreira

Honda

10.722

10

27

Iker Lecuona

Ducati

10.773

11

20

Fabio Quartararo

Yamaha

11.215

12

23

Enea Bastianini

KTM

11.437

13

42

Alex Rins

Yamaha

11.568

14

21

Franco Morbidelli

Ducati

18.277

15

47

Augusto Fernandez

Yamaha

37.945

Μη Καταταχθέντες (Not Classified)

No.

Αναβάτης

Μοτοσυκλέτα

Χρόνος

25

Raul Fernandez

Aprilia

11:56.034

89

Jorge Martin

Aprilia

10:21.587

12

Maverick Viñales

KTM

09:02.913

5

Johann Zarco

Honda

04:31.308

63

Francesco Bagnaia

Ducati

03:12.178