Ο Luca Marini για την Honda – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]

Να κερδίσει τους αναβάτες οι οποίοι τρέχουν με μοτοσυκλέτα της Honda ο πρώτος στόχος του Marini
motomag Ο Luca Marini για την Honda  – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/1/2024

Άλλος ένας αναβάτης ο οποίος δεν μπορούσε να αναφερθεί για τη νέα του μοτοσυκλέτα λόγω συμβολαίου ήταν και ο Luca Marini, με τον Ιταλό μετά την λύση του συμβολαίου από την ομάδα του Rossi να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις για το πως κύλησε το τεστ στη Valencia καθώς και για τους στόχους που έχουν βάλει με την Repsol Honda.

Ο Marini ο οποίος πήρε την θέση του Marquez στην Repsol Honda, στο τεστ της Valencia σημείωσε τον δέκατο χρόνο με την RC213V, με τον Ιταλό να περνά πολύ χρόνο με τους μηχανικούς της ιαπωνικής εταιρείας καθώς η μετάβαση από την μοτοσυκλέτα της Ducati σε αυτήν της Honda έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Ο Marini πλέον ως αναβάτης της Repsol Honda και απαλλαγμένος από τους όρους του προηγούμενου συμβολαίου του πραγματοποίησε τις πρώτες του δηλώσεις: “Αυτό είναι κάτι απίστευτο σαν να ήταν μοίρα, δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί φορούσα αυτή τη δερμάτινη φόρμα της Repsol Honda (αναφερόμενος στις φωτογραφίες όπου ο ίδιος σε μικρή ηλικία ενώ οδηγεί pocket bike φορά αγωνιστική φόρμα της Repsol Honda), αλλά θυμάμαι ακόμα ότι ήμουν πολύ χαρούμενος που φορούσα αυτά τα χρώματα καθώς τα συγκεκριμένα ήταν ευρέως γνωστά στο MotoGP. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τα φοράω ξανά στους αγώνες.”

Ο Luca Marini για την Honda  – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]

“Η αλήθεια είναι ότι στα δεκατέσσερα μου είπα ότι θα γίνω επαγγελματίας αναβάτης, δοκίμασα και άλλα πράγματα αλλά αυτό ήταν που μου έδινε περισσότερες συγκινήσεις. Για να φτάσω στο MotoGP ξεκίνησα με τα pocket bikes, στη συνέχεια με το Honda NSF 100cc, ενώ αγωνίστηκα στην ευρωπαϊκή Moto3. Επειδή ψήλωσα αρκετά έπρεπε να ανέβω σε μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα και κάπως έτσι πήγα στη Moto2 και στη συνέχεια βήμα βήμα έφτασα στην  μεγάλη κατηγορία. Ήταν ένα σοκ όταν ο Marquez ανακοίνωσε πως πάει στην Gresini, ενώ εγώ με τη σειρά μου υπέγραψα για δύο χρόνια με την Honda. Η ομάδα μου, ο μάνατζερ μου αλλά και εγώ, προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να προσεγγίσουμε αυτό το νέο πρότζεκτ. Θέλουμε να βελτιώσουμε την μοτοσυκλέτα και να επιστρέψουμε στην κορυφή και να κερδίσουμε αγώνες και τίτλους. Αυτός είναι ο στόχος μας και είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξουν πολύ καλές στιγμές. Υπέγραψα στην Honda γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία. Οι αριθμοί και τα στατιστικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή τώρα, αλλά πιστεύω ότι έχουμε τη δύναμη να επιστρέψουμε πολύ σύντομα. Θα προσπαθήσω να βάλω όλη μου την ενέργεια σε αυτό το έργο και είμαι πεπεισμένος ότι αν βρούμε τη σωστή κατεύθυνση, θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή.”

Ο Luca Marini για την Honda  – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]

"Θέλω να είμαι ανοιχτόμυαλος. Πρέπει να κατανοήσουμε την ταχύτητα και τις δυνατότητές μας και να βρούμε την ισορροπία μας. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να νικήσουμε τους άμεσους αντιπάλους μας, τους αναβάτες που αγωνίζονται με την ίδια μοτοσυκλέτα. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος από την πλευρά μου. Αλλά θέλω επίσης να κοιτάξω μπροστά και να προσπαθήσω να πάρω ένα βάθρο ή μια νίκη με αυτή τη μοτοσυκλέτα. Ξέρω ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Η πρώτη επαφή με την ομάδα ήταν υπέροχη αλλά πέρασε πολύ γρήγορα. Θα έχουμε ακόμα πολύ χρόνο για να μιλήσουμε με όλα τα μέλη της ομάδας. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί και είναι απλά ένα όνειρο να δουλεύεις μαζί τους αλλά και με τους Ιάπωνες. Έχω ένα πολύ καλό προαίσθημα. Μπορούμε να χτίσουμε καλές συνεργασίες."

Μένει να δούμε αν τα όσα είπε ο Luca Marini θα γίνουν πράξη, αρχής γενομένης από το δεύτερο τεστ ομάδων και αναβατών που θα πραγματοποιηθεί στη Sepang της Μαλαισίας στις 6-8 Φεβρουαρίου.

SK Motorium

Ετικέτες

MotoGP: Ο Nicolo Bulega στη VR46 για το 2027 – Teammate του Fermin Aldeguer

Ο Ιταλός έκανε το μεγάλο βήμα από τα Superbikes
Bulega
Από τον

Παύλο Καρατζά

9/9/2026

Η Pertamina Enduro VR46 Racing Team ανακοίνωσε την άφιξη του Nicolò Bulega από το 2027, συμπληρώνοντας τη σύνθεσή της για τη νέα εποχή του MotoGP. Ο Ιταλός, ο οποίος αυτή τη στιγμή διανύει μια σεζόν που σπάει ρεκόρ στο WorldSBK, θα κάνει το ντεμπούτο του στο MotoGP οδηγώντας μια Ducati Desmosedici GP δίπλα στον Fermín Aldeguer.

Ο Bulega έχει ήδη πραγματοποιήσει το wild card ντεμπούτο του στη κορυφαία κατηγορία στο MotoGP, όμως από την επόμενη σεζόν θα έχει τη θέση μόνιμου αναβάτη. Ο Ιταλός έχει εμπειρία και από τις μικρότερες κατηγορίες, αφού έχει συμμετάσχει τόσο στη Moto3, όσο και στη Moto2.

Το 2002 έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport και την επόμενη σεζόν πήρε τον τίτλο, κάτι που του έδωσε το εισιτήριο για τα Superbikes, εκεί που τερμάτισε πέρυσι και πρόπερσι στη 2η θέση, πίσω από τον Toprak Razgatlioglu, ενώ φέτος είναι απόλυτος κυρίαρχος με 26 νίκες σε 27 αγώνες και σύντομα θα ανακηρυχθεί και μαθηματικά Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Nicolò Bulega: “Η είσοδός μου στο MotoGP είναι ένα όνειρο, γιατί θα κάνω το ντεμπούτο μου με την Pertamina Enduro VR46 Racing Team. Επέλεξα αυτήν την ομάδα επειδή πάντα είχα στενούς δεσμούς μαζί της: ήμουν στην VR46 Riders Academy όταν ήμουν παιδί, οπότε γνωρίζω πολύ καλά όλους. Έτσι, το να κάνω αυτό το βήμα με ανθρώπους που γνωρίζω είναι ευκολότερο από ανθρώπινη άποψη. Επιπλέον, είναι όλοι εξαιρετικοί επαγγελματίες. Όταν άρχισα να αγωνίζομαι, είχα το όνειρο να φτάσω στο MotoGP. Στη συνέχεια, για πολλούς λόγους, η καριέρα μου πήρε διαφορετική τροχιά: μεταπήδησα στο WSBK, όπου επικεντρώθηκα στο να χτίσω μια επιτυχημένη καριέρα. Όμως, αυτά τα χρόνια ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες μου, οπότε σκεφτήκαμε να κάνουμε αυτό το βήμα προς την κορυφαία κατηγορία. Είμαι χαρούμενος που πέτυχα αυτόν τον στόχο, ακόμα κι αν μου πήρε λίγο περισσότερο χρόνο και ακολούθησα μια διαφορετική πορεία σε σύγκριση με τη συνήθη. Σίγουρα, είναι καταπληκτικό και νιώθω πολύ περήφανος. Τώρα, δεν θέλω να θέσω συγκεκριμένους στόχους, θέλω να προσπαθήσω να τα πάω καλά, να το πάρω αγώνα-αγώνα, ειδικά στην αρχή, και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη την ομάδα VR46 Racing Team, τη Ducati Corse και την Aruba που το έκαναν αυτό δυνατό.”

Alessio Salucci, Διευθυντής Ομάδας: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Nicolò στην Pertamina Enduro VR46 Racing Team. Τον γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια, ξεκίνησε την καριέρα του μαζί μας και πετύχαμε σπουδαία αποτελέσματα μαζί. Με την πάροδο των χρόνων τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα έχουν εξελιχθεί πολύ και τώρα βρισκόμαστε εδώ για να κάνουμε σπουδαία πράγματα μαζί. Γνωρίζουμε ότι είναι ένας πολύ ταλαντούχος αναβάτης από μικρή ηλικία και το έχει αποδείξει τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα, κυριαρχώντας στο WSBK. Πιστεύω ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει αυτό το νέο ταξίδι με ωριμότητα και συνείδηση. Είμαστε πολύ περήφανοι που τον έχουμε στην ομάδα μας και θα του προσφέρουμε τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη για να τον βοηθήσουμε να επιτύχει όλους τους στόχους μας από κοινού.

Gigi Dall’Igna, Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανανεώνουμε τη συμφωνία μας με τον Nicolò και που τον καλωσορίζουμε στο πρόγραμμα της Ducati στο MotoGP από την επόμενη σεζόν. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, απέδειξε ότι είναι ένας πολύ ταλαντούχος αναβάτης, ικανός να εξελίσσεται σταθερά, να αξιοποιεί στο έπακρο τις μοτοσυκλέτες μας και να φτάνει σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας. Η πορεία του επιβεβαιώνει ότι είναι ένας αναβάτης με ένα σταθερό και επιτυχημένο παρόν, αλλά ταυτόχρονα και με ένα πολύ ελπιδοφόρο μέλλον. Πιστεύουμε ότι έφτασε η κατάλληλη στιγμή για να αναλάβει αυτή τη νέα πρόκληση. Η ομάδα Pertamina Enduro VR46 Racing Team αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για να τον υποστηρίξει κατά τη διάρκεια της προσαρμογής του στο MotoGP και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα διαθέτει όλα τα εργαλεία που χρειάζεται για να εκφράσει το δυναμικό του στο μέγιστο. Η νέα πρόκληση θα πρέπει να περιμένει: προς το παρόν, το επίκεντρο παραμένει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK. Ο Nicolò διανύει μια εξαιρετική σεζόν και τώρα είναι η ώρα να επικεντρωθούμε αποκλειστικά σε έναν μόνο στόχο: να αγωνιστούμε μαζί για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα Aruba.it Racing – Ducati για όλη τη δουλειά που έκαναν μαζί με τον Nicolò κατά τη διάρκεια αυτών των σεζόν. Ήταν οι πρώτοι που πίστεψαν σε αυτόν και η πορεία ανάπτυξης που τον οδήγησε να είναι έτοιμος για το MotoGP είναι αποτέλεσμα μιας κοινής δέσμευσης, της σκληρής δουλειάς της ομάδας και της αποφασιστικότητας που ο Nicolò κατάφερε να δείξει χρόνο με το χρόνο.”