Ο Luca Marini για την Honda – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]

Να κερδίσει τους αναβάτες οι οποίοι τρέχουν με μοτοσυκλέτα της Honda ο πρώτος στόχος του Marini
motomag Ο Luca Marini για την Honda  – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/1/2024

Άλλος ένας αναβάτης ο οποίος δεν μπορούσε να αναφερθεί για τη νέα του μοτοσυκλέτα λόγω συμβολαίου ήταν και ο Luca Marini, με τον Ιταλό μετά την λύση του συμβολαίου από την ομάδα του Rossi να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις για το πως κύλησε το τεστ στη Valencia καθώς και για τους στόχους που έχουν βάλει με την Repsol Honda.

Ο Marini ο οποίος πήρε την θέση του Marquez στην Repsol Honda, στο τεστ της Valencia σημείωσε τον δέκατο χρόνο με την RC213V, με τον Ιταλό να περνά πολύ χρόνο με τους μηχανικούς της ιαπωνικής εταιρείας καθώς η μετάβαση από την μοτοσυκλέτα της Ducati σε αυτήν της Honda έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Ο Marini πλέον ως αναβάτης της Repsol Honda και απαλλαγμένος από τους όρους του προηγούμενου συμβολαίου του πραγματοποίησε τις πρώτες του δηλώσεις: “Αυτό είναι κάτι απίστευτο σαν να ήταν μοίρα, δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί φορούσα αυτή τη δερμάτινη φόρμα της Repsol Honda (αναφερόμενος στις φωτογραφίες όπου ο ίδιος σε μικρή ηλικία ενώ οδηγεί pocket bike φορά αγωνιστική φόρμα της Repsol Honda), αλλά θυμάμαι ακόμα ότι ήμουν πολύ χαρούμενος που φορούσα αυτά τα χρώματα καθώς τα συγκεκριμένα ήταν ευρέως γνωστά στο MotoGP. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τα φοράω ξανά στους αγώνες.”

Ο Luca Marini για την Honda  – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]

“Η αλήθεια είναι ότι στα δεκατέσσερα μου είπα ότι θα γίνω επαγγελματίας αναβάτης, δοκίμασα και άλλα πράγματα αλλά αυτό ήταν που μου έδινε περισσότερες συγκινήσεις. Για να φτάσω στο MotoGP ξεκίνησα με τα pocket bikes, στη συνέχεια με το Honda NSF 100cc, ενώ αγωνίστηκα στην ευρωπαϊκή Moto3. Επειδή ψήλωσα αρκετά έπρεπε να ανέβω σε μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα και κάπως έτσι πήγα στη Moto2 και στη συνέχεια βήμα βήμα έφτασα στην  μεγάλη κατηγορία. Ήταν ένα σοκ όταν ο Marquez ανακοίνωσε πως πάει στην Gresini, ενώ εγώ με τη σειρά μου υπέγραψα για δύο χρόνια με την Honda. Η ομάδα μου, ο μάνατζερ μου αλλά και εγώ, προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να προσεγγίσουμε αυτό το νέο πρότζεκτ. Θέλουμε να βελτιώσουμε την μοτοσυκλέτα και να επιστρέψουμε στην κορυφή και να κερδίσουμε αγώνες και τίτλους. Αυτός είναι ο στόχος μας και είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξουν πολύ καλές στιγμές. Υπέγραψα στην Honda γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία. Οι αριθμοί και τα στατιστικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή τώρα, αλλά πιστεύω ότι έχουμε τη δύναμη να επιστρέψουμε πολύ σύντομα. Θα προσπαθήσω να βάλω όλη μου την ενέργεια σε αυτό το έργο και είμαι πεπεισμένος ότι αν βρούμε τη σωστή κατεύθυνση, θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή.”

Ο Luca Marini για την Honda  – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]

"Θέλω να είμαι ανοιχτόμυαλος. Πρέπει να κατανοήσουμε την ταχύτητα και τις δυνατότητές μας και να βρούμε την ισορροπία μας. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να νικήσουμε τους άμεσους αντιπάλους μας, τους αναβάτες που αγωνίζονται με την ίδια μοτοσυκλέτα. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος από την πλευρά μου. Αλλά θέλω επίσης να κοιτάξω μπροστά και να προσπαθήσω να πάρω ένα βάθρο ή μια νίκη με αυτή τη μοτοσυκλέτα. Ξέρω ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Η πρώτη επαφή με την ομάδα ήταν υπέροχη αλλά πέρασε πολύ γρήγορα. Θα έχουμε ακόμα πολύ χρόνο για να μιλήσουμε με όλα τα μέλη της ομάδας. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί και είναι απλά ένα όνειρο να δουλεύεις μαζί τους αλλά και με τους Ιάπωνες. Έχω ένα πολύ καλό προαίσθημα. Μπορούμε να χτίσουμε καλές συνεργασίες."

Μένει να δούμε αν τα όσα είπε ο Luca Marini θα γίνουν πράξη, αρχής γενομένης από το δεύτερο τεστ ομάδων και αναβατών που θα πραγματοποιηθεί στη Sepang της Μαλαισίας στις 6-8 Φεβρουαρίου.

SK Motorium

Ετικέτες

MotoGP Ιαπωνία, Race - Άνετη νίκη M.Marquez με J. Martin και  Μ. Bezzecchi πίσω του

Στους δύο βαθμούς η διαφορά μεταξύ Marquez και Martin
Marc Marquez Motegi winner 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/10/2026

O M. Marquez επιβεβαίωσε και στον κυρίως αγώνα την ανωτερότητά του και μέσα στην πίστα της Honda κέρδισε και τον κυρίως αγώνα παίρνοντας πολύτιμου βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος που μπαίνει σιγά-σιγά στην τελική του ευθεία.

Τα κόκκινα φώτα έσβησαν και στην εκκίνηση ο Jorge MArtin τα κατάφερε καλύτερα από ότι χθες και έστριψε πρώτος με τους M.Marquez και M.Bezzecchi πίσω του και τον Alex Marquez στην 4η θέση έχοντας πίσω του τον Pedro Acosta αλλά και ποινή δύο long laps λόγω του χθεσινού εμβολισμού του Di Giannantonio που έστειλε στην αμμοπαγίδα τους δυο τους αλλά και τον Pedro Acosta. Ο Acosta δεν έμεινε πολύ εκεί αφού τόσο ο Enea Bastianini όσο και ο Raul Fernandez τον πέρασαν στον δεύτερο γύρο, κάτι που έκανε και ο Ai Ogura, Την δεκάδα έκλειναν στην αρχή του αγώνα οι Diogo Morerira και ο Pecco Bagnaia.

Στον 7ο γύρο ο A. Marquez έκτέλεσε και τον δεύτερο μακρύ γύρο για να πέσει στην 9η θέση, ενώ μπροστά δεν υπήρχε αλλαγή μεταξύ των πέντε πρώτων με τον Martin να ηγείται και τον M.Marquez να καραδοκεί. Με το  Bezzecchi τρίτο να αδυνατεί να κολλήσει στους δύο πρώτους ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής άρχισε εμφανώς να παίρνει τα μέτρα του αναβάτη της Aprilia στον 9ο γύρο που είδαμε τον Diogo Moreira να πέφτει δυστυχώς και να εγκαταλείπει τον αγώνα και επόμενο καλύτερο Honda μέσα στην έδρα της εκείνο του Luca Marini στη 11η θέση.

Ο M.Marquez έκανε τελικά την κίνησή του στον 11ο γύρο με τον Martin να το δέχεται σχεδόν αδιαμαρτύρητα σε εκείνο το σημείο και έπειτα έχτισε μια μικρή διαφορά ασφαλείας που μεγάλωνε γύρο με το γύρο για να φτάσεις στα εννέα (9) δέκατα του δευτερολέπτου στον 16ο γύρο. 

Ενδιαφέρον σε εκίνο το σημείο του αγώνα είχε η μάχη του Pedro Acosta με τον Ai Ogura με τον Ισπανό να είναι πιο γρήγρος και να τον περνά στον 16ο γύρο για την 6η θέση, πίσω από τον 5ο Raul Fernandez.

Πολύ γρήγορος ο Enea Bastianini που έδειξε να έχει τον ρυθμό να πλησιάσει τον Bezzecchi κάτι που προσπάθησε να κάνει στον 20ο γύρο, όταν Alex Marquez και Jack Miller έπεσαν (o Αυστραλός συνέχισε), όπως και ο Zarco.

Η κοκορομαχία μεταξύ Pedro Acosta και Raul Fernandez  γύρισε τελικά μπούμερανγκ για τον αναβάτη της KTM, ο οποίος, ενώ πέρασε τον συμπατριώτη του αρχικά δέχτηκε όχι μόνο άμεση απάντηση αλλά είδε και τον Ogura να το εκμεταλλεύεται παίρνοντας πίσω το αίμα του.

Στον 21ο γύρο ο Bastianini γύριζε εντυπωσιακά πιο γρήγορα από όλους κάνοντας και ρεκόρ χρόνου σε διάρκεια αγώνα, ενώ μπροστά η διαφορά του Marquez ήταν το ένα δευτερόλεπτο από τον Martin. Η επίδοση του Bastianini τον έφερε σε απόσταση βολής απο τον Bezzecchi στον τελευταίο γύρο, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να του δώσει μια θέση στο βάθρο αν και τα έδωσε όλα.

Ο αγώνας τελείωσε χωρίς εκπλήξεις με τον M.Marquez να παίρνει μια μεγάλη και άνετη νίκη με τον Jorge Martin στην δεύτερη θέση και τον Bezzechi τρίτο, μια πολύ σημαντική νίκη για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, για την εξέλιξη του πρωταθλήματος με δεδομένο ότι η επόμενη πίστα, στη θεωρία τουλάχιστον, βολεύει περισσότερο τις Aprilia.

Τέταρτος ο εξαιρετικό Bastianini, ο οποίος δεν απειλήθηκε από τον 5ο Raul Fernandez με 6ο τον Ai Ogura και τον Pedro Acosta πίσω του. Ο Bagnaia τα πήγε σαφώς καλύτερα σε σχέση με χθες για την 8η θέση με τον Fermin Aldeguer 9o και τον Luca Marini να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Στα περίεργα η απόδοση των αναβατών της VR46 που μάλλον αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα με τον F. Morbidelli να τερματίζει 15ος και ον F. Di Giannantonio 18ο.

Με 333 βαθμούς ο Martin προηγείται για μόλις δύο βσθμούς του Marquez με την κορυφή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος να έχει μια άγρια ομορφιά και φυσικά πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με τον περσινό περίπατο του M. Marquez.

ΘΕΣΗ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΧΡΟΝΟΣ Διαφορά (δλ.)
1. Marc MARQUEZ Ducati Lenovo Team 41:31,467  
2. Jorge MARTIN Aprilia Racing 41:32,830 1,363
3. Marco BEZZECCHI Aprilia Racing 41:33,719 2,252
4. Enea BASTIANINI Red Bull KTM Tech3 41:33,797 2,330
5. Raul FERNANDEZ SuperFile Trackhouse MotoGP Team 41:46,282 14,815
6. Ai OGURA SuperFile Trackhouse MotoGP Team 41:46,677 15,210
7. Pedro ACOSTA Red Bull KTM Factory Racing 41:48,395 16,928
8. Francesco BAGNAIA Ducati Lenovo Team 41:51,800 20,333
9. Fermin ALDEGUER BK8 Gresini Racing MotoGP 41:55,012 23,545
10. Luca MARINI Honda HRC Castrol 41:57,144 25,677
11. Brad BINDER Red Bull KTM Factory Racing 41:57,320 25,853
12. Fabio QUARTARARO Monster Energy Yamaha MotoGP Team 42:02,334 30,867
13. Somkiat CHANTRA Honda HRC Castrol 42:02,800 31,333
14. Maverick VIÑALES Red Bull KTM Tech3 42:05,462 33,995
15. Franco MORBIDELLI Pertamina Enduro VR46 Racing Team 42:06,057 34,590
16. Alex RINS Monster Energy Yamaha MotoGP Team 42:10,695 39,228
17. Toprak RAZGATLIOGLU Prima Pramac Yamaha MotoGP 42:11,029 39,562
18. Fabio DI GIANNANTONIO Pertamina Enduro VR46 Racing Team 42:22,283 50,816
19. Jack MILLER Prima Pramac Yamaha MotoGP 42:42,594 111,127
         
  Εγκατέλειψαν      
  Johann ZARCO Castrol Honda LCR   2ος γύρος
  Alex MARQUEZ BK8 Gresini Racing MotoGP   6ος γύρος
  Diogo MOREIRA Pro Honda LCR   16ος γύρος