Ο Luca Marini για την Honda – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]

Να κερδίσει τους αναβάτες οι οποίοι τρέχουν με μοτοσυκλέτα της Honda ο πρώτος στόχος του Marini
motomag Ο Luca Marini για την Honda  – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/1/2024

Άλλος ένας αναβάτης ο οποίος δεν μπορούσε να αναφερθεί για τη νέα του μοτοσυκλέτα λόγω συμβολαίου ήταν και ο Luca Marini, με τον Ιταλό μετά την λύση του συμβολαίου από την ομάδα του Rossi να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις για το πως κύλησε το τεστ στη Valencia καθώς και για τους στόχους που έχουν βάλει με την Repsol Honda.

Ο Marini ο οποίος πήρε την θέση του Marquez στην Repsol Honda, στο τεστ της Valencia σημείωσε τον δέκατο χρόνο με την RC213V, με τον Ιταλό να περνά πολύ χρόνο με τους μηχανικούς της ιαπωνικής εταιρείας καθώς η μετάβαση από την μοτοσυκλέτα της Ducati σε αυτήν της Honda έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Ο Marini πλέον ως αναβάτης της Repsol Honda και απαλλαγμένος από τους όρους του προηγούμενου συμβολαίου του πραγματοποίησε τις πρώτες του δηλώσεις: “Αυτό είναι κάτι απίστευτο σαν να ήταν μοίρα, δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί φορούσα αυτή τη δερμάτινη φόρμα της Repsol Honda (αναφερόμενος στις φωτογραφίες όπου ο ίδιος σε μικρή ηλικία ενώ οδηγεί pocket bike φορά αγωνιστική φόρμα της Repsol Honda), αλλά θυμάμαι ακόμα ότι ήμουν πολύ χαρούμενος που φορούσα αυτά τα χρώματα καθώς τα συγκεκριμένα ήταν ευρέως γνωστά στο MotoGP. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τα φοράω ξανά στους αγώνες.”

Ο Luca Marini για την Honda  – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]

“Η αλήθεια είναι ότι στα δεκατέσσερα μου είπα ότι θα γίνω επαγγελματίας αναβάτης, δοκίμασα και άλλα πράγματα αλλά αυτό ήταν που μου έδινε περισσότερες συγκινήσεις. Για να φτάσω στο MotoGP ξεκίνησα με τα pocket bikes, στη συνέχεια με το Honda NSF 100cc, ενώ αγωνίστηκα στην ευρωπαϊκή Moto3. Επειδή ψήλωσα αρκετά έπρεπε να ανέβω σε μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα και κάπως έτσι πήγα στη Moto2 και στη συνέχεια βήμα βήμα έφτασα στην  μεγάλη κατηγορία. Ήταν ένα σοκ όταν ο Marquez ανακοίνωσε πως πάει στην Gresini, ενώ εγώ με τη σειρά μου υπέγραψα για δύο χρόνια με την Honda. Η ομάδα μου, ο μάνατζερ μου αλλά και εγώ, προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να προσεγγίσουμε αυτό το νέο πρότζεκτ. Θέλουμε να βελτιώσουμε την μοτοσυκλέτα και να επιστρέψουμε στην κορυφή και να κερδίσουμε αγώνες και τίτλους. Αυτός είναι ο στόχος μας και είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξουν πολύ καλές στιγμές. Υπέγραψα στην Honda γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία. Οι αριθμοί και τα στατιστικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή τώρα, αλλά πιστεύω ότι έχουμε τη δύναμη να επιστρέψουμε πολύ σύντομα. Θα προσπαθήσω να βάλω όλη μου την ενέργεια σε αυτό το έργο και είμαι πεπεισμένος ότι αν βρούμε τη σωστή κατεύθυνση, θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή.”

Ο Luca Marini για την Honda  – “Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα” [VIDEO]

"Θέλω να είμαι ανοιχτόμυαλος. Πρέπει να κατανοήσουμε την ταχύτητα και τις δυνατότητές μας και να βρούμε την ισορροπία μας. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να νικήσουμε τους άμεσους αντιπάλους μας, τους αναβάτες που αγωνίζονται με την ίδια μοτοσυκλέτα. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος από την πλευρά μου. Αλλά θέλω επίσης να κοιτάξω μπροστά και να προσπαθήσω να πάρω ένα βάθρο ή μια νίκη με αυτή τη μοτοσυκλέτα. Ξέρω ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Η πρώτη επαφή με την ομάδα ήταν υπέροχη αλλά πέρασε πολύ γρήγορα. Θα έχουμε ακόμα πολύ χρόνο για να μιλήσουμε με όλα τα μέλη της ομάδας. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί και είναι απλά ένα όνειρο να δουλεύεις μαζί τους αλλά και με τους Ιάπωνες. Έχω ένα πολύ καλό προαίσθημα. Μπορούμε να χτίσουμε καλές συνεργασίες."

Μένει να δούμε αν τα όσα είπε ο Luca Marini θα γίνουν πράξη, αρχής γενομένης από το δεύτερο τεστ ομάδων και αναβατών που θα πραγματοποιηθεί στη Sepang της Μαλαισίας στις 6-8 Φεβρουαρίου.

SK Motorium

Ετικέτες

Το MotoGP ψάχνει επιστροφή στην Ινδία μέσω εταιρείας του Karel Abraham

Η εταιρεία που σύστησε ο Τσέχος βετεράνος αναβάτης, Karel Abraham, έχει αναλάβει να επαναφέρει την Ινδία στον χάρτη του MotoGP.
india motogp buddh
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

24/2/2026

Πολύ πριν μάθουμε καν το όνομα Liberty Media, η Dorna Sports είχε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ινδική εταιρεία Fairstreet Sports για τη διοργάνωση αγώνα MotoGP στην Ινδία. Η αρχική συμφωνία κάλυπτε μια περίοδο επτά ετών, στην οποία το κορυφαίο πρωτάθλημα ταχύτητας το πλανήτη θα προσέθετε στο καλεντάρι του την πίστα Buddh International Circuit.

H ιστορία έγραψε πως ινδικό Grand Prix έγινε μόνο μια φορά το 2023 - με νικητή τον Marco Bezzecchi που τότε ήταν ακόμη αναβάτης της ομάδας VR46 - και έκτοτε το πρωτάθλημα δεν ξαναπήγε στη χώρα. Ακόμη και φέτος, μέχρι να ανακοινωθεί το τελικό πρόγραμμα του 2026 η Ινδία φερόταν ξανά ως υποψήφια για αγώνα MotoGP, αν και στο τέλος αυτό δεν συνέβη.

Όπως μάθαμε στην πορεία, η αιτία εντοπιζόταν σε οικονομικά ζητήματα και κυρίως σε οφειλές της Fairstreet Sports προς τη Dorna – που από φέτος έχει μετονομαστεί σε MotoGP Sports Entertainment Group. Έκτοτε έχει υπογραφεί ένα νέο τριετές μνημόνιο συνεργασίας απευθείας με την τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Uttar Pradesh, παρακάμπτοντας τη Fairstreet, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια αναζητήθηκε νέος διοργανωτής για τον αγώνα, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Κάπου εδώ έρχεται η AVW Global, εταιρεία ιδιοκτησίας του Karel Abraham, πρώην αναβάτη MotoGP και γιου του ιδιοκτήτη της πίστας του Brno της Τσεχίας. Η AVW μπήκε στο προσκήνιο ως διοργανώτρια αγώνων και ήδη συνεργάζεται με την Two Wheels Motor Racing, εταιρεία που κατέχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος Asia Road Racing Championship (ARRC).

Αυτή η σύμπραξη έχει προκριθεί ως λύση για να επιστρέψει το Grand Prix της Ινδίας στην πίστα Buddh International Circuit και να ικανοποιήσει την πάγια θέληση της Liberty Media για επέκταση στη μεγαλύτερη αγορά δικύκλων του πλανήτη.

Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας συζητιέται ο αγώνας MotoGP, καθώς και η διοργάνωση αγώνα του ασιατικού πρωταθλήματος ταχύτητας ARRC, ενώ πίσω απ’ όλα βρίσκεται μια ακόμη προσπάθεια που αφορά στη Formula 1.

Η στρατηγική της Liberty Media εστιάζει στον Ινδό δισεκατομμυριούχο Karan Adani, ο όμιλος του οποίου (Adani Ports & SEZ Ltd) προσπαθεί, όχι απλώς να φέρει ξανά τη F1 στην Ινδία, αλλά να εξαγοράσει την πίστα Buddh από την τωρινή της ιδιοκτήτρια Jaiprakash Associates Ltd που φέρεται να έχει σοβαρά προβλήματα χρεών.

Σε αυτό το σενάριο λοιπόν, η Liberty Media βλέπει μια μαζική επιστροφή στα αγωνιστικά δρώμενα της Ινδίας με F1, MotoGP και ARRC σε σταθερή βάση. Από κει και πέρα, το χρονικό πλαίσιο παραμένει ασαφές καθώς ως αυτή τη στιγμή τίποτε δεν είναι οριστικό και σε πρώτη φάση κρατάμε τη δήλωση του Abraham πως θέλει την Ινδία στο πρόγραμμα του MotoGP “το ταχύτερο δυνατό”, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι νωρίτερα από το 2027.