Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Ο Rossi στην Mercedes F1 φτιάχνει το κάθισμά του!

Ετοιμάζεται για τη Valencia

Από την ώρα που έπεσε η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος MotoGP, ο Γιατρός δεν έχει σταματήσει να κεντρίζει την προσοχή του κοινού με τις εξωαγωνιστικές του δραστηριότητες. Την περασμένη βδομάδα διοργάνωσε το 100km dei Campioni στο Ράντσο του για να κατευνάσει την ακόρεστη δίψα του για ταχύτητα. Μια πηγαία ανάγκη που φτάνει σε κορεσμό για πολύ λίγο και για να τη διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα, έχει γεμίσει το πρόγραμμά του με διάφορες δραστηριότητες μέχρι την αρχή της νέας σεζόν όπως τη συμμετοχή του στο Dakar του 2020 με την Toyota, αλλά και την κόντρα του με τον έξι φορές πρωταθλητή της F1, Lewis Hamilton.

Οι δύο πολυπρωταθλητές, ανακοίνωσαν στα μέσα του Νοεμβρίου πως θα βρεθούν στην πίστα της Valencia στις 9 Δεκεμβρίου για να οδηγήσουν ο ένας το όχημα του άλλου. Συγκεκριμένα, όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί της F1, το αυτοκίνητο που θα οδηγήσει ο Rossi θα είναι δύο ετών παλαιότερο, ενώ ο Hamilton θα έχει στη διάθεσή του είτε την εργοστασιακή Μ1 του 2019 είτε μια της δορυφορικής ομάδας της Petronas.

Οι μέρες πλησιάζουν και ο Rossi πήγε στα κεντρικά της Mercedes για να ρυθμίσει την εργονομία του καθίσματός του για την επερχόμενη κόντρα. Απ’ τη διαδικασία δεν έλειψαν και οι φωτογραφίες με τον Γιατρό επί τω έργω, ενώ ο ίδιος δηλώνει εξαιρετικά ενθουσιασμένος και πιστεύει πως θα το διασκεδάσουν στο έπακρο στην Valencia, παρέα με τον πρωταθλητή της F1. Από την άλλη, ο Lewis Hamilton φρόντισε να απαντήσει στις αναρτήσεις των social media του Rossi με μια δική του, λέγοντας πως ανυπομονεί να βρεθεί πάνω στη σέλα της Μ1. Ας ελπίσουμε βέβαια ο καιρός να τους χαρίσει τις καλύτερες συνθήκες για ένα ξεχωριστό track day στη Valencia.