Οι αδερφοί Marquez έτοιμοι για το virtual MotoGP!

Ξεκινά η εικονική δράση!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

27/3/2020

Όπως είχαμε αναφέρει και εδώ, αυτή την Κυριακή, 29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος εικονικός αγώνας των MotoGP, με τους αναβάτες να παίζουν την περσινή έκδοση του παιχνιδιού,  MotoGP 2019. Με αυτό τον τρόπο, τόσο η Dorna όσο και οι αναβάτες, μας υπενθυμίζουν πως αυτές τις δύσκολες μέρες, που πρέπει να μείνουμε σπίτι, τα videogames είναι μία απ’ τις εναλλακτικές για να ξεχαστούμε. Ωστόσο, γι' αυτούς που δεν τους αρέσουν τα βιντεοπαιχνίδια, η διοργάνωση των MotoGP έχει ήδη τη λύση, προσφέροντας δωρεάν ένα VideoPass που επιτρέπει σε όλους τους συνδρομητές να παρακολουθήσουν δωρεάν όχι μόνο τον εικονικό αγώνα αλλά και αρκετό υλικό απ’ την ιστοσελίδα των MotoGP.

Η προβολή του αγώνα, θα ξεκινήσει στις 15:00 κεντρική ώρα Ευρώπης και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε επίσης μέσω YouTube. Την Κυριακή, όπως είχαμε πει θα πραγματοποιηθούν πρώτα οι κατατακτήριες δοκιμές, για να καθοριστούν οι θέσεις εκκίνησης. Βέβαια, ποιος υπόσχεται ότι οι αναβάτες δεν “γράφουν” ήδη αμέτρητους γύρους στο Mugello, αυτή τη στιγμή που βρίσκονται σπίτι;

Τα αδέρφια Marquez έχουν πάρει πολύ ζεστά το θέμα, αφού εκτός του ότι θέλουν να κερδίσουν τον -'εστω και εικονικό- αγώνα (μη ξεχνάτε πως η αποφασιστικότητα και η προσήλωση σε ένα στόχο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των αναβατών), πιστεύουν ότι μέσα απ’ την προβολή του event ο κόσμος θα καταφέρει να ξεφύγει λιγάκι απ’ την κατάσταση.

Ο περσινός πρωταθλητής, Marc Marquez ανέφερε: “Αυτή στιγμή όλοι μας βιώνουμε μια πολύ άσχημη κατάσταση και αισθάνομαι πολύ όμορφα που θα προσφέρουμε στους φιλάθλους μπόλικη δράση, έστω και εικονική. Εξάλλου, όλο αυτό γίνεται για τους φιλάθλους που πραγματικά αγαπούν τα MotoGP και το κάνουμε για να τους προσφέρουμε κάτι ώστε να ξεχαστούν αυτή τη δύσκολη περίοδο. Βέβαια αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη συμβολή των υπόλοιπων αναβατών και της διοργάνωσης που το σχεδίασε. Βρίσκομαι και εγώ κλεισμένος στο σπίτι, όμως προπονούμαι όσο περισσότερο γίνεται και προσέχω την υγεία μου. Ο Alex και εγώ, περνάμε πολύ ωραία παίζοντας MotoGP, όμως τώρα ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε. Δεν έχει σημασία πού αγωνιζόμαστε, όλοι θέλουν να κερδίσουν! Με τον αγώνα να έχει διάρκεια μόλις έξι γύρους, ελπίζω να κάνουμε μια πολύ καλή εκκίνηση και να πιέσουμε εξ αρχής. Ανυπομονώ να αρχίσουμε!”

Απ’ την άλλη, ο Alex Marquez, όντας ο μικρότερος αδερφός και συνεπώς πιο νέος, έχει επενδύσει περισσότερο χρόνο στο videogame και δεν θεωρεί τον εαυτό του rookie, όπως είναι φέτος στο πραγματικό πρωτάθλημα. Σε δηλώσεις του σχετικά με το ρόλο των αναβατών απέναντι στον κόσμο είπε: “Είναι ευθύνη μας να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να μείνει στο σπίτι και να ακολουθήσει τις οδηγίες του κράτους για την ασφάλειά του. Απ’ τη στιγμή που φίλαθλοι δεν μπορούν να έρθουν στην πίστα και να δουν από κοντά τους αγώνες, θα φέρουμε τους αγώνες σε αυτούς. Όπως και ο αδερφός μου, έτσι και εγώ δεν βγαίνω απ’ το σπίτι και έχω προσαρμόσει τον πρόγραμμα της προπόνησης και τον τρόπο ζωής μου αναλόγως, ώστε να μην κινδυνεύσω. Περίμενα ότι το ντεμπούτο μου στη μεγάλη κατηγορία ότι θα ήταν διαφορετικό, αλλά όπως και να ‘χει ανυπομονώ για την ώρα του αγώνα. Παίζω το videogame εδώ και αρκετό καιρό με τους φίλους, οπότε δεν πιστεύω ότι είμαι rookie, ωστόσο δεν γνωρίζω πόσο καλοί είναι οι υπόλοιποι. Θα δούμε πως θα πάει, το Mugello είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πίστα, καθώς σου η χάραξή της σου επιτρέπει να οδηγείς πολύ γρήγορα. Μάλιστα, η Κ1 είναι απ’ τα σημεία που μπορείς να επιτεθείς στον μπροστινό σου! Ελπίζω οι φίλαθλοι να διασκεδάσουν όσο κι εμείς.”

Ετικέτες

MotoGP: KTM - Δοκιμές της πρωτότυπης των 850 κυβικών στη Jerez [VIDEO]

Για πρώτη φορά η μοτοσυκλέτα των Αυστριακών σε πίστα με τους Paul Espargaro και Dani Pedrosa
KTM 850 Jerez
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/12/2025

Η Red Bull KTM ολοκλήρωσε τα πρώτα χιλιόμετρα δοκιμών με τον νέο κινητήρα 850 κυβικών για την νέα εποχής του MotoGP, με τους Dani Pedrosa και Paul Espargaro ως δοκιμαστές

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα εποχή στην μεγάλη κατηγορία των αγώνων έχει αρχίσει. Η KTM έκανε το αποφασιστικό πρώτο βήμα προς τους κανονισμούς του 2027, δοκιμάζοντας στην πίστα της Jerez τον νέο κινητήρα 850 κυβικών των MotoGP.

Με τους κανονισμούς του 2027 να φέρνουν μεγάλες αλλαγές, κατάργηση συσκευών εκκίνησης, περιορισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα και, πάνω απ’ όλα, μείωση κυβισμού στα 850 κυβικά εκατοστά, με τους κατασκευαστές ήδη να προετοιμάζονται για τη μετάβαση. Παράλληλα, η ιταλική Pirelli θα γίνει ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στην κατηγορία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η KTM φαίνεται να παίρνει προβάδισμα. Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, στη Jerez της νότιας Ισπανίας, οι δοκιμαστές Paul Espargaro και Dani Pedrosa έγραψαν τα πρώτα χιλιόμετρα με τον νέο κινητήρα 850cc. Ο κινητήρας είχε ήδη δοκιμαστεί στις εγκαταστάσεις του Matighofen, αυτή ήταν όμως η πρώτη του εμφάνιση σε πίστα.

Η μοτοσυκλέτα δοκιμών, βασισμένη στην RC16, έφερε μαύρο fairing και φτερά τόσο μπροστά όσο και πίσω, ενώ ηχητικά ξεχώριζε σημαντικά από τις σημερινές 1000cc μοτοσυκλέτες, ένας πιο κοφτός, διαφορετικός τόνος που πρόδιδε την αλλαγή.

Προς το παρόν δεν έχουν αποκαλυφθεί τεχνικές λεπτομέρειες για τις μοτοσυκλέτες των Paul Espargaro και Dani Pedrosa, όμως είναι σαφές πως η ανάπτυξη έχει μπει σε πλήρεις ρυθμούς. Ο επικεφαλής της KTM Racing, Pit Beirer, είχε ήδη δηλώσει ότι η εταιρεία δουλεύει εντατικά πάνω στη μοτοσυκλέτα της νέας εποχής.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που η KTM έγραφε ιστορία με το πρώτο 850άρι της, ο Pedro Acosta συμμετείχε σε ιδιωτική προπόνηση με supersport 600 κυβικών δείχνoντας ότι η προετοιμασία για το μέλλον συνεχίζεται σε πολλά επίπεδα.