Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Παρατείνεται η αναμονή για τον Iannone!

Σε λίγες μέρες η οριστική απόφαση

Την ώρα που οι υπόλοιποι αναβάτες πραγματοποιούσαν τις δοκιμές τους στη πίστα της Sepang από την Κυριακή, ο Iannone βρισκόταν στο Πειθαρχικό Δικαστήριο της Ελβετίας και έδινε μάχη για να αποδείξει την αθωότητά του. Να θυμίσουμε πως όλα ξεκίνησαν στον περσινό αγώνα της Sepang όταν στο δείγμα του Ιταλού αναβάτη ανιχνεύτηκαν  ίχνη ντροστανολόνης, μιας ουσίας -απαγορευμένη απ’ τη WADA (το πιστοποιημένο βιοχημικό εργαστήριο στην Kreischa b. Dresden, στη Γερμανία που διενεργεί ελέγχους ντόπινγκ παγκοσμίως)- που χρησιμοποιείται για την αύξηση της μυϊκής μάζας. Έτσι, ο Iannone αποκλείστηκε προσωρινά από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα με μοτοσυκλέτες, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Όλοι περίμεναν πως τα πράγματα θα ξεδιάλυναν με τη δίκη του αναβάτη και πώς θα σταματούσε το “σήριαλ” των εξελίξεων, όπως φαίνεται όμως η επιτροπή αποτελούμενη από τρεις δικαστές, δεν καταστάλαξε σε κάποια απόφαση μετά τη δίκηΠρος το παρόν, ο Iannone χάνει τις επίσημες δοκιμές στη Sepang, όμως τα πράγματα για τον Ιταλό αναβάτη έχουν αρχίσει να παίρνουν μια ευχάριστη τροπή. Ο λόγος που το δικαστήριο δεν πήρε άμεσα μια απόφαση, πέρα απ’ το γεγονός ότι έχει το χρονικό περιθώριο των 45 ημερών στη διάθεσή του, οφείλεται στα νέα στοιχεία που παρουσίασε ο Iannone για να τεκμηριώσει την αθωότητά του. Ο δικηγόρος του, έδωσε στους δικαστές τα αποτελέσματα απ’ την ανάλυση μια τρίχας των μαλλιών του Iannone που δείχνουν ότι από το Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και σήμερα δεν έχει πάρει καμία αναβολική ουσία. Η ανάλυση του δείγματος πραγματοποιήθηκε απ’ το περιφερειακό κέντρο αντινόπινγκ A.Bertinaria στο Turin. Η συγκεκριμένη εξέταση είναι ευρύτερα γνωστή για την ακρίβειά της στους εγκληματολόγους αφού μέσα από αυτή ανιχνεύονται με απίστευτη ακρίβεια τι ουσίες έχει λάβει ένας οργανισμός τους τελευταίους μήνες.

Η ακρόαση της υπόθεσης διήρκησε τέσσερις ώρες και οδήγησε τους δικαστές να αναβάλλουν την απόφασή τους, ενώ οι κατήγοροι ζήτησαν 12 μέρες για να διασταυρώσουν την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων, που παρουσίασε ο Iannone. Βέβαια, τα έγγραφα βρίσκονταν στα χέρια τους απ’ τις 31 Ιανουαρίου όπως αναφέρθηκε, με αποτέλεσμα η επιτροπή να προσφέρει μόνο πέντε ημέρες στους κατήγορους για την διασταύρωσή τους.

Ο Iannone μπορεί να χάνει στα σίγουρα τις δοκιμές στη Sepang, όμως το μέλλον είναι πιο φωτεινό για τον αναβάτη. Σε περίπτωση που αθωωθεί μάλιστα, θα προλάβει να λάβει μέρος και στον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν. Ωστόσο, αν αθωωθεί θα δημιουργηθούν αρκετά ερωτήματα σχετικά με το πώς γίνεται το δείγμα των ούρων να είναι θετικό σε αναβολικές ουσίες και πώς η τρίχα των μαλλιών όχι…

Tags: