Pol Espargaro - Το πρώτο video με δηλώσεις του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο Portimao

Πέρασε τέσσερις εβδομάδες με κλειστή γνάθο! “Επιτέλους, μπορώ να μιλώ και να χαμογελώ ξανά”
Pol Espargaro video
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/5/2023

Ένα μήνα και μια εβδομάδα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στα δοκιμαστικά του Portimao στις 24 Μαρτίου του 2023, ο Pol Espargaro έκανε δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενημερώνοντας τους οπαδούς του αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του και την πορεία της αποθεραπείας του.

Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο Pol Espargaro είχε ένα σοβαρό ατύχημα το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ένα σπασμένο σαγόνι, κατάγματα σε δύο σπονδύλους καθώς και τραυματισμό στους πνεύμονες του Ισπανού!

Ο εργοστασιακός αναβάτης της GASGAS νοσηλευόταν εδώ και πολύ καιρό στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Dexeus στην καταλανική πρωτεύουσα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν νέα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

Τώρα ο Ισπανός αναβάτης έδωσε τέρμα στην αγωνία των οπαδών του αλλά και των φίλων των αγώνων με μακροσκελές, και αρκετά σοκαριστικό, μήνυμα που ανάρτησε στο Instagram στις 3 Μαΐου.

Ο Espargaro ξεκινά λέγοντας: "Γεια σε όλους. Επιτέλους επέστρεψα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έχει περάσει ένας μήνας και μια εβδομάδα μετά το ατύχημα και μπορώ να μιλήσω λίγο, το λέω αυτό επειδή έσπασα το σαγόνι μου σε δύο σημεία, ήμουν με το σαγόνι μου εντελώς κλειστό για τέσσερις εβδομάδες μετά το ατύχημα, δεν μπορούσα να φάω, έχασα πολύ βάρος, αλλά τελικά μπορώ να χαμογελάσω και μπορώ να μιλήσω αρκετά καλά, γι' αυτό και κάνω αυτό το βίντεο.

Επίσης είχα έναν τραυματισμό στο αυτί μου που χειρουργήθηκε μετά το ατύχημα, είχα οκτώ κατάγματα στο σώμα μου, δύο στα πλευρά μου, ένα στον αυχένα μου, τρία στην πλάτη μου τα οποία νομίζω ότι παίρνουν λίγο περισσότερο χρόνο γιατί τα κατάγματα στην πλάτη είναι αυτά που οι γιατροί εξετάζουν ακόμα εις βάθος.

Το ένα από αυτά είναι καλύτερα, αλλά έχω χάσει αρκετό από τον μυϊκό μου ιστό”.

Ο Pol συνεχίζει αναφέροντας: “Ξέρετε τι συμβαίνει όταν παίζεις με τέτοιου είδους τραυματισμούς, στους σπονδύλους πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός γιατί είναι εξαιρετικά εύκολο να τραυματίσεις τον νωτιαίο μυελό σου, οπότε δουλεύουμε με τους γιατρούς ώστε να επιστρέψω το συντομότερο δυνατό, αλλά πρώτα απ' όλα πρέπει να επιστρέψω υγιής.

Πάντως να ξέρετε είμαι ο πρώτος που θέλει να ανέβει ξανά στη μοτοσυκλέτα.

Ειδικά μετά τα αποτελέσματα στη Jerez, το εργοστάσιο δουλεύει πάρα πολύ και η μοτοσυκλέτα είναι ένας πύραυλος αυτή τη στιγμή, οπότε ανυπομονώ να επιστρέψω”.

Τέλος δεν παράλειψε να ευχαριστήσει όλον τον κόσμο για τα μηνύματα συμπαράστασης:

“ Ήθελα απλώς να σας ευχαριστήσω για όλα τα μηνύματα που μου στείλατε όλο αυτό το διάστημα, ήταν πολύ σημαντικό για να έχω κίνητρο και να είμαι χαρούμενος, ώστε να επιστρέψω το συντομότερο δυνατό και να ανέβω ξανά στη μοτοσυκλέτα μου.

Ευχαριστώ την ομάδα μου και όλους τους ανθρώπους που είναι μαζί μου γιατί μου έστελναν μηνύματα σχεδόν κάθε μέρα και αυτό είναι εκπληκτικό από τα παιδιά της GASGAS και της KTM.

Δεν ξέρω πότε θα ανέβω ξανά στη μοτοσυκλέτα ειλικρινά, απλά θα σας κρατάω λίγο πιο ενημερωμένους από τον τελευταίο ενάμιση μήνα, οπότε ναι, ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα, σας αγαπώ πολύ".

Ευχάριστα τα νέα του Pol Espargaro, τώρα μένει να δούμε τη συνέχεια της αποκατάστασης του, και αν θα καταφέρει να βρεθεί ξανά φέτος στην σέλα της RC16 της GASGAS Tech3.

Δείτε εδώ το βίντεο του Ισπανού

Ετικέτες

MotoGP Δοκιμές Jerez: Ταχύτερος όλων ο M.Marquez - Ισχυρότερος κινητήρας για τη Yamaha

Πολύ καλός ο καιρός έκανε τη χάρη σε ομάδες και αναβάτες
MotoGP Jerez Test 2025
Από το

motomag

29/4/2025

Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες μετά τον αγώνα της Jerez έδωσαν την ευκαιρία στις ομάδες του MotoGP να δοκιμάσουν πολλά πράγματα στις επίσημες δοκιμές στην ισπανική πίστα.

Ο Marc Marquez (Ducati Lenovo Team) σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας, στο δεύτερο απογευματινό session όντας ο μόνος αναβάτης με χρόνο κάτω από 1:36 (01:35.8760), ενώ ήταν ταχύτερος από όλους και στο πρώτο. Εστίασε κυρίως στη βελτίωση της αίσθησης του μπροστινού μέρους της μοτοσυκλέτας του, ενώ δοκίμασε ένα νέο αλλά και ένα παλιότερο ψαλίδι για την GP25. 

Από την άλλη ο Pecco Bagnaia εργάστηκε πάνω στην ισορροπία της Desmosedici που τον ταλαιπώρησε όλο το Σαββατοκύριακο σύμφωνα και με την επίσημη αναφορά της διοργάνωσης, ενώ στο τέλος δεν έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι πέρασε πολλές ώρες χωρίς να γυρνάει στην πίστα, ίσως γιατί δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που του  φταίει με την ισορροπία της GP25.

Οι ανεξάρτητες ομάδες συμμετείχαν με λιγότερους αναβάτες. Ο Franco Morbidelli (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) απουσίαζε λόγω πτώσης, ενώ ο ομόσταυλός του Fabio Di Giannantonio εργάστηκε κυρίως πάνω στη διαχείριση της πρόσφυσης του πίσω μέρους. Το ίδιο έκανε και ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Alex Marquez (BK8 Gresini Racing MotoGP) και ο team mate του στην Gresini Fermin Aldeguer.

Η Yamaha παρουσίασε αναβάθμιση στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα, με τους Fabio Quartararo και Alex Rins να διαπιστώνουν βελτίωση και αυτό μόνο θετικό θα είναι για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ο Rins ανέφερε αύξηση τριών χλμ./ώρα σε τελική ταχύτητα, ενώ πιο σκεπτικός φάνηκε ο Quartararo, ο οποίος δοκίμασε επίσης νέα σέλα προς βελτίωση της εργονομίας της μοτοσυκλέτας.

Ο Jack Miller (Prima Pramac Yamaha MotoGP) και ο δοκιμαστής Augusto Fernandez επίσης συμμετείχαν και επιβεβαίωσαν τα θετικά αποτελέσματα. Η Yamaha θα εισάγει τις αναβαθμίσεις κινητήρα στον επόμενο αγώνα στον επόμενο κιόλας γύρο στο Le Mans.

Η (Red Bull KTM Factory Racing) εργάστηκε πάνω στη γενικότερη ανταγωνιστικότητα της RC16. Ο Pedro Acosta είχε πτώση αλλά επέστρεψε γρήγορα στην πίστα. Ο Brad Binder, ήταν από τους πρώτους στην πιστά το πρωί αλλά έφυγε και νωρίς το απόγευμα χωρίς να καταφέρει να βελτιώσει τον χρόνο του, με καλύτερο το πρωινό 01:37.0550.

Στην Tech3, ο Maverick Viñales δοκίμασε διαφορετικά μοτίβα απόδοση ισχύος στην ΚΤΜ του και πέτυχε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας με 01:36.2370 γυρνώντας παράλληλα σημαντικά πιο γρήγορα από όλους τους αναβάτες της KTM. Ο Enea Bastianini συνέχισε την γενική προσπάθεια προσαρμογής του στην RC16.

Ο Marco Bezzecchi (Aprilia Racing) δούλεψε στη σταθερότητα στο φρενάρισμα στο πρώτο σκέλος και ολοκλήρωσε 99 γύρους συνολικά. Χρησιμοποίησε νέο αεροδυναμικό πακέτο και άλλα εξαρτήματα με τα οποία σημείωσε πρόοδο με καλύτερο χρόνο στον δεύτερο session το 01:36.6150. Ο Lorenzo Savadori είχε τεχνικό πρόβλημα το απόγευμα και έμεινε στους 68 γύρους.

Στην Trackhouse Aprilia, ο Raul Fernandez έκανε αισθητή βελτίωση (8ος το απόγευμα) με 85 γύρους, ενώ ο rookie Ai Ogura έκανε 88 γύρους, δείχνοντας πρόοδο σε σχέση με το Σαββατοκύριακο συμπληρώνοντας με τρίτη Aprilia τις 11 πρώτες θέσεις στο απογευματινό session και καλύτερο χρόνο το 1:36.8610.

Η Honda εστίασε στη σταδιακή πρόοδο και δοκίμασε νέο ψαλίδι, χωρίς ωστόσο να σημειώσει σημαντικές βελτιώσεις στους χρόνους με τους Joan Mir και Luca Marini (Honda HRC Castrol) να συνεχίζουν μέχρι την καρό σημαία συλλέγοντας πολύτιμα δεδομένα. Ο Johann Zarco ξεχώρισε με ισχυρή παρουσία, 3ος το πρωί, 8ος το απόγευμα είχε ως καλύτερο χρόονο το 01:36.60. Ο Somkiat Chantra επανήλθε μετά από πτώση, ενώ ο Takaaki Nakagami που αντικατέστησε στις δοκιμές την wildcard συμμετοχή του Aleix Espargaro, εργάστηκε πάνω σε 3 μοτοσυκλέτες με διάφορες ρυθμίσεις και πληθώρα εξαρτημάτων οπού και σημείωσε πρόοδο στην διάρκεια 68 γύρων.

Ετικέτες