Prima Pramac Racing - Με νέα χρώματα οι GP24 των Martin και Morbidelli [VIDEO]

Το λευκό χρώμα μας αποχαιρετά δίνοντας τη θέση του στο μοβ στην GP24
motomag Prima Pramac Racing – Με νέα χρώματα οι GP24 των Martin και Morbidelli [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/2/2024

H Prima Pramac Racing παρουσίασε τα νέα της χρώματα για τη φετινή χρονιά του MotoGP στην πίστα του Μπαχρέιν, εκεί όπου σε λίγα 24ωρα θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για την F1.

Η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας δεν ήταν τυχαία για την Prima Pramac Racing καθώς με αυτόν τον τρόπο ο ιδιοκτήτης της ομάδας Paolo Campinoti δείχνει έμπρακτα τη στενή σχέση που έχει με τον CEO της F1 Stefano Domenicali.

MotoGP

Όπως ήταν λογικό τα βλέμματα όλων έπεσαν στα νέα χρώματα των GP24. Σε σχέση με την περσινή χρονιά υπάρχει μία μεγάλη αλλαγή, το λευκό χρώμα που κυριαρχούσε στην GP23 έδωσε την θέση του στο μοβ ενώ τα υπόλοιπα χρώματα πάνω στη μοτοσυκλέτα συνεχίζουν να είναι το μαύρο και το κόκκινο.

https://www.motomag.gr/news/race-news/franco-morbidelli-tromaktiko-atyhima-stis-dokimes-toy-portimao-kai-diakomidi-sto

Όσον αφορά τους αναβάτες της Prima Pramac Racing, το πρώτο βιολί της ομάδας θα είναι και φέτος ο Jorge Martin ο οποίος πέρυσι λίγο έλειψε να εκθρονίσει από τον θρόνο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή τον Pecco Bagnaia. Δίπλα στον Martin θα βρίσκεται ο Franco Morbidelli ο οποίος λόγω τραυματισμού όπως διαβάσατε στο MOTO δεν βρέθηκε στις δοκιμές τόσο στη Sepang της Μαλαισίας όσο και στο Losail του Κατάρ.

Με την παρουσίαση της Prima Pramac Racing ολοκληρώνεται ο κύκλος των παρουσιάσεων των ομάδων του MotoGP και άπαντες περιμένουν το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο της χρονιάς (8 - 10 Μαρτίου) στο Κατάρ όπου θα δούμε για πρώτη φορά τους αναβάτες να παλεύουν μεταξύ τους με στόχο την πρώτη νίκη της χρονιάς.

Prima Pramac Racing – Με νέα χρώματα οι GP24 των Martin και Morbidelli [VIDEO]

Aleix Espargaro-MotoGP:  Αγωνίζεται ξανά ως wildcard της Honda HRC στο Silverstone

Ο 36χρονος Ισπανός θα αγωνιστεί και στην Αγγλία μετά την εμφάνισή του στη Jerez
Aleix Espargaro  - Honda HRC - MotoGP 2025
Από το

motomag

15/5/2025

Για δεύτερη φορά μέσα στο 2025, ο Aleix Espargaro θα λάβει μέρος σε Grand Prix, καθώς ετοιμάζεται για τη δεύτερη φέτος wildcard εμφάνιση στο Tissot Grand Prix του Ηνωμένου Βασιλείου με την Honda HRC Test Team.

Ο Ισπανός βρέθηκε στην πίστα στο Grand Prix της πατρίδας του στη Jerez τον περασμένο μήνα και θα συμμετάσχει ως έκτακτη συμμετοχή στο GP του Silverstone, για τον έβδομο γύρο του πρωταθλήματος. Εκεί κατάφερε να τερματίσει στη 17η θέση.

Η συμμετοχή του αυτή έρχεται μετά την πρώτη νίκη της Honda στο MotoGP από το 2023 χάρη στη άψογη οδήγηση του Johann Zarco (LCR Honda Castrol) στο Le Mans καθώς η ιαπωνική εταιρεία συνεχίζει να κάνει μικρά  είναι η αλήθεια αλλά σταθερά βήματα προόδου στην εξέλιξη της RC213V.
 
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως ο  Aleix Espargaro ήταν ο νικητής του βρετανικού GP το 2023, οπότε σίγουρα ο αναβάτης εξέλιξης της Honda γνωρίζει πολύ καλά την συγκεκριμένη πίστα και νιώθει άνετα σε αυτή. 

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Καταλανός είναι τρίτος στις συνολικές εμφανίσεις στο MotoGP με 346 συμμετοχές, πίσω μόνο από τον Andrea Dovizioso με 348 και φυσικά τον Valentino Rossi με 435. Είχε και αυτός μια γεμάτη καριέρα δύο δεκαετιών. Οπότε με την συμμετοχή του στο Silverstone θα πάει στις 347 συμμετοχές και με άλλη μία μπορεί να πιάσει τον Dovizioso στην 2η θέση της λίστας. 

Ο Espargaro φαίνεται να το διασκεδάζει περισσότερο τώρα στους αγώνες που έχει τον ρόλο του δοκιμαστή στη Honda και κάθε τόσο του δίνεται η ευκαιρία να τρέξει στο κορυφαίο πρωτάθλημα ταχύτητας των δύο τροχών.