Προσωρινό πρόγραμμα MotoGP 2024 - Με 2 επιπλέον γύρους, φτάσαμε τους 22

Ο πρώτος αγώνας της σεζόν επιστρέφει στο Κατάρ, επιστροφή και για Aragon
MotoGP Προσωρινό Πρόγραμμα 2024
Από το

motomag

27/9/2023

To MotoGP ανακοίνωσε το προσωρινό πρόγραμμα για τη σεζόν του 2024, στο οποίο περιλαμβάνονται 22 γύροι -και 44 συνολικά αγώνες μαζί με τα Sprint- σε 18 διαφορετικές χώρες, με το Losail να παίρνει ξανά την θέση του πρώτου σταθμού της σεζόν. Το Aragon επιστρέφει στο ημερολόγιο, ενώ παλεύουμε ακόμα για τον γύρο του Καζακστάν με αναπληρωματικό GP αυτό της Ουγγαρίας.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, το 2024 αποτελεί χρονιά-σταθμός για τα MotoGP, καθώς από την νέα σεζόν, όλοι οι κατασκευαστές θα πρέπει να χρησιμοποιούν 40% συνθετικά καύσιμα, ενώ ο στόχος είναι το 2027 αυτά να φτάσουν το 100%. Ταυτόχρονα η επόμενη χρονιά αποτελεί την 75η χρονιά του θεσμού, από το 1944.

Ως πρώτος σταθμός επανέρχεται η πίστα του Losail στο Κατάρ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για την αλλαγή θέσης των paddock -από τα δεξιά στα αριστερά, λόγω της τεράστιας κατασκευής χώρου επισκεπτών της Formula 1 στην περιοχή των “παλιών” paddock. Με εξαίρεση το 2023, το Losail αποτελεί σταθερά από το 2007 το εναρκτήριο λάκτισμα της σεζόν, ενώ αποτελεί τη μοναδική πίστα για την ώρα, που ο αγώνας της μεγάλης κατηγορίας διεξάγεται νύχτα, υπό το φως των προβολέων.

Σειρά έχει η Πορτογαλία, με την καταπληκτική πίστα του Portimao με έντονες υψομετρικές διαφορές, θυμίζοντας τρενάκι του τρόμου. Για την ώρα, εκκρεμεί υπογραφή της σύμβασης, ωστόσο είναι ένα θέμα που αναμένεται να επιλυθεί μέχρι να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα.

Στη συνέχεια, τα MotoGP ταξιδεύουν μέχρι την Αμερική, για δύο back-to-back γύρους σε Αργεντινή και Η.Π.Α. Στα τέλη Απριλίου επιστρέφουν στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στη Jerez για το ισπανικό GP. Ακολουθεί η Γαλλία με την εμβληματική πίστα του Le Mans, ενώ το δεύτερο back-to-back μας βρίσκει σε Καταλονία και Ιταλία.

Στα μέσα Ιουνίου, τα MotoGP θα βρεθούν στην πίστα Sokol του Καζακστάν, το οποίο φέτος ακυρώθηκε. Λόγω του ότι για την ώρα δεν έχουν πέσει οι απαραίτητες υπογραφές και αναμένεται η έγκριση για την ασφάλεια της πίστας από την FIM, το 2024 βρίσκει προετοιμασμένη την Dorna, όπου έχει ήδη κρατήσει την πίστα Balaton Park της Ουγγαρίας, για την περίπτωση που δεν πάρει το πράσινο φως η πίστα Sokol International Racetrack.

Ο 10ος γύρος θα διεξαχθεί στον “Καθεδρικό Ναό της ταχύτητας”, το Assen, ενώ ο 11ος και τελευταίος γύρος πριν την καλοκαιρινή διακοπή θα φιλοξενηθεί στην γερμανική πίστα του Sachsenring, το ακριβώς επόμενο σαββατοκύριακο.

Το σήμα της επανεκκίνησης θα δοθεί με το βρετανικό GP στην πίστα του Silverstone. Δύο εβδομάδες μετά, οι ομάδες θα βρεθούν στην Αυστρία για τον 13ο γύρο στο Spielberg. Το τελευταίο back-to-back σε ευρωπαϊκό έδαφος βρίσκει την επιστροφή της πίστας του Aragon, πριν από αυτή του Misano.

Στην συνέχεια τα MotoGP κατευθύνονται στην Ασία, όπου θα ακολουθήσουν τρεις γύροι χωρίς διάλειμμα ενδιάμεσα. Πρώτος σταθμό η Ινδία και η πίστα Buddh, όπου και εδώ εκκρεμεί η ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Στην συνέχεια, οι ομάδες θα κατευθυνθούν το αμέσως επόμενο σαββατοκύριακο στην Mandalika της Ινδονησίας, προτού ολοκληρώσουν το τριπλό back-to-back στο Motegi της Ιαπωνίας.

Από την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, θα κατευθυνθούν νότια, κάτω από τον ισημερινό και στο Philip Island της Αυστραλίας. Από εκεί σειρά έχουν το Buriram της Ταϊλάνδης και η Sepang στην Μαλαισία. Η ολοκλήρωση της σεζόν του 2024, τον Νοέμβριο, βρίσκει τα MotoGP πίσω σε ευρωπαϊκό έδαφος, με την πίστα της Βαλένθια να αποτελεί και την επόμενη χρονιά τον τελευταίο σταθμό του Πρωταθλήματος.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν ήδη να κλείσουν τα εισιτήρια τους για την επόμενη σεζόν. Μέχρι στιγμής διαθέσιμα είναι για τις πίστες της Ινδονησίας, της Αυστραλίας, της Ταϊλάνδης, της Μαλαισίας, του Κατάρ και της Βαλένθια.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του MotoGP 2024.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

GRAND PRIX

ΠΙΣΤΑ

10 Μαρτίου

Qatar

Lusail International Circuit

24 Μαρτίου

Portugal*

Autódromo Internacional do Algarve

07 Απριλίου

Republica Argentina

Termas de Río Hondo

14 Απριλίου

Americas

Circuit of The Americas

28 Απριλίου

Spain

Circuito de Jerez-Ángel Nieto

12 Μαίου

France

Le Mans

26 Μαίου

Catalunya

Circuit de Barcelona-Catalunya

02 Ιουνίου

Italy

Autodromo Internazionale del

Mugello

16 Ιουνίου

Kazakhstan**

Sokol International Racetrack

30 Ιουνίου

Netherlands

TT Circuit Assen

07 Ιουλίου

Germany

Sachsenring

04 Αυγούστου

Great Britain

Silverstone Circuit

18 Αυγούστου

Austria

Red Bull Ring-Spielberg

01 Σεπτεμβρίου

Aragon

MotorLand

08 Σεπτεμβρίου

San Marino e della Riviera di

Rimini

Misano World Circuit Marco

Simoncelli

22 Σεπτεμβρίου

India*

Buddh International Circuit

29 Σεπτεμβρίου

Indonesia

Pertamina Mandalika International

Circuit

06 Οκτωβρίου

Japan

Mobility Resort Motegi

20 Οκτωβρίου

Australia

Phillip Island

27 Οκτωβρίου

Thailand

Chang International Circuit

03 Νοεμβρίου

Malaysia

Sepang International Circuit

17 Νοεμβρίου

Comunitat Valenciana

Ricardo Tormo Circuit

*Subject to contract
** Subject to contract and homologation

Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες